Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @neslikaan link yollarmısınız


  • @Saadet-I çok geçmiş olsun, bizimde avukat gönderdiğimiz gibi yüklememişti alakasız belgeler yüklemişti, neyseki yüklenenleri kontrol edip ben farkına varmıştım 1 ay sonra düzeltip doğru belgeleri yüklettirdik…ondan sonra avukatın yaptığı herşeyi kontrol ettim..arada farkedip doğru belgeleri yüklerseniz süreç başa sarmıyor..avukatı başı boş bırakmayın ne yüklediğini nereye yüklediğini sorun rahatsız oluyorlar ama onlara birşey olmuyor ,bunca zaman bekleyen bizlere oluyor söyledikleri tek şey çok özür dilerim hata yaptım ama size kaybettiğiniz zamanı geri getirmiyor…bol şans..umarım bekleyen herkes biran önce sonuç alır ,aileler için çok yıpratıcı bir süreç


  • @neslikaan merhaba burda bir yanlışlık var çünkü daha öncede senatörler aracılığıyla Nvc deki dosya için Department of State sorgulama yapıldığı ya da yine senatör ofisi tarafından konsolosluğa ulaşılacak geciken işlemlerin hızlandırılması konusunda başarılı olduğumuz vakalar var. Aşağıda iki forum iletisini paylaşacağım ama henüz foruma aktarılmamış ama bizim bildiğimiz şöyle bir örnek var mesela

    Kişi DV2022 talihlisi ve Aos ile kartını alıyor ama eşi ve çocukları Türkiyede, konsolosluk bu eş ve çocuğa mülakat tarihi vermiyor, senatör aracılığıyla yardım istenince eş ve çocuklara mülakat tarihi veriliyor. Bu çok önemli bir örnek. Senatörler dosya durumunuzu Department of State sorabilir Dos konsoloslukla iletişime geçip süreci hızlandırabilir ya da senatör konsoloslukla direk iletişime geçer ve yine mülakat tarihi konusunda bu işlem size yardımcı olabilir.

    %100 çalışır bir sistem diyemeyiz ama Senatörlerin ofisleri bu konularla ilgileniyor burası bir gerçek. Ve elimizde fırsat varken bunu kullanmamız iyi olacaktır diye düşünüyorum.

    Hem konsolosluğa [email protected] e-mail adresinden hem göçmen vize soru formundan ➡️ https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/ taleplerimizi iletelim. Hem senatörler vasıtasıyla yardım isteyelim. Bir kaç kişi değil hepimiz bu şekilde hareket edersek belki konsolosluk aksiyon almak ve mülakat vermek zorunda kalabilir

    @necoyilmaz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba. Ben de hala mulakat bekliyorum ve yaptiklarimi grupla da paylasmak istedim.

    Amerika'da yasayan bir akrabam araciligiyla, bir senator benim adima federal sorgu yaptı ve Department of State'den cevap aldi. Maalesef yogunluk bahane gösterildi, cevap olumlu bir sonuca dönüşmedi.

    Bunun uzerine Mandamus davasını arastirmaya basladim ve fiyatlarin yuksekligini gorunce amerikadaki akrabamdan avukat arastirmasini istedim. Texas'ta Turk bir avukatin bir suredir Mandamus uzerine calistigini ve olumlu sonuclar aldigini ogrendim. Avukatla gorustum ve sozlesmemi imzaladım. Normal fiyatın 6,500 dolar oldugunu soyledi ama, bana indirim ile 5,000 dolara bu davayi alcagini soyledi. Daha once DV icin Mandamus yapmadigini ama diger yesil kart turleri icin Mandamus yaptigini ve olumlu sonuçlar aldigini belirtti. Dava icin bir garanti yada basari yuzdesi vermedi ama ben en azindan denemek istedim son care olarak...

    Bu tecrubemi grupla paylasmak istedim. Grubun bu konudaki kurallarinin ne oldugunu bilmedigim icin simdilik avukat ismi ve email paylasmiyorum. Eger uygunsa avukat ismi ve emaili paylasabilirim. Diger turlu direkt mesajdan da bu bilgiyi paylasabilirim. Iyi gunler herhese.

    @AYSY33, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Mülakat günü konsolosluğa girdik, rutin daha önce anlatılan dosya teslim etme ücret ödemeden sonra çağrıldık. Ve mülakat çok güzel geçti. Eski vizelerimizi iptal edip yeni vizelerimizi beklerken, bize size mail atacaz pasaportlarınızı gönderirsiniz şimdi biraz zamana ihtiyacımız var dediler. Elimize AP kağıdını tutuşturdular. İdari İşlem kısmına tik atmışlar.

    Hemen mesaj yazdım ana gruba AP diye. Anında @gucarslan aradı. Görüştük şoktaydık. Sakin olun vizelerinizi alacaksınız dedi. Allah razı olsun. Biraz sakinleştik. Ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Ben eşim devlet memuruyuz. Yeşil pasaportlarımız ve 10 yıllık abd vizemiz var. Nasıl olur? Başladık kendimizden şüphe duymaya. Sonra mail geldi.DS5535 formu göndermişler. Bunu doldurup gönderin dediler. Hemen ertesi gün doldurup gönderdim. Bazı şeyleri eksik yolladığımı farkettim. Tekrar gönderdim. Tam 3 hafta sonra karımın doyasının tamamlandığını ve ben ve kızımın sürecimizin devam ettiği yazıyordu. Neyse Pandemi ortamı veya farklı sebeplerden vizemizi garanti altına almak için ben karımı hemen Abd ye gönderdim. Giriş çıkış yaptı. Biraz rahatladık.

    Bugün yarın diye beklerken sayısızca mail attığımız Ankara dan hala sabırla bekleyin dosyanız tamamlanmadı cevabı geliyordu. Abd deki arkadaşım wisconsin eyaletinde ki milletvekili ve senatör ofislerine mail attı. Ofiste AP için normalde elçilik sitesinde 4 ayda tamamlanacağını ama 5.5 ay geçmesine rağmen anneleri daha önce greencardını aldığı halde kocası ve kızı hala alamadı diyerek dosyanın durumunun ne olduğu ile ilgili soruyordu. Ankara ya mail atmışlar. Ankara hemen hassasiyetinizi not aldık. İşlem tamamlanınca mail atılacaktır diye maile cevap yazıyor Bunun bir etkisi oldu mu bilmiyorum. Tam 5 gün sonra processing completed maili geldi. Tam 175 gün sonra. Tabi hemen sağlık raporunu yeniledik. Pasaportlarla beraber PTT ile elçiliğe gönderdik. Yine beklemeye başladık. Tam 26 gün vizeden haber yok. 30 eylül yaklaşıyor. Ama vize bir türlü basılmıyor. Yine mail atmaya başladık. Dosyamız ne oldu? Bir eksiklik varsa hemen tamamlayayım. Cevap yok. En son 20 eylül günü dosyamız AP oldu. 22 Eylülde de Issued oldu. ve pasaportların PTT ye verildiği mesajı geldi.


  • @sertas, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Saadet-I çok geçmiş olsun, bizimde avukat gönderdiğimiz gibi yüklememişti alakasız belgeler yüklemişti, neyseki yüklenenleri kontrol edip ben farkına varmıştım 1 ay sonra düzeltip doğru belgeleri yüklettirdik…ondan sonra avukatın yaptığı herşeyi kontrol ettim..arada farkedip doğru belgeleri yüklerseniz süreç başa sarmıyor..avukatı başı boş bırakmayın ne yüklediğini nereye yüklediğini sorun rahatsız oluyorlar ama onlara birşey olmuyor ,bunca zaman bekleyen bizlere oluyor söyledikleri tek şey çok özür dilerim hata yaptım ama size kaybettiğiniz zamanı geri getirmiyor…bol şans..umarım bekleyen herkes biran önce sonuç alır ,aileler için çok yıpratıcı bir süreç

    Ah keşke daha önce bunu düşünebilseydim kesinlikle kontrol ederdim ama geç tecrübe ettik aklımın ucundan gecmezdi bu kadar basit bir şeyde yanlışlık yapacakları :( teşekkür ederim


  • @Muhtaradana

    Benim hatam olmuş olabilir . Ben kendi dosyam için görüştügümde nvcd işlemi biten ve konsolosluga ready olarak verilen dosyalara artık müdahale edemedikleri ankara ile çözmemiz gereken bir durum oldugu söylemişlerdi . Ancak bu 2020 agustos ayında gercekleşmişti .


  • @Muhtaradana
    Teşekkürler.
    e- devletten Dışişleri Bakanlığımıza yazdık.
    Konsolosluğa ve NVC'ye mail gönderdik.
    Şimdi sizin paylaştığınız konsolosluğun soru bölümüne de yazıp gönderdik.
    Vakti olanlar da isterse gönderebilir.


  • @Emrahav oraya gidip süreci orada başlatıp 3-4 ay sonra çalışma iznini alıp çalışabilirsin zira ben de aynısını yapmayı düşünüyorum


  • ÜST EDİT: Arkadaşlar durum düzeldi. Gönderiyi bilerek silmeyeceğim ileride birinin başına gelebilir diyerek. Çok sevindim. Umuyorum en yakın sürede mülakat tarihini alabiliriz.

    Herkese merhaba,

    Az önce NVC'den bir mail aldık. Mail'de DQ olduğumuz yazıyor. CEAC'e girdiğimde de inbox'ta DQ bildirimi var. Ancak anlamadığım bir şekilde civil documents kısmı Incomplete gözüküyor. Bunu daha önce yaşayan var mıdır, sebebi nedir? DQ olduk mu şimdi anlamadım. Incomplete yazısına tıkladığımda Application Error hatası alıyorum ve o sayfayı açamıyorum.

    Herkese sağlıklı günler dilerim.

    image.png

    image.png


  • @ekdodo hayirli olsun dq olmussunuz asil mesele randevu tarihi 😂


  • @ekdodo bizimde oyle olmustu avukata sorduk bir problem olmadigini DQ oldugumuzu soyledi hayirli olsun simdiden insallah randevu olaylari da bi an once duzelir


  • @Merve-Güngör çok teşekkür ederim. Umarım en kısa sürede hepimizin işi hallolur.


  • @ekdodo Hayırlı olsun, umarım en kısa zamanda interview için çağrılırız, sizin de çoğu bitti azı kaldı


  • @CerenDen Sizin bütün deneyiminizi okudum, psikiyatri kısmı ile ilgili bir sorum olacak, ben geçmiş dönemde psikiyatrik tedavi gördüm ve ilaç kullandım,yalnız ilacı bırakalı uzun süre oluyor. teşhis olarak sosyal anksiyete görünüyor sistemde.Siz hali hazırda ilaç kullandığınız için mi ek psikiyatr görüşmesi istendi? yoksa bu durum geçmişimizde varsa her türlü o rapor alınacak mı? şimdiden teşekkürler


  • @engincan88 bizde 2 kasım 2021 de doldurduk formu. İlk gelen mektupta nebraska da olduğı yazıyordu sonra süreç uzayınca çok ben de mail attım.potomac olarak değişmiş.sizin de vermonta gitmiş. Bize de hala cevap gelmedi.çok uzun sürdü.çok sıkıntılı bir durum


  • Ankara büyükelçiğin Twitter hesabına yazılsa dikkat çekmez mi acaba , mülakat randevusu bekleyenler için
    https://twitter.com/usembassyturkey?s=21&t=rY1B3viqtE91Cu_U_WQTcQ
    Edit
    İnstagramdan yeni paylaşım yapılmış vize işlemlerinin iyileştirilmesine yönelik bir video paylaşmışlar
    Altına yorum yazabiliriz
    İnstagram için
    https://www.instagram.com/reel/Cj75TmSIdwI/?igshid=YmMyMTA2M2Y=


  • @enayt 👏👏👏👏👏kesinlikle destekliyorum eğer yazan olursa, mutlaka burdada paylaşsın bizde destek veririz


  • Bugün mail aldık dosyamız nvc de . Şimdi evrakları hazırlamaya başlıyoruz hemen . Sizinle de paylaşmak istedim. Geçtiğimiz ay K3 başvurusu da yapmıştık onun da etkisi oldu mu bilmiyorum


  • @enayt Ben Ankara’ya email attim. Standart cevap verdiler. Ondan sonra tekrar congressman in ofisine email attim. Onlar da ortada normal olmayan bir durum olmadigi icin yardimci olamayiz dediler. Pek bir ise yaradigi soylenemez.


  • @chemist DQ Haziran ayında olan bekleyen kişiler var şuan forumda , onlar İçin demiştim , konsolosluk randevusu İçin gerekenden fazla bekliyorlar , konsolosluğun taşınması vs derken süreçleri uzadı , bu sebeple belki Twitter yani sosyal medya üzerinden de bir ses oluşturmak denenebilir diye düşünmüştüm
    Gördüğüm kadarıyla sizin DQ tarihiniz Eylül


  • @enayt Dogrudur. Benim yazdigimdan yapilmasin gibi bir sonuc cikmasin. Ben kendi tecrubemi paylastim. Ote yandan haziranda DQ olsalar bile yine ayni cevabi alacaklarini dusunuyorum. Cunku belirlenen bir sure yok. Konsolosluktan yada NVC den surecle ilgili olagandisi bir mail gelmedikten sonra yine normal surecte sayilirlar. Yani sikayet eden sayisi arttikca belki dikkate alirlar.


Benzer Başlıklar

  • abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum