Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Şerife-Çınar, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

    @SAVAS benimde 10 yıllık green cardımın süresi 2023 şubatta doluyor nereye başvurmam gerekiyor acaba tekrar ücret ödeniyor mu nasıl işliyor süreç Amerikadayım şu anda da @crazycells

    Evet, I-90 formunu doldurup gondermelisiniz. Green Card'inizin tarihi sona ermeden 6 ay once basvurunuzu baslatabilirsiniz.

    Yeniden ucret odemeniz gerekiyor. I-90'i gonderdikten sonra alacaginiz I-797 formunu Green Card yerine kullanabilirsiniz.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • Merhaba,
    Ben DV2022 kazananıyım. ABD ye giriş çıkışımı gerçekleştirdim, ancak sonrasında Türkiye de evlendim. Şimdi pasaport yenileme için başvuruda bulundum ancak vizemin yeni pasaportuma basılıp basılmayacağı bilgisini kimseden alamadım/ulaşamadım. Bilginiz var ise yardımcı olur musunuz?
    Ayrıca GreenCard ı da yenilemem gerekiyor, bununla ilgili ne yapmam gerekli?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aslhn merhaba. giriş yaptıktan sonra vizenizin bir anlamı kalmıyor.
    1 yıl boyunca pasaportunuza vurulan "admitted" damgası ile seyahat edebilirsiniz. eğer green cardınızı fiziki olarak teslim aldıysanız zaten onunla giriş çıkış yapacaksınız, pasaportunuzla birlikte.

    eğer evlilik sonrası soyadınız değişti ise ve yeni bir pass çıkarttıysanız yapmanız gereken eski + yeni pass ile seyahat etmenizdir. evlilik cüzdanınızı da yanınızda bulundurun.

    gc'nin yenilenmesi bilgisi için de sn. @crazycells'i ekliyorum iletiyi.
    bu konuda kendisi daha net bilgi verecektir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aslhn şimdi hala Türkiyede misiniz yoksa amerikada mısınız önce bu nerede yaşadığınız yeri kesinleştirelim.


  • Çok teşekkür ederim, öyle yapacağım @gucarslan
    Yenileme ile ilgili bilgi rica edeceğim @crazycells
    Şuan Türkiye deyim, yeni pasaportumu bekliyorum @ayvalik10

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aslhn, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

    Çok teşekkür ederim, öyle yapacağım @gucarslan
    Yenileme ile ilgili bilgi rica edeceğim @crazycells
    Şuan Türkiye deyim, yeni pasaportumu bekliyorum @ayvalik10

    sayin @gucarslan 'in dedigi gibi (eger sizdeyse)green card + yeni pasaport + eski pasaport + evlilik cuzdani ile seyahat ederseniz hic bir sorun yasamazsiniz, eger gc yoksa eski pasaporttaki damga giris icin yeterli olmali.

    ABD'ye giris yaptiktan sonra I-90 formunu doldurmaniz gerekiyor:

    Ayrintili bilgi icin ilk iletiyi inceleyebilirsiniz.


  • çok çok teşekkür ederim, evet greencard ım yanımda 🙂 @crazycells


  • Merhabalar,
    Ben bir ay once kosul kaldirmak icin belgeleri yolladim. 10 defa kontrol ettim. Ucreti de ayni sekilde tam onlarin soyledikleri sekilde yazdim kredi kartimdan cekilmesi icin talimat verdim. Az once Meksika’dan gelirken rejected oldugunu gordum:) guzel bir supriz oldu ulkeye alinamayacagim icin korktm😄
    Ben Uscis’i aricam ama anlamadigim tam dedikleri ucreti yazdim, daha onceden basina boyle bir sey gelen var mi?
    Daha onemlisi ben bir turlu DOS numarami bulamiyorum, green cardin ustunde yazmiyor, bana eskiden gelen belgelerin uzerinde yazan M ile baslayan numaralari denedim olmadi, son gonderdikleri yazida da oyle bir numara yok.
    Bana daha rejected diye bir mail gelmedi ama Araliga da cok bir sey kalmadi, mektuplarini beklemem mi gerek yoksa beklemeden en bastan her seyi yollasam olur mu? Biraz bezmis gibi yazdigim icin ozur dilerim, USCIS’i bir kac defa aradim calistigim icin 30 dkdan fazla bekleyemedim, kimseye de ulasamadim kapattim @crazycells


  • Merhaba siteye yeni üye oldum serkan ben. Sorma geçmeden önce yardımcı olan bütün arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim çok iyi iş yapıyorsunuz.
    Halam 17-07-2020 senesinde Türkiye'ye greencardı ile giriş yaptı. Ameliyat geçirdi bacağından 78 yaşında. İyileşme süreci Pandemi koşulları derken geri Amerika'ya dönmek istiyor fakat Green kart süresi 23-10-2022 de son buldu. Oğlu götürecekti 15nisan'da yeni vize aldı o da ( B2 ) 13 ekim'de.
    Sizlerden ricam güncel olaraktan halamın Green kartını nasıl Türkiye'de iken yenileyebilirim , bunun aşamaları prosedürü nedir bilgi paylaşabilirseniz çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler.


  • @ClarkKent geçmiş olsun ilk iletideki aşağıya alıntılandığım kısmı okudunuz mu ⬇

    @crazycells, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

    Boarding Foil (ABD disindayken)

    Eger siz ABD disindayken Green Card'iniz kaybolursa, calinirsa ya da suresi gecerse, ve yurtdisinda 1 yildan daha kisa bir suredir bulunuyorsaniz size en yakin ABD konsolosluguyla iletisime gecip bir "Boarding Foil" hazirlatmaniz gerekir.

    Bunun icin oncelikle;

    Mulakat sonrasi konsolos size boarding foil duzenleyecektir.


  • @Muhtaradana Teşekkür ederim.Okudum o açıklama ile hatta randevuyu 7 kasıma aldım Ankara için ama bakalım onaylayacaklar mı , evraklar için ve ödeme için tereddütte kaldım.2 seneyi aştı kalma süresi.Bir de boarding folyo seçeneğini göremedim dedim siteye üye olayım ve sorayım belki güncel başvuru yapan veya yardım edecek birisi vardır diye düşündüm.İlginize de ayrıca teşekkürler tekrardan 🙏🏻


  • @crazycells I-751 formunu gonderdim, yanlis ucretten dolayi butun belgelerle birlikte geri gonderildi. Belgeleri yeniden cikartmam gerekli mi yoksa ayni sekilde dogru ucretle geri gonderebilir miyim? Uzerlerine bazi tarihler numaralar eklenmis alt kisimda, emin olamadm yenilerini mi gondermem gerekli diye, tesekkur ederim yardiminiz icin simdiden


  • Merhaba.Konsoloslukla görüştük bilgilendiricez dediler , ardından şöyle bir mail geldi. 185$da bir ücret varmış.1 hafta oldu ama randevu verilmedi beklemedeyim hala.

    Dear Sir/Madam,

    Your request for an appointment is approved. We are regularly making DS-117 appointment slots available on this website: https://ais.usvisa-info.com/ Please login to your account and proceed with scheduling an appointment.


  • @crazycells biometrik resim çekindim randevumuz vardı ama green cardın yenisi ne zamana gelir acaba


  • Şerife hanım bizim green kartlarınız 3 hafta içinde geldi, daha önce biometrik bilgilerimiz olduğundan hemen gönderdiler.


  • @ardaumut AA süpermiş erken gelmiş birisi 1 yıl dedi sanki ama 10 yıllık kart geldi size dimi


  • @Şerife-Çınar Evet bizde şaşırdık inamadik oğlum araştırdı çok yığılma olduğu için böyle yani içeride yeni bilgileri olanları yeniden biometrik için cagirmiyorlar


  • Ama biometrik parasını yatiriyorsunuz


  • Biometrik bilgileriniz varsa şanslısınız, burda tanıdığım bir arkadaş yaklaşık 8 aydır bekliyor yeni green kartlarin gelmesini


  • @ardaumut hayır alınmadı bizden yeniletmek için 10 yıllık green Card biometrik çekindik randevu tarihinde o kadar şimdi ne zaman gelir onu merak ettim net bilen yok galiba


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

75
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum