Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @MYusuf @cokbekledik86 ben de gönderdim şimdi CİMER E . Herkesin göndermesini rica ediyoruz🙏🏽Sesimizi duysunlar artık gerçekten ailemize kavuşalım biran önce


  • Herkese merhaba,
    DS-260'ı doldururken yurtdışına seyahetleriniz var mıdır sorusuna yok cevabı verdim ancak üniversitemi Kıbrıs'ta okudum. Kuzey Kıbrıs seçeneği olmadığı için Kıbrıs'ı işaretlemedim. Çünkü okulun adresi Mersin 10 olarak geçiyor. Pasaportumda Kuzey Kıbrıs damgaları var. Bu mülakatta problem olur mu? Sonrasında DS-260'a ek bir şey yapabiliyor muyuz? Düşündükçe kafama yeni şeyler takılıyor, yerimde duramıyorum.


  • Bu ileti silindi!

  • .............................


  • .............................


  • @emredemirelgeo bahsettiginiz fotoğraf biometrik değil. Abd vizesi için diye belirttiyseniz fotoğrafçıya sorun yoktur diye düşünüyorum. Mail olarak gönderdikleri digital fotoğrafı direk kullaniyorsunuz. Biz böyle yaptık.


  • image.png

    Ankara'nın hedef vize sayıları ( yeşil ile ) vs. gerçekleştirdiği mülakat sayıları. (IR1/CR1 vize türü için)


  • Güzel haber alan var mı randevu konusunda?


  • @AE123 malesef bizde bişey yok


  • Merhabalar.
    Dışişleri Bakanlığımızdan gelen cevabın özet kısmı bu şekilde.
    '' Vatandaşlarımızın vize başvuruları kapsamında son dönemde yaşamakta oldukları sorunlar (vize başvurusu kapsamında yapılacak mülakat için randevu tarihlerinin en erken 2023 yılı ikinci yarısı olacak şekilde uzak tarihlere verilmesi; vize başvurusunda bulunulmasını müteakip, değerlendirme aşamasında idari sürece (Administrative Process) maruz bırakılanların sayısında son dönemde artış olması; idari sürecin sonuçlanma süresinin uzaması; üst düzeyli devlet görevlilerinin dahi vize başvurularının olumsuz sonuçlandırılması vb.), ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin dikkatine Bakanlığımızca bir Nota ile de getirilmiştir.

    Bilgilerinize saygıyla sunulur. ''

    Randevu tarihlerinin en erken 2023 yılı ikinci yarısı olması, sanırım genel olarak turist vizesinden bahsediyor.


  • @ekdodo Paylaşım için teşekkürler 🙏 Bu tüm vize gruplarını mı ele alıyor acaba bilgini var mı?


  • @AE123 Bizim daha erken DQ tarihimiz açısından ama bir şey yok henüz bizde de


  • @Handan hanım, grafik sadece IR1/CR1 vize türünü içermektedir. Bu şekilde güncelliyorum.


  • @ekdodo Teşekkürler, bu durumda backlog da bekleyenler olunca epey vize vermişler. Umarım sıra hepimize hızlıca gelir yakın günlerde.


  • @MYusuf sakami bu ? Simdi 2023 e kadar bekleyecezmi Anlamadim


  • ABD'li bir göçmenlik avukatı şöyle bir tweet paylaşmış. Nasıl yorumladınız?


  • @mertdzkr, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf sakami bu ? Simdi 2023 e kadar bekleyecezmi Anlamadim

    Ben okuyunca turist vizeleri için bekleme süresinden bahsettiğini düşündüm.
    Bizim için söylediği şu; bizim devlet görevlilerimiz konsolosluktaki görevlilerle görüştüklerinde bu vize işlemlerini hızlandırma talebinde bulunuyorlarmış.


  • @MYusuf anladigim kdariyla 2023 u bekliyecez oylemi oluyor ?


  • Ekim ve Kasım ayının sayılarına bakmak lazım. @mertdzkr

    Yeni yapılan bina ile birlikte çalışan kişi sayıları da artırılmış olabilir. Emin olmak açısından dediğim gibi Ekim ve Kasım'a bakmak lazım.


  • @ekdodo yazilan yazida 2023 ikinci yarisi diyor okudunmu acaba ?


Benzer Başlıklar

  • abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    237 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • 0 Oy
    2 İleti
    764 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 1 Oy
    6k İleti
    605k Bakış
    T
    Merhabalar, F2A consular processing olarak bizim PD Mart 2024. Hala I-130 onayını bekliyoruz. Mandamus davası konusunda bizim de soru işaretlerimiz var. Eğer bu yola başvurmuş biri varsa bilgilendirirse çok sevinirim. Son vize bülteni gelişmeleriyle 2024 PDli başvuru onaylarının ağustos ayı itibarıyla gelmeye başlamasını umuyoruz bakalım. Bekleyen herkese sabırlar diliyorum 🙏🏻
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    85k Bakış
    FigenF
    @Edaeda Hayirli olsun .
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum