@Broly-Hex tesekkurler
-
@nihal__ sistem buna bener hatalari cok veriyor normalde. lakin siz tarayicinizin cerezlerini temizleyerek dener misiniz lutfen? ya da farkli tarayicidan dener misiniz ?
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@ikose, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba arkadaşlar
9 Kasım da 9 nolu bankoda Ankara'da mülakatım yapıldı. Öncelikle eşimi ziyaret için gitmek istiyordum. Kendisi orada çalışıyor ve benim de eş dolayısıyla green card başvurum vardı. Öncelikle eşimin nasil vatandaşlık aldığını sordu. Bende annesi ve babası Amerikan vatandaşı dedim. Mesleğimi ve kaç yıldır çalıştığımı sordu. Bende iş yerinden izin belgemi gostermek istedim. Hangi tarihlerde gidip geleceğim vs. yazıyordu ama görmek istemedi. Ne kadar kalacağımı ve nerede kalacağımı sordu. En son verecek gibiydi gerçekten çok rahatlamıştım. Sonrasında çok saçma bir şekilde eşiniz burada değil mi, taşındı mi diye sordu. Yani en başında eşimi ziyaret edecegimi söylemişken bu soruyu hiç beklemiyordum. Hayır burada değil taşındı dedim ve red aldım. Sonrasında bana doğru vize türünün göçmenlik olacağını söyledi. Bende green card sürecim var ama süre çok uzun. 2 yıl boyunca eşimi göremeyecek mıyım dedim. O ziyarete gelsin dedi
Beklemeniz daha doğru olacak dedi ve görüşme sonlandı. Açıkçası ben bunu vatandaşlarına hakaret olarak gördüm. Bu süreç Türkiye de olsa vize alamayacak birisi olmazdı heralde. Benim K-3 başvurum da var. Süreyi kısaltmak için elimizden geleni yapıyoruz ama kendilerinin bu konudaki süreçleri çok anlamsız. Ve gerçekten gidip dönme niyetindeydim. 1 aylık bile verse yeterliydi benim için. Belki uzun yıllar kalmayı düşündüğüm ülkeyi görme fırsatım olacaktı. Hayırlısı olsun dedik geçtik. Başka arkadaşlara faydası olabilir diye yazdım. TeşekkürlerCok geçmiş olsun. Aile birliğini resmen sarsıyor bu tarz durumlar. 2-3 Afrikalı pasaport şartının kaldırılması ile ilgili dava açıyor ama hiçbir ulustan vatandaş bu konular hakkında dava açmıyor ya da uğraşmak istemiyor veya ben bilmiyorum. Umarım en kısa sürede göçmenlik başvurunuz onaylanır cok ayrı kalmadan süreci tamamlarsınız
-
@ikose vize memurunun yaptigi dogru. Gocmen vize processindesiniz.
-
@Calibraturbo Sonuçta çalışanlar dışarıdan bağımsız gözle bakıyorlar. Ondan dolayı ülkenin şimdiki zamanı geçtim geleceğin ne olacağını çok net biliyorlar ki kaldı ki bunların kafası çalışıyor % 85 beyan da yaşamda %285 enflasyon olan ülkeden %7.7 açıklanan bir ülkeye gidilince ne yapılır. Geri mi dönülür.
-
Yabancı ülkelerden bizim ülkemize elini kolunu sallayan giriyor. En kötüsü bile vizeyi rahatça kapıda alıyor. Biz bir yere gitmek için aylar önceden kırk takla atıyoruz bir umut vize verirler diye. Ortadoğu cehennemini dibine yaşıyoruz vatandaşlar olarak.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı: W waterman
-
@Chromium, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Yabancı ülkelerden bizim ülkemize elini kolunu sallayan giriyor. En kötüsü bile vizeyi rahatça kapıda alıyor. Biz bir yere gitmek için aylar önceden kırk takla atıyoruz bir umut vize verirler diye. Ortadoğu cehennemini dibine yaşıyoruz vatandaşlar olarak.
En çokta ağrıma bu gidiyor işte. Dünya benim banane vizeden evrak işinden istediğim zaman kalkıp ülke değiştirme özgürlüğüm olmadığı sürece özgürlük sadece bi sözcük olarak kalır.
-
Merhabalar, ben vize sürecimden bahsetmek istiyorum, faydalı olması adına.
F1 vizesine başvuru yapma kararı aldım ve bir dil okulu ile görüşerek kaydoldum. 4 Ekim 2022 tarihinde konsolosluk sistemine kaydolarak randevu aldım. Randevum 9 aralık tarihine alabildim. Bu süreçte de i20 belgem ve diğer vize evraklarımı toplarım diye düşünüyordum. Ancak randevuları kontrol ettiğimde 19 Ekim tarihine uygun randevu olduğunu görüp hemen randevuyu kaptım. Ardından çok hızlandırılmış bir evrak toplama süreci geçirmek zorunda kaldım.
İ20 belgem randevumdan bir gün önce onaylanmıştı ve ben doğal olarak DS160 formunu da son gün doldurdum. Nitekim acaba eksikler oldu mu vs gibi kaygılarla görüşmeye gittim.
Vize memuru özellikle mesleğim üzerinden sorular sordu. 3 yılı aşkın süredir aktif olarak avukat olduğumu, kendime ait ofisim olduğunu ve bulunduğum bölgede uluslararası ticaret yapan şirketlerin yoğun olduğunu belirttim. Bu şirketlerin işlerine talip olabilmek adına dil eğitimi almam gerekiyor dedim. Vize memurunun uzun süreli sorgulamaları neticesinde görüşme sona erdi, vize memuru pasaportumu alarak bana mavi bir kağıt verdi. "Vizeniz şu an reddedildi, hakkınızda bir idari işlem yapmamız gerekiyor, sonrasında tekrar değerlendirileceksiniz" diyerek görüşmeyi sonlandırdı. Aradan tam 10 gün geçtikten sonra vizem onaylanmıştı. Ben bu beklemenin ds formu ve evrakların geç yüklenmesi nedeniyle olduğunu tahmin ediyorum ancak bilgim yok tabi ki.
Vize görüşmem sırasında banka hesap dökümü, araç ruhsat fotokopisi, alınan eğitimlerin belgeleri veya eski pasaport gibi evraklara hiç bakılmadı. Ben gösterebilirim diye belirttiğimde vize memuru oldukça istemez bir yüz ifadesi ile gerek yok dedi. -
Şimdi ise i20 belgemde 9 Ocakta eğitimim başlıyor olarak görünüyor. Amerika'ya eğitim başlangıcından en erken 30 gün öncesinde girilebildiğini öğrendim. Türkiye'den 9 aralık tarihine uygun bir bilet bulduğum için Berlin aktarmalı bir uçak bileti satın aldım. Toplam yolculuğum yaklaşık bir gün sürecek olmasına rağmen, ben saat farkı nedeniyle yine 9 aralıkta saat 21.00 gibi Fort Lauderdale Havalimanında olacağım. Bu durumda ülkeye girişimde problem yaşar mıyım? Takvimden kontrol ettiğimde eğitimimden 31 gün önce girmiş oluyorum. Problem yaşarsam nasıl bir çözüm önerirsiniz?
-
@ayvalik10 Ben döndüm 3 kere almanyadan 1 kere de kanadadan. Herkes bir degilki. Tüm türkleri mülteci klasifikasyonuna koymaları artık okumuş sil bilen. ortalama bir amerikalı avrupalıdan üstün donanımı olan biri olarak sinirimi bozuyor. 2012 Kasım ayında almanyaya gitmeden önce de aileme demiştim. Türkiyede astronot bile olsan 10 seneye mülteci muamelesi görme ihtimalin yuzde 100 diye. Bende gördüm gelecegi aksiyon da aldım fakat olmuyor bazen
-
@mhtdmr, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhabalar, ben vize sürecimden bahsetmek istiyorum, faydalı olması adına.
F1 vizesine başvuru yapma kararı aldım ve bir dil okulu ile görüşerek kaydoldum. 4 Ekim 2022 tarihinde konsolosluk sistemine kaydolarak randevu aldım. Randevum 9 aralık tarihine alabildim. Bu süreçte de i20 belgem ve diğer vize evraklarımı toplarım diye düşünüyordum. Ancak randevuları kontrol ettiğimde 19 Ekim tarihine uygun randevu olduğunu görüp hemen randevuyu kaptım. Ardından çok hızlandırılmış bir evrak toplama süreci geçirmek zorunda kaldım.
İ20 belgem randevumdan bir gün önce onaylanmıştı ve ben doğal olarak DS160 formunu da son gün doldurdum. Nitekim acaba eksikler oldu mu vs gibi kaygılarla görüşmeye gittim.
Vize memuru özellikle mesleğim üzerinden sorular sordu. 3 yılı aşkın süredir aktif olarak avukat olduğumu, kendime ait ofisim olduğunu ve bulunduğum bölgede uluslararası ticaret yapan şirketlerin yoğun olduğunu belirttim. Bu şirketlerin işlerine talip olabilmek adına dil eğitimi almam gerekiyor dedim. Vize memurunun uzun süreli sorgulamaları neticesinde görüşme sona erdi, vize memuru pasaportumu alarak bana mavi bir kağıt verdi. "Vizeniz şu an reddedildi, hakkınızda bir idari işlem yapmamız gerekiyor, sonrasında tekrar değerlendirileceksiniz" diyerek görüşmeyi sonlandırdı. Aradan tam 10 gün geçtikten sonra vizem onaylanmıştı. Ben bu beklemenin ds formu ve evrakların geç yüklenmesi nedeniyle olduğunu tahmin ediyorum ancak bilgim yok tabi ki.
Vize görüşmem sırasında banka hesap dökümü, araç ruhsat fotokopisi, alınan eğitimlerin belgeleri veya eski pasaport gibi evraklara hiç bakılmadı. Ben gösterebilirim diye belirttiğimde vize memuru oldukça istemez bir yüz ifadesi ile gerek yok dedi.Adamlar cigerimize kadar biliyor Etnisitemizi bile
-
@mhtdmr gir hacı maimi pek sorgulamaz bide bizim Recep sana 2 kedi versin götür onu eraya daha sempatik bakarlar
-
@Chromium vallahi adamlar enayi değil işte dibine kadar sorguluyorlar ülkelerine ve vatandasliklarina değer veriyorlar. Sanki Dünyanın en akıllısı biziz yol gecen hani gibi. Zaten ekonomimizin haricinde diğer bir sebepte bu Zaten. Her önüne gelene vatandaşlık vermemiz. O yüzden soy ağacımız da istiyorlar.
-
@kugutex insanlar topraklarına böyle sahip çıkıyorlar
-
Ds formunda ailenizde amerika da olan var gibi bir soru var mıydı? Yakın zamanda forum dolduran var mı?
-
@yenihayaletadam evet ben amerikadayim ailem icin doldurmustum ds160 formuna yazdigim icin onlara da benimle ilgili soru sormuslar gorusmede
-
@Calibraturbo nikaraguaya giremiyor tr vatandaslari. Ne kanadasi yahu
-
@lbsryts onay/red durumu nedir peki aldılar mı vizelerini?
-
@Abraham-Trust Eyvallah teşekkür ediyorum.

-
Merhaba,
DS formunu doldururken mülakat yerini İstanbul seçtik. Fakat randevu alırken Ankara daha yakın tarihli olduğu için Ankara seçtik. Konsolosluğu aradığımda
istediğimiz yeri seçebileceğimizi, sorun olmayacağını söylediler. Fakat AIS'te randevu alma kısmında sürekli dste girilen mülakat yeriniz aynı olmalıdır uyarısı görüyorum. Bu bir sorun olur mu? -
@yenihayaletadam onaylandilar
-
@Calibraturbo, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@ayvalik10 Ben döndüm 3 kere almanyadan 1 kere de kanadadan. Herkes bir degilki. Tüm türkleri mülteci klasifikasyonuna koymaları artık okumuş sil bilen. ortalama bir amerikalı avrupalıdan üstün donanımı olan biri olarak sinirimi bozuyor. 2012 Kasım ayında almanyaya gitmeden önce de aileme demiştim. Türkiyede astronot bile olsan 10 seneye mülteci muamelesi görme ihtimalin yuzde 100 diye. Bende gördüm gelecegi aksiyon da aldım fakat olmuyor bazen
Kanada’ dan neden döndün hacım sen anlam veremedim.
Benzer Başlıklar
153
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum