Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @bdiler61, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Öncelikle herkese merhaba,
    Bende mayıs ayında 2023 ocak ayında İstanbul için randevu almıştım fakat Ankara da randevular açılınca başvurumu ekim ayı için Ankara'ya aldım. Bu konuyla forumu da inceledim fakat netleştirmek istediğim şeyler olduğu için tekrar yazmak istedim. Kamu personeliyim bu süreçte maaşım değişti ve yeşil pasaport aldım.

1.Vize randevusunu Ankara'ya aldığım için DS-160 formunda "Retrieve An Application" diyip vize randevu yerini, pasaport ve maaş bilgilerini değiştirebilirmiyim? ya da en baştan bir DS-160 formu mu oluşturmalıyım?

2.Daha önce DS-160 formuna Eylül ayında New York'a gideceğim diye yazmıştım ama vize randevularının bu kadar sonraya verildiğinden bi haberdim. Şimdi 2023 yılı içinde gitmeyi planlıyorum ama bölge ve tarih belli değil. Örnek olarak Nisan ayında New York'a gideceğim diyip Mayıs ayında Miami'ye gitsem sorun oluşturur mu? Nasıl bir yol izlemeliyim?

1. Daha önce J1 vizesiyle Amerika'ya gitmiştim ama üstünden 15 sene geçti Elçilikte parmak izi verip vermediği mi hatırlamıyorum. O kısma ne demeliyim?

Şimdiden cevaplar için çok teşekkür ederim.

@denizci10 Kardeşim merhaba yukarda yazdığım konularda senin fikrini alabilirmiyim? Teşekkürler

• @bdiler61 hemen cevaplayayım tabii ki de...

1. değiştirebilirsiniz de baştan da yaratabilirsiniz. zaten retrieve dediğiniz zaman yeni bir ds160 numarası verecek ondan değişen bişey olmayacak. Sadece bilgilerinizin yüzde 80 saklı kalacak. Takdir sizin istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

2. Gidebilirsiniz ama risk içerir. Eğer ki gümrükten geçerken sizi çevirirler ve sorgu odasına alırlarsa ds160 formunuzu erişirler ve bu da size sorun yaratır.

3. Bence hayır diyebilirsiniz hatırlamıyorsanız. Çok sorun değil yeniden verirsiniz.

• @Ping-PONG formu yanlış doldurmuş olabilirsin ya da formda yazdıklarınla mülakatta söylediklerin farklı olabilir.

• @denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Ping-PONG formu yanlış doldurmuş olabilirsin ya da formda yazdıklarınla mülakatta söylediklerin farklı olabilir.

@denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Ping-PONG formu yanlış doldurmuş olabilirsin ya da formda yazdıklarınla mülakatta söylediklerin farklı olabilir.

Tarkan’ dan Gülümse kaderine açtım.
    Usul usul eve dönüp yattım.
    Dünya’ nın sonuymuşta değilmiş gibi bir histi.
    Bu Ocak’ ta alabilirsem artık keyfim yerine gelecek. 😭

• @denizci10 Cevaplar için çok teşekkür ederim. Yeni oluşturduğumuz DS-160 formunun kodunu e-posta göndererek sisteme işletebiliyormuyuz yoksa çıktısıyla gitmek yeterlimidir?

• @Ping-PONG bu sefer olacak eminim kardeşim.

• @bdiler61 bence çıktısı ile gidin boşu boşuna uğraşmanıza değmez.

• @denizci10 çok teşekkürler ilginiz için.

• arkadaslar slmlar, tum formu uzun suredir takip ediyorum ama son yorumlarda greencard basvurusu yapanlarin red aldigi konusu fazlalasti. bende gectigimiz cekilise basvuru yapmistim ama ds 160 belirtmedim sikinti olacak gibi duruyo. tabiki cekilis cikmadi ama sistemde gorunuyo denildi hayir diyincede sanirim patlicaz mulakatta. elcilik calisaniyim 15 yildir 3 elcilik degistirdim 5 ulke gezdim bekarim 42 yasndayim sizde ben bu greencard basvurusunu mulakkat belirtmelimiyim? yada ds160 tekrar update edip orayada yazmalimiyim? tesekkur ederim simdiden

• Merhaba.Bazı sitelerde vize talep dilekçesi gerekli yazıyor.Forumda okuduğum kadarıyla da kimseden böyle bir şey istememişler.Dilekçe gerekli mi ?

• @denizci10 merhaba, ds160 formu kaç gün süre ile geçerli acaba? Bazıları 30 gün bazıları 60 gün demiş. Sizden daha net bir cevap alabileceğimi düşünüyorum. Teşekkürler.

• @braveser merhaba ds160 formunda göçmenlik vize başvurusu yaptınız mı diye bir soru var diye hatırlıyorum ben ona hayır dedim
    green cart çekilişi ile ilgili direk bir soru var mı yada ben mi kaçırdım benim de bu konuda aklımda şüphe oluştu bu konuda bilgi verecek tecrübeli arkadaş varsa sevinirim teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@Esef ds160 formunu doldururken sağ üst köşede son geçerlilik tarihi yazıyor. anca o zaman bakabilirsiniz. şimdi veya daha sonra bakamazsınız. ama genel olarak 60 gün diye hatırlıyorum. yine de bakmak lazım tabii

• @Brownhood bırakın dilekçeyi sizin hiçbir evrakınıza bile bakılmayacak. sadece pasaport, onay ve talimatlar sayfanız ve resim götürmeniz yeterlidir. Diğer belgeler ds160 formunda yazdığınız bilgileri destekleyici belgelerdir. Ama onlara hiçbir zaman bakıldığını görmedim de duymadım da.

• @denizci10 Hocam selamlar GC'ye başvuru sınırdan girişte sıkıntı çıkarır mı?

• @corleone132 vizeniz varsa bu saatten sonra sıkıntı yaşamazsınız.

• Arkadaşlar Relationship to you kısmına ne yazacaz ds160 formunda

• @denizci10 Teşekkür ederim hocam başvurayım o zaman ben de.

• @denizci10 Merhaba ;

Hakkınızı helal edin benim bir kaç sorum olacaktı. Cevaplarsanız çok memnun olurum.

1:Ben ds260 formunu sanırım aceleyle doldurmuşum. Sanırım düzenlenmiyor. Yenisini doldurup çıktısıyla direk gitmem yeterli olur mu ? Yoksa mail mi atmak gerekir?

2:Benim profilim şöyle ; 34 yaşındayım. sağlık sektöründe yaşıyorum. Randevuya kadar yaklaşık 5.5 aylık çalışan olacağım. Evliyim 2 çocuğum var. Üzerime ev ve araba var. Abd de fuar ziyaretinde bulunacağım. Davet mektubunu aldım. Daha önce hiç yurtdışına çıkmadım. Otel rezervasyonumu yaptım. Muhtemelen sadece 1 hafta kalacağım.

3:Ben 2 sene önce dv ye başvuru yapmıştım. O görünüyor mu ? Görünüyor ise ne kadar sorun teşkil eder?

4: diyelim vizeyi aldım. Uçaktan inince oradaki görevli ingilizce mi konuşuyor yoksa türçe mi ? Teşekkür ederim.

• @yunusahmet01 US Point of Contact Information kısmını soruyorsunuz değil mi ? Amerika'da irtibat kurulacak kişi veya kurum (otel olabilir) bilgisi yazdığınız bölüm diye biliyorum. Sanırım burada ziyaret edeceğiniz yer veya kişi ile ilgili alakanızı soruyor. Mesela diyelim gidiş amacı turistik ve bir otelden rezervasyon yaptırdınız. O zaman buraya otel yetkilisini yazabilirsiniz. Bir arkadaşınızın yanında kalacaksanız arkadaşınızın adını yazabilirsiniz. Ama bu kişiler sizi tanıyor olmalı. Geleceğinizden haberdar olmalı. Ya da Do not know yazarak geçebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k