Benim önerim Avrupa dahil yurt dışı gezinizde gıda maddelerini valizde taşımayın. Sizin için pirinç nohut olabilir ancak güvenlik bin bir türlü insanla karşılaşıyor canınız sıkılmasın
-
@nihal__ sistem buna bener hatalari cok veriyor normalde. lakin siz tarayicinizin cerezlerini temizleyerek dener misiniz lutfen? ya da farkli tarayicidan dener misiniz ?
-
Bence bu süreçte biraz şans ve psikoloji de çok etkili oluyor 🙂 Benim gördüğüm kadarıyla çoğu zaman evraklara bile bakmıyorlar, daha çok verilen cevapların tutarlılığına ve kişinin genel profiline dikkat ediyorlar. Bazen çok güçlü profiller ret alabiliyor, bazen de çok kısa görüşmeler onayla sonuçlanıyor. Umarım bir sonraki başvurunuz gönlünüzce olur, tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
Tebrikler hayırlı olsun. Maalesef turist vize red oranları burdan okuduğumuz kadarıyla artmış. ankaranında açılması ile yüzdeler artacak gibi. @Brownhood
-

Böyle bir bilgi buldum.
-
@denizci10 hocam 2022 yılı daha açıklanmadı rakamların yanlış olma ihtimali var. her senin sonuçlarını bir sonraki senenin başında açıklıyorlar.
-
@waterman Türkiye'nin uluslararası prestiji çok düştü maalesef.Bu yüzden muallakta kaldıkları anda direkt düşünmeden red veriyorlar muhtemelen.Gözlerinde Hindistan'dan bir farkımız kalmadı.Benim gördüğüm öğrenci vizesi mülakatlarının hepsine red verdiler ben zaten dediğim gibi 2 tane küçük çocuğu gördüm sadece baktıklarım arasından.Muhtemelen ben kendi başıma öğrenci vizesi başvurusu yapsam ben de red alırdım.Olmazsa dünyanın sonu değil ama insan yine de ne hayallerle gidiyor oraya gerçekten üzücü.
-
@ob16222 ocak-temmuz 2022 diyor zaten. Doğru mu yalan mı bilmiyorum ama böyle bir bilgi var diye paylaştım.
-
@denizci10 bu rakamlara resmi siteden de ulaşabilrisiniz sn. @denizci10
ay ay bu rakamlar bütün konsolosluklar bazından açıklanıyor.
paylaştığınız görsel de bu verilere göre hazırlanmış muhtemelen. -
@gucarslan sağolun hocam.
-
@denizci10 Yolundayız Amerika tecrübelerinizi sonuna kadar okudum sanırım bir benzerini de ben yaşayacağım
-
@ENDER35 hayırlısı olsun ve yolunuz açık olsun. Elimden bir şey gelirse her zaman yardımcı olurum.
-
@gucarslan, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@denizci10 bu rakamlara resmi siteden de ulaşabilrisiniz sn. @denizci10
ay ay bu rakamlar bütün konsolosluklar bazından açıklanıyor.
paylaştığınız görsel de bu verilere göre hazırlanmış muhtemelen.Türkiyede 2017 temmuzda 7500 kişiye vize vermişler.
2022 Temmuzda 2500.Avrupa bizi kıskanıyor
-
@MichaelJordan Hocam onlara bunu söylesen Amerika bize düşman zaten derler.Geçen bir ingilizce kursunun tanıtım reklamındaki yorumları gördüm akıllara zarar.Adamlar ingilizce öğrenmeyi bile lanetliyor.Bundan rahatsız olanlarda durumun farkında zaten.Maalesef elden bir şey gelmiyor.
-
Merhabalar! 6 Ekim'de Ankara'da vize randevum mevcut. Vizemin olumlu sonuçlanması durumunda acaba çocuklarımın vize başvurusu için
1.Nasil bir yol izlemem gerekecek?
2.Ortalama ne kadar sürüyor? -
@Brownhood Vallah Hocam biliyorum, burası siyaset meydanı değil ama, bizim milletin verdiği sokak röportajlarını ve sosyal medyada yazdıklarını okudukça psikolojim bozuluyor. O yüzden artık uzak durmaya çalışıyorum. Avrupa’da yaşayan biri olarak söyleyebilirim ki, maalesef itibarımız yerlerde.
-
Arkadaşlar bugün vize görüşmem olumlu sonuçlandı. Zaten olumlu olacağını biliyordum. Vize memuru size resmen vize vermek için çabalıyor. Siz onun çabasına karşılık verin yeter. Niye kendinizi kanıtlamaya çalışıyorsunuz.
-
@Abraham-Trust Merhaba, görüşmenizden ve profilinizden bahseder misiniz?
-
Arkadaşlar ben 42 yaşındayım kendime ait isletmem var ve benim isletmemin aynısından aynı bölgede 6 adet daha aynı işi yapan var. Ben bu saatten sonra kendi işimi gelistirebilecegimi düşünmüyorum. Yani batmakta olan bir sirketim var. 2008 yılında kurulmuş muhendislik üzerine. 15 yıl gibi bir sürede 150bin dolar Nakit ederinde malım var. Nakitim yok kartlara ve ek hesaplarla dönmeye başladım. Son 5 yılda hiç yurttaşına çıkmadım. Sadece 2 soru soruldu
Ne için gidiyorsunuz?
Hiç yurtdisina ciktinizmi?Ve vizeyi aldim detayları fiziki vizeyi henüz elime almadığım için detaylandirmayacagim. Ama benim gibi durumu olanlar benim yeni açtığım (WisePresident) isimli hesabi gizli olan instagram hesabını takip edebilir. Tamamen ücretsiz olarak ds160 formumu oraya koyacağım incelerseniz.
-
Bu ileti silindi! -
Belli yaş üzerine zaten çok sorgu sual yapmadan vizeyi genelde veriyorlar. 42 yaşında olup şirketlerini bırakıpta ABD’ye yerleşeceğinizi dusunmemıstır sanırım konsolosluk @Abraham-Trust
-
@waterman evet normalde öyle olması lazım buradan gitmeyi yada oraya yerleşmeyi düşünmüyorum hala. Ayrıca bugün vizeyi anlamayanların gördüklerim arasında gençlerden çok benim yaşım ve üzeri alamadı ben buna üzülüyorum. ILK MESAJIMDA BELIRTTIGIM gibi kendinizi kanıtlamaya orda çalışmayın anlamı oydu. Kendinizi kanıtlamak için yok 2-3 ülke gezin giriş çıkış yapın diyenler oluyor. Gençler oraya gezmeye gider bu bellidir orta yaş fırsat kovalamaya gider. Orta yaş üstü ziyarete gider. Mantık bu olmalı adam 45 yaşında gezmeye gideceğim diyor inanmıyor vize memuru. Genç imkanı yok gezeceğim diyor olmuyor. İhtiyar kimsesi yok orda gezeceğim diyor yada ticaretimi gelistirecegim diyor(bu yaşa kadar geliştirmek için uğramamış şimdimi uğraşacaksın) gibi birsey oluyor. Bundan 20 yıl önce gitmek için uğraştım ama bahsettigim nedenlerden dolayi kendime güvenmediğim için basvurmamistim. Hayat bize burda bi kapı acarmi yaşayıp göreceğiz.
-
@gülnar mektupla başvurmanız gerekiyor. 10 gün civarında sürüyor.
Benzer Başlıklar
147
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
Monthly Nonimmigrant Visa Issuance Statistics