ABD-Türkiye Arası Para Transferleri
-
Konuyu sulandırmak istemem ama 2018 Ocak ayında en son çekimi yapmışım, 3000 TL karşılığı 750 dolar olmuş. Şimdi 500 dolar bile çekemem herhalde.
Çok değil iki yıl önce bu zamanlar işimden ayrılırken aldığım 30 bin TL tazminatla 10 bin dolar almıştım.
-
Kur artışına paralel olarak bunu da arttırıyorlardır herhalde yoksa bir anlamı kalmıyor. Teşekkürler.
-
Bu ileti silindi! -
Ben bugün 800 dolar çektim BOFA'da Cepteteb kartımla.
-
henuz mulakata girmedim aralıkta sıra gelecek sanırım , geçen hafta fuar , iş görüşmeleri ve biraderi ziyaret vs için gittiğimde PNC bankta pasaportla hesap açtırdım , kardeşimin adresini kendi emailimi verdim , 8bin dolar yatırdım. Bir aksilik olmazsa gitmeden önce üzerimde para taşımamak için banka üzerinden para transferimi yapacağım.
-
merhaba arkadaşlar ben de cepte teb hesabı açtırmayı düşünüyorum aynı zamanda da bir miktar nakit götüreceğim.Benim sormak istediğim şey elimdeki nakiti cepte teb ile amerikadayken boa kullanarak cepte teb hesabıma yatırabilir miyim fazla nakitle dolaşmak istemiyorum ancak yine de her ihtimale karşı bir miktar nakit de götürmek istiyorum yanımda
-
@illusion Cepte Teb, TR hesabınızdan ABD atm'lerinden para çekmek istediğinizde avantajlı. Yanınızda götürdüğünüz nakiti ise ABD bankalarından birine yatırıp oradan debit kart almanız gerekiyor. Böylece hem ABD bankasında hesabınız olur, para hareketleriniz başlar, aynı zamanda da o bankadan ilerleyen dönemde kredi kartı talebinde bulunursunuz. Kredi skorunuz oluşmaya başlar.
-
@erkoholland ABD-Türkiye Arası Para Transferleri içinde söyledi:
@erkoholland ABD-Türkiye Arası Para Transferleri içinde söyledi:
Araştırdıgım kadarıyla Türkiyeden Abd'ye 100 bin doların üstünde para göndermenin en ekonomik yöntemi bankaların internet şubelerini kullanmak. Zaten Abd'ye giriş yapıp da hesap açmadan para gönderemeyeceğiniz için internet şubesi belki de zorunluluk. (Tabi eğer şubeye faks çekerek müşteri temsilcinizle işlem yaptırabilirseniz başka).
Ayrıca, İnternet şubesinden para göndermekle şubeye giderek göndermek arasında masraf farkı çok. Mesela ingbank internet şubesi işlem başına 37 tl alıyor, aynı işlem şubeden 157 tl'ye yapılıyor. Garanti bankası internet şubesi azami masrafı aynı gün valörlü olursa 75 tl. Tüm masraf bilgileri bankaların web sitelerinde var. Diğer önemli konu ise, internet şubesindeki günlük işlem limitleri. Bu günlük limitler şöyle : Garanti bankası günlük 275 bin tl ( karşılığı dolar yani); ingbank'ta günlük 120 bin tl. Enpara.com'da ise yüksek bir limit var, 500 bin tl. Yani transfer edeceğiniz paranız bu limitlerden fazlaysa o zaman internet şubesinden tek günde ve seferde değil de birkaç günde yapabilirsiniz transferi. Tabi o zaman da mesela ingbank için 37 tl x işlem sayısı kadar masraf oluyor. Abd'deki bankaların kaç usd keseceğini de yaşayarak göreceğiz ama sanırım 30-70 usd gibi paralar kesiliyor. Abd bankasında hesap açarken bu bilgi sorulup öğrenilir en kötü ihtimalle.Hesap açtıgım wells fargoya sordum. Para sınırı olmadan işlem başına 16 Usd para kesiyormuş Abd şubesi para geldiğinde. Yani Türkiyedeki bankanın kestiği paralar dışında işlem başına 16 usd de Abd'deki Wells Fargo kesiyor, bilginize
İngbanktan Abd'de Wells Fargo'ya 17 bin usd gönderdim, aradaki muhabir banka 100 usd kesti maalesef. İnternet şubesinden kendim işlem yapmak zorunda kaldım çünkü şube ıslak imza olmadan işlem yapmadı. İngbank 9 usd, wells fargo da 16 usd aldı, yani 17 bin usd için toplam 125 usd masraf ödemiş oldum.
-
Bilgilendirme :
Eylul ayı içinde amerikaya gidip geldim , gitmişken pnc bank ta pasaportumla kardeşimin adresini vererek hesap açtım ve bir miktar para yatırdım , debit card cıkardılar ve internet bankacılığı açıldı. Burdan bir miktar para gondermeyi denedim , xxxxbank internet hesabım üzerinden pnc ye swift yaptım. xxxxbank 60TL masraf aldı , aracı banka da 2.5 dolar kesti. Gönderimi yaptığım ertesi gunu pnc hesabıma ulaşmıştı para. -
@sash Arada bir muhabir banka olmaması ve ücretinin kesilmemesi (100 dolar), sadece PNC BANK'ı seçtiğiniz için mi?
-
100dolar muhabir banka masrafı diye bir koşul yok ,
bu miktarla , işlemin ticari olması ile ve aradaki muhabir bankaların tasarrufu ile alakalı diye düşünüyorum ,
bu işlemde de muhabir banka vardır muhakkak 2.5 dolar kesilmiş dolar hesabımdan. -
@sash Benim bildiğim kadarıyla gönderici türk bankasının Pnc bank ile direkt muhabirlik anlaşması varsa belki böyle ucuz olabilir. Ben wellsfargo'ya para gönderdiğimde internet şubesinden yaptım, muhabir banka tabi seçemedim çünkü ekranda böyle bir seçenek yoktu ve swift mesajı bana bankamdan geldiğinde gördüm ki Jp Morgan Chase muhabir banka imiş ve 100 usd kesmiş. 100 usd çok fazla ama 2.5 usd de çok azmış gerçekten. Sizin Swift mesajınızı size attılarsa oradan görebilirsiniz aracı banka kimdir diye. Öğrenmek faydalı olabilir herkese, belki ona göre para gönderilir.
-
@sash Sizin Ssn numaranız var mıydı? Benim yok diye Pnc bank'te hesap açmamışlardı bana, bu yüzden Wells Fargo bank'te açmıştım
-
gonderim ve alım detaylarına bakıp , eğer gorursem muhabir banka detayını yazarım,
PNC bank kardeşimin kullandığı banka idi beraber gittik durumu anlattık , SSN talebinde bulunmadılar ,
pasaportla hesap açma durumu anladığım ve araştırdığım kadarı ile tamamen şube ve memurla alakalı , her bankada ssn olmadan pasaportla hesap açmak mumkun. -
Kardeşim derki Amerikada buyuk bankalar ile calışmaktan vaz geçtim BofA , Chase , Welsfargo gibi masrafları vs. cok fazla , PNC gayet makul masraf ta almıyorlar belkide muhabir banka masrafı da PNC ile alakalı. Kontrol ettim gonderimde muhabir banka detayı gorunmuyor, ama ilk gonderimi denemelik çok düşük bir miktar gondermiştim , ikinci defa gonderimde de muhabir banka masrafı 2.3dolar , banka masrafı 60tl kesti , yalnız gonderime 50bin tl karşılığı üst sınır konmuş.
-
-
@sash Genel bilgi amaçlı yazıyorum. Bu yazdıklarım kendi 5 yıllık banka geçmişim ve bankacı arkadaşlarıma dayanmaktadır ve banka transferleri hakkındadır, yani Moneygram, Western Union gibi transfer yöntemleriyle ilgili bilgim pek yok.
Masraf tutarının 2 konuyla alakası var. İlki tabi ki transfer tutarıyla ilgili yani kaç usd gönderiyorsunuzla ilgili. Diğeri de gönderdiğiniz Türk bankanın muhabir banka ağı ve muhabir ilişkileriyle alakalı. İşlemi internet şubesinden kendiniz yaparsanız muhabir bankayı seçme seçeneği yok genelde diye düşünüyorum, ingbank ve garantide yok onu biliyorum. Eğer masraf konusunda hassassanız, işlemi banka şubesinden yapmaya çalışın ama hangi muhabir banka olacagını ya da para göndereceğiniz Abd'deki bankayla direkt muhabirlik ilişkisi var mı öğrenmeye çalışın. Normalde şube müşteri temsilcileri bunu bilmeyebilirler ama ısrar ederseniz öğrenirler genel müdürlükten diye düşünüyorum. Tabi şubeler genelde ıslak imzalı talimatla işlem yaparlar, siz işlemi Abd'deyken faksla vs yapmaya çalışırsanız bana yaptıkları gibi işlemi yapamayız diyebilirler, biraz şubeyle olan ilişkinize de bağlı sanırım.
-
Bir arkadaşım Türkiye'ye benim üzerimden Western Union ile para göndermek istiyor. Bu gönderilen para benim vergi beyanimda bir sorun teşkil eder mi acaba?
-
@haleluja ABD-Türkiye Arası Para Transferleri içinde söyledi:
Bir arkadaşım Türkiye'ye benim üzerimden Western Union ile para göndermek istiyor. Bu gönderilen para benim vergi beyanimda bir sorun teşkil eder mi acaba?
hayir, ama bir yilda 10.000 $'dan fazla para icin western union'i kullanirsaniz, parayi nereye ne amacla gonderdiginiz sorgulanabilir. Yurtdisinda tanimadiginiz ya da kotu niyetli gruplara para yardimi yapmadiginiz surece bir sorun olmaz.
-
@haleluja ABD-Türkiye Arası Para Transferleri içinde söyledi:
1000 doların üzerine id isteniyor haberiniz olsun ben geldiğimde 900 doları Türk kimliği ile yapmıştım 1080 doalr izin vermemişti kimlik olmadan.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
43
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum