Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Güzel haberler gelsin artık şu başlığa DQ ve randevular konusunda..

• Valla hala kimseden ses yok. Mulakatlar artik 3 aydan fazla bir surede gelecek gibi duruyor.

• Evet hala kimseden ses yok bu belirsizlik nereyr kadar devam edecek

• ⭐⭐

@baharg evlilik cüzdanını tercüme ettirdim bahar hanım verdiğiniz yanıt için çok sağ olun bir sorum daha olacak Nüfus kayıt örneğini tam vukuatlı nüfus aile olayları göster eski eşi listele şeklinde çıkardım bu doğru mu ? Yoksa nüfus kayıt için nasıl seçmeniz lazım e devlette

• Ben iyice umudumu kaybetmeye basladim artik bir de iranlilar mevzusu cikti eslerimizden ayri gercekten cok yipratici surec bitsin artik

• @Merve-Güngör neredeyse 4 ay olmus sizin dq olali😳

• @mertdzkr Doğru. Olayları göster dediğiniz vukuatlı nüfus kayıt örneği. Kendi belgelerimden tola çıkarak söylüyorum. Tekrar kendi belgelerime baktım. Onu da tercüme ettirdik biz.

• DQ olanlar 4 aydır bekliyor. Randevu tarihi vermeye başladıktan sonra backlog işini kaç hafta/ay'da tamamlarlar acaba? Geriye dönük bir tahmini olan var mıdır?

• Bu ileti silindi!

• @Naile-İlyas siz nvc de dosyalarınız onaylandıktan sonramı böyle bi email aldınız

• @Merve-Güngör En yakın zamanda size haber gelmesini diliyoruz.size gelmedikçe biz de umudumuzu yitiriyoruz çünkü.. 🙏🏽Çok yıprandık gerçekten yeter artık

• @Naile-İlyas dq tarihiniz nedir acaba

• @crazycells Teşekkür ederim cevabınız için. Anladığım kadarıyla hiçbir evrakta değişikliğe gitmeye gerek yok.

• @yonca_2020 Teşekkür ederim :smiling_face_with_halo:

• Selam sprum var

• Merhabalar, bizde eşimle bu sürece yeni girdik. Ben Türkiyedeyim eşim Amerika da. İşin en başındayız, Formda yazılan yorumları olabildiğince okudum, sanırım bir çok kişi kendi belgelerini kendisi düzenliyor. Biz avukat tutmak istedik konu ile alakalı lakin görüştüğümüz avukatlardan süreyi 8,9 ayda hallerim diyende oldu. 15 aydan önce zor diyende oldu. Gerçekten bu işin oluru nedir? Avukatlar süreci kısaltabiliyorlar mı? Bu konuda deneyimi ve bilgisi olan kişiler yardımcı olursa sevinirim.

• @efsun merhaba süreçte bol şans tamamen dosyanızın nereye düştüğüne bağlı kendiniz yapsanızda avukat yapsada bişey değişmiyo dikkatli eksiksiz evrak yüklemek lazım avukatta hata yapıyo ben yaşadım 2.5 ay süreç uzadı ve birkaç arkadaşta avukat mağduru oldu avukata verip forumdan takibe devam edin siz avukatınızında arkasını kollayın 1 ila 1,5 sene arası sürüyo ama bazen bu süre kısalabilir dediğim gibi dosyanızın transfer olduğu yere bağlı

• @crazycells Çok teşekkürler, tekrar kontrol edeceğiz. Neler yüklenebilir diye.

• Merhabalar, 26 Ağusta belgeleri ceac sisteme yükledim eşimin adli sicil kaydını (arşiv kayıtlı) ingilizce olarak yüklemiştim. Yorumlarda ingilizcesinin reddedilebildiğini Türkçesinin de yüklenmesi gerektiğini okudum. Dolayısıyla Türkçesini de yüklemek istiyorum. Acaba rfe almadan şimdi yüklesem dosyamız 26 ağustos tarihine göre mi incelenir yoksa güncelleme yaptığım için bugünün tarihi ile mi sıraya alınır bir bilginiz var mı

• @mazeno okuduğum ve kanıtları olan olayları incelediğim kadarıyla bu sorunun net bir cevabı yok. Mesela 14 Eylül'de yükleyip 17 Eylül'de onay alan tanıdığım var. ( 16 Temmuz ilk yükleme tarihi )

Benzer Başlıklar

• Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    907 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k