Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Konsolosluk keşke çıkıp bir açıklama yapsa neden randevu veremediğine dair, sırf şu başlık altında DQ olup randevu alamamış heralde 10 15 kişi mevcut.

• @AE123 Ben durum hakkında email atmıştım AnkaraIV adresine. Bir kere NVC ayarlıyor onlarla iletişime geçin şeklinde yanıt aldım, diğerine cevap verilmedi. Şimdi de eşim durumu soran bir email tekrar gönderdi. Bakalım bir cevap gelecek mi? Bekleyenler olarak göçmen vize kısmına soralım bence. Belki hepimizin yazması işlemleri hızlandırır.

• NVC'ye mail gönderdik. Bizim maile sıra gelmesi için yaklaşık 1 ay var.
    Turist vizesi için bizim Dışişleri Bakanlığımızın müdahalesiyle bir ilerleme oldu. Acaba e-devlette CİMER üzerinden Dışişleri Bakanlığımıza yazmanın bir etkisi olur mu?

• @MYusuf bende yaZdım sesimizi duyurmak için her türlü yolu deneyelim hiç normal değil bu durum

• @MYusuf @cokbekledik86 ben de gönderdim şimdi CİMER E . Herkesin göndermesini rica ediyoruz🙏🏽Sesimizi duysunlar artık gerçekten ailemize kavuşalım biran önce

• Herkese merhaba,
    DS-260'ı doldururken yurtdışına seyahetleriniz var mıdır sorusuna yok cevabı verdim ancak üniversitemi Kıbrıs'ta okudum. Kuzey Kıbrıs seçeneği olmadığı için Kıbrıs'ı işaretlemedim. Çünkü okulun adresi Mersin 10 olarak geçiyor. Pasaportumda Kuzey Kıbrıs damgaları var. Bu mülakatta problem olur mu? Sonrasında DS-260'a ek bir şey yapabiliyor muyuz? Düşündükçe kafama yeni şeyler takılıyor, yerimde duramıyorum.

• Bu ileti silindi!

• .............................

• .............................

• @emredemirelgeo bahsettiginiz fotoğraf biometrik değil. Abd vizesi için diye belirttiyseniz fotoğrafçıya sorun yoktur diye düşünüyorum. Mail olarak gönderdikleri digital fotoğrafı direk kullaniyorsunuz. Biz böyle yaptık.

• image.png

Ankara'nın hedef vize sayıları ( yeşil ile ) vs. gerçekleştirdiği mülakat sayıları. (IR1/CR1 vize türü için)

• Güzel haber alan var mı randevu konusunda?

• @AE123 malesef bizde bişey yok

• Merhabalar.
    Dışişleri Bakanlığımızdan gelen cevabın özet kısmı bu şekilde.
    '' Vatandaşlarımızın vize başvuruları kapsamında son dönemde yaşamakta oldukları sorunlar (vize başvurusu kapsamında yapılacak mülakat için randevu tarihlerinin en erken 2023 yılı ikinci yarısı olacak şekilde uzak tarihlere verilmesi; vize başvurusunda bulunulmasını müteakip, değerlendirme aşamasında idari sürece (Administrative Process) maruz bırakılanların sayısında son dönemde artış olması; idari sürecin sonuçlanma süresinin uzaması; üst düzeyli devlet görevlilerinin dahi vize başvurularının olumsuz sonuçlandırılması vb.), ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin dikkatine Bakanlığımızca bir Nota ile de getirilmiştir.

Bilgilerinize saygıyla sunulur. ''

Randevu tarihlerinin en erken 2023 yılı ikinci yarısı olması, sanırım genel olarak turist vizesinden bahsediyor.

• @ekdodo Paylaşım için teşekkürler 🙏 Bu tüm vize gruplarını mı ele alıyor acaba bilgini var mı?

• @AE123 Bizim daha erken DQ tarihimiz açısından ama bir şey yok henüz bizde de

• @Handan hanım, grafik sadece IR1/CR1 vize türünü içermektedir. Bu şekilde güncelliyorum.

• @ekdodo Teşekkürler, bu durumda backlog da bekleyenler olunca epey vize vermişler. Umarım sıra hepimize hızlıca gelir yakın günlerde.

• @MYusuf sakami bu ? Simdi 2023 e kadar bekleyecezmi Anlamadim

• ABD'li bir göçmenlik avukatı şöyle bir tweet paylaşmış. Nasıl yorumladınız?

Benzer Başlıklar

• F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    85k Bakış
    FigenF
    @Edaeda Hayirli olsun .
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    201k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
  • 11 Oy
    1k İleti
    207k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k