@nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
-
Gerçekler malesef ortada ne Amerika içindeki iltica edenler,çalışma vizesi alanlar,evlilik yapanlar yani tüm göçmen katagorileri nede 2026 yı kazanıp vize basılmasını bekleyenler, 2027 başvurusunun açılmasını bekleyenler nede 2028 başvurularının olmasını bekleyenler. Herkes için durum takip edebildiğim kadarı ile hiç iyi gitmiyor. düzelmek bir yana her geçen gün dahada zorlaşıyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
-
@codeko Merhaba. Asıl talihli olan anneniz ya da süreci takip eden sizseniz siz öncelikle sorularınıza cevap alabilmek için buradaki örnekte olduğu gibi imzanızı düzenleyin lütfen.
Excel tablosu için buradaki tabloda alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2024 Sohbet Odası
-
@apex teşekkür ederim bilgilendirme için, işin çakallıkları her zaman vardır
ya ehliyetimi yenileyeceğim için bana foti yolu gözüktü. 
-
@Burcu-Boz ben de normalde evde kendim çekicektim ama pasaport çıkarayım zam gelmeden diyorum hazır fotoğraf çektiricez onu da aradan çıkaralım bari

-
@sytahmt çok aşırı mantıklı baya artacak diyorlar, gerçi çip krizi var ama bence siz yine de başvurunuzu yapın. Daha fazla ödemektense.
-
@diablo_ercan ins artik amerikada nasip olur kardes sana da memuriyet, valla niye bilmiyorum ama sana GC cikacak gibi hissediyorum

-
@Burcu-Boz %120 diyolla ama bilmiyorum %10 dahi olsa nasıl olsa çıkarmam lazım olacak
-
@yenihayaletadam sorma ya eger bu yil cikmazsa daha artik basvuru yapar miyim bilmiyorum sonucta yillar geciyor insan bi yerde düzen kurmak istiyor sonra para da harcamiyorum cikarsa kullanirim diye hep bi muamma , hakkimizda hayirlisi olsun ins bizlere cikar da gideriz

-
@goyro666 klavyenden bal damlıyor
keşke çıksa aahhh ahh. şöyle söyleyeyim kullanıcı adını aktif olarak gördüğüm siz saygı değer dostlara da çıkacak bu sene istanbul da oturanlarla beraber gideceğiz ankaraya
öyle bir hissiyat var. uçakla mı trenle mi gidelim tartışması yaparız
Mayıs ayındaki sonuçlara baktığımızda bu yazıyı görelim hep beraber.
-
@diablo_ercan yazıyı görmene gerek yok zaten padişah fermanı gibi mektup çıkacak. Sevgili ercan bana en güzel duygularınla ayırdığın bu sayfa ile başlayan yazılar olacak
-
Arkadaşlar diyelim ki çıktı bize. Ben ehliyetimi değiştirmeye gittiğimde kimliğimin içine onaylatmıştım. Şu an ehliyetim fiziksel olarak yok kimliğimin içinde. Şimdi ABD de o ehliyetimiz nasıl gözükecek ya da gözükecek mi? Yoksa yeniden fizikseli mi çıkartmak lazım gitmeden?
-
@ayvalik10 kazanan bir kişi kontrol etmem için numarasını vermişti ss almıştım örnek olsun diye kaydettim gördüm o ekranı
7700'dü çoktan gitti abd'ye. -
@okuyankaşif tek kartta kimlik ve ehliyet diyorsun. Anlatılanlara göre 3 ay kadar türk ehliyetinden faydalanılıyor diye biliyorum. Kesinlikle amerikan ehliyeti almak lazım.
-
greencard çıkarsa amerikada hangi eyalet hangi şehri düşünüyor sunuz
-
umarım bu sene çıkarda hayallerimize kavuşuruz
-
Selamlar arkadaşlar. Halihazırda mevcut olan pasaportumun haricinde yenisini çıkarmak için bugün nüfus müd. gittim. Memur arkadaş diğer nüfus olayları sekmesinden randevu almam gerektiğini söyledi. Fakat bu sekmede 2.pasaport başvuru seçeneği bulunmuyor. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
-
@diablo_ercan hahahha ay hadiii insssss beklemedeyiz

-
@bycanertk, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Merhaba;
Konu başlığı olarak açmama rağmen 2 gündür onaylanmadığı için buraya yazma gereği duydum.
Ben 2019 yılında boşanma davası açtım. Birinci mahkeme boşanma kararı verdi. Bölge adliye mahkemesi de kararı halen nafaka, tazminat vs yönünden inceliyor sonuçlanmadı hala bekliyorum. başvuru yaparken evli seçeneğini seçmemiz gerektiği internette söyleniyor çünkü hala nüfusta evli olduğumuz yazıyor. Buraya kadar sıkıntı yok. Ancak, biz 2013 yılından beridir ayrıyız ve evlilik birliğinin temelinden sarsılması esaslı dava açıldığından " yasal olarak bir araya gelmemiz zaten mümkün değil" şu anda yasal olarak ayrı bir süreç yaşıyoruz. Amerikan hukukunda "Legally Seperated" nedir diye araştırdım. Çiftlerin yasal olarak ayrı yaşadığı kesin boşanma kararından önceki süreci kapsar nafaka, tazminat ve velayet gibi süreçlerin karara bağlandığı süreci ifade eder diyor. İnternette "legally Seperated" dedikleri sürecin sadece USA'da olduğunu bizim seçmemizin mümkün olmadığını söylemiş bana bu kısım mantıksız geldi. ABD vatandaşları veya green card sahipleri neden çekilişe başvursun ki ! demek ki bu seçenek diğer ülkelerde de var ve geçerli. Yani birebir ben ve benim gibi insanların durumunu anlatır bir seçenek. Zaten evliyi seçmem mmkün değildi zaten eş fotosu yok nerede olduğunu bile bilmiyorum. Zaten başvuramayacaktım. "legally seperated" işaretledim öyle başvurdum diskalifiye olursam da olurum. TR'de boşanma davası evlilik birliğinin temelinden sarsılması kaynaklı olunca zaten yasal olarak ayrı yaşamak zorundasınız. Hakim "sizi yasal olarak ayırıyorum" diye bir karar vermez. Doğal olarak legal ayrılığın bir parçası olursunuz. Ben şansımı denedim ve sizinle paylaşmak istedim. Düşüncelerinizi yazarsanız memnun olurum. Bol şans.Surada cevapladim:
https://yesilkartforum.com/forum/post/311708
Esinizin eski, cok eski, taninmayacak kadar eski bir fotosunu kullanabilirsiniz. Zaten esiniz form doldurmayacak, surece devam etmeyecek, vize de almayacak...
-
@bycanertk ayrica su cevabi ekledim...
@crazycells, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@crazycells, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@bycanertk, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhaba;
Günlerdir araştırdığım halde net olarak cevaba ulaşamadığım için son çare olarak buraya yazıyorum ve artık olmayacağına kanaat getirirsem green card mevzusu benim için sona erecek...Sorum şu ki; ben 2019 yılında boşanma davası açtım ve boşanma davası nafaka, mal paylaşımı vs vs konuları yüzünden şu anda istinaf mahkemesinde. ilk mahkeme boşanmamıza karar verdi ancak (Nüfusta hala evliyim) yani boşanma tamamlanmadı. Bunun bilincindeyim. Mesele şu ki, evliyi işaretlesem kağıt üstünde eşim gözüken kişinin bende fotoğrafı yok. Aşkım fotoğraf çekilde bana ver Green Card la ABD'ye gitmeye çalışıyorum deme şansım da yok 9 senedir hiç görmedim. E şimdi nasıl olacak ? boşanana kadar Green Card işi iptal. Bir şekilde ikna et falan demeyin 9 senedir görmedim nerede olduğunu ve ne yaptığını bilmiyorum. Legally Seperated bölümünü inceledim. bu seçenek Türkiye'de yok sadece ABD de var yazmışlar. ABD vatandaşları green carda neden başvursun ki demekki ABD dışı ülkelerde var ki seçenek olarak adamlar koymuş bunu. Neyse, eşlerin yasal olarak ayrı yaşadığı nafaka, mal paylaşımı gibi düzenlemelerin neticelendirilmeye çalışıldığı süreçtir diyor. Bana sanki Boşanma davası resmi olarak açılan eşleri kastediyor gibi geldi. Çünkü, Evlilik birliğinin temelinden sarsılması esaslı açılan boşanma davalarında eşlerin yasal olarak birlikte yaşaması mümkün değildir ve velayet, nafaka, tazminat gibi süreçlerin yönetildiği süreçtir. Legally Seperated, Boşanma davasının açıldığı ve eşlerin aynı evde yaşamadığı nafaka vs süreçlerin çözüme bağlanmaya çalışıldığı süreyi ifade ediyor olabilir mi? Yani daha bunun yargıtayı vs vs var bir fotosu yok diye yıllarca green card a başvuramamak bana biraz pasaportu olmayan başvuramaz dönemlerini hatırlattı. Nasıl ki Pasaportu olmaması başvurmaya engel olmadıysa. Boşanma davası açılmış ve eşlerin ayrı yaşadığı süreçte, eşinin fotosunu alamadığı için başvuramama engel olmamalı. O yüzden Legally Seperated bu durum içinmiş gibime geldi. Var mı benzer durumu yaşayan?Mahkeme sureci devam ediyorsa bosanma kesinlesmemis demektir, bu durumda resmen hala evlisiniz. Evli olarak secip, esinizin bilgilerini de forma yazin. Esinizin cok eski de olsa, fotograftan taninamiyor da olsa bir fotosunu koyarak basvuru yapabilirsiniz. Hatta en kotu dugun/nisan zamanlarindan fotolari ayarlayabilirsiniz. Zaten kendisi Green Card almayacagi ve surece devam etmeyecegi icin fotografinin hicbir onemi olmayacak. Siz, kendiniz icin uygun bir foto yukleyin, yeterlidir.
https://yesilkartforum.com/forum/post/311854
Surada gelen cevaplara ilave olarak soyle bir sey belirteyim... Mahkeme surecinin bosanma kararinin kesin olup olmadigini su sekilde de net olarak anlayabilirsiniz. Eger elinizdeki kararlarla nufus mudurlugune gittiginizde nufus bilgilerinizi guncellerlerse yasal olarak "bosanmis" goruneceksiniz ve tum sorun cozulecek, eger nufus mudurlugu bu belge yeterli degil derse (ki sizin anlattiklarinizdan benim anladigim bu) o durumda resmen hala evlisiniz ve mahkeme sureci devam ediyor demektir.
-
ilk başvurum ve ben nedense çıkacağını hissediyorum bende yerimi alayım şimdiden

-
Bu sene o sene olsun
Herkese bol şans

-
Benzer Başlıklar
166
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
