Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Madem ki Greencard Olmuyor, B1/B2 deneme vakti

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ilkrcan vallahi benim arkadaşımın eşi de Amerikan vatandaşı. Kendisi ailelerini ziyaret etmek istiyorum dedi ve vize aldı. Siz de aynı yolu izleyebilirsiniz bence.

  • ⭐⭐⭐

    @ilkrcan Bu konuda @denizci10 'a katılıyorum. Eşinizin Amerikan vatandaşı olduğunu saklamanıza gerek yok. Evliliğinizin gerçek olduğunun ciddi bir kanıtı var. Kızınız. Örneklerde olduğu gibi sorun olmayacaktır.


  • @Programmer @denizci10 Saklamak gerekiyormuş çünkü amerika vatandaşı olduğunu belirtirek turist vizesine başvurursam gittiği yerden dönmez diye düşünürlermiş, veya zaten GC ile gitme imkanı var deyip vize reddi yermişim. Çok kararsızım :confused_face:

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ilkrcan siz bilirsiniz. Bence saçma bir sebep dönmemek sonuçta burada işiniz var.


  • @denizci10 aynen bana da saçma geliyor


  • @metedemir01 Merhaba. Ben de ayni seyi kardesim icin yapmayi dusunuyorum. Kendisi TR'de calisiyor ama DS formunda seyahati finanse eden siz misiniz diye soruyor. Siz bunun icin ablanizi mi gostereceksiniz? Tesekkurler.


  • @erika Evet benim formumu ablam doldurdu onu sponsor göstereceğim tabiki bakalım görüşmem 4 Ekimde

  • ⭐⭐⭐

    Güzel haberlerinizi bekliyoruz, hatırladığım kadarıyla polis memuruydunuz? Anlatacaklarınızı iyicene bi ayna karşısında tekrar edin kendinizden net emin konuşun ve tatil planınızı net cümlelerle kurun. @metedemir01


  • @waterman Aynen çok teşekkür ederim tabiki sizlerle paylaşacağım umarım alırım 🙏


  • herkese selamlar. 7 aylık bekleyişten sonra turist vizemizi aldık. Planımıza göre önce ben New Jersey'e gidiyorum, Amerika'da sıfırdan başlayacağım hayata. 2-3 ay içerisinde ev filan tutabilirsem hanım da gelecek. Sonra mühendis olarak iş arayacağız belki greencard sponsoru bulabiliriz. Bulamazsak diye de F1 e geçiş yapıp OPT veren bir program ile geçici bir çalışma süresi almaya çalışacağız.

    Sizce plan nasıl? önerilerinize açığım.


  • @materialist süper bence. yeni hayatınızda başarılar şimdiden. güzel haberlerinizi bekliyorum.


  • @denizci10 teşekkür ederiz. ev tutma sürecinde "mümkün değil tutamazsınız SSN is must ağbiii" diyorlar. buna sinirim bozuldu. bunun dışında sanırım bir süre no paper ufak tefek takılmamız da gerekecek. bunları da ekleyeyim hikayeme :)


  • @materialist hiç bozulmasın. sadece biraz fazla para verirseniz normalden fazla ya da apartment dan tutabilirsiniz.


  • @denizci10 apartments dediğiniz sanırım site gibi oluyor 1+1 lerden oluşuyor genellikle ve her şey dahil (kira + faturalar + kısmen eşyalı) kiralanıyor.


  • @materialist evet 1+1 veya 2+2 gibi evlerden oluşuyor. şirket tarafından yönetiliyor.


  • bu mevsimde New Jersey tarafı dehşet soğuk olur, no paper 3-5 kuruş çalışmamız gerekirse soğukta heba olmayalım. Soğuk = yakacak + mont + bot + hastalık + cefa. bu denklemden uzak durmak adına California gibi daha ılıman yerlere bakmayı düşünüyorum.

    Türk community üzerine düşeni daha şimdiden yapmaya başladı. 60 bin dolara yakın parayla gideceğim halde sanki 3 kuruşluk hayatlarına monte olacakmışım gibi davranmaya başladılar. ben kimseden para veya kalacak yer istemiyorum. Ben şunu istiyorum: "hangi mahallede oturulur? nereler daha merkezi ve güvenli, no paper çalışmam gerekebilir dünyanın binbir türlü hali var, göze batmadan harçlığı nasıl çıkartabilirim?" sorular bunlar iken, amerika'da yaşayan türklerin anında bir tarafı kalkıp bilgi vermemeye, telefona çıkmamaya başlıyorlar. İlginç valla. Coğrafya değil sanırım milliyet kader.

  • ⭐⭐⭐

    Nedense bana da New jersey soğuk sevdiğim halde aşırı soğuk ve korkunc bi havası varmış gibi geliyo. Büyük konuşmayayım ama asla gideceğim bi eyalet değil @materialist


  • @materialist @ahsenaydgdu ile iletişime geçmeni tavsiye ederim. Sana yapacaklarını hızlıca söyler.


  • @denizci10 teşekkür ederim.


  • @ilkrcan Merhaba, ben de eşim ABD vatandaşı olduğu için sizin çekincelerinize sahip olarak Turist vizesine başvurdum. Üstelik eşim de çocuklarım da Türkiye'de yerleşik durumda. Danıştığım birkaç kişi GC başvuru hakkım olduğu için bana turist vizesi verilmeyeceğini söylemişti fakat forumda @crazycells mülakatta durumumu net şekilde yansıtırsam alabileceğimi yazınca başvuru yaptım. Vukuatlı nüfus kaydı, ekonomik durum vb bir çok evrak hazırladım. Vukuatlı nüfüs kayıt örneğinde eşimin ABD vatandaşı olduğu zaten gözüküyordu. Görüşmede neden vize istediğim sorulunca ailece seyahat etmek istediğimizi ve devlet memuru olduğum için emekli olana kadar dönüp görevime ve Turkiye'de yaşamaya devam edeceğimizi söyledim. Yurt dışı çıkışım olup olmadığı soruldu, yok dedim. Nedeni soruldu, çalışan kadın olarak çocuk büyütürken uzun seyahatlere vaktim ve imkanım olmadığını söyledim. Sadece eşimin pasaportunu istediler. Eşimin ve çocuklarımın ABD pasaportlarının fotokopilerini verdim kontrol ettiler ve vizeniz onaylandı dediler. Eşimin ABD vatandaşı olmasının avantaj sağladığını düşünüyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum