Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.7m 1.7k

• @diablo_ercan beyin attığı sitede geçen seneki fotoğrafı kontrol için baktım. Direk şöyle yazdı " Your photo does not need cropping: Photo dimensions are 600x600" yani uygun olmadığını mı anlıyoruz.

• @JesusLord valla bu sefer ben de evde cektim :D

• @frkbzdg "Fotoğrafınızı kırpmaya ihtiyaç yok. Zaten 600x600 ebatlarında." 601x601 yaparsanız pikselleri paint uygulamasından veya adobe photoshop'tan. Ondan sonra yüklerken sıkıntı çıkmaz. Uygun hale getirebilirsiniz böylelikle.

• @ranje teşekkür ederim geçen sene böyle yüklemiştim fotoğrafları, yanlış olmuş demek ki. Pikselden dolayı sıkıntı yaşıyoruz. fotoğrafçıya pikseli 601x601 olarak ayarlatarak at desem de olur sanırım.

• @ademirel Selamlar , bol şanslar.

• @SUAT-GUNAY Hocam zaten az şansımız vardı artık şansımız yok. Samanlıkta iğne aramaktan beter bir durum bu. Çıkana yine çıkar da bize çıkar mı? :D

• @sytahmt Pes etmek yok hocam. Tek hayal Teksas. :D

• @Ranje dediğiniz gibi paintte yaptım. yükledim siteye bu sefer "accept&proceed" kabul et ve ilerle dedi. öyle yapıp onun onayladığı fotoğrafı indirdim. tekrar atıp kontrol edeyim dedim. yine aynı 600x600 uyarısını verdi. siteden indirdiğimizi kullanmayacağız o zaman dimi? başınızı şişirdim kusura bakamayın. :(

• ⭐⭐

@frkbzdg siteye yüklediğiniz fotoğraf istenilen özellikleri taşıyorsa kontrol ettiğinizde uyarı hatası verir kırpılmaya ihtiyacı yok gibi. fotoğrafa sağ tıklayıp özellikler seçeneğine basın ve ayrıntılar sekmesi, görseldeki özellikleri görüyorsanız ve istenildiği gibi fotoğraf çektirdiyseniz sorun yoktur. örnek.jpg

• @diablo_ercan sadece çektirdiğim fotoda yata ve dikey çözünürlük sizin attığınız gibi değil bende 305-305 yazıyor. ama programa 601x601 olarak attığım ve ardından oradan indirdiğim fotoda sizin attığınız özellikler gibi oluyor. o zaman bir sıkıntı yok diyebiliriz sanırım.

• ⭐⭐

@frkbzdg yazdığınız yazılardan yola çıkarak evet sıkıntı yok diyebiliriz. işinizi garantiye alın. fotoğrafçıdan aldığınız fotoğrafın özelliklerine bakın. ona göre hareket edin. kaliteyi bozmayın yani :D

• @diablo_ercan aynen fotoğrafçıda sizin attığınız özellikleri gösterip o şekilde kaydedin derim artık. :) çok mu takılıyoruz bilmiyorum ama işimizi de garantiye almak, bunu istemek elimizde olmuyor :)

• ⭐⭐⭐

Başvurup başvuruyu unutanlar nasıl yapıyor bana da bi taktik verir misiniz 😂 her kalktığım sabah ABD hayallerine düşüyorum her gün çekilişi düşünüyorum da 😂

• ⭐⭐

@waterman inşallah bu sefer uğurlu gelir

• ⭐⭐

@frkbzdg ilk zamanlar bende bu şekildeydim. eksiksiz kusursuz başvuru olsun istiyor insan. çıkacağından değil ama küçük bir sorundan başvuru çöpe gitsin istemiyor insan. fotoğraf çektirirken tshirt mü, gömlek mi detayına bile takılmıştım. detaylar güzeldir.

• ⭐⭐⭐

@waterman Kesin ve net tavsiye. Her gün Green Card düşünmek yerine kendinizi ,ailenizi, işinizi düşünün. Aksi halde etrafınızda olan biteni kaçırıyorsunuz. Yine de aklımdan çıkmıyor diyorsanız, kendinize bir hedef belirleyin. Mesela olmazsa olmaz olan "ingilizce öğrenmeye" odaklanın. Madem gitmek istiyorum o zaman benim bu dili öğrenmem lazım diye düşünün. Genel olarak durumunuzu bilmediğimden aklıma bu fikir geldi. :)

• ⭐⭐⭐

Ya inanın ki mesela kalktığım zaman hani aklıma gelmesin diye elimden geleni yapıyorum. İngilizce öğretmenliği okuyordum bundan dolayı dil bilgim var bazen keske bilmeseydim diyorum hani en azından kendimi ona verir ona göre plan yaparım diye ama nafile 😅 bi aralar İspanyolca öğrenmeye başladım ama hiç sarmadı bıraktım. Yazılım öğrenmeye başlıyordum ki bilgisayarımı koli bandı ile bantlayıp kullanıyorum hani gerisini siz düşünün 😅 bi bilgisayar fiyatlarına bakıyorum ortalama işime yarayacak bilgisayarın fiyatı 10-15 bin aralığında sonrasında diyorum ki zaten Amerika’ya gidicem hiç paranı harcama burda diyip kendimi strese sokuyorum 🥹 bu yıl sanki ABD bana green card sözü vermiş gibi çıkacağına kesin gözüyle bakıyorum yaptığım cok yanlış ama gerçekten düşünmekten edemiyorum. Yaşım gereği de aşırı heyecanlıyım böyle planlar çizip duruyorum işte şurda yaşarım şunu yaparım şöyle bi iş kurarım gibi gibi.. ayrıca işte yaşanan en olumsuz olayda zaten seneye amerikaya gidicem biraz daha dayan diyorum. Bu planları hep içimde yaşıyorum bunun da etkisi var sanırım. Eğer çıkmazsa herhalde bi depresyon süreci beni bekliyor 🥲 @Programmer

• ⭐⭐⭐

@waterman Hayal kurmak tabi ki kötü değildir. Tabi ki hayal edeceksin, planlar kuracaksın. Ama hayaller için çalışmak da gerekir. Buradaki sorun ise hayatının odak noktası bu olmasın. Evet gerçekten depresyona girebilirsin ve inan ki bu durum çok ama çok üzücü oluyor.

• ⭐⭐

@waterman Birkaç sene önce bu forumda bazı üyelerle birlikte birbirimizi bayağı gaza getirmiştik. DV2020 çekilişi olması lazım diye hatırlıyorum. Çekiliş gününe kadar her gün geri sayım yapmıştık hatta. Sanki Amerika’nın bize Green Card sözü varmış gibi. Çıkacak da çıkacak diye. Sonuç? Sıfır 0. Forumda geri sayım yapan gaza gelen o kadar kişiden hiçbirimize çıkmamıştı :)) Alayımız babayı aldık. Büyük yıkım. Hayatı kutumda büyük hissediyorum bana green card kesin çıkar diye sakın ertelemeyin. Kendinize her daim bir şeyler katmaya devam edin. Kart çıkarsa da değerlendirirsiniz işte.

Ben de ara ara forumda mülakat başlıklarına ve Amerika’daki yaşam başlıklarına bakıp bakıp iç geçiriyorum, sonra orta doğudaki yaşama devam maalesef.

• ⭐⭐

@Chromium aynı muhabbet dv2023 içinde oldu öyle bir ortam oluşturulup gaza getirildi ki kazanma hırsı çıkardılar meydana :D sonuç karavana ehhehehe

Benzer Başlıklar

• DV2025 Sohbet Odası

17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ebaris86E
    @TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
  • DV2022 Sonuç Odası

906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2019 bekleme odası

8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k