F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@cokbekledik86 süreci avukat ile yürütüyorum evrakları ona gönderim sağlamıştım fakat tam net bilgiler alamıyorum yinede bazı şeylerde emin olmak adına araştırma yapmak istiyorum ki bi olumsuzluk olmasın diye
-
@49leon I130 onaylandı diyince ben usciste approve olduğunu düşündüm yanlışmı anladım
-
@emine-olgun Merhabalar ben de mail gönderdim daha cevap alamadım
-
@AYSY33 merhabalar kalici bir adrese tasinacaksaniz 1 2 hafta icinde gibi bekleyin ve o adresinizi girin. çünkü adres değişikliğini yapmak çok zor. ben 3 kere başvuru yaptım hala adresimi kendi sözleşmeliydin yere çekmedim. hep eski yani ilk girdiğim adrese gidiyor evraklar. ama gecici dediğiniz adres güvenilir bir adresse hiç beklemeyin ödemeyi yapın ki size dosyanız isleme alindi desinler.
-
@emine-olgun emine hanım mülakata girdiniz mi? Sürecinizi benmi unuttum sizmi paylaşmadınız hatirlamiyorum ama uygun olduğunuzda, nvc onay tarihinizi sonrasında mülakat tarihi ve mülakat detaylarınızı paylaşırsanız sevinirim. Bizlerede fikir olur.
-
@cokbekledik86 bencede haklı mülakata kadar güncelleme yapılabiliyormuş.
-
2021 mayıs-haziran california centerden i-130 onaylanan var mı?Mart başvurusu approve olanlar 1 kişiyi biliyoruz.Durumunda güncelleme olan varsa çok seviniriz dosyalar hakkında ilerlemelerin hangi aşaması babında
-
Merhabalar. bir sorum olacak cevaplayanlara şimdiden teşekkürler. 2017 yılında GC kazanarak ben, eşim ve oğlum ABD ye gittik ama annemin hastalığı dolayısı ile 6 ay sonra geri döndük. 5 ay önce annemi kaybettim. 5 yıldır Türkiye'de yaşamaktayız bu zaman zarfında kızım doğdu şuan 4 yaşında ve Türkiye vatandaşlığım onaylandığı için soyismimizde değişti.
- Kızım için nasıl bir yol izlemeliyim?
- 5 yıldır giriş yapmadığımız için sorun çıkar mı? (annemin hastalığı ile ilgili belgeler var elimde)
-
@ISMAIL-KHAMDIEV sorunuzla ilgili bilgim yok ama belkide bir avukattan danışmanlık almalısınız.
-
@cokbekledik86 ewet galiba öyle oldu çünkü biz daha nvc aşamasına gelmedik galiba süreci tam bilemiyorum
-
Kızınız 2 yaşını geçtiği için kızınıza F2a başvurusu yapmaktan başka çare kalmamış.
Ama bundan önce ilk siz ya ülkeye girmeyi deneyip göçmenlik statünüzü devam ettireceksiniz (bu girişinizde riskler var) ya da SB1 vizesine başvuracaksınız
Aşağıdaki iki başlığı inceleyin lütfen, giriş ile ilgili sorularınızı bu başlıkta sorabilirsiniz ⬇️
Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri https://yesilkartforum.com/forum/post/82
SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi) https://yesilkartforum.com/forum/post/4422
-
@yasmin982 benim 29 mart ama hala onaylanmadı
-
Merhabalar; su an ds260 formu doldurma asamasindayiz ancak;
gelirim yetirsiz olduğu icin sponsor gerekli oldu. sponsor abd vatandaşı. sadece 864 formu doldurması yeterli olacak diye anladim. ayni formu ben online doldurup sonra a kendisi mi doldurup imzalayacak? yoksa ikimizde ayrı ayrı kendi bilgilerimizi doldurup imzalayıp ds 260 formuna yüklememiz mi gerekecek?
diger emin olmak istediğim şey ise sponsorum sadece income' tax return bildirecek ben onu sisteme yükleyeceğim degil mi? ben'm extra banka hesabi toparlamama gerek yok degil mi?
sırasıyla ve doğru bir sekilde bu ds260 formunu nasıl submit edebilirim.? hangi asamalara dikkat etmeliyim. 15 gündür submit edemedik. her gecen gun get kaldigimi hissediyorum. bilgi ve tercrubelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. teşekkür ederim.
-
Merhabalar herkese
esim icin F2A vize surecini baslatacagim. Soyadimla ilgili sorularim var. Forumun https://yesilkartforum.com/forum/topic/5947/f2a-basvurusu-oncesi-soyadi-degisikligi?_=1667345908285 sayfasinda sorularimi Muslu Hukuk Burosu'na sordum. Uygun vakitleri oldugunda cevap vereceklerdir diye dusunuyorum. Benzer durumda olan arkadaslar ve sevgili @crazycells bu konuda bana yardimci olursa cok sevinecegim. Iletiyi tekrar buraya kopyalayip yapistirmadim yer kaplamasin diye. Ama eger ayrica bu bolume de eklemem gerekiyorsa ekleyeyim. Simdiden tesekkur eder mutlu bir gun dilerim.. -
Merhaba @crazycells Ben 2022 GC çekilişini kazandım ve şimdi DS-260 formunu doldurma aşamasındayım, bu aşamada eşim ve çocuğum (USA'da universitede) için de müracaat edebiliyormuyum yada forumdan anladığım kadarıyla daha sonra F2A için işlem başlatmalıyım mı?
-
@aliistanbul ds260ı cok çabuk doldurun geç bile kalmıssınız mülakatlar bu yılda maalesef ds260 submite göre ilerliyor gibi gözüküyor. eğer çocuklarınız 21 yaş üstündeyse yazmanıza gerek yok diye biliyorum.
-
@aliistanbul. ?? 2022 ??
-
Merhaba,
F2A sürecinde evliliğin ispatına dair sunulabilecek belgeler arasında sosyal medya yazışmalarından da söz ediliyor. Bu süreç başından geçmiş arkadaşlardan merak ettiğim bir soruyu sormak istiyordum. Nişan ve düğündeki onlarca fotoğraf, resmi evlilik belgesi, şahitlerin yazılı beyanları evliliğin iyi niyetli olduğunu ispata yeterli değil mi?
-
@ICu olmazsa olmazmi bilemiyorum ama bizde uscis aşamasında whatsapp yazismalarindan biraz eklemiştik. Tatil otel rezervasyonları olabilir eşinizin gelip gittiği uçak biletleri olabilir. Genelde yükleniyor. Ayrica yuklediklerinizi ve ekstra mülakata kadar biriken diğer evliligi destekleyici belgeleri konsolosluğada giderken götürüyorsunuz. Son aşamaya gelmedik biz henüz ama uscis aşamasında fotoğraflarda dahil hepsini yükledik. Genelde bu şekilde yapılıyor.
-
Cevap için teşekkürler hocam.
Yalnızca rezervasyonlar için bahsetmek gerekirse; ben yeni evlendim ve süreci hemen başlatmak istiyorum. Bu nedenle elimizde nerdeyse hiç rezervasyon yok. Nişanlılık süremiz de çok kısa sürdü. Zaten o süreçte ikimiz de farklı ülkelerdeydik.
'Affidavit Letter' denilen şahitlerden mektuplar toplamayı düşünüyorum
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum