Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Yolculuk
1.8k 323 176.2k 296

• @m339 çok geçmiş olsun üzüldüm umarım hızlıca çözüm bulursunuz:( kuduz sertifikası yerine bende veterinerin karneye işlediği sayfanın fotosunu çekip göndermiştim siz de mi öyle mi yapmıştınız? Ekteki formu göndermedim ben , bana da mı red gelir acaba tekrar form mu yollasam?

• @m339 cdc sitesinde yazıyor..Bir arkadaşınız veya aracı kurum tarafından goturulebilir fakat tekrar o şekilde başvuru yapılması gerekiyor diye anladım.

• @duyguyu ben de aynen öyle yapmıştım maalesef. Red gelmiyor aslında eksik evrak deniyor ama tabii tekrar formu doldurunca yine 4 hafta zaman kaybı oluyor.

• @AYSY33 IATA onaylı acenteler var, onlar gümrükleme işini yapabiliyor tabii fiyatlar 2000$ı buluyor. Uçak bileti alıp gelip köpeği alıp dönmek daha uyguna geliyor. Ya kendim gelip alacağım ya da vekalet verip acenteye kargolatacağım başka çarem kalmadı.

• @duyguyu CDC onayı geldikten sonra planlanan uçuştan 90 gün içinde permit ile giriş yapabilirsiniz dedi dolayısıyla eksik evrak derlerse ve uçuşunuza kısa süre kaldıysa sonrasında da başka bir uçuş ile gelip köpeğinizi alma şansınız var, ben öyle yapmaya karar verdim.

"A CDC Dog Import Permit is valid from 14 days before the planned date of arrival until 90 days after the planned date of arrival. "

• Merhaba ;

Detayli bir sekilde okudum ama cok kafam karisti. Yardimci olan olursa cok sevinirim.

1- Anladigim kadariyla Amerika herhangi bir kopek irki sinirlamasi yapmiyor. Internet sitesinde yasakli vb irk tanimi yok. Dogo Argentino kopegimiz oldugundan herhangi bir yasak ibaresi goremedim , dogru mudur acaba?
    2- CDC websitesinde titrasyon testi isteniyor gibi gozukuyor , Amerikaya gidiste titrasyon testi zorunlu mudur?
    3- CDC den onay alma zorunlugu hala devam etmekte midir ? THY nin sitesinde gerekli degil diyor o aklimi karistirdi.

• @omaykan Ilk sorunuza cevap, ABD sinirlama getirmiyor ama genelde havayollari asagidaki cins kopekleri ucuslara kabul etmiyorlar:

Bulldog.
    French Bulldog.
    Cane Corso.
    Chow Chow.
    Tibetan Spaniel.
    Pug.
    Shih Tzu.
    Boston Terriers.

• Merhaba herkese; yakın zamanda cdc onayı gelen oldu mu? 21 eylülde gönderdim halen daha cevap gelmedi 6-8 hafta resmi dönüş, o kadar sürer mi bilgisi olan var mı?

• @duyguyu 15 eylulde gonderdim.gelmedi.

• @AYSY33 yaa o zmn benim daha vaktim var belli:((( gelince buradan bilgi verirseniz sevinirim güzel haberler almanız dileğiyle 🙏🏻🙏🏻

• @duyguyu Merhaba. Bugün izin verdiklerine dair mail geldi.

• @AYSY33 Bu mailin çıktısını alıp götürmek yeterli mi?

• Merhaba. CDC den izin yazisi ve karekod geldi. Fakat THY nin hic bu sekilde yardimci oldugu yok. Rezervasyon yaptiramiyorum. Evraklar elimizde ama bilet alamiyorum. Bu konuda yardimci olabilecek var mi?

• ⭐⭐

@AYSY33 bileti telefon ile satın almayı deneyiniz. Bu şekilde mi yapıyorsunuz?

• @AYSY33 Satış ofise gittiniz mi? Ya da herhangi bir thy bileti satan acenteye.

Ben köpek ile yurtdışına çıkarken acente üzerinden alıyordum. Onlar izin alıyorlardı.

• ⭐⭐

@ahmet_, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

@AYSY33 Satış ofise gittiniz mi? Ya da herhangi bir thy bileti satan acenteye.

Ben köpek ile yurtdışına çıkarken acente üzerinden alıyordum. Onlar izin alıyorlardı.

@AYSY33 yazdıktan sonra aklıma geldi. Ankarada iseniz yeri değişmedi ise atatürk bulvarında,istanbulda taksimde olsa gerek thy ofisleri var. Orda daha hızlı çözersiniz. Bende kedi vardı,rezerve edemedim,uçuşta kabinde köpek denk geldiği için,o nedenle havalimanına gidip değiştirmiştim bileti.

• 24 Eylül'de gönderdim hala bekliyorum.

• Merhabalar,
    Bende yaşadığımız süreci özetliyim.

1- Köpeğimize çip taktırdık ve veteriner onu tarım orman bakanlığına onaylattı. (Bazen çipi takıp yolluyorlar ama çipi sisteme tanıtmıyorlar.)
    2- veterinerimiz aracılığı ile titre testini yaptırdık ve 3 haftada geldi. ~1500tl tuttu. (Biz kendimiz gitmedik, tüm işlemi vet. halletti)
    3- Veterinerimizden son yapılan kuduz aşısının belgesini istedik.
    4- CDC dog permit başvurusunu yaptık ve 2 hafta içinde geldi. (İlla bir uçuş tarihi belirtmenize gerek yok, tahmini bir tarih verin, zaten izin o tarihin -15gün +90gün arasında geçerli)
    5- THY rezervasyonunu satış ofisinden yapmanız gerekli. Biz kadıköy ofisinden yaptık. En uğraştırıcı süreç buydu. Telefondan yapamazsınız ve doğru bilgi alma olasılığınız çok çok az. !!! CDC izni çıktıktan sonra yapmanız lazım !!!
    6- uçuşa 2 gün kala ilçe tarım ormandan 600tl karşılığında belgenizi almanız lazım. Pet passport+titre+kuduz aşısı+cdc belgesi ile gidin.
    6- uçağa binene kadar belgeleri tekrar tekrar kontrol ettiler, 180$ kabin taşıma ücretini verip check-in’i tamamladık.
    7- Check-in sırasında rica ederseniz yanınızdaki koltuğu bloke edebiliyor, rahat rahat gelirsiniz. Bizim biriken millerimiz vardı. Son dk business upgrade yaptırdık(45k mil). Thy sayfasında mille yapılan upgradelerde evcil hayvan taşınmaz yazıyor ama bir sıkıntı olmadı, business için köpeğe ekstra ücret ödemedik.
    8- Uçuş 12.5 saat sürdü, bir kaç kere havlaması dışında çok bir sorun yaşamadık. Uçuş boyunca koridora bir kaç kere çıkarttık ped serdik ama çiş kaka yapmadı. Zaten çok fazla bir yemek vermemiştik. Uçuş esnasında en az 10 kere çantasına koyun diye uyardılar ama yardımcı da oldular
    9- İznimiz SFO girişi için olmasına rağmen LAX’a giriş yaptık. CDC’ye iznin değişmesi için mail attık bir kaç defa ama izni, biz çoktan giriş yaptıktan sonra güncellediler. (Belgede zaten havalimanın farketmediği yazıyor fakat ev adresini güncellemek için tekrar yazmıştık)
    10- indiğimizde pasaport sırası aşırı hızlı geldi ve kimse köpekle alakalı bir şey sormadı. (Görmemiş olabilir). Bizim son girişimizin üzerinden 11.5 ay geçtiği için hesap sorucaklar diye gergindik, hiç bir şey sormadılar. Biz de o gerginlikle yanımızda köpek var diyemeden geçip gittik. Sonradan aklımıza geldi ama umarım bir sıkıntı olmaz :)
    11- 10gün içinde de kuduz aşısını tekrar yaptırdık.

• @Sefa-Altay çok kulli bir deneyim olmuş, sanırım tüm sorulara cevap verilmiş teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k