Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ping-PONG bu sefer olacak eminim kardeşim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bdiler61 bence çıktısı ile gidin boşu boşuna uğraşmanıza değmez.


  • @denizci10 çok teşekkürler ilginiz için.


  • arkadaslar slmlar, tum formu uzun suredir takip ediyorum ama son yorumlarda greencard basvurusu yapanlarin red aldigi konusu fazlalasti. bende gectigimiz cekilise basvuru yapmistim ama ds 160 belirtmedim sikinti olacak gibi duruyo. tabiki cekilis cikmadi ama sistemde gorunuyo denildi hayir diyincede sanirim patlicaz mulakatta. elcilik calisaniyim 15 yildir 3 elcilik degistirdim 5 ulke gezdim bekarim 42 yasndayim sizde ben bu greencard basvurusunu mulakkat belirtmelimiyim? yada ds160 tekrar update edip orayada yazmalimiyim? tesekkur ederim simdiden


  • Merhaba.Bazı sitelerde vize talep dilekçesi gerekli yazıyor.Forumda okuduğum kadarıyla da kimseden böyle bir şey istememişler.Dilekçe gerekli mi ?


  • @denizci10 merhaba, ds160 formu kaç gün süre ile geçerli acaba? Bazıları 30 gün bazıları 60 gün demiş. Sizden daha net bir cevap alabileceğimi düşünüyorum. Teşekkürler.


  • @braveser merhaba ds160 formunda göçmenlik vize başvurusu yaptınız mı diye bir soru var diye hatırlıyorum ben ona hayır dedim
    green cart çekilişi ile ilgili direk bir soru var mı yada ben mi kaçırdım benim de bu konuda aklımda şüphe oluştu bu konuda bilgi verecek tecrübeli arkadaş varsa sevinirim teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Esef ds160 formunu doldururken sağ üst köşede son geçerlilik tarihi yazıyor. anca o zaman bakabilirsiniz. şimdi veya daha sonra bakamazsınız. ama genel olarak 60 gün diye hatırlıyorum. yine de bakmak lazım tabii

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Brownhood bırakın dilekçeyi sizin hiçbir evrakınıza bile bakılmayacak. sadece pasaport, onay ve talimatlar sayfanız ve resim götürmeniz yeterlidir. Diğer belgeler ds160 formunda yazdığınız bilgileri destekleyici belgelerdir. Ama onlara hiçbir zaman bakıldığını görmedim de duymadım da.


  • @denizci10 Hocam selamlar GC'ye başvuru sınırdan girişte sıkıntı çıkarır mı?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @corleone132 vizeniz varsa bu saatten sonra sıkıntı yaşamazsınız.


  • Arkadaşlar Relationship to you kısmına ne yazacaz ds160 formunda


  • @denizci10 Teşekkür ederim hocam başvurayım o zaman ben de.


  • @denizci10 Merhaba ;

    Hakkınızı helal edin benim bir kaç sorum olacaktı. Cevaplarsanız çok memnun olurum.

    1:Ben ds260 formunu sanırım aceleyle doldurmuşum. Sanırım düzenlenmiyor. Yenisini doldurup çıktısıyla direk gitmem yeterli olur mu ? Yoksa mail mi atmak gerekir?

    2:Benim profilim şöyle ; 34 yaşındayım. sağlık sektöründe yaşıyorum. Randevuya kadar yaklaşık 5.5 aylık çalışan olacağım. Evliyim 2 çocuğum var. Üzerime ev ve araba var. Abd de fuar ziyaretinde bulunacağım. Davet mektubunu aldım. Daha önce hiç yurtdışına çıkmadım. Otel rezervasyonumu yaptım. Muhtemelen sadece 1 hafta kalacağım.

    3:Ben 2 sene önce dv ye başvuru yapmıştım. O görünüyor mu ? Görünüyor ise ne kadar sorun teşkil eder?

    4: diyelim vizeyi aldım. Uçaktan inince oradaki görevli ingilizce mi konuşuyor yoksa türçe mi ? Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @yunusahmet01 US Point of Contact Information kısmını soruyorsunuz değil mi ? Amerika'da irtibat kurulacak kişi veya kurum (otel olabilir) bilgisi yazdığınız bölüm diye biliyorum. Sanırım burada ziyaret edeceğiniz yer veya kişi ile ilgili alakanızı soruyor. Mesela diyelim gidiş amacı turistik ve bir otelden rezervasyon yaptırdınız. O zaman buraya otel yetkilisini yazabilirsiniz. Bir arkadaşınızın yanında kalacaksanız arkadaşınızın adını yazabilirsiniz. Ama bu kişiler sizi tanıyor olmalı. Geleceğinizden haberdar olmalı. Ya da Do not know yazarak geçebilirsiniz.


  • Merhaba annem, babam ve abimin geçen hafta aile vize mülakatı vardı ve hepsi vize onayı aldı. Belki başkalarına örnek olur diye deneyimlerini paylaşmak istiyorum. Öncelikle profilleri şu şekilde.

    • Annem - ev hanımı, yurt dışı çıkışı yok.
    • Babam - emekli, yurt dışı çıkışı yok.
      *İkisi için de 3 sene önce greencarda başvurmuştum.
    • Abim - evli, çalışan (son 5 senede 1 iş geçmişi var, son işinde 8 aydır çalışıyor), yurt dışı çıkışı yok ve son 3 senedir aktif greencarda başvuruyor.

    Ben greencard statüsüyle bulunuyorum. Her birinin gezisine ben sponsor olacağımı, benim adresimde kalacaklarını ve formu doldururken benim yardım ettiğimi yazdık. Önümüzdeki aylarda bulunduğum yeri ve komşu şehirleri içine alan 3 haftalık bir gezi planını formda belirttik.

    Başvuru geçen sene şubat ayında yapılmıştı galiba. Mülakat zamanı 6 ayı geçtiği için yeni fotoğraflar ve yeni gezi tarihiyle tekrardan da-160 formu dolduruldu. Annemin formunda mülakattan bir gün önce bir harf hatası yaptığımı farkettim. Siteden kolay şekilde başvuru form bilgilerini getirip tek düzeltmeyi yapıp yeni form konfirmasyon numarası aldım. Mülakata yeni form konfirmasyon sayfalarıyla gittiler ve orada görevliye yeni form doldurduklarını söylemişler.

    Öncelikle mülakatta ellerinde ekstra evrak olmasına rağmen hiç bir evrak istenmemiş.
    Mülakat çoğunlukla abim üzerinde ilerlemiş ve görevli ekrana bakarak abime şu soruları sormuş.

    • Nereye gidiyorsunuz?
    • Ne amaçla gidiyorsunuz?
    • Ne yapacaksınız?
    • Orada tanıdığınız var mı?
    • Ne iş yapıyorsunuz?

    Daha sonra 1 2 dakika daha ekrana bakmış, yanındaki biriyle konuşmuş ve vizeniz onaylandı demiş. Bir haftaya da pasaportlar ellerine ulaştı.


  • @Yasin-Yurtalan

    1- ds260 göçmen başvuruları için doldurulan bir form. ds160 demek istediniz saırım. yenisini doldurup mülakat günü yeni çıktıyı yanınızda götürün gerisini görevliler halleder.

    2- Daha önce hiç yurtdışına çıkmadan vize alanlar oldu ancak genel düşünce genellikle red veriyorlar yönünde. 5.5 aylık çalışma süresi çok kısa bir süre. Evli olmanız + 2 çocugunuz olması türkiyeye geri döneceğinize dair kuvvetli bağlar. Ancak son kararı yine memur veriyor. Biz ne dersek diyelim boş.

    3- Başvurular gözüküyor , kimisine soruyorlar , kimisine sormuyorlar. Turistik vizeye başvurmanız da herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Sorarlarsa dürüstçe cevap veriniz.

    4- İngilizce. Los angeles gibi bir yere gidecekseniz memurun ispanyolca bilme ihtimalide var.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Yasin-Yurtalan, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @denizci10 Merhaba ;

    Hakkınızı helal edin benim bir kaç sorum olacaktı. Cevaplarsanız çok memnun olurum.

    1:Ben ds260 formunu sanırım aceleyle doldurmuşum. Sanırım düzenlenmiyor. Yenisini doldurup çıktısıyla direk gitmem yeterli olur mu ? Yoksa mail mi atmak gerekir?

    2:Benim profilim şöyle ; 34 yaşındayım. sağlık sektöründe yaşıyorum. Randevuya kadar yaklaşık 5.5 aylık çalışan olacağım. Evliyim 2 çocuğum var. Üzerime ev ve araba var. Abd de fuar ziyaretinde bulunacağım. Davet mektubunu aldım. Daha önce hiç yurtdışına çıkmadım. Otel rezervasyonumu yaptım. Muhtemelen sadece 1 hafta kalacağım.

    3:Ben 2 sene önce dv ye başvuru yapmıştım. O görünüyor mu ? Görünüyor ise ne kadar sorun teşkil eder?

    4: diyelim vizeyi aldım. Uçaktan inince oradaki görevli ingilizce mi konuşuyor yoksa türçe mi ? Teşekkür ederim.

    Hocam estağfurullah öncelikle helali hoş olsun.

    1. Ds160 demek istediniz sanırım çünkü ds260 göçmen vizeleri için. Evet üzerinden değişiklik yaparsanız da yeni form numarası verecek ve confirmation pageden çıktı alıp gitmeniz yeterli olacaktır.

    2. Göründüğünü iddia ediyorlar ama nasıl görüyorlar bilmiyorum. Ben de başvurdum greencard a ama vize aldım. Ondan bilmiyorum sizin karşınıza çıkar mı?

    3. Abd deki görevliler İngilizce konuşuyor ama konsolosluktakiler Türkçe de konuşuyorlar.


  • @S-and-V tebrikler 👏👏👏


  • Merhaba bugün saat 9da randevum vardı vizem onaylandı.Yardımcı olması adına görüşmeyi paylaşmak istedim.

    Halam ben ve annem başvurduk.

    Ben 18 yaşındayım liseden mezun oldum üniversite sınavına yeniden hazırlanıyorum.İş kısmını "NOT EMPLOYED" seçtim bunu seçince sizden bir açıklama istiyor ben de "I'M TAKING A GAP YEAR" yazdım.Gap year bizde ki mezun senesinin karşılığı gibi düşünülebilir.Ayrıca aktif olarak Almanya'dan schengen vizem ve pasaportumda Almanya'ya giriş çıkış damgası vardı.Halam güncel olarak çalışıyor pasaportunda bir çok ülkeye giriş çıkış ve aktif schengen var.Annem ise emekli pasaportunda herhangi bir vize ve giriş çıkış yok.

    Bize sadece 2 soru sordu.

    -Niye gidiyorsunuz ?

    -ABD'de tanıdığınız var mı ?(Ablam yüksek lisans öğrencisi onu söyledik.)

    Yaklaşık 1-2 dakika bilgisayardan bir şeylere baktıktan sonra vizeniz onaylandı dedi ve kağıdı verdi.

    Yalnız çoğunlukla red veriliyor hatta ben herkese pasaportlarını verdiklerini görünce onay alanda almayan da pasaportlarını geri alıyor sandım o derece.Bizim vize memuru bizden önce 2 tane pasaport almıştı.Ben sadece 9-10 yaşlarındaki çocuğa 2 çocuğa vize verdiklerini gördüm.

    Tam bilmiyorum ama bence iyi ülkelerden birinden aktif vizeniz ve giriş çıkınızın olması büyük bir artı sağlıyor.Çok mutluyum şuan umarım siz de böyle mutlu olursunuz.


Benzer Başlıklar

  • 5
  • 5
  • 5
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum