Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Ayse-Cemre-Sertdemir merhaba, bizim de noa2 tarihimiz agustos 11 ve hala nvcden cevap almadik. Biz 42. gunumuzde nvcresearch’e email atip dosyamizin receive edildigini ogrenmistik. 25-26 ekim nvc dosya gonderme tarihi. Yarin veya carsamba bir sey duyma ihtimalimiz var. Bir diger konu, Ankara konsoloslugunda K-1 icin acik randevu yok bu da demek oluyorki konsolosluk NVC’den dosya talep etmiyor. Son olarak, NVC’den numaranizi e-mail olarak aldiktan sonra, Turkiyedeki adrese yaklasik 2 hafta icinde NVC’nin size e-mail olarak attigi numara veya welcome letter fiziksel olarak gelebilir.


  • @Ayse-Cemre-Sertdemir NVC Inquiry form doldurduysaniz baska yapacak bir sey yok diye biliyorum cunku NVC telefon hatlari artik aktif degil. Biz Inquiry formunu inquiry sitesinden doldurduktan sonra NVCresearch’e bir daha mail attik gecen hafta dosyamizin durumuyla ilgili ama bize yazdiklari cevap Inquiry formunu doldurun oldu.


  • @karahan cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Açıkcası son zamanlarda forumda randevu açıldığına dair bilgiler gördüğüm için durumun Ankara'dan değil de, Nvc'den kaynaklı olduğunu düşünmüştüm. Benim endişem dosyamın kaybolmuş olmasıydı ama "dosyanız elimize ulaştı" dediler sonuçta herhalde bu saatten sonra kaybettik demezker ..


  • @Ayse-Cemre-Sertdemir Sirf Ankara yogunlugundan dolayi benim dosyam 2 hafta in transitte kaldi ready yapmadilar:) randevu actiklarinda ise ekim ayindan araligin son 2 haftasi ve ocak ayini actilar… hatta ben gecerli bir sebepten dolayi dosyami expedite etmek istedigimde ise uygun randevu olmadigi icin kabul edilmemistir dediler dusunun oradaki durumu:) insallah sonraki slot daha yakin tarihlere ve daha fazla gune acilir 🙏🏻 ve umarim en kisa surede dosya numaranizi alirsiniz 🙏🏻


  • @suleo Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Sürecin daha da kısalacağı konuşuldukça uzaması ve tamamen belirsizleşmesi korkunç bir durum. Biz başvurduğumuzda 4-7.5 ay gibi bir süreçten bahsediliyor, insanlar 9 ayda ülkeye giriş yapabiliyordu. Biz başvuru yapalı 16 aydan fazla zaman oldu ve hala bekliyoruz daha ne kadar bekleyeceğimiz de meçhul...


  • @Ayse-Cemre-Sertdemir sabır sabır sabır. Maalesef en büyük şey sabır. Bize bu süreç sabırı ve beklemeyi tekrar tekrar öğretti. Ben kendimi sabırlı bilirdim. Değilmişim 🙂 ama sağolsun kendileri bu özelliği fazlasıyla bana yüklediler. 🙂


  • Merhabalar, bizim de onay sonrasi 43 gun oldu ve nvc den haber yok.
    Sanirim bugun mail bile alacak olsam ocaktan once randevu bulamiyoruz:( dogru mu? Bizim vize türümüz icin de ön tarihlere randevu boslugu acilabiliyor mu? Surekli takip edebilen ve randevu sung one alan var mi aramizda?


  • @pin Ocak son günler boştu oda dolmuştur. Belki açarlar sağ solları belli olmuyor.


  • @ob16222 hayirlisi diyelim o zaman 🙏 randevulari nereden takip ediyoruz, form doldurma asamasina gelmeden gorebildigimiz bir yer var mi?


  • @pin Ds-160 formunu doldurup https://ais.usvisa-info.com/ sitesine kayit olduktan sonra girip kontrol edebiliyorsunuz. Malesef suan icin hic bir bosluk bulunmuyor 🤷🏼♀


  • @pin ds160 doldurup ödemeyi yaptıktan sonra randevu ekranı açılıyor onun dışında görebildiğiniz bir yer yok maalesef


  • Arkadaşlar aşı kartım yok sorun olur mu? Aşıları neye göre yapıyorlar


  • @nunu olsada olmasa da yapıyorlar belli başlı aşıları, tetanoz hpt b gibi olanları. O yüzden cok önemi yok 2 tane aşı fix , 3. olan yaş durumunuza göre.


  • Arkadaşlar herkese merhaba,
    Erkek arkadaşımla haziran ayında tanıştık, yılbaşında tanışalı 6 ay olmuş olacak. Bir kez kuzeni ile beraber Türkiye'ye geldi. Türkiye'de 2 hafta beraber vakit geçirdik ve kendi aramızda yüzük taktık.
    Kafama takılan bazı sorular var;

    1. Erkek arkadaşım 21 yaşında ben 22 yaşındayım Türkiye'ye gelmek için işten çıktı ve şimdi iş arıyor. Ailesinin kendine ait evi var ama erkek arkadaşımın yok. Erkek arkadaşım iş bulduğunda beni oraya çağırabilmesi için min gelirinin asgari ücrein %125'i kadar mı olması gerekiyor?
    2. Bizim ilişkimiz 2 yıl veya daha uzun süreli olmadığı için bu başvuruda sıkıntı yaşama ihtimalimiz var mı?
    3. Nişanımızı kendi aramızda yaptığımız için aileler olmadığı için sorun yaşanır mı? Amerikadan anne ve babasıyla Türkiye'ye gelmesi çok masraflı olacağı için tek geldi ve bir dahaki seferde direkt benim Amerika'ya gidip orada evlenmemiz gerekiyor.
    4. Yaşımız genç olduğu için mektup skype falan yok ama instagram postları var, bol bol snapchat konuşmaları var, instagram ve whatsapp'tan da konuştuğumuz oldu.
    5. Benim 2023'te okulum bitiyor ve direkt gitmeyi düşünüyorum ama anladığım kadarıyla bu öyle kolay olmayan bir süreç. Erkek arkadaşımın iş bulması vs derken min 1,5 yıl sonra orada olabilirim diye tahmin ediyorum. Nişanlılık vizesine başvurduğumda evlilik planımda evlenip beraber ev tutup çalışıp aynı anda master yapmak istediğimi söylesem sıkıntı olur mu? Master konusu sıkıntı yaratırsa hiç söylemeyeceğim.
      Birbirimize çok alıştık ve kesinlikle evlenmek istiyoruz ama bu süreci en kısa sürede ve en az hasarla nasıl atlatacağız bilmiyorum. Beraber sinemaya gittik kuzeni o ben gezdik, arkadaşlarımla tanıştılar ailemle yüz yüze tanışmadı fakat onun annesi benim annemle mesajlaşıyor bunlar da kanıt olur mu?
      Bir de önerileriniz varsa dinlemeyi çok isterim. Sorum oldukça buradan yazmayı planlıyorum. Şimdiden teşekkürler

  • Arkadaşlar herkese merhaba,
    Erkek arkadaşımla haziran ayında tanıştık, yılbaşında tanışalı 6 ay olmuş olacak. Bir kez kuzeni ile beraber Türkiye'ye geldi. Türkiye'de 2 hafta beraber vakit geçirdik ve kendi aramızda yüzük taktık.
    Kafama takılan bazı sorular var;

    Erkek arkadaşım 21 yaşında ben 22 yaşındayım Türkiye'ye gelmek için işten çıktı ve şimdi iş arıyor. Ailesinin kendine ait evi var ama erkek arkadaşımın yok. Erkek arkadaşım iş bulduğunda beni oraya çağırabilmesi için min gelirinin asgari ücrein %125'i kadar mı olması gerekiyor?
    Bizim ilişkimiz 2 yıl veya daha uzun süreli olmadığı için bu başvuruda sıkıntı yaşama ihtimalimiz var mı?
    Nişanımızı kendi aramızda yaptığımız için aileler olmadığı için sorun yaşanır mı? Amerikadan anne ve babasıyla Türkiye'ye gelmesi çok masraflı olacağı için tek geldi ve bir dahaki seferde direkt benim Amerika'ya gidip orada evlenmemiz gerekiyor.
    Yaşımız genç olduğu için mektup skype falan yok ama instagram postları var, bol bol snapchat konuşmaları var, instagram ve whatsapp'tan da konuştuğumuz oldu.
    Benim 2023'te okulum bitiyor ve direkt gitmeyi düşünüyorum ama anladığım kadarıyla bu öyle kolay olmayan bir süreç. Erkek arkadaşımın iş bulması vs derken min 1,5 yıl sonra orada olabilirim diye tahmin ediyorum. Nişanlılık vizesine başvurduğumda evlilik planımda evlenip beraber ev tutup çalışıp aynı anda master yapmak istediğimi söylesem sıkıntı olur mu? Master konusu sıkıntı yaratırsa hiç söylemeyeceğim.
    Birbirimize çok alıştık ve kesinlikle evlenmek istiyoruz ama bu süreci en kısa sürede ve en az hasarla nasıl atlatacağız bilmiyorum. Beraber sinemaya gittik kuzeni o ben gezdik, arkadaşlarımla tanıştılar ailemle yüz yüze tanışmadı fakat onun annesi benim annemle mesajlaşıyor bunlar da kanıt olur mu?
    Bir de önerileriniz varsa dinlemeyi çok isterim. Sorum oldukça buradan yazmayı planlıyorum. Şimdiden teşekkürler


  • @ob16222 Nasıl yani ? Ben açıkcası enfeksiyon hastalıklarından randevu alıp zorunlu aşıları olmayı planlıyordum devlet hastanesinde ve aşı kartı alacaktım. Yeni belge olduğu için aşı gerekmez diye düşünmüştüm ama yine de yaparlar mı ki ? Boşuna aşı olur durmayayım...


  • @thisnew Öncelikle sürecinizin hayırlı olmasını dilerim.
    İlk olarak nişanlınızın maddi gelirinin size oraya gittiğinizde sponsor olmaya yetecek kadar olması gerektiğini biliyorum sadece bu konuda daha detaylı bilgi sahibi olan arkadaşlar mutlaka yazacaktır.
    2- beraberlik sürenizin başvurunuzu etkileyeceğini sanmıyorum. I129 -F formunda size sadece son 2 yıl içerisinde yüzyüze görüşüp görüşmediğiniz ve eğer görüşmediyseniz nedenini soran bir bölüm var. Ki siz son 2 yıl içinde görüşme kuralını zaten yerine getirmişsiniz.

    3- Diğer yandan biz açıkcası başvurumuzu yaptıktan yaklaşık 6 ay sonra nişanımızı yaptık ve herhangi bir problem yaşamadık. Yani başvurumuza ailemizin de bulunduğu nişan fotoğrafları veya detayları eklemedik. (çok uzun beklemek dışında o da herkes bekliyor zaten...)

    4- kanıt olarak ne kadar çeşitlendirirseniz o kadar iyi. Annelerin birbiriyle konuşmaları, birbirinize aldığınız hediyelerin fotoğrafları, beraber çekilmiş fotolar aklınıza gelen her detayı eklemenizde fayda var. Az çok demeden ispat niteliği taşıyan her detayı paylaşın derim. Hatta dosya gönderdikten sonra da kanıtlarınızı biriktirmeye devam etmekte fayda var zira sizden ek kanıt istenebiliyor bu süreçte.

    5- I129-F gönderiminden bu yana 16.5 ay geçmiş birisi olarak şunu söyleyebilirim ki, mümkün olduğunca hızlı karar verin ve bir an önce başvurunuzu yapın çünkü süreç gerçekten uzun ve sancılı oluyor. Ne kadar erken başlarsanız sizin yararınıza olur. Açıkcası eğitim ve çalışma konusundaki planlardan ziyade özellikle mülakatta karşı tarafı nişanlılığınızın gerçek olduğuna ve orada kalıcı olduğunuza ikna etmeniz gerekiyor. Sizden evleneceğinizi ve gerçek bir ilişkinizin olduğunu duymaları daha önemli.


  • @Ayse-Cemre-Sertdemir cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Hakkımızda hayırlısı olsun 🙏🏻 🙏🏻 🙏🏻


  • @Ayse-Cemre-Sertdemir Evet ben de öyle yapmayı planlıyordum. Bu forumdan okuduğuma göre yapılmış aşıları bile tekrar yaptıklarını söylüyorlar. Aşı kartı almadan gitmek daha mantıklı sanki.


  • @ob16222 cevabınız için teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

67
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum