FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
-
Merhabalar, 7 aylık bekleyişimin sonucunda az önce aşağıdaki yazıyı mail olarak aldım. Site üzerinden baktığımda ise yeni bir güncelleme yoktu ve refused olaral gözüküyordu. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
İdari işlemleriniz tamamlandı. Başvurunuzu SWT 2023 programı için kullanmak isterseniz, SWT 2023 randevuları açıldığında yeni bir randevu alabilirsiniz. Güncel bir transkript ve yeni bir DS-2019 formuna ihtiyacınız olacak. Yeni bir DS-160 doldurmanıza veya yeni bir başvuru ücreti ödemenize gerek yoktur. -
Turist vizesimi
-
@detones eğer birdahaki yaza hakkın varsa wat yapmaya ücret ödemeden yeni ds 19 belgen ve transkriptinle gideceksin vizen basılınca issued olucak durum bu hayrı olsun
-
@alpergrr J1 Work and Travel için
-
Benim J1 vizesi 3 Kasımda güncelleme olmuş. Başka bir arkadaşın de 7 Kasımda güncelleme olmuş. Onay emaili yakında gelir inşallah.
-
@biblo merhaba vizenizde son durum nedir acaba
-
@önder-kaya bu sabah itibariyle mail geldi ve vize basimi için pasaportu istediler. Sistemde hala refused yaziyor ama saniyorum pasaport ellerine geçince update olacak.
-
@Murat-aydın muhtemelen bu başlığın ilk iletisinde aktardığım NNCP'den dolayı AP sürecindesiniz. bu işlem sizin gibi ad-soyad kombinasyonu çok sık rastlanan kişilerde gerçekleşiyor. bu yüzden ilgili tarama yapıldıktan sonra AP süreciniz bitecek ve vizeniz basılacak.
lütfen [email protected] adresine; ad-soyad, doğum tarihi, cn bilgilerinizi de ekleyerek bir mail yazın. mailde xx.xx.xxxx tarihinde dv mülakatı yaptığınızı, tarafınıza AP kağıdı verildiğini ve sonraısnda hiçbir bilgi almadığınızı belirtip, yapmanız gereken bir şey olup olmadığını sorun.
gelecek cevaba istinaden size destek olalım.
bol sabırlı beklemeler.
-
@biblo tebrikler!
*vizeniz print edildiğinde "issued" göreceksiniz. -
2 ayın ardından j1 vize ap durumum 8 kasımda günceleme aldı. Umarım onay yakındır..
-
Benim J1 vizedi AP durumu bu gün itibariyle tamamlandı. Süre olarak 4 buçuk ay sürdü. Bekleyen herkesin bu sürecinin en kısa sürede tamamlanmasını diliyorum.
-
@Yuksel-Celik hayırlı olsun wat mı ıntern mü vizeniz
-
@ultorman 2 yıllık Araştırmacı (Research Scholar ,PostDoc)
-
Herkese merhaba. Sn @gucarslan @Muhtaradana ve @crazycells 6 ay’a yakın CR-1 vize AP sonrası 19 Ekim’de konsolosluk pasaportu istedi, 24 Ekim’de ellerine ulaştı, bugüne kadar ellerine ulaştığına dair bir email gelir diye beklerken bugün öğleden sonra telefon edip tekrar görüşmeye çağırdılar. Gitmek için bir aceleniz var mı diye sordular, vizenin basılmasını bekliyoruz, sonrasında hemen gitmeyi planlıyoruz dedim. O halde randevunuzu hafta başına ayarlayalım hemen dediler ve Salı gününe follow up randevu verdiklerini yazan bir email yolladılar. Herhangi ek bir evrak vs istemediler. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mıdır? Ne demektir sizce bu? Gelen e-mail’de pasaportunuzu yanınızda bulundurun diye belirtmişler, kendilerinde olmasına rağmen.
Gelen email:
We are contacting you regarding your visa application. Your follow up interview is scheduled for November 15, 2022 at 10:00 a.m. Please bring your passport with you. Your name will be at the Consular Gate. Please let us know if you will be available to attend your interview.
Thank You
Visa Support Unit
American Embassy, ANKARA -
Geçmis olsun dostum sordukları soruya takıldım acemelimiz yok 2 sene daha bekleriz deseydin.. YEMİN EDERİM insanlarla dalga geçiyorlar sanki.. Bende 1 hazirandan beri bekliyorum tık yok..
-
@skrbtk Sağol. Ben de anlamadım neden sorduklarını böyle bir soruyu. Başka bir evrak vs de istemediler. Hayırlısı diyelim.
-
Randevu tarihi ayarlamak için sormuşlar. Endişeye mahal yok.
-
Merhabalar. Geçen seneden Work and Travel için J1'e başvurmuştum ve AP'ye kalmamdan dolayı gidememiştim. Geçtiğimiz hafta idari işlemlerim tamamlandı diye mail geldi fakat bazı firmalar benim gibi diğer kişilere "Siz başvurmayın sizi tekrar AP'ye bırakacaklar" dedi. Benim bulunduğum firma ise AP'ye kalmayacaksın diyor. Firmalar farklı şeyler söylüyor. Aydınlatabilirseniz sevinirim.
-
@detones AP’ye kalanlar genelde tekrardan bi süreç geçirmek durumunda oluyor maalesef. Ama bu kesinlikle olmak zorunda değil. Konsolosluğun insiyatifine kalmış.
-
herkese merhabalar, F2 vize başvurumun idari soruşturmasının tamamlandığına dair bugün mail aldım. İdari işlem sürecim toplam olarak 3,5 ay (111 gün) sürdü. Pasaport gönderimi ile alakalı olarak mailde, sistem üzerinden konsolosluk daha fazla belge göndermemi talep etti butonu vasıtasıyla göndermemi söylediler. Yalnız kullanıcı hesabıma girdiğimde hala durumum 'Randevu' olarak gözüküyor. 'Belge Gönder' olması gerekmiyor mu? Ayrıca ceac'dan kontrol ettiğimde güncelleme geldiğini ama hala Refused olduğunu farkettim. Yardım ederseniz sevinirim. Darısı tüm bekleyenlerin başına...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum