Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @mehmet1 ülkelere gitmeden vizenizin olmasının hiç bir anlamı yok. en güzel schengen vizesi alıp 3-4 schengen ülkesine gitmek.


  • @gucarslan Red aldığımı kabullenmiş durumdayım fakat farklı bir ibare gördüğümde aklım karıştı açıkçası. Zaten farklı bir konu olsaydı mutlaka mail ile irtibata geçerlerdi diye düşünüyorum. Teşekkür ediyorum.


  • @Serap-2, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @historian Dün gece tekrar baktım ve Aralık ayına çektim 🙂

    Bu işlemi aİS üzerinden nasıl sağladığınızı yazma şansınız var mı acaba?


  • Arkadaşlar DS-160 formunun onay sayfasına nereden ulaşabilirim bir bilginiz var mı ? Talimatlar sayfası ve ödeme makbuzu var ama onay sayfasına nasıl ulaşacağım bilmiyorum(Randevuyu iptal etmeden).


  • @ayça66 Şubatta Turist vizesi görüşmem var ve GreenCarda başvurdum evet.


  • Merhaba, planladığımız ileri tarihli seyahat için vize mülakatı öncesi uçak biletleri almak tavsiye ediliyor mu? Bunun mülakata olumlu/olumsuz bir etkisi var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Türker-0 @denizci10 information da bekleniyorsunuz

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Türker-0 ceac sayfasına giriş yapın. şehri seçin sonrasında retrieve deyin. oraya bilgileri girin ve formunuz açılınca view confirmation page yazısına basıp ok tuşuna basın. ds160 confirmation page açılacaktır. bilgisayarınıza pdf olarak mutlaka indirin dursun.

  • ⭐⭐

    @episode245 Tabii ki
    Giriş yaptıktan sonra açılan pencerede sağ tarafta "devam et" yazıyor ona tıklayın.
    Sonra 4.sırada "randevuyu yeniden zamanla" var ona tıklayın.
    Tekrar yeşil olarak yazan "randevuyu yeniden zamanla" ya tıklayın.
    Gelen sayfada konsolosluk ismi zaten var, randevu tarihi'ne tıklayın. Eğer tarih varsa üstüne tıklayın. Hemen altında saat seçeneğine tıklayın.
    Alt tarafta "tarihini değiştir" e tıklayın. İşlem tamam.
    Bu işlemi çok hızlı yapın 🙂
    Eğer uygun tarih yoksa bir geri sayfaya gidin. Tekrar "randevuyu yeniden zamanla" ya tıklayın.
    Bu işlemi çok sık yaparsanız yakalayabilirsiniz.
    Tamamen şans.


  • Merhaba,

    Ben turist vizesi icin gun aldim ve form dolduruyorum.
    Soruma gecmeden once durumumu aciklamak isterim :
    Ben daha once 2 kez Amerika'da F1 vizesiyle bulundum. Ikinci vizemde son transfer oldugum okulun odemesini yapamadigim icin okul beni terminate etti. Bir avukata danismistim orda bu konuyu ve bana Turkiye'ye donup tekrar vizeye basvurmak yerine burdan da reinstatement yapabilirsin ve F1 statunu geri alip egitimine devam edebilirsin demisti.Ben bir sponsor bulmustum orada fakat out of status olmanin ustunden biraz fazla zaman gecmesinden dolayi reinstatement yapamayiz dendi avukat tarafindan ve ben egitimime devam etme sansim kalmadigi icin dondum, cikarken havalanindan da herhangi bir islem yapimadi bana bu konuyla ilgili. Sanirim 7 ay out of status kaldiktan sonra dondum.

    DS-160 formunda :Have you ever been unlawfully present, overstayed the amount of time granted by an immigration official or otherwise violated the terms of a U.S. visa? seklinde bi soru var.
    Bu soru benim durumumla ilgili mi? Unlawful presence olustu mu bilmiyorum. Overstay oldumu onu da bilmiyorum cunku unlawful presence olduktan sonra basliyor overstay ve vizemin sartlarini ihlal edecek bisey yapmadim. Sadece out of status oldugumu biliyorum otesiyle ilgili bir bilgim yok.
    Bu soru beni ilgilendiriyorsa YES seklinde isaretleyip bir aciklama getireyim mi? Yoksa bu sorunun out of status olmakla bi alakasi yok mu?

    Cevaplar icin simdiden tesekkur ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @Trooper merhaba 7 ay overstay kaldığınız için waiver denen işlemi yapmanız gerekir. ABD’ye 10 yıllık giriş banınız olabilir. Durumu bir avukatla yürütmek sizin için çok faydalı olacaktır.


  • Amerikaya iltica etmis birinin ailesi turist vizesi alabiliyor mu sistemde goruyorlar mi acaba bu durumu?


  • @waterman cevap icin tesekkurler. Ben 7 ay out of status kaldim ama overstay oldu mu bilmiyorum cunku kanuna gore bir immigration hakimi tarafindan unlawful presence baslamistir diye karar verilmesi gerekiyor. Bu kanun degisti artik F1 vizeliler de out of staus olduklari an turist vizelller gibi unlawful presence basliyor. Ama bu olaylar 6 sene once gerceklesti kanun degisti sonrasinda. Ben sadece out of status oldugumdan eminim unlawful presence veya overstay oldu mu bilmiyorum. Unlawful present konusunda out of status olduktan hemen sonra karar verilmis olsa bile 6 ayi gecmis oluyorum 1 seneyi gecmedigim icin 3 yil bar olmasi gerekir ama oyle bi durum yok cunku USCIS uzerinden bir request olusturmustum ve bana benle ilgili ulkeye inadmisibilty, time-bar veya deportation karari olmadigini bildirdiler. Bugun yine unlawful presence olusmus mu benim icin seklinde bir request daha olusturdum ve sonucunu bekliyorum umarim vize tarihine yetisecek.

    Acikcasi ben sadece formu dogru doldurmaya calisiyorum bu soru out of status olmus birini ilgilendiriyor mu onu merak ediyorum. Eger unlawful presence olusmadiysa bosu bosuna vize memurunun aklini karistirip ret almamaya calisiyorum.


  • @denizci10 Merhaba, öncelikle yardım için teşekkürler fakat zaten pdf'i almışım ben o gün sadece o e-maili bulamamıştım ve buraya yazmıştım yine de yardım için teşekkürler. Dediğiniz şekilde randevu iptal olmuyor değil mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Türker-0 hayır olmuyor

  • ⭐⭐

    Uzun süredir görüşmesini paylaşan yok nedir durumlar yeşillendirin arada Ağustos olan görüşmemi 24 nisana çektim planım 23 nisanı çocuğumla Anıtkabir de geçirmek hem 3 günlük tatil sonrası mutlu olurlar vize verirler 🙂 öncesinde kışın da Avrupa ziyareti yaparız + olur


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba arkadaşlar
    9 Kasım da 9 nolu bankoda Ankara'da mülakatım yapıldı. Öncelikle eşimi ziyaret için gitmek istiyordum. Kendisi orada çalışıyor ve benim de eş dolayısıyla green card başvurum vardı. Öncelikle eşimin nasil vatandaşlık aldığını sordu. Bende annesi ve babası Amerikan vatandaşı dedim. Mesleğimi ve kaç yıldır çalıştığımı sordu. Bende iş yerinden izin belgemi gostermek istedim. Hangi tarihlerde gidip geleceğim vs. yazıyordu ama görmek istemedi. Ne kadar kalacağımı ve nerede kalacağımı sordu. En son verecek gibiydi gerçekten çok rahatlamıştım. Sonrasında çok saçma bir şekilde eşiniz burada değil mi, taşındı mi diye sordu. Yani en başında eşimi ziyaret edecegimi söylemişken bu soruyu hiç beklemiyordum. Hayır burada değil taşındı dedim ve red aldım. Sonrasında bana doğru vize türünün göçmenlik olacağını söyledi. Bende green card sürecim var ama süre çok uzun. 2 yıl boyunca eşimi göremeyecek mıyım dedim. O ziyarete gelsin dedi 🙂 Beklemeniz daha doğru olacak dedi ve görüşme sonlandı. Açıkçası ben bunu vatandaşlarına hakaret olarak gördüm. Bu süreç Türkiye de olsa vize alamayacak birisi olmazdı heralde. Benim K-3 başvurum da var. Süreyi kısaltmak için elimizden geleni yapıyoruz ama kendilerinin bu konudaki süreçleri çok anlamsız. Ve gerçekten gidip dönme niyetindeydim. 1 aylık bile verse yeterliydi benim için. Belki uzun yıllar kalmayı düşündüğüm ülkeyi görme fırsatım olacaktı. Hayırlısı olsun dedik geçtik. Başka arkadaşlara faydası olabilir diye yazdım. Teşekkürler


  • @ikose geçmiş olsun 😞 nişanlımın aileside amerikada f2b göçmenlik sürecinde oldugu için turist vizesi alamadi 3 kez denedi.. En iyisi süreci beklemek

  • ⭐⭐ Yasaklı

    adamlar türk vatandası olunca spor niyetine aşagılıyo artık


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum