F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@waterman kiminle nasıl iletişime geçiceğimi bilmiyorum ki
-
@cokbekledik86 eşiniz hangi eyalette?
-
Manhattan
-
@cokbekledik86 https://www.nysenate.gov/issues/manhattan şu siteyi kullanın bütün herkese durumunuzu açıklayan , yeni yılı ailemle beraber geçirmek istediğinizi ancak Ankara konsolosluğu yüzünden cok uzun zamandır beklediğinizi bu durumun sizi ve ailenizi yıprattığını yazıp yardımlarını beklediğinizi yazın. Eminim faydasını göreceksiniz.
-
@waterman teşekkür ediyorum
-
@cokbekledik86 umarım güzel haberlerinizi alırız bol şans
-
@waterman teşekkür ediyorum tekrar iyi dilekleriniz için
-
@crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@Damla-Yalçın, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhabalar. Ben Green cardliyim. Esim TR'de yasiyor. Daha once sayin @crazycells 'in soyadi degisikligi hakkinda yazdiklarina ek bir sorum olacak. Benim kendi soyadimin sonuna esiminki eklendi fakat pasaportum hala eski haliyle duruyor.
1- Soyadi degisikliginin daha dogru olacagini yazilmisti fakat, green card gelme suresi 120 gun yaziyor. Bu durumda soyadimi degistirirsem F2A basvurusu yapmak icin tum belgelerimin yenilenmesini beklemem mi gerekecek?
2- Soyadimi degistirmeden basvurursam esimin ve kendi soyadimi I-130 formunda nereye yazmam gerekiyor? middle name(kendi) - last name(esimin mi?)
3- Vukuatli nufus gibi belgelerimizi gonderirken esimin soyadini da gorecekler bir sorun olur mu?Tesekkurler simdiden
-
Hayir, elinizdeki belgelerin son tarihi gecmediyse hala kullanabilirsiniz. Zaten evlilik belgeniz soyadi degisikligini gostermek icin yeterli olacaktir.
-
Evet, iki soyismi kullaniyorsaniz bu dediginiz sekilde yazabilirsiniz.
-
sorun olmaz. ABD'de evlilik sonrasi soyisim degisikligi yapmak zorunlu degil.
Merhabalar,
Sn @Damla-Yalçın'ın durumuna benzer bir durumum var.
Ben GC sahibi olarak Abd'de yaşıyorum, nişanlım ise Tr'de ve yakın zamanda evlenmeyi düşünüyoruz. Evliliğin hemen ardından da F2A sürecini başlatmak istiyorum.
Fakat evlilikten sonra eşimin soyismi değişecek ve bunun pasaport veya kimliğine yansıması epey vakit alabilir. Eşimin pasaportu yenilenene kadar I-130 başvurusunu yapmamalı mıyız?
-
-
@ICu I130 icin pasaport gerekli degil diye hatirliyorum. Siz I130 icin basvurun pasaportu daha sonra cikartirsiniz
-
merhabalar kız arkadaşım 3 kasımda GC mülakatına girecek mülakattan sonra abd ye girmeden evlenip bende sürece dahil olabilir miyim ? Birde bir kaç tane sponsor şirketim var bunlar da sürece dahil olabilir mi ve süreç ne kadar sürer ortalama olarak ? çok teşekkür ederim , iyi akşamlar
-
Mulakat tarihi geldikten sonra yapmam gereken seyler dv lottery deki benzer seyler degil mi?
https://yesilkartforum.com/forum/topic/5336/dv2023-mülakat-deneyimleri
Burdaki asamalari yapacagim heralde. -
@itsmebb teşekkür ederim, çok uzun bi süre yaa:( başka yollada vize alınamıyor eşim orda diye. Allah sabr versin ne diyeyim
-
Sonunda eşimin vizesi onaylandı çok şükür bekleyenlere kismet olsun . Çok uzun ve yorucu bir yolculuk oldu . İki yıldan fazla sürdü ama sonunda bitdi . Baş 2020 august baş vurduk 2021 okt dq olduk yalnış hatırlamıyirsam 2022 14 mart randevu aldık hiç bir sorun yokdu bu ana kadar . Mulakat gürcistanda olacakdı . Randevu günü elçilik binasına zamanında gitdik eşim girdi 2-3 saat falan sonra içeriden çıkdı ve dosyamızın hala nvcda olduğunu mulakat yapamayacaklarını söylemişler çok üzüldük o kadar hazırlanmışdık her yönden .neyse ondan sonra bir daha beklemeye başladık 2022 september 29una yeniden mulakat randevusu geldi . Gitdik bu sefer de her şey yolunda ama 2021 tax transcript ve bir kaç farklı evrağı portala yüklümemizi ve bir sorun olmadığını söylediler ve ap kaldık ((( mulakatdan sonra en zor günler başladı ben amerikaya döndüm eşim baküde kaldı . Ceacda status deyişib refused yazıldı arıyoruz cevap vermiyorlar yazıyoruz otomatik cevap geliyor falan çok zor günler geçdi . Sonrasinda 2-3 gün önce status deyişdi ready oldu ertesi gün AP bu gün ise issued oldu . Bekleyen her kese bol bol sabır diliyorum . Bu forumdan gerçekden çok yardım aldım .beklerken canım sıkılınca buraya giriyordum 156 sayfanın hepsini okudum bu iki yılda bütün her kesin hayat hikayelerini ezbere biliyorum ) bir daha her kese allahdan sabır diliyorum
-
@ilkin001 gözünüz aydın vizeniz hayırlı olsun
-
@chemist gözünüz aydın sevindim sizin adınıza.
-
@ilkin001 gözünüz aydın
-
@ecom sizin nvc den onayınız geldimi
-
@cokbekledik86 hayır malesef henüz gelmedi.
-
merhabalar kız arkadaşım 3 kasımda GC mülakatına girecek mülakattan sonra abd ye girmeden evlenip bende sürece dahil olabilir miyim ? Birde bir kaç tane sponsor şirketim var bunlar da sürece dahil olabilir mi ve süreç ne kadar sürer ortalama olarak ? çok teşekkür ederim ,
-
Herkese merhabalar sonunda ya sonunda 🙏💫🌟 mülakat maili geldi 22 Aralık ta mülakatım var bekleyen herkese en kısa zamanda nasip olsun çok şükür 🥲
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum