Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, işimle alakalı bir firma bana sponsor olacak. Daha önce altı ay altı ay bir sene orada kaldım işimle ilgili bazı eğitimler için, B1/B2 vizesi ile. Ülkeye döndükten 6-7 ay sonra tekrar gitmek gerekti iki haftalığına ama gümrükte uzun saatler bekledikten sonra vizem cancel oldu ve geri gönderdiler. İlk giriş yaptığımda bilmediğimden dolayı bazı iş ilanlarına başvurduğumu telefonumun mail uygulamasından tespit ettiler. Sponsor tarafından yapılacak başvuruda bu sorun olur mu? daha önce bu ya da benzeri durumla karşılaşan oldu mu?

  • Muslu Law Firm

    @Önder-Karakuş, içinde söyledi: B1/B2 vizesi iptalinden sonra sponsor ile H1B başvuru olur mu?

    Merhaba, işimle alakalı bir firma bana sponsor olacak. Daha önce altı ay altı ay bir sene orada kaldım işimle ilgili bazı eğitimler için, B1/B2 vizesi ile. Ülkeye döndükten 6-7 ay sonra tekrar gitmek gerekti iki haftalığına ama gümrükte uzun saatler bekledikten sonra vizem cancel oldu ve geri gönderdiler. İlk giriş yaptığımda bilmediğimden dolayı bazı iş ilanlarına başvurduğumu telefonumun mail uygulamasından tespit ettiler. Sponsor tarafından yapılacak başvuruda bu sorun olur mu? daha önce bu ya da benzeri durumla karşılaşan oldu mu?

    Sayın @Önder-Karakuş ,
    Önceki vize başvurularınız ve retler her zaman değerlendirilir ve bu durumu açıklamak gerekebilir. . Turist vizesi mutlaka ülkenize dönme niyetiniz olmasını gerektirir. Is başvuruları turistik vize niyeti ile uyuşmadığı için red edilmesi normaldir. Ancak H-1B ile direkt olarak ABD’ye gelebilirseniz, H-1B iyiniyetli (dual intent) vize olduğu için hem ABD’de yasamaya hem de TC’ye dönmeye imkan verir. Genelde ABD dışından H-1B başvuruları rutin değildir. Ancak işveren size böyle bir sponsorlukta bulunmayı kabul etti ise, önceki reddi yine açıklamanız gerekir ama vizeyi genelde alabilirsiniz.
    Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

55
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum