merhaba
turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu?
6 aylık değil bu denilirmi?
-
@nihal__ sistem buna bener hatalari cok veriyor normalde. lakin siz tarayicinizin cerezlerini temizleyerek dener misiniz lutfen? ya da farkli tarayicidan dener misiniz ?
-
Bence bu süreçte biraz şans ve psikoloji de çok etkili oluyor 🙂 Benim gördüğüm kadarıyla çoğu zaman evraklara bile bakmıyorlar, daha çok verilen cevapların tutarlılığına ve kişinin genel profiline dikkat ediyorlar. Bazen çok güçlü profiller ret alabiliyor, bazen de çok kısa görüşmeler onayla sonuçlanıyor. Umarım bir sonraki başvurunuz gönlünüzce olur, tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
-
@Rhonster hayırlı olsun tanıdık simalar vize alınca çok seviniyorum


-
@Rhonster Ekrem planın gidiş dönüşmü tek yönmü

-
Merhabalar bende kendi vize deneyemi anlatayım..
07/10/2022 sabah 08:00 istanbul konsolosluktan randevu aldım. Vizeyi aracı bir acente ile baş vurdum. ( Size tavsiyem acente ile baş vurmak daha sağlıklı olabilir. Acente zaten size hemen söylüyorlar “abi alırsın yada abi işin zor alamazsın “ , iyiki acenta ile yapmışım cünki ilk randevum eylül 2023 attı akabinde yarım saat sonra 7 ekime çekti randevu mu🥰) Neyse pasaportu verdim, arkasından hemen parmak izine ,sonrasında son interview . Sıra mı bekler diğer mülakatta girenleri dinliyorum. Gelene gecene red . Anam!! dedim benim işim zor. Neyse . Sonra kendi kendime dedim “ zaten Turistik gidiceksin ! Olmzsada canım sağolsun. Bu arada bir kızı red etti kız avukat şengeni var, ( Bu arada benim şengen ve ingiltere vizedem var bence ÇOK BÜYÜK ARTIK VİZE İÇİN) kız red yiyince avurapayada girşi çıkışları var , dedim bu kıza vermedilerse demekki işi çok katı tutuyorlar aldı beni bir telaş…. Bu arada vize için güvenlik prosüdürlerini gecerken arkamdam ki cin vardı yeni nesil yetme hemen cinlik yapıp önüme geçti tam 3 sıaray geçeyim derken bu dal dı . Bende 4 . Nü cü KG gittim, Çok tatlı bir bayan . Güler yüzlü
KG: Merhaba
Ben: Günaydın. nasılsınız
KG : iyi çok teşekkür edrim pasaportunuzu ala bilirmiyim.
Ben : Buyrun
KG : nereye gidiceksiniz ?
Ben : New york
KG : Kaç gün ?
Ben : 10 gün
KG: Kimle gidiceksiniz
Ben : Arkadaşlarımla
KG : Bilgisayarına biraz baktı . Tamam dedi Onaylıyorum vizenizi
Ben : Çok teşekkür ederim
Elimde beyaz kağıt ile güle oynaya gidiyorum kapıya doğru.
Ahanda bir baktım önümde bizim cin mırıl mırıl küfür küfür kafir!! Dedim ne oldu? abi vermedi vize … hayda niye : abi ben zaten kanadada okuyorum turist için başvurdum vermedi. İçimden belkide banada vermicekti o KG. BAŞVURACAKLAR ARKADAŞLARA TAVSİYEM NET OLUN …🥰🥰🥰🥰 -
@denizci10 Tüm deneyimler ışık tutuyor. Sizin anlattıklarınızla İstanbul Konsolosluğuna araçla gidersem nereye park edebilirim sorusuna cevap almış oldum
Çok teşekkürler.
Benim merak ettiğim randevu saatinde hemen alınıyor muyuz veya ne kadar bir gecikme yaşanabiliyor. Benim randevu saatim 08:15 acaba oradan en geç kaça kadar çıkabilirim? -
@Serap-2 İstanbul da gecikme genelde olmuyor eğer özel bir durum varsa gecikme olur. 08.15'te ise randevunuz en geç 07.35 gibi orada olmanız lazım. 30 dk öncesinde sizi çağırıyorlar. güvenlik kontrolü yukarı çıkış falan derken zaten 15-20 dk geçiyor. 08.15-08.30 arası görüşmeye girmiş olursunuz en geç de 08.45 de çıkmış olursunuz. Bu tabii her şey normal giderse.
-
@ametin-k hayırlı olsun vizeniz.
-
@denizci10 Çok teşekkür ederim..
-
@Serap-2 ne demek. güzel haberlerinizi bekliyoruz.
-
@bidünya git gel en azindan simdilik

-
@Riethian alakasiz. 2015ten beri basvururum, daha yeni b1i yeniledim.
-
İlgili başlığı bulamadığım için az buçuk bu topic ile bağlantılı olduğu için buraya yazma gereksiniminde bulundum.
Günlerdir niv vize appointment sitesinden vize randevusu almaya çalışıyorum fakat hiçbir şekilde boşluk bulamıyorum. Günde 100 kere kontrol ediyorum desem yeridir. Kontrol etmek için hangi saat aralıklarını önerirsiniz? Siz ne kadar sürede randevu alabildiniz? -
@dytmelek Hayırlı olsun. Sonraki süreçte başarılar dilerim.
-
@Rhonster Hayırlı olsun Ekrem. Giriş yaptın mı Tampa'ya ?
-
@heroinchains Hayırlı olsun. Demek ki DV sorusu karşımıza çıkacak gibi görünüyor.
-
Bugün sevdiğim bir arkadaşım vize görüşmesine gidince üzücü bir şok yaşamış. Aracı ile başvuru yapmıştı. Vize mülakatı bugün tarihliydi. Ama vize tarihi geçen mart ayına güncellenmiş. Maalesef e-mail vs. gelmemiş ya da aracı kurumun gözünden kaçmış. Bu duruma düşmemek için kendin başvuru yapıp ara ara takip etmek gerekiyor. Bilginize.
-
@Programmer, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vize Mülakat Deneyimleri
@dytmelek Hayırlı olsun. Sonraki süreçte başarılar dilerim.
Çok teşekkür ederim
Gelişme oldukça mutlaka yazacağım, şuan beklemedeyiz maalesef. -
@Programmer çok üzücü gerçekten, tamamen iptal mi olmuş oluyor acaba, yeniden ücret ödemeden yeni randevu alınabiliyor mu acaba?
-
@dytmelek Sanırım tekrar ücret ödemeden başvuru yenilenebiliyor. Sn. @denizci10 daha iyi bilir. Durumu kurtarmaya çalışıyordu ama bence iş yeni başvuruya kalacak gibi.
-
@dytmelek ayy şimdi gördüm tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun
bol şanslar deneyimleri dört gözle bekliyoruz 
-
@Programmer ben mesela bu duruma engel olmak için sizin mail adresinize hesap oluşturuyorum ve şifreyi size de veriyorum. Böylece hem mailler size geliyor hem de ben kontrol edebiliyorum. En doğrusu bu bence.
Benzer Başlıklar
138
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum