@tolgasatir, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@crazycells, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Ranje, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
DV-2024 uygun olmayan ülkeler listesinde Türkiye yok , 50 bin göçmen sınırı geçilmemiş. Pasaport kuralı da kalkmış , kılavuzda yok. Hadi hayırlı uğurlu olsun. 
ben de ilk bunu kontrol ettim, henuz son iki yila ait immigration yearbook'lar aciklanmadi ama haberlerde dolanan sayilar dogruysa bundan birkac yil sonra Turkiye "cekilise uygun ulkeler" listesinden cikarilabilir...
artık haberleri izlemeyi midem kaldırmadığı için kaçırdım sanırım konu ne tam olarak, etkileyebileek kadar ciddi mi ?
Son zamanlarda Turkiye'den iltica basvurularinin 10.000, 12.000 veya 15.000 olarak haber yapildigini gordum, bu sayi resmi kaynaklara dayandirilmis haberlerde ama dogrusunu soylemek gerekirse ben bu kaynagi bulamadim. Cok guncel bir sayi oldugu icin yerel bir ofis aciklamasi da olabilir, sayilarin aciklanmasi icin birkac yil beklememiz lazim. Bir de habercilerin tik almak icin yalan haber yapiyor olma olasiligi da var tabii, dolayisiyla basvuru sayisinin dogru olup olmadigina su an icin emin degilim. Bir de basvurularin ne kadarinin onaylandigini da bilmiyoruz. Ama bildigimiz bir sey var ki, Turkiye vatandaslari genelde son 5 yilda ~25.000 Green Card aliyor.
2020 gocmenlik yilligi bilgilerine gore Turkiye'ye son 5 yilda toplam 4469+4844+5585+5713+4359=24970 Green Card verilmis...

Eger bahsedilen iltica basvuru sayilari dogruysa ve bunlarin cogu onaylaniyorsa, onumuzdeki yillarda Turkiye 50.000 sinirina yaklasabilir hatta gecebilir de. Tabii, korkacak bir sey yok. Bu dedigim buyuk ihtimalle gecici bir durum olacak. Gocmen sayisi her yil yeniden hesaplaniyor, bu iltica basvurularinin sonu geldiginde Turkiye 25-30 bin seviyesine geri donecektir.