(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
Hayırlı olsun
@vendetta16 -
@salih2825 hocam kim göremiyor dediyse sallamış. Görebiliyorlar zaten. Ben ilk kez vizeyi aldığım da , 5 sene önce neredeyse. Bana greencard çekilişine başvurmuşsun çıkarsa gidecek misin diye sormuştu. Hepsini görebiliyorlar.
-
@denizci10 hocam turist vizesi ile ilgili araştırmalarınıza ve bilginize ihtiyacım var. Size acil bir konuda danışmam lazım iletişim kurabilir miyiz?
-
@denizci10 her pizza herkesi mutlu etmez vejeteryan olana dana jambon - salam - sosis - kaburga etli götürsen mutlu olur mu olmaz ondan levent yüksel ne diyor
-
@ayvalik10
Eyvallah abi hiç güleceğim yoktu... sağolasın destek olduğun için... bu alemde teksin değişilmezsin... -
turist vizesinde en yakın randevu 164 güne kadar düşmüş acaba red onay durumu nedir bunu öğrenebileceğimiz yer var mı
-
@yenihayaletadam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
turist vizesinde en yakın randevu 164 güne kadar düşmüş acaba red onay durumu nedir bunu öğrenebileceğimiz yer var mı
@yenihayaletadam evet başvuru süreleri Ankara'nın da açılmasıyla kısaldı baya. Ret onay durumları söz konusu olunca net birşey söylemek hiç doğru olmuyor. Profilinize göre şekilleniyor herşey.
-
@yenihayaletadam. Aşağıdaki tabloda 2021 yılına ait red oranları mevcut. Resmi siteden paylaştım ekran görüntüsü. Bir çok Avrupa ülkesine göre fena değil. 2022 yılı için yıl bitmeden paylaşım yapmayacaklar maalesef. Tek hatırladığım 2017-2018 yıllarında bu oran %6 civarıydı.

-
Arkadaşlar hesabımda ki birikimin son 3 aylık dökümünü ingilizce şeklinde mi almam gerek bankadan ? Danışman o şekilde yazdı ama ?
Şu şekilde
Turist;
Pasaport
2 x Fotoğraf 50mm x 50mm
Kimlik ve Pasaport fotokopisi
Tam Vukuatlı nüfus kayıt örneği (E-Devlet)
İkametgah adresi bilgileri (E-Devlet)
DS160 formunuzun çıktısı
Hesaptaki paranın son 3 aylık İngilizce hesap -
@ob16222 SWEDEN % 39.46 nasıl olabiliyor? Çok ilginç değil mi?
-
@Musician_Turk hocam siz sanırım İsveç vatandaşlarının red aldığı olarak düşünüyorsunuz , ülkelerinde yaşayan göçmenlerin almış olduğu red oranlarıdır. Nüfusa oranla yüzdesi yüksek çıkması normal. Sizin düşündüğünüz gibi değerlendirmeyin yanılırsınız. AB ülkelerinin konsolosluğa gidip vize almasına ihtiyacı yok , online başvuru yaparak e vize alıyorlar onuda alamayan duymadım ben.
-
Ankara Büyükelçiliğine girerken yanımda araba anahtarı olması sorun yaratır mı?
-
@FiveHN istanbul da yanınızda sadece anahtar olmasına müsaade ediyorlar. Büyük ihtimalle ankara da aynıdır.
-
@denizci10 Umarım aynıdır. Deneyip sonucunu buraya yazarım.
-
@FiveHN güzel haberlerle beraber bekliyoruz.
-
@ob16222 Evet haklısınız, nasıl olabilir ki değil mi!? Başka bir ihtimal olamaz.
-
@Musician_Turk başka bir şey yok hocam zaten
olay dediğimden ibaret -
Merhabalar,
Eşim ve ben bu sene immigrant vize aldık Sofya konsolosluğundan ( Türkiye'de formu geç submit ettiğimiz için mülakat alamadık biz de dosyayı taşıdık) fakat çocuğumuza alamadık çünkü mrn a aşısı yapmamızı şart koştular ( TÜRKİYE de 12 yaş altından istemiyorlar) biz de gerek Türkiye gerekse Bulgaristan'da tanıdığımız doktor ve hemşirelere durumu anlatıp bilgi istediğimizde kesinlikle yaptırmayın diye çok net cevaplar aldık, özellikle erkek çocuklarında ciddi yan etkileri olduğunu söylediler, bunun üzerine kendimiz de internetten araştırınca oğlumuza yaptırmamaya karar verdik, dolayısıyla o vize alamadı.
Bu durumda eşim Amerika'ya gidecek ve en kısa sürede f2a ya başvuracak ,ben de oğlumla burda kalıcam ve bu süreç tamamlanana kadar maalesef oraya yerleşemeyeceğim.
Benim sormak istediğim çocuğuma turist vizesi alabilir miyim? Kesinlikle turist vizesi alıp oraya yerleşmek gibi bir amacım yok bunu özellikle belirtmek istiyorum asla bunu düşünmüyorum herşeyi gerektiği gibi doğru ve yasal yolla yapmak istiyorum. Sadece kış ve yaz tatillerinde eşimin yanına gidip immigrant vize hakkımı kaybetmemek için istiyorum. Hem biz de oraya yavaş yavaş alışırız zaten düzen kurmak kolay olmuyor.
Bu durumda benim sormak istediğim ds160 formunda zaten çocuğun anne ve babasının oturumu olduğunu görecekler, onları nasıl ikna edebilirim geri geleceğimize dair?
Ds160 formunda asla böyle bir niyetimin olmadığını yazabileceğim bir kısım var mı? Gerekirse yazılı yemin veririm, hatta eğer uymazsam göçmenliğimi iptal edin diye imza da veririm. Bir de 14 yaş altının görüşmesi olmuyor sanırım ? Görüşme olmazsa konsolosluğa niyetimi mail ile belirtsem yani yazılı beyan versem kesinlikle turist vizesini göçmek için kullanmayacağım diye olur mu?
Daha önce bu şekilde turist vizesi alan var mı? -
Merhaba. Bu sabah mülakata giren annem ve babam için ayrıntıları paylaşmak isterim.
Ben Amerikan vatandaşı eşimle amerikada yaşıyorum oturumum var. Bir de çocuğumuz oldu. Annem ve babam için Ocak 2022de başvurmuştuk. 2023 e randevu verilip, sonra konsolosluk tarafından ekim 2022’ye çekilmişti.
Babam emekli, annem ev hanımı. Annemin son 5 yılda Almanya giriş çıkışı var, babamın yurtdışı çıkışı yok.
Mülakata gittiklerinde 4 görevli varmış aralarında siyahi bey yokmuş. Babamlara genç bir görevli denk gelmiş. Sadece 2 soru sormuş:
-Ne için gidiyorsunuz?
-Nereye gidiyorsunuz?
Eşimin babamlar için yazmış olduğu davet/sponsorluk mektubu vardı. Babam; ne için sorusunu, kızım damadım ve torunumu ziyaret etmek için gidiyoruz diyip, davet mektubunu da uzatmış, görevli mektubu gözden geçirip, bilgisayarda bir şeyler yapıp, vizenin onaylandı kağıdını uzatmış.
Dilerim vize bekleyen herkese onay kağıdı uzatılır.
Yine bir çok kez forumdan yararlandığım için yardımcı olan bilgi paylaşan tüm arkadaşlara ve @denizci10 a çok teşekkür ederim
️ -
@tugb-ylmz hayırlı olsun Tuğba hanım. Sizin ve aileniz adına çok sevindim. Ailenize de şimdiden iyi yolculuklar dilerim. Nick bey Ankara'ya atanmış. Orada çalışmaya başlamış ondan görememişlerdir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum