Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @mhtdmr F1 vizesi olanlar için bütün herkes direkt uçuş yapın diye söylüyor öncelikle onu söylemek isterim. Sizin uçuşlarınızı anladığım kadarıyla aynı havaalanından gerçekleşiyor. Onu kontrol edin bence öncelikle başka bir havaalanındaysa çok büyük sıkıntı yaşarsınız. Bence yine de siz bu soruyu flypgs ye de sorun çünkü vizeniz olmadan onlar sizi uçağa almayabilirler. Valiz konusunda flypgs de sıkıntı yaşamazsınız ama diğer havayolu şirketini bilmiyorum. şimdiden kolay gelsin. bu arada bu olay çok spesifik pek yaşayan yoktur.

  • ⭐⭐⭐

    @mhtdmr Aynı havayolundan aktarmalarda türkiyeden biletinizi verirken aktarma uçuşunuzu da veriyorlar sorun yaşanmaması için bu sayede direk aktarma yapabiliyorsunuz Lufthansa ile İstanbul-Frankfurt-San Francisco uçuşumu bu şekilde gerçekleştirmiştim. İstanbulda valizimi verdikten sonra hem İstanbul-Frankfurt hemde Frankfurt-SF biletimi aynı anda vermişlerdi. Ama farklı kesilen biletler için işleyiş sorun olabilir havayolu şirketine ulaşmayı denediniz mi


  • @denizci10 Aslında elimden geldiği kadar araştırıyorum her konuyu ama F1 için tek uçuş almam gerektiğine dair bir bilgi görmemiştim. Çok üzgünüm şu an.
    Uçuşum Berlin'de aynı havalimanından gerçekleşecek, başka bir yere gitmeme gerek kalmayacak. Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinden baktığımda transit vizeye gerek kalmadan gidebileceğimi anlıyorum aslında. Ona dayanarak almıştım.
    Biletim eğer görünürse şurada bulunuyor. İnceleyebilir misiniz?


  • @Emre-Kurtulmuş Teşekkür ederim cevabınız için. Evet pegasus ile görüşme yaptım ancak onlar bu konuda bilgi vererek sorumluluk almak istemiyorlar, tamamen konsolosluklara yönlendiriyorlar. Almanya konsolosluğunu aradığımda ise aracı firma idata'ya yönlendirdiler. Netice olarak İdata bana transit vizeye ihtiyaç olmadığını belirtti.
    Acaba biletlerimi ben çıktı olarak elime alsam problemi çözmeye yarar mı?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mhtdmr size sorun çıkartacak kısım burası "Berlin Brandenburg Havalimanı içinde kendi başına aktarma" inşallah sorun yaşamazsınız ama ben nedense yaşayacaksınız gibi hissediyorum. İnşallah yanılırım. Sizin şu an yapabileceğiniz tek şey flypgs müşteri temsilcisini veya Sabiha Gökçen deki yerlerini arayıp bu durumu sormanız. Ben nedense uçağa binemezsiniz diye düşünüyorum ama dediğim gibi yanılırım diye dua ediyorum. Lütfen tecrübelerinizi burada paylaşın. İnşallah güzel sonuçla güzel tecrübeler aktarırsınız.


  • Hemen cevap verdiğiniz için ayrı ayrı tekrar teşekkür ediyorum bu arada.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mhtdmr bütün bilet ve otel rezervasyonlarınızı zaten yanınızda bulundurun mutlaka.


  • @denizci10 Elbette hemen arıyorum. Umarım güzel şekilde paylaşırım. Yoksa acı bir tecrübe olacak.


  • @denizci10 tamamdır teşekkürler.


  • @hasbelkader

    Umarim sorunsuz bir sekilde ucaga binersiniz.
    Carry-on bagajiniz ve el cantaniz/sirt cantaniz gorsel olarak dikkat cekmiyorsa buyuk ihtimalle tartmayacaklardir. Iyi yolculuklar!

  • ⭐⭐

    .....ucak sirketlerinde valizleri tasiyan gorevlilerin ucaga valizi yukleyen veya bosaltan kisilerin belleri zarar gormesin diye bir cok hava yollari kargo valizini 23 kilodan fazla istemez,,uzun mesafe yolculuklarinda qatar, emirates 3o kiloya kadar valiz kabul ediyor, ucagin icine alinan carry-on cantasi 7 kiloyu gecmez yani fazlasina musaade etmezler.cok ucuz bilet satan hava yollari carry-on valizini 10 kilo yap ama bu kadar para ode diyebilirler......ucaga binen hanimlarda bir carry-on cantasi olur valiz, birde hanim el cantasi olur bu cantayi alip tartmazlar 5-6 kiloda o cantaya girtebilir.bazi hava yollarida cok hassastirlar gram fazlaligi icin para isterler.


  • @mhtdmr bilete gore degisir. Bazen Tek bilet veriliyor aktarmali,ama havayollari arasi bavul transferi anlasmasi olmadigi icin ulkeye girip tekrar check in yapilmasi gerek. Bilet alirken Skyscanner soyluyor bunu mesela


  • @charon Yukarıda bir kaç mesaj üstte biletimi paylaştım. Kontrol edebilir misiniz rica etsem? Belki daha net fikir verirsiniz. Evet tekrar check in yapacağım. Zaten bunda hiç sorun yok. Şu an sadece vize uygulamalarını kaygı etmeye başladım.


  • Amerika uçuşunda el bagajına kırılabilecek cam bardak, yemek kabı vs. koymamız sorun yaratır mı yoksa sarıp sarmalayıp ucağa verilen bagaja mı koymak uygun olur?


  • @AE123, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Amerika uçuşunda el bagajına kırılabilecek cam bardak, yemek kabı vs. koymamız sorun yaratır mı yoksa sarıp sarmalayıp ucağa verilen bagaja mı koymak uygun olur?

    Biz aynen dediğiniz gibi yaptık. Yani kırılabilecek mutfak eşyalarımızın (tabak vs) sığabildiği kadarını el bagajına koyduk. Sorun olmadı. Öte yandan hepsi el bagajına sığmadığı için bir kısmını da sarıp sarmalayıp büyük valizlere koyduk. Büyük valizlere koyduklarımızda örneğin cam bardakların karton kutuda olmasına ve etraflarının darbe emecek şekilde kıyafetle sarılı olmasına dikkat ettik. Çok şükür hepsi yolculuktan sağlam bir şekilde çıktı.


  • Merhaba herkese, Amerika'ya ilk giriş için Ocak ayında bir giriş-çıkış yapmak niyetindeyiz. İstanbul-Londra-JFK şeklinde aktarmalı uçuşlara bakıyoruz ama bir sorumuz var. Bu aktarmalı uçuşlarda en az kaç saat olması lazım aktarma arasının? 8,5 yaşında çocuğu olan bir aileyiz. 1 buçuk saat falan riskli midir? Son dönemde havalimanlarında grev var vs. deniyor ama sizlere sormak istedim deneyimleyen vs. olmuştur diye. Bir de bu uçuşlarda aynı havayolu ile Skyscanner üzerinden önerilen uçuşlara bakıyoruz, bagaj falan kovalamıyoruz kendileri otomatik gidiyor di mi yeni uçuşa? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.


  • @mhtdmr bilete bakarak bilinemez bu. Skyscannerda soyluyor mesela.
    Ama bavulu alip ulkeye girip tekrar check in yapmak zorunda kalirsaniz, Eger ki ulke Schengen istiyorsa(veya tr pasaportuna vize isteyen ulkelerde biri ise) sikintiya dusersiniz.
    Havayolunu arayin derim.


  • @Sharm, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @hasbelkader

    Umarim sorunsuz bir sekilde ucaga binersiniz.
    Carry-on bagajiniz ve el cantaniz/sirt cantaniz gorsel olarak dikkat cekmiyorsa buyuk ihtimalle tartmayacaklardir. Iyi yolculuklar!

    İnternet sitelerinde yazılan doğruymuş. İki çanta kabine, bir çanta bagaja alıyorlar. Şu anda Türkiye deyim 🙂


  • @hasbelkader
    Gecmis olsun, ve Turkiye'de iyi vakit gecirmeniz dileklerimle.


  • @charon Teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgi için.
    Durumumla alakalı genel bilgi vereyim, okumak isteyen herkese yararlı olması adına:
    Berlin üzerinden aktarmalı Miami uçuşum vardı. İstanbul-Berlin(Brandenburg) Havalimanı oradan da aynı havalimanından Berlin-Miami(Fort D.) havalimanı uçuşu şeklindeydi.
    Almanya Başkonsolosluğu, Almanya vize aracı kurumu İdata ve konsolosluk sitesi üzerinden yaptığım araştırmalar ve soruşturmalar sonucunda, Almanya'da beş ilden yapılan(Berlin'de içinde) uçuşlarda geçerli bir Amerika vizeniz varsa transit ya da Schengen vizesi ihtiyacınız olmadan yalnızca pasaportunuz ile geçebildiğinizi öğrendim ve bilgi teyit edildi.
    Daha sonra burada yaptığım paylaşımlar üzerine daha da net bilgi almak adına Pegasus müşteri temsilcisiyle de görüşmeler yaptım ancak onlar net bilgi veremediler ve beni uçağımın kalkacağı havalimanına yönlendirerek doğrudan bilgi almamı istediler. Ben şehir değiştirerek havalimanına gittim. Pegasus yetkilileri ile görüşme yaptım. Son bilgi şu şekilde:
    Almanya Berlin Brandenburg Havalimanı üzerinden yapılan aktarmalı uçuşlarda şu şartları sağlamak koşuluyla transit vizeniz olmadan rahatlıkla uçuş gerçekleştirebiliyorsunuz.

    • Uçuşunuzun sattinin 05.30 ile 23.30 arasında olması gerekecek
    • Uçuşunuz transit uçuş bölgesinden ayrılmadan yapılmaya uygun olacak. (Bu şartı sağlamayan üç tane firma bulunuyor. Ryanair - Wizz Air - Norse Atlantic Air)
      Bahsedilen üç firmanın uçak girişleri havalimanının başka bir bölümünde olması nedeniyle transit bölgeden çıkmak zorunda kalacağınız için vizeye ihtiyaç duyuyorsunuz. Ancak bunların dışında olan tüm firmalardan bilet alarak uçabilirsiniz, örn: Lufthansa.
      Ben de biletimi Norse Atlantic Air üzerinden aldığım için biletimi iptal etmek zorunda kaldım. Acı bir tecrübe oldu maalesef. Başka bir grup üyesi de aynı hataya düşmesin diye özellikle havalimanı ve firma isimleri paylaşarak belirttim. Ayrıca ÖZELLİKLE belirtmek isterim ki edindiğim ve sizinle paylaştığım bilgiler benim şahsi tecrübelerim olup, sizin durumunuzla ilgili kanı içermemektedir, net bilgi edinmek isteyenleri araştırarak hareket etmeye yönlendiriyorum. Kalın sağlıcakla...

Benzer Başlıklar

  • 9
  • 1
  • 7
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

68
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum