@luchadora çok teşekkür ederim.
-
7-8 Temmuz Mülakatları
ankara konsolosluğ'u,
7-8 Temmuz'daki NATO zirvesi için güvenlik amaçlı, o tarihe denk gelen mülakatları ileri bir tarihe ertelediğini bildiren mailler attı başvuru sahiplerine çoğu vize türü için.
bu tarihe denk gelen mülakatı olanlar maillerini kontrol etsin lütfen.şimdiden herkese sorunsuz mülakatlar diliyorum.
-
7-8 Temmuz Mülakatları
ankara konsolosluğ'u,
7-8 Temmuz'daki NATO zirvesi için güvenlik amaçlı, o tarihe denk gelen mülakatları ileri bir tarihe ertelediğini bildiren mailler attı başvuru sahiplerine çoğu vize türü için.
bu tarihe denk gelen mülakatı olanlar maillerini kontrol etsin lütfen.şimdiden herkese sorunsuz mülakatlar diliyorum.
-
@Ekto-Oktan Hocam ben de benxer durumda olacağım. Durumunuzda bir gelişme oldu mu, gectigimiz sure icinde ?
-
@JemappleG Önceki sayfalarda çok tartışıldı. Arama butonuna yazarsanız sonuçlar çıkar.
Ben de sizin durumunuzdaydım. Acımadan basıyolar aşıyı. Alternatifi yok.
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@nunu hayırlı olsun. Ready olana kadar bekleyiniz 2-3 güne ready olur evrakları toplamamızda bir sakınca yok. Ready olduktan sonra formu doldurup randevu alabilirsiniz umarım yakın tarihe vardır.
-
Arkadaşlar merhaba, yeni bu sürece başlıyoruz bir kac sorum var. Istenen doğum belgesi için nüfustan alınan formul a denen ingilizce belge yeterli mi? Avukatımız devletin verdiği belgeler her zaman yeterli olur dedi ama emin olmak istedim. Ve geri kalan belgeleri çevirmek için önerebileceğiniz bir kurum veya kişi var mı? Avukat authorized by USCIS or the U.S. Department of State diyince endişe duydum. Teşekkürler @crazycells @Rookie
-
@madamcoco güzel olucak hiç canınızı sıkmayın bol şanslar.
-
@ob16222 teşekkürler. Umarım vardır beklemekten çok yoruldum çünkü
yakın tarihte randevu bulan var mı acaba yoksa bi 2-3 ay daha bekleyecek miyim
-
Herkese teşekkürler
Noa2den sonra 2 buçuk ay sürdü case number -
@nunu 3 ay süreceğini düşünmüyorum yeni binası açıldı elçiliğin bir çok randevuyu da öne çektiler.
-
@mufasa, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Arkadaşlar merhaba, yeni bu sürece başlıyoruz bir kac sorum var. Istenen doğum belgesi için nüfustan alınan formul a denen ingilizce belge yeterli mi? Avukatımız devletin verdiği belgeler her zaman yeterli olur dedi ama emin olmak istedim. Ve geri kalan belgeleri çevirmek için önerebileceğiniz bir kurum veya kişi var mı? Avukat authorized by USCIS or the U.S. Department of State diyince endişe duydum. Teşekkürler @crazycells @Rookie
Ben direk ilçe nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt belgesini alıp yeminli tercümesini yaptırmıştım.Çeviri için yeminli tercümanlar yeterli en uygun olanını bulun çevirtin bi sorun çıkacağını sanmıyorum bol şans.
-
@Rookie Çok teşekkürler, emin olmak için soruyorum her gereken belge için yeminli tercüman yeter diyorsunuz değil mi? noter vs gerek yok?
-
@mufasa hocam başvuran taraf siz misiniz ? Yoksa nişanlanınız mı ? Eğer nişanlınız sizin adınıza başvuruyorsa sizin doğum belgesi , nüfus kağıdı vb şeyleri temin etmeniz gerekmiyor bu evraklar sizden istenmiyor çünkü Amerikan vatandaşı olan siz değilsiniz veya green card sahibi. Bu işlemleri k1 vizesine başvuracak kişi temin edecek. Sizin göndereceğiniz evraklar sayfanın en başında yazıyor.
-
@nunu
Tebrikler adınıza çok sevindim
Darısı bizlere
Tarihleriniz nasıldı acaba bekleme süreciniz noa1den itibaren nasıldı ? -
@ob16222 avukat istedi ama sanırım sonraki aşamalar için topluca istedi
-
@mufasa hocam ben anlatamadım galiba sonrası öncesi yok. Eğer sizin adınıza k1 vizesine nişanlınız başvuruyorsa. Sizin bu evrakları göndermenize gerek yok bu evraklar istenmiyor . Neyse avukatınız daha iyi bilir
️ -
@ob16222, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
@mufasa hocam ben anlatamadım galiba sonrası öncesi yok. Eğer sizin adınıza k1 vizesine nişanlınız başvuruyorsa. Sizin bu evrakları göndermenize gerek yok bu evraklar istenmiyor . Neyse avukatınız daha iyi bilir
️Anladım hocam bende aynısını dedim zaten sonrası dediğim kısım interview e giderken
-
Intend to marry mektubu nasıl yazılır arkadaşlar? @crazycells
-
@mufasa Google a yazın hocam taslakta gerekli yerleri değiştirin herkes o şekilde gönderiyor. Standart taslak
-
Çok soru sordum biliyorum ama nüfus kayıt örneği ve adli sicil belgesini İngilizce tercüme etmem gerekiyor mu?
-
@Merve-0 Çok teşekkür ederim
Noa1 17 Mayıs 2021, Noa2 22 Haziran 2022 -
@nunu adli sicil kaydı e devletten ingilizce alabilirsiniz.
-
@ob16222 tamamdir teşekkürler
-
@nunu Ankara’daki randevu için soruyorsanız tercüme ettirmeniz gerekmiyor Türkçe kabul ediliyor
Benzer Başlıklar
152
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum