Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ardaumut biometrik çekindi mi oda bekliyor kartını o zaman


  • @Şerife-Çınar Merhaba benimde sizin yazdiginiz konu ile ilgili bir sorum olacakti. Biz DV 2022 kazananiyiz. Abd`ye de Eylul ayinda giris yaptik. Esimin greencardi geldi ancak beni biometric randevu icin cagirdilar parmak izi foto ve imza aldilar. Hic bisey anlamadik bekliyoruz 15 gundur benim greencardimin gelmesini. Siz de boyle bir surec icinde misiniz? Bu surece neden girdik onu da anlamadik bisey diyen de yok . Bi bilginiz varsa ve paylasirsaniz cok sevinirim tesekkurler.


  • Merhabalar biz esimle birlikte DV 2022 greencard talihlisiyiz. Asil talihli de benim. 13 Eylul tarihinde Abdye giris yaptik Esimin greencardi 1 ay icerisinde geldi ancak benimki henuz gelmedi ve USCIS sistemden kontrol ettigimizde biometric randevusu olusturduklarini gorduk. Randevuya gittigimizde parmak izi forotaf ve imza alip bi aciklama yapmadan isiniz bitti dediler ama uzerinden 15 gun gecmesine ragmen hala bir aksiyon alinmadi. Ikimiz ayni gun odemelerimizi yapmistik.Ben evlenmeden once Abdye yalniz ve kizlik soyadim ile gelmistim 1 yil da yasamistim. Simdi esimle birlikte gelince ve soyadim da degisince acaba orada bi karisiklik mi yasandi da gecikti diye dusunuyorum. Cunku ilk geldigimde calisma vizem oldugu icin ssn numaram vardi bu geldigimde de yeni soyadim ile yeni bir ssn gonderdiler.Onu ssn ofisine gidip sordugumuzda yeni gelen SSn numarasini alip imha ettiler ve eski ssn ile hayatima devam etmemi soylediler. Bu yuzden mi acaba bir karisiklik oldu hic bilmiyorum. Daha once bu veya bunun benzeri birseyler yasayan oldu mu acaba destek olabilirse sevinirim. Tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @janedns merhaba, aynı durum DV2022'de bir kaç arkadaşımızda daha oldu yalnız değilsiniz. onlara da biometric randevusu geldi ve onlar da sizin gibi gidip tekrardan parmakizi verdiler. bir süre sonra basılıpo gönderilecektir merak etmeyin.


  • @gucarslan Peki bu kisilerin kartlari gelmis mi bilginiz var mi?Geldiyse ne kadar sure sonra gelmis acaba? Tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @janedns onlar da daha yeni verdiler parmakizlerini.
    teslim aldıklarında sizi bilgilendiririm buradan..


  • @gucarslan bu surec uzun surecek gibi okudugum yerlerde 8-9 ay oldugu yaziyor. Uscis ofisini 2 defa aradik 13 gun sonra kartiniz gelmesse tekrar arayin dediler ama ne kadar dogrudur bilmiyoruz. bekleyecegiz omrumuz su son 2 yilda beklemekle gecti 🙂 bizim tabii bir de SSN numarasinda bir sorun var yukarida belirttigim.Onun icin de yarin tekrardan SSN ofisine gidecegiz ama greencard gelmeden hicbirsey halledebileceklerini dusunmuyorum.


  • @gucarslan Biz 1 Kasim`da parmak izi verdik bu arada ayni olayi yasayip okuyanlar icin bilgi olmasi acisindan yaziyorum.


  • @janedns, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

    Merhabalar biz esimle birlikte DV 2022 greencard talihlisiyiz. Asil talihli de benim. 13 Eylul tarihinde Abdye giris yaptik Esimin greencardi 1 ay icerisinde geldi ancak benimki henuz gelmedi ve USCIS sistemden kontrol ettigimizde biometric randevusu olusturduklarini gorduk. Randevuya gittigimizde parmak izi forotaf ve imza alip bi aciklama yapmadan isiniz bitti dediler ama uzerinden 15 gun gecmesine ragmen hala bir aksiyon alinmadi. Ikimiz ayni gun odemelerimizi yapmistik.Ben evlenmeden once Abdye yalniz ve kizlik soyadim ile gelmistim 1 yil da yasamistim. Simdi esimle birlikte gelince ve soyadim da degisince acaba orada bi karisiklik mi yasandi da gecikti diye dusunuyorum. Cunku ilk geldigimde calisma vizem oldugu icin ssn numaram vardi bu geldigimde de yeni soyadim ile yeni bir ssn gonderdiler.Onu ssn ofisine gidip sordugumuzda yeni gelen SSn numarasini alip imha ettiler ve eski ssn ile hayatima devam etmemi soylediler. Bu yuzden mi acaba bir karisiklik oldu hic bilmiyorum. Daha once bu veya bunun benzeri birseyler yasayan oldu mu acaba destek olabilirse sevinirim. Tesekkurler.

    ben dv20 talihlisiyim biz de eşimle gelmeden önce aynı gün ödemiştik bende asıl talihliyim ülkeye geldikten sonra biz adres değişikliği yapmıştık ve eşimin kartı 1 ay içinde geldi ancak benimki postada kayboldu ve sizin gibi gidip parmak izi vermiştim 18 kasım 2021'de. Hala bekliyorum. herhangi bir gelişme yok umarım sizinki de benim ki gibi uzun sürmez


  • @yigitsagun peki bu süreçte başka giriş çıkış yapabildiniz mi? bir de giriş yaptığınız tarihte pasaportunuza basılan damga İle 1 yıl kalabiliyorsunuz diye biliyorum oradaki süreç 1 yılı geçtikten sonra nasıl ülkede kalabiliyoruz?


  • @janedns, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

    @yigitsagun peki bu süreçte başka giriş çıkış yapabildiniz mi? bir de giriş yaptığınız tarihte pasaportunuza basılan damga İle 1 yıl kalabiliyorsunuz diye biliyorum oradaki süreç 1 yılı geçtikten sonra nasıl ülkede kalabiliyoruz?

    giriş çıkış yapmadım. 1 sene pasaporttaki o damga ile giriş çıkış yapılıyor ama benim 1 sene geçtiği için artık giriş çıkışta yapamıyorum şuan gc olmadığı için ülkeden ıkış yaparsam gc olmadan giriş yapamıyorum. ülkede kalmada sıkıntı yok çünkü yasalız. kimlik vs gerekli olduğunda ehliyeti kullanıyorum sorun yaşamıyorum


  • @yigitsagun anladim, gercekten cok sacma bir durum bu basimiza gelen nereyi arasak o gunu bekleyin bugunu bekleyin diyorlar. Calisma konusunda bir sorun oluyor mu peki? SSNniz geldi sanirim. Benim SSN konusunda da bir karisikligim oldu bi de ustune :) soyadim farkli numara farkli geldi.Calismaya baslamam gerekiyor onu da bekliyoruz. Comminity Collegea gidecegim kredili ders alacagim.Normalde ucretli olan program sanirim perminent resident olan kisilere ucretsiz oluyor. Okul ile gorustum illaki green cardinizi gormemiz lazim diyorlar. Orasi da bir alem cunku pasaport yetmiyor. Sabir diliyorum bu gibi seyler basina gelen herkese ozellikle gurbette olanlara.Insallah herkesin islemi en kisa surede halledilir.


  • @janedns, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

    @yigitsagun anladim, gercekten cok sacma bir durum bu basimiza gelen nereyi arasak o gunu bekleyin bugunu bekleyin diyorlar. Calisma konusunda bir sorun oluyor mu peki? SSNniz geldi sanirim. Benim SSN konusunda da bir karisikligim oldu bi de ustune :) soyadim farkli numara farkli geldi.Calismaya baslamam gerekiyor onu da bekliyoruz. Comminity Collegea gidecegim kredili ders alacagim.Normalde ucretli olan program sanirim perminent resident olan kisilere ucretsiz oluyor. Okul ile gorustum illaki green cardinizi gormemiz lazim diyorlar. Orasi da bir alem cunku pasaport yetmiyor. Sabir diliyorum bu gibi seyler basina gelen herkese ozellikle gurbette olanlara.Insallah herkesin islemi en kisa surede halledilir.

    Ssn olmadan çalışmanız yasak sizin durum daha da sıkıntılı olmuş soyisim yanlışsa onu düzeltmeleri lazim


  • @yigitsagun bu hafta SSN ofisine gittik durumu anlattik.
    Bir form verdiler onu doldurduk , yeni ssn`in 1 hafta 10 gun icerisinde adresime gelecegini soylediler. Bekliyoruz bakalim.


  • Merhabalar Greencard icin Uscis Fee odeyeli 90 gun oldu ancak hala greencardim gelmedi. Birilerine mail atabilecegimiz ya da ulasabilecegimiz bir adres bilgisi olan varsa yardimci olabilirse cok sevinirim. Green card icin yeniden gonderilmesi basvurusu gibi bir basvurumu yapmamiz gerekiyor?


  • @crazycells Merhabalar , Ulkeye giris yapali 3 ay oldu Uscis fee odeyeli 90 gun oldu esimin greencardi geldi ancak benim kartim henuz gelmedi. Bu konuda nasil ilerleyelim yardimci olabilir misiniz bilginiz varsa?


  • Merhabalar

    Ekonomik nedenlerle 2017 de uzatamadığım green cardım için bir başvuru yapma şansım var mı acaba ? Ankara konsolosluktan randevu aldım. Yenilenmesi için şansım nedir acaba ?


  • Merhaba Arkadaslar. Ben greencardimi kaybettim ı-90doldurdum ve biometric randevusuna katıldım bana I-797c belgesi verdiler stamplı bir şekilde. Acil şekilde türkiyeye dönmem gerek 10 günlüğüne bu belge ile çıkış giriş yapabilir miyim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ömer-dereli merhaba. I-797C USCIS sitesinde aşağıdaki şekilde açıklanmış.
    bildiğim kadarıyla kartınızın süresi dolduğunda bu form ile birlikte seyahat edebilridiniz ancak; kartınız olmadan sadece bu form ile abd'de dışında tekrar ülkeye girmeniz sorun olabilir. çünkü bu belgeyi hiçbir havayoluna oturum izni ya da vize olarak kanıtlayamazsınız diye düşünüyorum.

    yine de sn. @crazycells'in de fikrini almak için ekliyorum kendisini..

    Form Number Description
    I-797, Notice of Action Issued to communicate receipt or approval of an application or petition.
    I-797A, Notice of Action Issued to an applicant as a replacement Form I-94.
    I-797B, Notice of Action Issued for approval of a noncitizen worker petition.
    I-797C, Notice of Action Issued to communicate receipt or rejection of applications or petitions; transfer of files; fingerprint biometric, interview and re-scheduled appointments; additional actions, and re-opening of cases.
    I-797D Accompanies benefit cards.
    I-797E, Notice of Action Issued to request evidence.
    I-797F, Transportation Letter Issued overseas to allow applicants to travel.


  • Arkadaslar merhaba,Sb1 vizesi Ile 16 aralikta Newark tan giris yaptim.Green cardim 6ay once expired oldu dolayisiyla replacement yapmam gerekiyor. Ucsis online I 90 formu doldurucam. Ancak Sb1 uzerindeki A numberimi yoksa green cart uzerindeki A numberimi yazacagim konusunda kararsiz kaldim.Yardimci olunursa sevinirim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum