Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

• @memetdinc DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

Arkadaşlar bugün mülakata girdim sorun çıkmadı. Vizem onaylandı. Görüşme işin gerçekten en kolay kısmıymış. Hatta hesabımda para dahi yoktu. Sadece hesap dökümünü verdim. Görüşme esnasında maddi durumu ne yapacaksın dediler. Arabam var onu satacağım. Belgeleri yanımda dedim. Bakmadılar bile. Çok rahat geçti.

hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar! Deneyiminizi ilgili konuya aktarmayi unutmayin!
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/525/dv2019-mulakat-deneyimleri/

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Hayırlı olsun... Amerika sizi bekliyor sabırsızlıkla 🙂 Almasalardi onlar kaybederdi zaten 🙂

İşin şakası, Türkler burada sistemi zorlanmayacaksınız şekilde yaşıyor... Suca bulasmiyorlar pek... İllaki pozitif etkiliyordur diye düşünüyorum...

Tebrikler tekrardan...

• @memetdinc hayırlı olsun.

• Hayirli olsun cok sevindim.👍👏

• Yasaklı

Merhaba tekrar. 2019 talihlisiyim. Case No: 5400 civarı. Konsolosluk mülakatından OK aldıktan sonra Green Card almak için ABD'ye bir haftalığına giriş-çıkış yapmam ve Green Card teslimatı için California'daki ABD vatandaşı kuzenimin adresini vermem mümkün mü acaba? Nasıl olsa her yaz TR'ye geliyor kuzenim ve bana burada TR'de getirir verir.

• Merhabalar,
    Abd’de yasiyorum legal olarak. Aos yaptim. Burdayken stop sign’dan dolayi ceza yedim. Bu durum sureci etkiler mi? Bir de driving schoola gitmem bir seyi degistirebilir mi?
    Tesekkurler..

• Herkese merhaba 21 yaşındayım kendi adıma Green carta başvurdum hem annem hemde babam için ayrı ayrı başvurmak istiyorum sorum şu ben kendi adıma başvurmuştum fakat anne ve babam adına formu doldurken yine kendi bilgilerimi girmek zorundayım bu diğer başvurum için sıkıntı yaratmaz mı? Çünkü 2 tane başvuru oluyor benim bilgilerim ile

• @grslarc ABD'ye giriş yaptığınız anda (ödemeler tamsa) GC basılır ve belirttiğiniz adrese postalanır. Kuzeniniz teslim alabilir (genelde posta kutusuna bırakıyorlarmış). Ama US dışında uzun süre kalmanız sıkıntı olabilir. Yaza kadar geri dönemeyecekseniz ve geçerli bir sebebiniz varsa US'deyken reentry permit almanızı öneriyorlar. Böylece 2 yıla kadar dışarıda kalabilirsiniz.
    GC'nin turist vizesi gibi kullanılmasına sıcak bakmıyorlar ve resmi yönergeler de bu yönde değil.

• @osenebusene Her şahsın başvurusu 1 tane başvuru sayılıyor. Başvuranın çocuk ve eşler varsa kendi başvurusu içinde onlarında bilgisi giriliyor ancak bu bir başvuru değil. Yani annenizin başvurusunda sizin bilgileriniz de girilebilir bu sizin iki kez başvurduğunuz anlamına gelmez. Bu arada 21 yaşını doldurduysanız annenizin kazanması durumunda sizin DV vize almanız mümkün değil.
    Not: Sorunuzu uygun başlık altında sorarsanız daha hızlı cevap alırsınız.

• @caglaror biliyorum 4 kişi çekirdek bir aileyiz kardeşim de var fakat hem annem hemde babam adına ayrı ayrı başvuracağım onlar adına başvururken benim de bilgilerim isteniyor sıkıntı olur mu diye merak ettim çok teşekkür ederim

• Yasaklı

@redsat2000 Doktor muayenesi gerçekten 400-$ civarında mı? Başka bir yerde 600-TL gibi olduğunu okumuştum.

• ⭐⭐⭐⭐

@grslarc 1) Forumda sadece 1 dk gibi kısa bir arama süresi ile şu bilgiye ulaşabilirsiniz;

Sağlık yoklaması ve diğer gerekli tahlil ücretleri başvuran tarafından direk olarak yetkili doktorların muayenehanesine ödenecektir Standart toplam ücret 270$ olup, kan testleri, idrar testleri, rontgen ve muayene ücrete dahildir. Eğer TB için balgam testleri, uyuşturucu veya hamilelik testileri gibi ek tetkikler gereki olursa ek ücretler talep edilebilir. Aşı ücretleri 20$ ile 200$ arasında değişmektedir. (Konsolosluk sayfasındaki bilgi bu, muhtemelen 270dolar eski fiyattır, güncellememişlerdir)

1. 2018 mülakat deneyimleri sayfasında da çok kısa bir kaç sayfalık bir göz atmayla 'genel olarak' insanların 280$muayene+117.5$lab. Şeklinde ücret ödediklerini yazdıklarını görebilirsiniz.

Yani 'genel olarak' evet 400 dolar ödeniyor. O 600 tl eski kurdan ve aşıların tamam olmasıyla belki ulaşılabilecek bir rakam olabilir, sadece fikir yürüttüm bu konuda.

