Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @m339 4-6 hafta arasında dönüyorlar diyorlar ama bazen 2 haftada da Ok veriyorlar


  • @AYSY33 benim zaten 4 haftaya yaklaştı. Benim gibi olup hızlandıran oldu mu ? Olduysa ne yaptı onu öğrenmeye çalışıyorum.


  • Merhaba cdc ye başvuru yapıp evrakı onaylanmayan yani eksik, red gelen var mı? Eğer varsa yazabilir mi? Bekleme süresi uzun olduğu için red gelirse tekrar bekleme şansım olmayacak. Bir de 2 kez form göndersek sorun olur mu tecrübe edenler var mı ?


  • @m339, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

    @AYSY33 benim zaten 4 haftaya yaklaştı. Benim gibi olup hızlandıran oldu mu ? Olduysa ne yaptı onu öğrenmeye çalışıyorum.

    Bende daha onceki deneyimleri okuduğumdan çıkarım yaptım. Bende bekliyorum. Henüz yeni gonderdik.


  • @duyguyu Gelen e-postada sizinle eksik evrak için iletişime geçene kadar tekrar form yollamayın demişler ancak ben de kararsız kaldım sanırım yarın tekrar bir form doldurup aciliyeti ileteceğim çünkü neredeyse 14 günüm kaldı. Kuduz sertifikası yerine de köpeğin kimliğinden ilgili kısımların fotoğrafını ekleyip yolladım kuduz aşısı sayfasındaki ve mikroçipteki umarım problem yaşamam. Red olması için sanıyorum ki titrasyon testi değerlerinde aksilik olması veya yasaklı köpekler listesinde olması gerekir diğer türlü eksik evrak demeleri gerekir ancak onu da gönderdikten sonra ne kadar süre sonra onay gelir bilinmez. Ben de daha önce 2 haftada onay alanların yazılarından biraz ümitlenmiştim, eksik çıkarsa en azından tekrar düzeltmek için zamanın kalır demiştim fakat o da ortadan kalktı gibi.


  • Merhaba,

    Eylül ayında Ankara-Dallas uçuşu ile iki kedimizi ABD’ye getirdik. Kısaca yardımı olması açısından güncel süreci anlatmak istiyorum.

    Biletimizi almadan önce THY ile görüşüp aynı anda iki kedinin uçacağı, İstanbul aktarmalı uçuş ayarladık. Sonrasında hızlıca bilet rezervasyonumuzu yapıp, o rezervasyona kedileri eklettikten sonra biletlememizi yaptık. Yolcu başına kabinde 1 kedi uçabiliyor ve bir uçuşta kabin içinde sadece 2 evcil hayvan olabiliyor.

    Uçuştan yaklaşık 5-6 hafta önce çiplerini taktırıp kuduz aşılarını yaptırdık. Texas kedilerden en az girişe 1 ay kala yaptırılmış kuduz aşısı talep ediyor. Veterinerimiz yakın tarihli olursa Müdürlükte sıkıntı çıkmaz dediği için uçuştan 2 gün önce iç ve dış parazitlerini yaptırdık. Uçuştan 1 gün önce ise Çankaya İlçe Tarım Müdürlüğüne sabah randevusuz gidip sıraya girdik. Sırayla önce çipleri okutulup tespitleri yapıldı, çipli kimliklerinin bilgilerinin olduğu sayfa ve aşıların olduğu sayfanın fotokopisini istediler, sağ olsun bir memur yardımcı oldu ve orda çektik fotokopileri, sonra kedi başına 600TL banka hesabına havale gerçekleştirdik, en son dekont, bizim kimlikler, kedi kimlikleri ve fotokopileri bir memura teslim ettik. Sırayla bizi çağırıp evrakları teslim etti ve İl Tarım Müdürlüğü sekreteryasından evraklara imza almamazı söyledi. Yaklaşık 1 km mesafedeki Müdürlükten imza alarak işlemlerimizi tamamladık.

    Kediler olduğu için online check in yapamamıştık, uçuştan 3 saat önce Esenboğaya gittik. Bagajları teslim ettik, kedileri çanta ile tarttılar ancak çantalarının boyutuna bakmadılar, kedilerin hiçbir resmi evrakına bakmadılar. Kedilerden biri 6,5kg diğeri 6kg geldi, kedi başına 180$ ödememiz çıktı, bilet satışa giderek ödememizi gerçekleştirdik.

    Ankara-İstanbul uçuşunu eşim ve kedilerle yanyana gerçekleştirdik ancak İstanbul-Dallas uçuşunda iki kedi kardeş değilse yanyana oturamaz ve ikisi de cam kenarı olacak diye biletimizi değiştirmişler, eşimle aramızda 20 koltuk vardı ve bunu uçağa binmeden kapıda öğrendik.

    Uçağın kapısında bizi çok güler yüzlü bir kabin amiri ve görevlisi karşıladı ve bize “Çok şaşırdık sizi ayırmalarına, uçakta 20-25 koltuk boş, kalkmadan sizi yanyana alacağız merak etmeyin.” dediler. O kadar mutlu olduk ki, (her işleri rast gitsin arkadaşların) uçak kalkmadan en arka 3’lüye eşim, ben ve iki kedimiz oturup, yolculuğumuzu tamamladık.

    Dallas’ta ise kedilerle ilgili hiçbir soru sorup, işlem yapmadılar.

    Kedilerin birisi 12 diğeri 7 yaşında, sakinleştirici tedbir amaçlı yanımıza almıştık ama ihtiyaç duyup vermedik, ikisine de tasma almıştık, birisi tasmayı sevdi ve kısıtlı da olsa ayak altında gezdi kucakta yattı, diğeri tasma taktırmadığı için çantasından çıkmadan geldi, ne uçuş esnasında ne de sonrasında çok şükür bir sorun yaşamadık.


  • @m339 umarım hızlıca dönüş yapılır onay gelince buradan biZi de bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden bol şans ve kolaylıklar dilerim


  • Maalesef Kuduz Sertifikası sebebiyle eksik evrak diye geri dönüş yaptılar, tekrar formu doldurup göndermek durumunda kaldım.


  • @m339 Geçmiş olsun.Herseyin telafisi vardır. Yeterki sağlık olsun..Eksik evrak derken ekteki dosyadan mi bahsediyorsunuz?Screenshot_20220925-104550_Samsung Notes.jpg


  • Evet bir benzerini bulup, doldurup, Veterinerime imzalatıp gönderdim. Tabii sıkıntı şu oldu şayet uçuşa kadar formum onaylanmaz ise bu defa ben ABD'ye gideceğim daha sonra köpeğim kargo ile gelecek onun nası olacağını öğrenmem gerekecek. Bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşabilirse o da makbul geçer.


  • @m339 çok geçmiş olsun üzüldüm umarım hızlıca çözüm bulursunuz:( kuduz sertifikası yerine bende veterinerin karneye işlediği sayfanın fotosunu çekip göndermiştim siz de mi öyle mi yapmıştınız? Ekteki formu göndermedim ben , bana da mı red gelir acaba tekrar form mu yollasam?


  • @m339 cdc sitesinde yazıyor..Bir arkadaşınız veya aracı kurum tarafından goturulebilir fakat tekrar o şekilde başvuru yapılması gerekiyor diye anladım.


  • @duyguyu ben de aynen öyle yapmıştım maalesef. Red gelmiyor aslında eksik evrak deniyor ama tabii tekrar formu doldurunca yine 4 hafta zaman kaybı oluyor.


  • @AYSY33 IATA onaylı acenteler var, onlar gümrükleme işini yapabiliyor tabii fiyatlar 2000$ı buluyor. Uçak bileti alıp gelip köpeği alıp dönmek daha uyguna geliyor. Ya kendim gelip alacağım ya da vekalet verip acenteye kargolatacağım başka çarem kalmadı.


  • @duyguyu CDC onayı geldikten sonra planlanan uçuştan 90 gün içinde permit ile giriş yapabilirsiniz dedi dolayısıyla eksik evrak derlerse ve uçuşunuza kısa süre kaldıysa sonrasında da başka bir uçuş ile gelip köpeğinizi alma şansınız var, ben öyle yapmaya karar verdim.

    "A CDC Dog Import Permit is valid from 14 days before the planned date of arrival until 90 days after the planned date of arrival. "


  • Merhaba ;

    Detayli bir sekilde okudum ama cok kafam karisti. Yardimci olan olursa cok sevinirim.

    1- Anladigim kadariyla Amerika herhangi bir kopek irki sinirlamasi yapmiyor. Internet sitesinde yasakli vb irk tanimi yok. Dogo Argentino kopegimiz oldugundan herhangi bir yasak ibaresi goremedim , dogru mudur acaba?
    2- CDC websitesinde titrasyon testi isteniyor gibi gozukuyor , Amerikaya gidiste titrasyon testi zorunlu mudur?
    3- CDC den onay alma zorunlugu hala devam etmekte midir ? THY nin sitesinde gerekli degil diyor o aklimi karistirdi.


  • @omaykan Ilk sorunuza cevap, ABD sinirlama getirmiyor ama genelde havayollari asagidaki cins kopekleri ucuslara kabul etmiyorlar:

    Bulldog.
    French Bulldog.
    Cane Corso.
    Chow Chow.
    Tibetan Spaniel.
    Pug.
    Shih Tzu.
    Boston Terriers.
    
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @omaykan bütün sorularınızın cevabını resmi sitede bulabilirsiniz;


  • Merhaba herkese; yakın zamanda cdc onayı gelen oldu mu? 21 eylülde gönderdim halen daha cevap gelmedi 6-8 hafta resmi dönüş, o kadar sürer mi bilgisi olan var mı?


  • @duyguyu 15 eylulde gonderdim.gelmedi.


Benzer Başlıklar

  • 359
  • 3
  • 97
  • 13
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum