Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

• @ILHAN-FARUK hayır öyle bir soru sorulmadı

• @Erkan-Gürsoy teşekkürler iyi dilekleriniz için

• @mefsa teşekkür ederimm. Tebrikler vizeniz için, darısı başımıza

• @ILHAN-FARUK teşekkür ederim umarım sıkıntısız bir şekilde mülakatınızı ve vizenizi alırsınız

• ⭐⭐⭐

@mefsa hayırlı uğurlu olsun :)

• @mfurkankup tebrikler. Sizin adınıza çok sevindim

• ⭐⭐⭐

@mefsa Maşallah bugün deneyimler art arda geldi. Hayırlı uğurlu olsun. Yolunuz açık olsun.

• @gucarslan o hanımefendi muhtemelen bugün foruma kayıt olmuştur abi öğrenince çok üzüldü sağlık olsun, buraya gelirse kendine iyilik eder 😄

• @mfurkankup, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

@gucarslan o hanımefendi muhtemelen bugün foruma kayıt olmuştur abi öğrenince çok üzüldü sağlık olsun, buraya gelirse kendine iyilik eder 😄

ne kadar ödedi acaba danışmana :)

• @tolgasatir sormadım ama anladığım kadarıyla biraz tuzlu 😄

• @Muhtaradana darısı başınıza , bugün olmazsa yarın , yarın olmazsa dv2024te umarım :)

• @mefsa tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun. Dv2023 ün tüm süreci sorunsuz, bolca vizeli su gibi akıp giden bir sürecimiz olsun

• @mefsa tebrikler hayırlı olsun

• Arkadaşlar merhaba; sağlık muayenesinde belirli bir yaşın üzerindeki kişiler için kan testleri yapılmıyor mu? 2022 Mülakat deneyimlerinden okuduğum kadarıyla bir talihli şöyle bir ibare kullanmış. ' Benim gibi 45 yaş üstündeyseniz muhtemelen laboratuvar ile işiniz olmayacak. ' Adminlerimiz bu konuya ışık tutabilirler mi?

• @ILHAN-FARUK 45 yaş üzeriyseniz kan testi vermiyorsunuz.

Onun dışandaki detaylara aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.

https://www.doctorun.com/tr/testler-ve-gogus-rontgeni

• @Erkan-Gürsoy Teşekkürler Erkan Bey, aydınlatıcı oldu

• ProgrammerP Programmer bu başlıktan bahsetti

• Merhabalar, öncelikle her konuda yardımcı olan tüm yöneticilerimize ve özellikle @gucarslan Bey’ e çok teşekkür ediyorum.

5 Ekim mülakatımız için 4 Ekim tarihinde Ankara’ ya geldik ve Başkent Öğretmenevine giriş yaptık. Konsolosluk buradan araç ile 5 dakika sürüyor.

Mülakatımız sabah 8.00 idi. Biz 7.00 gibi kapıda beklemeye başladık. Yanımızda saat olmadığı için ne kadar bekledik bilmiyorum. Ancak 7.45 randevusu için 4 kişi istedi görevli. Herkes kalkıp sıraya girdi. O dakikadan sonra 7.45, 8.00 ve 8.15 randevularını karışık içeri aldılar. Sadece 8.30 randevusu olan bir kişiyi daha çok var diye sıradan çıkardılar. Pasaport kontrolünden sonra güvenlikten geçiş yaptık. Yanımızdaki suyu açtırıp, bir yudum içirip, içeri alıyorlar diye biliyorduk. Ancak direkt attırdılar.
    Önce bir bankoda pasaportlarımızı alıp arkalarına barkod yapıştırdılar ve parayı ödememiz için sıraya girdik. Uzun bir bekleyişin ardından 2 kişi için 660 dolar ödedik ve iki adet sıra numaramızı aldık. Sıra numaramızın üzerinde veriliş saati 8.50 yazıyordu. Saatin kaç olduğunu ancak buradan görebildik.

Sıra numaramız ilk kez yandığında evrak teslimi için 2 numaralı bankoya gittik. Bütün belgelerimiz hazırdı, istendiği anda teslim ettik. Ancak bankodaki hanım Unganlardan aldığımız sağlık raporlarını almayı unuttu. Onu bizim hatırlatmamız gerekti. Daha sonra Amerika adresini de değişmek istediğimizi söyledik. O kağıdı da aldı. Kendi aldığı belgeler arasından araç ruhsatının ne olduğunu anlayamadı. Açıkladık ve bize orjinalini geri verdi. Mülakatı Türkçe yapmak istediğimizi söyledik ve beklemeye devam ettik.
    Sanırım 10 – 15 dakika bekledik ama o günün en zor geçen zamanı bu bekleme kısmıydı. Sıra numaramız tekrar yandığında 8 numaralı bankoya gittik. Çok aksanlı bir Türkçe ile konuşan bir beyefendi vardı. Önce yemin ettirdi. Sonra parmak izlerimizi aldı. Sonra 2-3 soru sordu. Sorularda şu şekildeydi:

-Nereye gideceksiniz?
    Teksas, Houston. (Aslında daha karar vermedik ama ilk başta ucuz bir eyalet söylemek istedik.)
    -Ne iş yapacaksınız?
    Burada eşim, mesleğimizi ve orada da kendi işimizi yapacağımızı söyledi.
    -Daha önce hiç yurtdışında yaşadınız mı?
    Başta, heyecandan hayır dedik. Ama sonra @gucarslan Bey kaldığınız adreslere yazmamış olsanız bile sorulduğunda beyan edin dediği için Erasmus ile Çek Cumhuriyeti’ nde ikimizinde 4 ay kaldığımızı söyledik. 4 ay mı diye sordu. Onayladık, o zaman çok önemli değil der gibi gülerek, elini salladı.
    -Vizenizi onaylıyorum. Pasaportlarınız 5 iş günü içinde PTT ile gelecek dedi.

Konuşma faslı sadece 1 dakika gibi bir şey sürdü. Gerçekten her zaman yöneticilerin söylediği gibi verilen en kolay vize tipi gerçekten buymuş ancak bu aşamada anlayabildik. Ama kaç kere söylenmiş olsa da bir gece önce heyecandan uyuyamadık. Ancak mülakattan çıktığımızda artık rahatlayabildik.

Bizim mülakat maceramız bu şekildeydi. Darısı tüm bekleyenlerin başına, umarım herkes vizesini rahatlıkla alır. :smiling_face_with_smiling_eyes:

• ⭐⭐

@ugurp @mefsa Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar.

• ⭐⭐⭐

@ugurp Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.

• @ugurp tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun, Amerika'da bol şans

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k