Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar merhaba,
    K-1 vizesi başvurusu öncesi nişanlımı görmek için amerikaya gitmek istiyorum. Turist vizesine başvurup red alırsam k-1 sürecim olumsuz etkilenir mi? Bir de 6 aydır bir ilişkimiz var. ekim ayında o kuzeniyle beraber türkiyeye geldi ve 2 hafta kaldı beraber çok güzel vakit geçirdik. Online olarak da aile üyeleriyle tanıştım, annelerimiz de tanıştı. Şimdi k-1 vizesine başvurmak için erken mi? 1 kez görüşüp yüzük takmış olmak k-1 vize onayı ihtimalini düşürür mü?


  • @hakankar merhaba sizin konunuzla alakasız bunun için özür dilerim ama, sürecinizden bahsedebilir misiniz? kaç kez görüştünüz ne kadar süredir berabersiniz? ne zaman başvurdunuz ve ne zaman onay aldınız vs.. bizleri biraz bilgilendirebilirseniz çok mutlu olurum.


  • @runaslan son iki yıldır ilişki şart mı? benim ilişkim 6 aylık ve yüz yüze görüştük. kendisiyle beraber aile üyelerinden biri olan kuzeni de geldi. her şey güzel gidince kendi aramızda yüzük bile taktık. 2 yıl beklemek zorunda mıyız?


  • @thisnew genelde k1 vizesi bekleyenlerin turist basvurulari red ediliyor. Deneyip denememek size kalmis. 2 yil sartini sanirim yanlis anladiniz. Basvuru sartlarindan biri son iki yil icerisinde en az bir defa gorusmus olmak. Iliskinizin suresi ile cok ilgilenmiyorlar. Ama kisa sure icinde basvuru yapanlara cok soru soruyorlar interviewde diye duydum eger iliskiniz gercekse zaten korkacak bir durum yok. Bol sanslar!


  • @hakankar pasaport ile beraber gelen sari dosya ile giris yapacaksiniz ulkeye. Onun haricinde burada evlendikten sonra aos basvurus icin de vukuatli nufus orneginin ingilizcesi gerekiyor notere gitmenize gerek yok herhangi bir yeminli tercuman halledebilir onu getirin yeterli.


  • @thisnew turist vizesi verirken orda sevgiliniz veya nisanliniz oldugunu bilirlerse vizenize onay vermeleri düşük ihtimal. Çünkü girip orda kalma durumunuz var diye düşünülebilir. Şahsen izledigim belgeselde gumruk gorevlisi ulkeye girişte turist vizesi olan kişiye sordugu sorulardan sonra erkek arkadaşinin oldugunu ogrendi ve ülkeye almadi. Tabi tercih yine sizin herkesin sureci farkli olabilir.


  • @dalailama öğrendiğim iyi oldu çok sağ olun. ama bu güvenlik kurallarına göre nişanlıların gerçek hayatta görüşmesi zorlaşıyor. erkek arkadaşım sürekli çalıştığı işi bırakıp türkiyeye gelemez ki benim de onu ziyaret etmem gerekir. ama hiçbir kolaylık sağlanmıyor anladığım kadarıyla. tek görüşme k-1 için yeterli olur mu ondan da emin olamadım


  • @thisnew inanin herkes icin boyle bu surec malesef bende turkiyede k1 vizesi beklerken gecen yil 6 ayda bir gorusebiliyorduk is durumlarimizdan dolayi. Sabir gerektiren bir surec


  • @thisnew k1 e başvuru yapmadan şansınızı deneyin. Ama k1 e başvuru yaptıktan sonra boş yere 160 dolar yatırıp parayı çöpe atmayın. Sürece başvurduktan sonra turist vizesi vermiyorlar.

    Benim turist vizem k1 den önce vardı. Süreç içinde çok giriş çıkış yaptım. Memurda sordu niye geldin diye her defasında nişanlımı görmeye geldim dedim sorunsuz giriş yaptım. Ama çok fazla giriş çıkış yaptığım içinde sorun etmemiş olabilirler.


  • @yaren-çelik başvuru şartı , başvurudan önceki son 2 yıl içinde bir kez yüz yüze görüşmek. Gerisi size kalmış kanıtlar vs.


  • merhaba arkadaşlar, noa2yi beklerken bazı dökümanları hazırlamak istedim. uzun yıllar kaldığım macaristan'dan sabıka kaydı aldım, belge macarca. yeminli tercümana türkçe'ye (ya da ingilizceye) çevirtmek yeterli olur mu? yoksa noter, apostil vs isteniyor mu? bilgisi olan var mı? çok teşekkürler şimdiden.


  • @akaraca İngilizceye çevirmek yeterli. İçiniz rahat olacaksa çeviriyi yaptırdıktan sonra apostil yaptırınız daha garanti olur. Bu arada belgenin geçerliliği elçilik için 6 ay bilginiz olsun.


  • @yusuf-kilic selam naptınız acaba? umarım işleriniz hallolmuştur amerikaya yerleşebilmişsinizdir.


  • Bu ileti silindi.


  • @ob16222
    Çok çok teşekkür ederim bilgi için. Umarım 6 ay içinde kullanabiliriz.

  • ⭐⭐

    @yaren-çelik iki kez görüşmek bence iyi bir kez görüşen biri bile vizesini alıyor sorun olmuyor kaldiki zaten. En az bir defa görüşme şartı arıyorlar son iki yıl içinde yani sorun olmaz


  • Merhaba, 12 Agustos'ta NOA2'mizi aldiktan sonra 76 gunluk uzun bir bekleme suremiz oldu ne yazik ki... 76 gunun sonunda 28 Ekim tarihinde Amerika'daki nisanlima NVC'den bir e-mail geldi ve sonunda ANK ile baslayan yeni dosya numaramiza kavustuk. Dosya numaramizin elimize ulasmasinin ardindan cok beklemeden 1 Kasim tarihinde dosyamizin 'READY' oldugunu gorduk. Fakat ne yazik ki sistemde hic randevu bulunamiyordu ustelik talimatlari iceren e-maili de henuz almamistik. Yine de cok beklememek adina DS-160 formunu doldurup, bir yandan da ankaraIV mail adresine bir kac defa e-mail gondermeyi denedim ve 15 Kasim tarihinde randevu acildigini gorur gormez 9 Aralik tarihine mulakat, 7 Aralik tarihine de doktor randevularimi aldim... Kalan gelismeleri insallah guzel haberler esliginde forumda paylasacagim. Simdilik bu kadar


  • @Ayse-Cemre-Sertdemir sizin adiniza cok sevindim hayirli olsun😊🙏Ben ocakta bile randevu bulamayiz diye dusunurken aralik ayina alabilmeniz bana umut oldu acikcasi.. bizimde bugun 67 gun oldu noa2 onayi alalli ve attigimiz maile bir donus olmadi umarim en kisa surede donerler ve sizin asamaniza gecebiliriz, bu durumda ready gordugumuzde bizde formu doldurup beklemeliyiz zaman kaybetmemek adina...tekrar tebrikler...


  • @ob16222 K-1 vize sürecinde 3 aylığına amerikaya gittiğim zaman çalışma şansım var mı ? Bir yerde öyle okumuştum evlenme sürecinde çalışabiliyorsunuz yazıyordu aslı nedir ? veya evlendikten sonra ?


  • @ob16222 K-1 vizesi sahibi, evlenmeden önce Amerika’da kalabileceği süre olan 90 gün içinde herhangi bir işte çalışabilir. Evlendikten sonra USCIS’e başvurarak genişletilmiş bir çalışma izni başvurusunda bulunmalıdır.KAYNAK https://www.vizemerkezi.com/amerika/diger-vizeler/k-nisanli-vizesi/


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum