Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @apex teşekkür ederim bilgilendirme için, işin çakallıkları her zaman vardır 😛 ya ehliyetimi yenileyeceğim için bana foti yolu gözüktü. 🐵

  • ⭐⭐

    @Burcu-Boz ben de normalde evde kendim çekicektim ama pasaport çıkarayım zam gelmeden diyorum hazır fotoğraf çektiricez onu da aradan çıkaralım bari 😃


  • @sytahmt çok aşırı mantıklı baya artacak diyorlar, gerçi çip krizi var ama bence siz yine de başvurunuzu yapın. Daha fazla ödemektense.


  • @diablo_ercan ins artik amerikada nasip olur kardes sana da memuriyet, valla niye bilmiyorum ama sana GC cikacak gibi hissediyorum 😃

  • ⭐⭐

    @Burcu-Boz %120 diyolla ama bilmiyorum %10 dahi olsa nasıl olsa çıkarmam lazım olacak


  • @yenihayaletadam sorma ya eger bu yil cikmazsa daha artik basvuru yapar miyim bilmiyorum sonucta yillar geciyor insan bi yerde düzen kurmak istiyor sonra para da harcamiyorum cikarsa kullanirim diye hep bi muamma , hakkimizda hayirlisi olsun ins bizlere cikar da gideriz 😃

  • ⭐⭐

    @goyro666 klavyenden bal damlıyor 😃 keşke çıksa aahhh ahh. şöyle söyleyeyim kullanıcı adını aktif olarak gördüğüm siz saygı değer dostlara da çıkacak bu sene istanbul da oturanlarla beraber gideceğiz ankaraya 🙂 öyle bir hissiyat var. uçakla mı trenle mi gidelim tartışması yaparız 😃 Mayıs ayındaki sonuçlara baktığımızda bu yazıyı görelim hep beraber.

    Screenshot_29.jpg

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @diablo_ercan yazıyı görmene gerek yok zaten padişah fermanı gibi mektup çıkacak. Sevgili ercan bana en güzel duygularınla ayırdığın bu sayfa ile başlayan yazılar olacak


  • Arkadaşlar diyelim ki çıktı bize. Ben ehliyetimi değiştirmeye gittiğimde kimliğimin içine onaylatmıştım. Şu an ehliyetim fiziksel olarak yok kimliğimin içinde. Şimdi ABD de o ehliyetimiz nasıl gözükecek ya da gözükecek mi? Yoksa yeniden fizikseli mi çıkartmak lazım gitmeden?

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 kazanan bir kişi kontrol etmem için numarasını vermişti ss almıştım örnek olsun diye kaydettim gördüm o ekranı 😃 7700'dü çoktan gitti abd'ye.

  • ⭐⭐

    @okuyankaşif tek kartta kimlik ve ehliyet diyorsun. Anlatılanlara göre 3 ay kadar türk ehliyetinden faydalanılıyor diye biliyorum. Kesinlikle amerikan ehliyeti almak lazım.


  • greencard çıkarsa amerikada hangi eyalet hangi şehri düşünüyor sunuz


  • umarım bu sene çıkarda hayallerimize kavuşuruz


  • Selamlar arkadaşlar. Halihazırda mevcut olan pasaportumun haricinde yenisini çıkarmak için bugün nüfus müd. gittim. Memur arkadaş diğer nüfus olayları sekmesinden randevu almam gerektiğini söyledi. Fakat bu sekmede 2.pasaport başvuru seçeneği bulunmuyor. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.


  • @diablo_ercan hahahha ay hadiii insssss beklemedeyiz 😃 😃

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bycanertk, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Merhaba;
    Konu başlığı olarak açmama rağmen 2 gündür onaylanmadığı için buraya yazma gereği duydum.
    Ben 2019 yılında boşanma davası açtım. Birinci mahkeme boşanma kararı verdi. Bölge adliye mahkemesi de kararı halen nafaka, tazminat vs yönünden inceliyor sonuçlanmadı hala bekliyorum. başvuru yaparken evli seçeneğini seçmemiz gerektiği internette söyleniyor çünkü hala nüfusta evli olduğumuz yazıyor. Buraya kadar sıkıntı yok. Ancak, biz 2013 yılından beridir ayrıyız ve evlilik birliğinin temelinden sarsılması esaslı dava açıldığından " yasal olarak bir araya gelmemiz zaten mümkün değil" şu anda yasal olarak ayrı bir süreç yaşıyoruz. Amerikan hukukunda "Legally Seperated" nedir diye araştırdım. Çiftlerin yasal olarak ayrı yaşadığı kesin boşanma kararından önceki süreci kapsar nafaka, tazminat ve velayet gibi süreçlerin karara bağlandığı süreci ifade eder diyor. İnternette "legally Seperated" dedikleri sürecin sadece USA'da olduğunu bizim seçmemizin mümkün olmadığını söylemiş bana bu kısım mantıksız geldi. ABD vatandaşları veya green card sahipleri neden çekilişe başvursun ki ! demek ki bu seçenek diğer ülkelerde de var ve geçerli. Yani birebir ben ve benim gibi insanların durumunu anlatır bir seçenek. Zaten evliyi seçmem mmkün değildi zaten eş fotosu yok nerede olduğunu bile bilmiyorum. Zaten başvuramayacaktım. "legally seperated" işaretledim öyle başvurdum diskalifiye olursam da olurum. TR'de boşanma davası evlilik birliğinin temelinden sarsılması kaynaklı olunca zaten yasal olarak ayrı yaşamak zorundasınız. Hakim "sizi yasal olarak ayırıyorum" diye bir karar vermez. Doğal olarak legal ayrılığın bir parçası olursunuz. Ben şansımı denedim ve sizinle paylaşmak istedim. Düşüncelerinizi yazarsanız memnun olurum. Bol şans.

    Surada cevapladim:

    https://yesilkartforum.com/forum/post/311708

    Esinizin eski, cok eski, taninmayacak kadar eski bir fotosunu kullanabilirsiniz. Zaten esiniz form doldurmayacak, surece devam etmeyecek, vize de almayacak...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bycanertk ayrica su cevabi ekledim...

    @crazycells, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?

    @crazycells, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?

    @bycanertk, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?

    Merhaba;
    Günlerdir araştırdığım halde net olarak cevaba ulaşamadığım için son çare olarak buraya yazıyorum ve artık olmayacağına kanaat getirirsem green card mevzusu benim için sona erecek...Sorum şu ki; ben 2019 yılında boşanma davası açtım ve boşanma davası nafaka, mal paylaşımı vs vs konuları yüzünden şu anda istinaf mahkemesinde. ilk mahkeme boşanmamıza karar verdi ancak (Nüfusta hala evliyim) yani boşanma tamamlanmadı. Bunun bilincindeyim. Mesele şu ki, evliyi işaretlesem kağıt üstünde eşim gözüken kişinin bende fotoğrafı yok. Aşkım fotoğraf çekilde bana ver Green Card la ABD'ye gitmeye çalışıyorum deme şansım da yok 9 senedir hiç görmedim. E şimdi nasıl olacak ? boşanana kadar Green Card işi iptal. Bir şekilde ikna et falan demeyin 9 senedir görmedim nerede olduğunu ve ne yaptığını bilmiyorum. Legally Seperated bölümünü inceledim. bu seçenek Türkiye'de yok sadece ABD de var yazmışlar. ABD vatandaşları green carda neden başvursun ki demekki ABD dışı ülkelerde var ki seçenek olarak adamlar koymuş bunu. Neyse, eşlerin yasal olarak ayrı yaşadığı nafaka, mal paylaşımı gibi düzenlemelerin neticelendirilmeye çalışıldığı süreçtir diyor. Bana sanki Boşanma davası resmi olarak açılan eşleri kastediyor gibi geldi. Çünkü, Evlilik birliğinin temelinden sarsılması esaslı açılan boşanma davalarında eşlerin yasal olarak birlikte yaşaması mümkün değildir ve velayet, nafaka, tazminat gibi süreçlerin yönetildiği süreçtir. Legally Seperated, Boşanma davasının açıldığı ve eşlerin aynı evde yaşamadığı nafaka vs süreçlerin çözüme bağlanmaya çalışıldığı süreyi ifade ediyor olabilir mi? Yani daha bunun yargıtayı vs vs var bir fotosu yok diye yıllarca green card a başvuramamak bana biraz pasaportu olmayan başvuramaz dönemlerini hatırlattı. Nasıl ki Pasaportu olmaması başvurmaya engel olmadıysa. Boşanma davası açılmış ve eşlerin ayrı yaşadığı süreçte, eşinin fotosunu alamadığı için başvuramama engel olmamalı. O yüzden Legally Seperated bu durum içinmiş gibime geldi. Var mı benzer durumu yaşayan?

    Mahkeme sureci devam ediyorsa bosanma kesinlesmemis demektir, bu durumda resmen hala evlisiniz. Evli olarak secip, esinizin bilgilerini de forma yazin. Esinizin cok eski de olsa, fotograftan taninamiyor da olsa bir fotosunu koyarak basvuru yapabilirsiniz. Hatta en kotu dugun/nisan zamanlarindan fotolari ayarlayabilirsiniz. Zaten kendisi Green Card almayacagi ve surece devam etmeyecegi icin fotografinin hicbir onemi olmayacak. Siz, kendiniz icin uygun bir foto yukleyin, yeterlidir.

    https://yesilkartforum.com/forum/post/311854

    Surada gelen cevaplara ilave olarak soyle bir sey belirteyim... Mahkeme surecinin bosanma kararinin kesin olup olmadigini su sekilde de net olarak anlayabilirsiniz. Eger elinizdeki kararlarla nufus mudurlugune gittiginizde nufus bilgilerinizi guncellerlerse yasal olarak "bosanmis" goruneceksiniz ve tum sorun cozulecek, eger nufus mudurlugu bu belge yeterli degil derse (ki sizin anlattiklarinizdan benim anladigim bu) o durumda resmen hala evlisiniz ve mahkeme sureci devam ediyor demektir.


  • ilk başvurum ve ben nedense çıkacağını hissediyorum bende yerimi alayım şimdiden 🙂


  • Bu sene o sene olsun
    Herkese bol şans 🎉💚



Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum