Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • @bdiler61 hemen cevaplayayım tabii ki de...

    1. değiştirebilirsiniz de baştan da yaratabilirsiniz. zaten retrieve dediğiniz zaman yeni bir ds160 numarası verecek ondan değişen bişey olmayacak. Sadece bilgilerinizin yüzde 80 saklı kalacak. Takdir sizin istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

    2. Gidebilirsiniz ama risk içerir. Eğer ki gümrükten geçerken sizi çevirirler ve sorgu odasına alırlarsa ds160 formunuzu erişirler ve bu da size sorun yaratır.

    3. Bence hayır diyebilirsiniz hatırlamıyorsanız. Çok sorun değil yeniden verirsiniz.


  • @Ping-PONG formu yanlış doldurmuş olabilirsin ya da formda yazdıklarınla mülakatta söylediklerin farklı olabilir.


  • @denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Ping-PONG formu yanlış doldurmuş olabilirsin ya da formda yazdıklarınla mülakatta söylediklerin farklı olabilir.

    @denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Ping-PONG formu yanlış doldurmuş olabilirsin ya da formda yazdıklarınla mülakatta söylediklerin farklı olabilir.

    Tarkan’ dan Gülümse kaderine açtım.
    Usul usul eve dönüp yattım.
    Dünya’ nın sonuymuşta değilmiş gibi bir histi.
    Bu Ocak’ ta alabilirsem artık keyfim yerine gelecek. 😭


  • @denizci10 Cevaplar için çok teşekkür ederim. Yeni oluşturduğumuz DS-160 formunun kodunu e-posta göndererek sisteme işletebiliyormuyuz yoksa çıktısıyla gitmek yeterlimidir?


  • @Ping-PONG bu sefer olacak eminim kardeşim.


  • @bdiler61 bence çıktısı ile gidin boşu boşuna uğraşmanıza değmez.


  • @denizci10 çok teşekkürler ilginiz için.


  • arkadaslar slmlar, tum formu uzun suredir takip ediyorum ama son yorumlarda greencard basvurusu yapanlarin red aldigi konusu fazlalasti. bende gectigimiz cekilise basvuru yapmistim ama ds 160 belirtmedim sikinti olacak gibi duruyo. tabiki cekilis cikmadi ama sistemde gorunuyo denildi hayir diyincede sanirim patlicaz mulakatta. elcilik calisaniyim 15 yildir 3 elcilik degistirdim 5 ulke gezdim bekarim 42 yasndayim sizde ben bu greencard basvurusunu mulakkat belirtmelimiyim? yada ds160 tekrar update edip orayada yazmalimiyim? tesekkur ederim simdiden


  • Merhaba.Bazı sitelerde vize talep dilekçesi gerekli yazıyor.Forumda okuduğum kadarıyla da kimseden böyle bir şey istememişler.Dilekçe gerekli mi ?


  • @denizci10 merhaba, ds160 formu kaç gün süre ile geçerli acaba? Bazıları 30 gün bazıları 60 gün demiş. Sizden daha net bir cevap alabileceğimi düşünüyorum. Teşekkürler.


  • @braveser merhaba ds160 formunda göçmenlik vize başvurusu yaptınız mı diye bir soru var diye hatırlıyorum ben ona hayır dedim
    green cart çekilişi ile ilgili direk bir soru var mı yada ben mi kaçırdım benim de bu konuda aklımda şüphe oluştu bu konuda bilgi verecek tecrübeli arkadaş varsa sevinirim teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Esef ds160 formunu doldururken sağ üst köşede son geçerlilik tarihi yazıyor. anca o zaman bakabilirsiniz. şimdi veya daha sonra bakamazsınız. ama genel olarak 60 gün diye hatırlıyorum. yine de bakmak lazım tabii


  • @Brownhood bırakın dilekçeyi sizin hiçbir evrakınıza bile bakılmayacak. sadece pasaport, onay ve talimatlar sayfanız ve resim götürmeniz yeterlidir. Diğer belgeler ds160 formunda yazdığınız bilgileri destekleyici belgelerdir. Ama onlara hiçbir zaman bakıldığını görmedim de duymadım da.


  • @denizci10 Hocam selamlar GC'ye başvuru sınırdan girişte sıkıntı çıkarır mı?


  • @corleone132 vizeniz varsa bu saatten sonra sıkıntı yaşamazsınız.


  • Arkadaşlar Relationship to you kısmına ne yazacaz ds160 formunda


  • @denizci10 Teşekkür ederim hocam başvurayım o zaman ben de.


  • @denizci10 Merhaba ;

    Hakkınızı helal edin benim bir kaç sorum olacaktı. Cevaplarsanız çok memnun olurum.

    1:Ben ds260 formunu sanırım aceleyle doldurmuşum. Sanırım düzenlenmiyor. Yenisini doldurup çıktısıyla direk gitmem yeterli olur mu ? Yoksa mail mi atmak gerekir?

    2:Benim profilim şöyle ; 34 yaşındayım. sağlık sektöründe yaşıyorum. Randevuya kadar yaklaşık 5.5 aylık çalışan olacağım. Evliyim 2 çocuğum var. Üzerime ev ve araba var. Abd de fuar ziyaretinde bulunacağım. Davet mektubunu aldım. Daha önce hiç yurtdışına çıkmadım. Otel rezervasyonumu yaptım. Muhtemelen sadece 1 hafta kalacağım.

    3:Ben 2 sene önce dv ye başvuru yapmıştım. O görünüyor mu ? Görünüyor ise ne kadar sorun teşkil eder?

    4: diyelim vizeyi aldım. Uçaktan inince oradaki görevli ingilizce mi konuşuyor yoksa türçe mi ? Teşekkür ederim.


  • @yunusahmet01 US Point of Contact Information kısmını soruyorsunuz değil mi ? Amerika'da irtibat kurulacak kişi veya kurum (otel olabilir) bilgisi yazdığınız bölüm diye biliyorum. Sanırım burada ziyaret edeceğiniz yer veya kişi ile ilgili alakanızı soruyor. Mesela diyelim gidiş amacı turistik ve bir otelden rezervasyon yaptırdınız. O zaman buraya otel yetkilisini yazabilirsiniz. Bir arkadaşınızın yanında kalacaksanız arkadaşınızın adını yazabilirsiniz. Ama bu kişiler sizi tanıyor olmalı. Geleceğinizden haberdar olmalı. Ya da Do not know yazarak geçebilirsiniz.


  • Merhaba annem, babam ve abimin geçen hafta aile vize mülakatı vardı ve hepsi vize onayı aldı. Belki başkalarına örnek olur diye deneyimlerini paylaşmak istiyorum. Öncelikle profilleri şu şekilde.

    • Annem - ev hanımı, yurt dışı çıkışı yok.
    • Babam - emekli, yurt dışı çıkışı yok.
      *İkisi için de 3 sene önce greencarda başvurmuştum.
    • Abim - evli, çalışan (son 5 senede 1 iş geçmişi var, son işinde 8 aydır çalışıyor), yurt dışı çıkışı yok ve son 3 senedir aktif greencarda başvuruyor.

    Ben greencard statüsüyle bulunuyorum. Her birinin gezisine ben sponsor olacağımı, benim adresimde kalacaklarını ve formu doldururken benim yardım ettiğimi yazdık. Önümüzdeki aylarda bulunduğum yeri ve komşu şehirleri içine alan 3 haftalık bir gezi planını formda belirttik.

    Başvuru geçen sene şubat ayında yapılmıştı galiba. Mülakat zamanı 6 ayı geçtiği için yeni fotoğraflar ve yeni gezi tarihiyle tekrardan da-160 formu dolduruldu. Annemin formunda mülakattan bir gün önce bir harf hatası yaptığımı farkettim. Siteden kolay şekilde başvuru form bilgilerini getirip tek düzeltmeyi yapıp yeni form konfirmasyon numarası aldım. Mülakata yeni form konfirmasyon sayfalarıyla gittiler ve orada görevliye yeni form doldurduklarını söylemişler.

    Öncelikle mülakatta ellerinde ekstra evrak olmasına rağmen hiç bir evrak istenmemiş.
    Mülakat çoğunlukla abim üzerinde ilerlemiş ve görevli ekrana bakarak abime şu soruları sormuş.

    • Nereye gidiyorsunuz?
    • Ne amaçla gidiyorsunuz?
    • Ne yapacaksınız?
    • Orada tanıdığınız var mı?
    • Ne iş yapıyorsunuz?

    Daha sonra 1 2 dakika daha ekrana bakmış, yanındaki biriyle konuşmuş ve vizeniz onaylandı demiş. Bir haftaya da pasaportlar ellerine ulaştı.


Benzer Başlıklar

  • Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    123 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • B1/B2 Vize Iptali nerden kontrol edilebilir?

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    8
    0 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    gucarslanG
    @peace33 yasal olmayan konular için bir avukatla görüşmelisiniz. sorunuzun cevabını bilsem dahi size bu konuda yardımcı olamam. bu sebeple sizi forumdan uzaklaştırıyorum.
  • Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1k
    3 Oy
    1k İleti
    70k Bakış
    ATS16A
    @Akin-Z https://www.ustraveldocs.com/tr/tr/step-2#how-to-apply-for-non-immigrant-visa
  • Madem ki Greencard Olmuyor, B1/B2 deneme vakti

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    129
    10 Oy
    129 İleti
    7k Bakış
    celinesyC
    @metedemir01 Merhaba, ablanizi sponsor göstermekten kastınız ,seyehat masraflarinizi kim karşılayacak diye bir soru var oraya ablanizin bilgilerinizi yazmak mı ? Mesela ablam doktor garanti olması adına onu yazsam mi diye düşündüm ama burada artık kaç yaşinda olduğumuz da önemli değil mi
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum