Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

NVC Sürecindeyken Başvurunun İptal Edilmesi

• Merhaba.
    Biz 2021 Mayıs ayında başvuru yaptık. Nvc aşamasındayken eşim amerikaya gitti işlemlere faydası olur diye. 1 yıldır burda süreci bekliyorum. Evrakların onaylanmasina 3 hafta kala eşimin annesi benim greencard almamı istemediği için eşime baskı yaparak iptal ettirdi. Bosanma davası açacağını söyledi. Bunlardan sonradan haberim oldu. Bana henüz bir mail gelmedi hala ceac sitesinde aynı gorunuyor ama bilmiyorum iptal nasıl oluyor. Benim sorum böyle bir haksizlikta benim hiç bir hakkım yok mu? Herşey onun iki dudağının arasında mi yani?

• @Saadet-I, içinde söyledi: NVC Sürecindeyken Başvurunun İptal Edilmesi

Merhaba.
    Biz 2021 Mayıs ayında başvuru yaptık. Nvc aşamasındayken eşim amerikaya gitti işlemlere faydası olur diye. 1 yıldır burda süreci bekliyorum. Evrakların onaylanmasina 3 hafta kala eşimin annesi benim greencard almamı istemediği için eşime baskı yaparak iptal ettirdi. Bosanma davası açacağını söyledi. Bunlardan sonradan haberim oldu. Bana henüz bir mail gelmedi hala ceac sitesinde aynı gorunuyor ama bilmiyorum iptal nasıl oluyor. Benim sorum böyle bir haksizlikta benim hiç bir hakkım yok mu? Herşey onun iki dudağının arasında mi yani?

Sayin@Saadet-I, durumunuzda oncelikle hemen bir hizlandirma basvurusu yapmak gerekir. Bu bekleme suresini yariya veya daha kisa zamana indirecektir. Basvuru esiniz tarafindan geri cekilebilir, iptal olmaz. Esiniz bunu yapti ise zaten NVCde bu gorunur. Surec esinize baglidir. Evlilikte sorun olsa da surec isler, bosanma olursa gelinen asamaya gore waiver istenebilir. Ayrica NVC surecinde takilma nedenine de bakmak gerekir. Esiniz olmadan da bazi durumlarda yesil karti alabilirsiniz. Onemli olan evlilik zamaninda bu evlilginin gercek oldugunu gostermek olacaktir. Yani kesinlikle her sey esinizin iki dudagi arasinda degildir. Ancak zorlu bir iliski yesil karti da zorlu bir hale getirir. Avukat destegi olmadan bunu sonuclandirmaniz imkansiza yakin olur.

• @Claudia-J-Muslu zaman ayirdiginiz için çok teşekkür ederim. Bu konuyla ilgili sizinle nasıl iletişim kurabilirim haklarımı ve ne yapabileceğimi öğrenip hemen adım atmak istiyorum.

• @Saadet-I Muslu Hukuk Burosu'na su siteden ulasabilirsiniz:

https://amerikavatandas.com/tr/hizmetlerimiz/

• ModeratorM Moderator , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• Vatandaslik basvuru tarihi

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    10
    0 Oy
    10 İleti
    363 Bakış
    K
    @Karagoz, içinde söyledi: Vatandaslik basvuru tarihi @mümine, içinde söyledi: Vatandaslik basvuru tarihi Merhaba, Oğlum 11 yıldır Amerika'da yaşıyor.10 yıllık green card'a sahip.Henüz vatandaşlığa başvurmadı.Önümüzdeki ay başvurmayı düşünüyor.Ancak talihsiz bir olay yaşamış 2 gün önce.Kız arkadaşı ile sözlü münakaşa etmişler.Kız da polise şikayet etmiş ve oğluma polis kelepçe vurup götürmüşler.3 saat nezarette tutup, bırakmışlar.Salı günü mahkemesi var. Bu olay vatandaşlık başvurusuna ne ölçüde zarar verir? Tamamen red mi edilir? Bu konuyla ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar diliyorum Mahkeme sonuclanmadan basvurusu sonuclanmaz. Mahkumiyet cikarsa greencardi bile iptal edilebilir. Kesinlikle basvuru yapmasin. Acilen bir ceza avukati tutun ve davayi mahkumiyetsiz kapatmanin yoluna bakin. Butun belgeleri saklayin. Sonra da bir gocmenlik avukatiyla devam edin basvuru icin.
  • Vatandaslik sureci

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    252 Bakış
    C
    Tesekkurler
  • 0 Oy
    5 İleti
    370 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @iceice, içinde söyledi: 2 kere Re entry Permit alan kisinin Vatandaslik basvuru sureci Merhaha Muslu Hukuk Buro Yetkilileri, 26/06/2013 tarihinde green cardimi aldim ve isim geregi Turkiye de ikamet etmeye devam ettim bu arada re entry permit alarak sorun yasamak istemedim. 1 ci re entry permit 26/06/2014 - 26/06/2016 2 ci re entry permit 27/06/2016 - 27/06/2018 2ci re entry permit suresi bitmeden yaklasik 6 ay once yani 20/12/2017 tarihinde Amerika ya giriş yaptım ve bu tarihten itibaren Amerika da yasiyorum,calisiyorum ve duzenli vergilerimi oduyorum. Vatandaslik icin arastirma yaptigimda Chapter 4 de re entry permit alan kisiler icin soyle bir ornek hesaplama yontemi gordum. Chapter 4 “Continuous Residence” Example • An applicant became a Permanent Resident on January 1, 1994. • She lived in the United States for 3 years, then returned to her native country for 1 year and 3 months. • She got a Re-entry Permit before leaving the United States so that she could keep her Permanent Resident status. • The applicant re-entered the United States with Permanent Resident status on April 1, 1998. Question: When is the applicant eligible for naturalization? Answer: On April 2, 2002, 4 years and 1 day after she returned to the United States. The last 364 days the applicant was out of the United States count toward her time as a Permanent Resident in “continuous residence,” but the 3 years in the United States before leaving do not.'''''' Bu ornege gore vatandaslik icin hangi tarihte muracaat etmem gerekir giris yaptigim tarih olan 20/12/2017 + 4 yil 1 gun yani 21/12/2021 mi yoksa 2ci re entry per mit bitis tarihi olan 27/06/2018 + 4 yil 1 gun yani 28/06/2022 mi ? Ayrica bu tarihlerden 90 gun once basvurma opsiyonu re entry permit aldigim icin gecerli olacak mi? Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim. Sayın @iceice, Türkiye’de ikamet edip çalışırken reentry permit almış olmaniz yeşil kartınızı tehlikeye girmekten kurtarır. Ancak vatandaşlık acısından ABD’de daimi oturma durumu da gerekir. Bu bolüme bakmanızı tavsiye ederim. https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-12-part-d-chapter-3 ABD dışında 6 aydan fazla kaldığınızda kasisinizin daimi oturma durumunu ihlal etmiş olma ihtimali vardır. Bu nedenle vatandaşlık başvurunuzun ret edilme durumu olabilir. Teşekkürler.
  • GreenCard Evlilik Süreci

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    445 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @NakloW, içinde söyledi: GreenCard Evlilik Süreci Evlilik greencard evlilik Türkiyede evlenip abd ye gelmek @NakloW, içinde söyledi: GreenCard Evlilik Süreci Merhaba. 2017 kura sonucunda greencard hakkı kazandım. bu güne kadar 4-5 defa abd ye geldim. burada şirket kurdum. fakat hep kısa süreli kaldım şimdiye kadar. son gelişimde 2 aydır buradayım sanırım 2 ay daha kalacağım. Türkiyeye döndüğümde düğünümüz olacak. eşim ile buraya nasıl gelebilirim. en mantıklı yolu nedir? eşime turist vizesi alıp burada evlenmek gibi fikirler geliyor. hangi yol sağlıklı olur sizce. şimdiden teşekkürler. volkan a. Sayın @NakloW , Nişanlınızla Türkiye’de düğün yaparsanız ve resmen evlenirseniz esiniz turist vizesi ile ABD’ye giremez. Nişanlınız ABD’ye ,halen nişanlı iseniz, nişanlınız olarak gelebilir ancak o zaman 90 gün içinde ABD’de evlenmeniz gerekir. Nişanlınız ABD’ye başka bir vize ile gelebilir ve burada evlenebilirsiniz (bunu detaylı açıklamak gerekir çünkü girişte göçmen niyeti olmadığını göstermek gerekebilir).Türkiye’de evlenirseniz, esiniz ABD’ye sadece konsolosluk yolu ile başvurarak ABD’ye gelebilir. Vize bülteninde bu F2 A kategorisi olarak geçer. Bu kategori su anda bekleme suresine tabii değildir. Nişanlınız ABD’de olsa idi ve bu ay evlense idiniz nişanlınız için bütün bu ay içinde statü değişikliği ile yeşil karta başvurabilirdiniz. Bu durumlarda önemli olan diğer konu esinize yeşil kart çıkana kadar sureci nerede geçirmek istediğinize karar vermektir. Çünkü bu süreçte seyahat özgürlüğünüz kısıtlanmaktadır. Size uygun olacak en mantıklı yolu belirlemek için öncelikle sureci nerede geçirmek istediğinize karar vermeniz gerekir. Size tavsiyem esinizle beraber bir göçmenlik avukatı ile görüşmeniz ve sureci ve bütün opsiyonlarınızı anladıktan sonra nerede evleneceğinize karar vermeniz olur. İkinizin de surece başlamadan önce süreçle ilgili bilgi sahibi olmanız ve seyahat özgürlüğü kısıtlamaları ile ilgili hemfikir olmanız çok önemlidir. Ayrıca alacağınız bazı kararlar opsiyonlarınızı ortadan kaldıracaktır, örneğin Türkiye’de evlenmek gibi. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k