• @caglaror 21 yasinda oldugu icin aile basvurusunda bilgileri istiyorsa isim olarak belki bilgileri giriyorsunuz ama resim ilave edilmiyor diye biliyorum.

• Yasaklı

@aysegul Forumda zaten 280-$ + 117.5-$'ı gördüğüm için bu soruyu sormuştum. İnsanı aptal veya cahil yerine koymanıza hiç gerek yok.

• @alicem DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

Merhabalar,
    Abd’de yasiyorum legal olarak. Aos yaptim. Burdayken stop sign’dan dolayi ceza yedim. Bu durum sureci etkiler mi? Bir de driving schoola gitmem bir seyi degistirebilir mi?
    Tesekkurler..

sorun olmaz.

• @osenebusene DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

Herkese merhaba 21 yaşındayım kendi adıma Green carta başvurdum hem annem hemde babam için ayrı ayrı başvurmak istiyorum sorum şu ben kendi adıma başvurmuştum fakat anne ve babam adına formu doldurken yine kendi bilgilerimi girmek zorundayım bu diğer başvurum için sıkıntı yaratmaz mı? Çünkü 2 tane başvuru oluyor benim bilgilerim ile

ayni soruyu farkli konularda sormayin lutfen. Sadece ilgili konuda sorun, bu konu DV2019 sureciyle ilgili...

• @grslarc DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

@aysegul Forumda zaten 280-$ + 117.5-$'ı gördüğüm için bu soruyu sormuştum. İnsanı aptal veya cahil yerine koymanıza hiç gerek yok.

kanimca yanlis anlamissiniz cevabi. Bence hickimse baskasini aptal veya cahil yerine koymamis...

Olacaginiz asilara gore odeyeceginiz miktar degisebilir, dolayisiyla insanlarin tecrubeleri sizinkini birebir yansitmayabilir. Ayrica yazildigi gibi butun fiyatlar $ uzerinden, TL'ye bugunku cevirisi ile 2 yil oncesi cevirisi farkli.
    Sadece son yillara ait deneyimleri okumalisiniz, guncel olmayan yonlendirmeleri takip ederseniz kafaniz oldukca karisir. DV2019 sureci daha yeni basladi, o nedenle DV2018 mulakat deneyimleri konusundaki tecrubeler sizin yasayacaklariniza daha benzer olacaktir.

• @uysalkedi Bilgi girişinden endişelenmişler sanırım. Yeni bir başvuru olmasın diye endişeleniyorlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@grslarc estağfirullah, hiç adetim değildir. Onlarca insanın yazdığı ~400$ lık masraf bilgisini görmemiş olacağınızı düşündüm 'sorunuzu görünce'. O yüzden kaynakları belirterek detaylı cevap yazdım, velhasıl pişman oldum o da ayrı konu. Yolculuğunuzda başarılar ve gayretler dilerim.

• @grslarc 117.5 USD sabit kan idrar ve rontgen için verilen tetkik parası .
    Bu ücrete ek olarak Şahsın tahlil, yaş ve daha önce mevcut olduğu aşı durumuna göre hesap edilen doktor muayene ücreti. Bu ücret benim 280 USD tuttu. (4 aşı yapıldı.) Doktorun internet sitesinde 20 usd ile 220 usd arasında her bir aşının değiştiği yazıyor. Ancak bu değer muayene birlikte 200 usd altında olduğunu zannetmiyorum.

Benzer Başlıklar

• DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2020 bekleme odası

10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
  • DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var.

13
    0 Oy
    13 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    @dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi: Merhaba, babam dv2019 talihlisi, emekli ama oraya gidince yine kendi mesleğini yapmak istiyor. Ben de üniversitede İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum. Mülakat sırasında babama ne iş yapacağı sorulunca sadece emekli olduğunu belirtmesini ve benim eğitimim için gideceğimizi söylemeyi düşünüyoruz. Sizce nasıl söylersek vizeyi alma ihtimalimiz daha yüksek olur? Eğitim için mi iş için mi? Yani babam emekliyim derse orada bir işte çalışması beklenir mi? Cevaplarsanız memnun olurum. Vize alip almamanizi sorulara vereceginiz cevaplar degil, sartlari saglayip saglamamaniz belirliyor. Gocmen vize basvurulari, diger vize basvurularina benzemiyor. Calismayi dusundugunu ama ne yapacagina henuz karar vermedigini soyleyebilir, bir sorun olmaz illaki gocmek icin bir neden belirtmenize gerek yok. Boyle bir soru da sorulmuyor zaten. @dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi: @başkan Cevap için teşekkürler. Yaşım 21 altında olacak eğer vizeyi doğum günümden önce alabilirsek, bunun bi önemi olur mu vizeyi aldıktan sonra? Ayrıca Amerika’da gideceğimiz yerde iki tane tanıdığımız var onlar bize sponsor olmayı kabul ettiler, onları mülakatta belirtsek bir faydası olur mu? Evet, vizeyi alabilmek icin maddi yeterlilik sartini da saglamaniz lazim, eger kendi maddi kaynaklariniz yeterli degilse sponsorun faydasi olur. Tek bir kisinin sponsor olmasi yeterlidir, bu konuyla ilgili olarak surayi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k