Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Emly bosanma evraki ve tercumesi yeterli oluyor degil mi? yoksa noter onayi da gerekiyor mu? cvp icin simdiden tesekkur ederim.


  • @ernduru Ben birde Apostil yaptırdım garanti olması için, tercümeden önce Apostilini yaptırın bence.


  • @cokbekledik86
    Benim esim vatandas ama 2020 den beri bekliyoruz. Degisen bisey olmuo.


  • @ernduru, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Emly bosanma evraki ve tercumesi yeterli oluyor degil mi? yoksa noter onayi da gerekiyor mu? cvp icin simdiden tesekkur ederim.

    Yeminli tercümesi yetiyor noter apostile falan gerek yok.


  • @Özlem-K-K Abd doğumlu mu?


  • Arkadaslar birsey sormak istiyorum; esim Amerikali ve 10 yildan fazla bir suredir evliyiz... yesilkart yeni gerek oldu ve ben Amerikadayken, tam olarak 2 ay once USCIS`e online olarak ilk basvuruyu yaptik, ve sizin tecrubelerinizden yararlanmak istiyorum; biliyorum isin basindayim ama bu is oyle yillarca mi surecek?? o kadar dami isin basindayim? ozlem-k-k 2 yildir bekledigini soyluyor; bu normalmidir?


  • @Özlem-K-K, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @cokbekledik86
    Benim esim vatandas ama 2020 den beri bekliyoruz. Degisen bisey olmuo.

    Biz de ayni durumdayiz. Yakin tarihlerde veya bizden cok daha sonrasinda basvuru yapan arkadaslar vizelerini aldilar. Tamamen sans isi.


  • @skrbtk Noter bende yaptırmadım sadece Apostil yaptırdım garanti için, zaten ücretsiz bir şey Apostil.


  • Merhaba arkadaşlar 5 kasımda doktor randevum vardı 09:35 randevum için 09da oradaydım içeri girdiğimde 10 kişi içinde sadece ben Türkdüm gerisi hep İranlıydı kendi ülkemizde böyle birşey görmek gerçekten üzücü, erken gitmeme rağmen isimler tek tek okunup passaport ve belgeler istendi(e-nabızdan aldığım aşı kartı,DS confirmation sayfası,interview mail çıktısı gibi) sonra doktorun odasına alındım kıyafetlerinizin çıkarılması isteniyor gözlükleriniz varsa da yanınızda götürün klasik sorular sordu uzatmayayım normalde 4 aşı yapacaklardı hepatit aşım olduğunu söyleyince antikor testi istedi 3 aşı yaptı sonrasında duzen labaratuarı var doktor ungan ust katında kan tahlili alt katında da röntgen çekiliyor tetkikler bitince doktor unganlara tekrar gittim elektronik olarak konsolosluga ileteceklerini söylediler benim tek hatam cumartesi günü randevu almaktı cumartesi 1 e kadar çalışıyolarmış sonuçlar yetişmeyecek diye korktum çünkü ankarada yaşamıyorum dönmem gerekiyordu neyseki 12.45 e yetişti sonuçlar bir de akciğer filmimde doktor bir problem gördüğü için tekrar farklı çekim istedi o da biraz korkuttu beni ama bir problem yokmuş çok şükür yani sonuç olarak nolur nolmaz doktor randevunuzu erkenden alın sonuclarda bir problem olursa covid vs işlemleriniz iyice uzamasın benim sürecim böyle geçti darısı tüm bekleyen arkadaşlarımın başına


  • @Merve-Güngör yani size herhangi bir evrak verilmedi direk büyük elçiliğe gideceğini söylediler.


  • @Merve-Güngör 9 yabancı ve 1 Türk... Biz de saf kalplerimizle sıranın bize gelmesini bekleyelim. Kahroluyorum başka bir sey değil. DQ tarihim 17 Ekim. Herhalde on yıl sonra sıra bize de gelecek!! Dayanmaya devam!!!!!!

  • ⭐⭐⭐

    @ekdodo, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Merve-Güngör 9 yabancı ve 1 Türk... Biz de saf kalplerimizle sıranın bize gelmesini bekleyelim. Kahroluyorum başka bir sey değil. DQ tarihim 17 Ekim. Herhalde on yıl sonra sıra bize de gelecek!! Dayanmaya devam!!!!!!

    Popüler olduğu icin sadece diversity visalarda konsolosluk sesimizi duymuştu. Aslında bu tarz bekleme sürelerini protesto edip sosyal medyaya toplanıp sizler için yüklenmemiz lazım.


  • @waterman çok doğru 👏🏻👏🏻👏🏻


  • Arkadaşlar Merhaba. Bu sürece USCIS online üzerinden başlayanınız oldumu. Biz denedik ama evidence kısmında kanıt dosya yüklemeniz gerekiyor ancak sistem sürekli hata veriyor. Google da biraz araştırdığımda benzer sorunları yaşayan insanlar var. Bu konuda daha önce deneyimleme şansı olan kişiler varmı.


  • @waterman ya gerçekten böyle bir acımasızlık olamaz. Biz eşimle neredeyse bir yıldır ayrıyız. Artık işler iyice ikimiz için de zorlanmaya başladı. Sürekli havucu gösterip vermeme durumu var. Yok I-130 doldur bekle, hadi bu tüm dünyada böyle. Yok NVC'ye belge yükle kimi kabul etsin kimi kabul etmesin 2 ay karın ağrısı çek. Dedik her şey tamam hazirandan beri mülakat bekletiliyor. Bu bir sınav mı? Ya da gözden ırak olan gönülden de ırak olur diyip eslerimizle boşanmamız mı bekleniyor? Bu şekilde sayı mı azalacak? Nedir yani? Neden kendi ülkemde yabancı uyruklu kişilere öncelik tanınıyor? Onunki aile de benimki değil mi? Böyle bir ailevi durumda ne tür bir pozitif ayrımcılık tanınabilir ırklara? Yetti artık, burama geldi. Yeter.


  • Merhaba arkadaşlar adım Oğuzhan,

    NOA1 mektubu alalı Yaklaşık 9 ay oldu Uscis sayfasında ''processing time'' 1 hafta gösteriyor. Bu tam süreye mi gösteriyor yoksa bu süre daha uzar mı bilgisi olan var mı acaba


  • @oğuzhan-adıyaman siz yenisiniz sanırım 2021 ocaktan bekleyen var Ir-Cr de nebraska olanlar Amerika’ya gideli aylar oldu biz beklemeye devam Buda adaletsizlik madem sıkışıklık var yollayın bizim evraklarıda nebrasyaya milleti bekletmeyin yazıktır yahu yıllardır evli çocuklu olanlar bekliyor.değerlendirirken bunuda kriter almıyorlar Ankara ayrı bir kaos kafayı yiyecek duruma geliyor insan Amerika’da olsam beyaz Saray’ın önünde boykot ederdim bu durumu kaçaklara bu yıl sınırdan geçti onları kartlandrma derdine düştüler seçim yatırımıdır nedir Biz legal olarak başvuruyoruz yıllarca beklede bekle🤔🤔🤔


  • @yasmin982 arkadaşımın arkadaşı Meksika'dan koşarak geçmiş ve şuan oturumunu almış, adamlar benle dalga geçiyorlar...


  • @oğuzhan-adıyaman yanlış bilgidir bence mahkeme süreçleri oluyo ozamana kadar kaçak olmuyolar ama mahkemeden sonra ilticaları kabul edilmesi çok zor bir ihtimal ülkeye giriş çıkış yapamadıktan sonra Amerika’da yaşamanın bi önemi yok bence insanlar binlerce dolarlar ödüyo bu karta sahip olabilmek için tabiki saçma bi sürecin içerisindeyiz ordan oraya evrakları gönderip aylarca beklemek ben bi anlam veremedim bu sisteme inşallah biticek ama beklemekten başka çaremiz yok inşallah bizden sonrakiler için süreç daha kısa ve basit olur bizler çok yıprandık


  • @oğuzhan-adıyaman evet doğru almıştır sponsor bulamadıysa kampta beklemiştir mahkemesinide erkene vermişlerdir.İltica başvurularının belli başlı kabul şartları var Onlarıda kanıtlayacak fotoğraflar gazete başlıkları vs kanıtları sununca geçen çok olmuş Amerikada akrabam var o sponsor olacak deyip kamptan çıkanlar aslında şanslıyız diyorlarniş hayatını ucuza çalıştırıldıklarını görünce gelirken harcadıklarımızı kazanalım ülkemize gidelim derlermiş.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum