@bycanertk, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Merhaba;
Konu başlığı olarak açmama rağmen 2 gündür onaylanmadığı için buraya yazma gereği duydum.
Ben 2019 yılında boşanma davası açtım. Birinci mahkeme boşanma kararı verdi. Bölge adliye mahkemesi de kararı halen nafaka, tazminat vs yönünden inceliyor sonuçlanmadı hala bekliyorum. başvuru yaparken evli seçeneğini seçmemiz gerektiği internette söyleniyor çünkü hala nüfusta evli olduğumuz yazıyor. Buraya kadar sıkıntı yok. Ancak, biz 2013 yılından beridir ayrıyız ve evlilik birliğinin temelinden sarsılması esaslı dava açıldığından " yasal olarak bir araya gelmemiz zaten mümkün değil" şu anda yasal olarak ayrı bir süreç yaşıyoruz. Amerikan hukukunda "Legally Seperated" nedir diye araştırdım. Çiftlerin yasal olarak ayrı yaşadığı kesin boşanma kararından önceki süreci kapsar nafaka, tazminat ve velayet gibi süreçlerin karara bağlandığı süreci ifade eder diyor. İnternette "legally Seperated" dedikleri sürecin sadece USA'da olduğunu bizim seçmemizin mümkün olmadığını söylemiş bana bu kısım mantıksız geldi. ABD vatandaşları veya green card sahipleri neden çekilişe başvursun ki ! demek ki bu seçenek diğer ülkelerde de var ve geçerli. Yani birebir ben ve benim gibi insanların durumunu anlatır bir seçenek. Zaten evliyi seçmem mmkün değildi zaten eş fotosu yok nerede olduğunu bile bilmiyorum. Zaten başvuramayacaktım. "legally seperated" işaretledim öyle başvurdum diskalifiye olursam da olurum. TR'de boşanma davası evlilik birliğinin temelinden sarsılması kaynaklı olunca zaten yasal olarak ayrı yaşamak zorundasınız. Hakim "sizi yasal olarak ayırıyorum" diye bir karar vermez. Doğal olarak legal ayrılığın bir parçası olursunuz. Ben şansımı denedim ve sizinle paylaşmak istedim. Düşüncelerinizi yazarsanız memnun olurum. Bol şans.
Surada cevapladim:
https://yesilkartforum.com/forum/post/311708
Esinizin eski, cok eski, taninmayacak kadar eski bir fotosunu kullanabilirsiniz. Zaten esiniz form doldurmayacak, surece devam etmeyecek, vize de almayacak...