K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@waterman 3-4 yıl sürmesede 2.5 yılı gözden çıkarmak gerekli hocam. tabi ilerleyen dönemlerde ne olur bilemeyiz.
-
@waterman erkek arkadaşım türkiyeye geleli daha bir ay olmadı. en az 6 ay sonra tekrar gelir ancak o zaman evleniriz. bir de amerikayı hiç görmeden burda evlenmek mantıklı olur mu bilmiyorum..
-
Arkadaşlar arşivli adli sicil kaydı ve vukuatlı nüfus kayıt örneği için apostil istiyorlar mı
-
@nunu Hayir.
-
@Ayse-Cemre-Sertdemir sizin k-1 miydi?
-
@Paşam-Oyun-Var evet
-
Selamlar herkese. Amerika vatandaşı nişanlım ile iki kez İstanbul'da buluştuktan sonra K1 vizesine başvurduk. Mayıs 2021'de online bir oyunda tanıştık, Ekim 2021'de tanışmak için Türkiye'ye geldi(9 gün kaldı). Ben onu ziyaret edip ailesiyle tanışmak için turist vizesine başvurdum fakat Şubat 2022'de red aldım. Sonrasında o Mart 2022'de buraya geldi(11 gün kaldı) ve K1'e başvurmaya karar verdik.
NOA1 alalı neredeyse 2 ay olacak ve ben oraya gidene kadar o bir kez daha buraya gelir diye planlamıştık fakat, İstiklal'deki bomba olayından sonra onun buraya gelmesini pek istemiyorum(en azından seçimlere kadar). Başka ülke veya şehirde buluşmamız da zor vize, zaman, para açısından. Bunun kesin doğru bir cevabı yok ama deneyimlerinize göre şahsi yorumlarınızı merak ediyorum.
Sizce iki kez görüşmüş olmamız yeterli olur mu? Yoksa şartları zorlayıp bir kez daha buluşmalı mıyız?
Detay vermek gerekirse o 26(E) ben 23(K) yaşındayım, o buradayken aile ve arkadaşlarımla tanıştı. Onun ailesinden herkesle ben de online olarak tanıştım.
-
Arkadaşlar herkese selam bu gün itibari ile pasaportum konsolosluktan kurye ye verildi benim sorum A.B.D girişten sonra burdan götürmem gereken resmi evrak var mı ( adli sicil kaydı, vukuatlı nüfus kaydı v.b ) gibi .
-
Arkadaşlar merhaba,
K-1 vizesi başvurusu öncesi nişanlımı görmek için amerikaya gitmek istiyorum. Turist vizesine başvurup red alırsam k-1 sürecim olumsuz etkilenir mi? Bir de 6 aydır bir ilişkimiz var. ekim ayında o kuzeniyle beraber türkiyeye geldi ve 2 hafta kaldı beraber çok güzel vakit geçirdik. Online olarak da aile üyeleriyle tanıştım, annelerimiz de tanıştı. Şimdi k-1 vizesine başvurmak için erken mi? 1 kez görüşüp yüzük takmış olmak k-1 vize onayı ihtimalini düşürür mü? -
@hakankar merhaba sizin konunuzla alakasız bunun için özür dilerim ama, sürecinizden bahsedebilir misiniz? kaç kez görüştünüz ne kadar süredir berabersiniz? ne zaman başvurdunuz ve ne zaman onay aldınız vs.. bizleri biraz bilgilendirebilirseniz çok mutlu olurum.
-
@runaslan son iki yıldır ilişki şart mı? benim ilişkim 6 aylık ve yüz yüze görüştük. kendisiyle beraber aile üyelerinden biri olan kuzeni de geldi. her şey güzel gidince kendi aramızda yüzük bile taktık. 2 yıl beklemek zorunda mıyız?
-
@thisnew genelde k1 vizesi bekleyenlerin turist basvurulari red ediliyor. Deneyip denememek size kalmis. 2 yil sartini sanirim yanlis anladiniz. Basvuru sartlarindan biri son iki yil icerisinde en az bir defa gorusmus olmak. Iliskinizin suresi ile cok ilgilenmiyorlar. Ama kisa sure icinde basvuru yapanlara cok soru soruyorlar interviewde diye duydum eger iliskiniz gercekse zaten korkacak bir durum yok. Bol sanslar!
-
@hakankar pasaport ile beraber gelen sari dosya ile giris yapacaksiniz ulkeye. Onun haricinde burada evlendikten sonra aos basvurus icin de vukuatli nufus orneginin ingilizcesi gerekiyor notere gitmenize gerek yok herhangi bir yeminli tercuman halledebilir onu getirin yeterli.
-
@thisnew turist vizesi verirken orda sevgiliniz veya nisanliniz oldugunu bilirlerse vizenize onay vermeleri düşük ihtimal. Çünkü girip orda kalma durumunuz var diye düşünülebilir. Şahsen izledigim belgeselde gumruk gorevlisi ulkeye girişte turist vizesi olan kişiye sordugu sorulardan sonra erkek arkadaşinin oldugunu ogrendi ve ülkeye almadi. Tabi tercih yine sizin herkesin sureci farkli olabilir.
-
@dalailama öğrendiğim iyi oldu çok sağ olun. ama bu güvenlik kurallarına göre nişanlıların gerçek hayatta görüşmesi zorlaşıyor. erkek arkadaşım sürekli çalıştığı işi bırakıp türkiyeye gelemez ki benim de onu ziyaret etmem gerekir. ama hiçbir kolaylık sağlanmıyor anladığım kadarıyla. tek görüşme k-1 için yeterli olur mu ondan da emin olamadım
-
@thisnew inanin herkes icin boyle bu surec malesef bende turkiyede k1 vizesi beklerken gecen yil 6 ayda bir gorusebiliyorduk is durumlarimizdan dolayi. Sabir gerektiren bir surec
-
@thisnew k1 e başvuru yapmadan şansınızı deneyin. Ama k1 e başvuru yaptıktan sonra boş yere 160 dolar yatırıp parayı çöpe atmayın. Sürece başvurduktan sonra turist vizesi vermiyorlar.
Benim turist vizem k1 den önce vardı. Süreç içinde çok giriş çıkış yaptım. Memurda sordu niye geldin diye her defasında nişanlımı görmeye geldim dedim sorunsuz giriş yaptım. Ama çok fazla giriş çıkış yaptığım içinde sorun etmemiş olabilirler.
-
@yaren-çelik başvuru şartı , başvurudan önceki son 2 yıl içinde bir kez yüz yüze görüşmek. Gerisi size kalmış kanıtlar vs.
-
merhaba arkadaşlar, noa2yi beklerken bazı dökümanları hazırlamak istedim. uzun yıllar kaldığım macaristan'dan sabıka kaydı aldım, belge macarca. yeminli tercümana türkçe'ye (ya da ingilizceye) çevirtmek yeterli olur mu? yoksa noter, apostil vs isteniyor mu? bilgisi olan var mı? çok teşekkürler şimdiden.
-
@akaraca İngilizceye çevirmek yeterli. İçiniz rahat olacaksa çeviriyi yaptırdıktan sonra apostil yaptırınız daha garanti olur. Bu arada belgenin geçerliliği elçilik için 6 ay bilginiz olsun.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum