Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @MyLife-0 malesef beklemekten başka yapacağınız birşey yok bu süreçte. Önünüzde uzuun bir bekleyiş var daha. Benim 1 ay sonra 2 sene olacak başvuralı. Onay aldık fakat randevu bekliyoruz nerdeyse 2 aydır düşünün yani.. Demek istediğim çok zor ama beklemekten başka çaremiz yok. Tez zamanda sonuçlanır dilerm ki 🙏🏽

• @emirgenco rica ederim en iyisini yapıyorsunuz sorarak. Hata payını düşürüyorsunuz. Kolaylıklar diliyorum.

• Merhaba idari işlemlere kalıp. Tekrarında onaylanan ve ya herhangi bir haber alan oldu mu acaba . Hazirandan bu yana bekliyorum ve en ufak haber yok. Dosyayada en son 22 temmuzda bakmışlar ceac ta da herhangi bir hareketlilik yok. Baya stres yapıyor insan böyle oldukça.

• Bu ileti silindi!

• Merhaba arkadaşlar, 13 Mayıs’ta I-130 belgemizi göndermiştik-Nebraska’da görünüyor. 10 yıllık evliyiz 5 yaşında bir kızımız var. Yaklaşık 4,5 ay oldu başvuru yapalı ancak herhangi bir gelişme yok. Yazan tek bilgi bu aşağıdaki🙇🏻‍♀️ Normal bir durum değil mi?
    İşlemler dijitale döndüğü için hızlanır diye umutlanmıştım açıkçası, ama olmuyor sanırım:(
    ‘ Case Is Being Actively Reviewed By USCIS
    As of May 13, 2022, we are actively reviewing your Form I-130, Petition for Alien Relative, Receipt Number *********** Our records show nothing is outstanding at this time. We will let you know if we need anything from you. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.’

Bu arada adres degisikligi iznim de yok su anda.

• 4.5 ay çok iyimser bir süre. @ahsenas ortalama 7.5-8 ay sürüyor ancak Nebraska sizin için şans olmuş. Çok daha kısa sürede onay alabilirsiniz.

• @ekdodo bencede @ahsenas çok şanslısınız yeni başvurmuşsunuz birde nebraskaya düşmeniz ballı kaymak olmuş bizden önce gidersiniz üzülmeye hacet yok bende bende 6 yıllık evliyim 3 yaşında kızım var gerçi kategoriniz F2A mı IR-1 mi bilmiyorum ikisinden de olsa nebraskanın süreleri böyle devam ederse erken onaylarınız gelir inşallah en kısa zmandada bekleyenlerin hepsine gelirse eşlerimize kavuşuruz AMİNNNNN.

• NVC'ye proof of US domicile belgeleri yüklerken bank statement yükledik ancak sadece temmuz-ağustos arasını gösteren bir belge alabiliyoruz bank of america'dan. Bu yeterli olur mu yoksa nasıl bir yol izlememizi önerirsiniz?

• @ekdodo bu olumlu yorumunuz icin tesekkur ederim:) insallah hic birimizinki yipratici bir sekilde uzamaz🌸

• @yasmin982 Amin insallah 🌸

• @ekdodo merhaba, Bank statement olarak ben sadece hesap açtığımı gösteren ilk statementi yükledim, kabul oldu. Siz tabii başka Proof of domicile gösteren belgeleri de yüklüyorsunuz di mi? Sadece bank statement yeterli olmayabilir.

• @Handan başka ne yüklediniz siz? Biz şu an sadece bank statement yükledik. Bir de eşimin pay slipleri yüklü.

• @hzlinan Ooo gerçekten çok uzun bir süreçmiş neyse ki ben cok odaklanmadigimdan pek sorun olmuyor ne zaman cikarsa dusuncesiyle basvurduk.Neyse ki surecin sonuna gelmis gibisiniz dilerim hersey yolunda gider ve biran önce bu bekleyis olumlu sonuclanir

• ⭐⭐

@ekdodo nebraska yada california hepsi 10.5 gösteriyor neye göre 7 buçuk ay dediniz online başvurudan dolayı mı kısa sürdüğünü düşüyorsunuz bizde online başvuru yapacağız bu hafta bazılarının 2 ay da onaylanıyormuş şaşırdım açıkçası

• @ekdodo Ben bir de State ID mi ve kira kontratımızı yükledim. Tabii NVC hepsini istemiyor ama garanti olsun istedik. Sizin yeterli olabilir, ama hiç olmazsa kimlik yükleyin derim ek olarak.

• @ahsenas bizde eşimle haziranda başvurumuzu yaptık. Nebraska’da dosyamız ve aynı durum geçerli case statu olarak.

• Uscis de dosyalar servis centerlar arasi surekli transfer oluyor.Noa1 mektubundaki sc genellikle degisiyor. Emma live chat den surekli kontrol edebilirsiniz guncel olarak dosyanin nerede oldugunu. Bize texastan noa1 gelmisti, dosyamiz Nebraska da islem gordu

• @missy Emma live chate biturlu katılamıyorum

• Birisi yardımcı olabilir mi ? Eşim Abd vatandaşı 2017den beri Türkiyede yasiyoruz ve daha yeni 1 aylığına Amerikaya gitti.Bunun green card basvurusuna sorun yaratacağını öğrendik.Böyle bir sorunla karşılısirmiyiz karşılaşiyorsak bunun icin ne gibi bir önlem alabiliriz ?

• @MyLife-0 merhaba, bahsettiğiniz sorun proof of domicile ya da sponsorun maddi olarak applicant’ın bakımını üstlenmesi ile mi ilgili?

Benzer Başlıklar

• Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    907 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    198k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
  • 11 Oy
    1k İleti
    204k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k