Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

• Buranın bir telegram grubu vardı linkini kaybettim. Elinde olan varsa gönderebilir mi?

• olur da rezerve vizeler veririlse case no ya göre mi verirler yoksa ds 260 submit tarhiine göre mi.

• @Gezgin-Paksoy bu konu için hiçbir detay verilmedi, henüz belli değil.
    bunun belli olması için önce temyizin sonuçlanması ve DOS'un kararını açıklaması gerek.

• Konusu gelmişken benim de merak ettiğim eğer ds260 formuna göre dağıtılırsa zamanında yeni doğan :baby: için ds260 formunu açtırmak zorunda kalmıştım. İlk ds-260 formumu aslında 15/05/2019'da doldurmuştum fakat Şubat 2020 tarihinde mecbur 2. kez submit ettim. Umarım son doldurduğum tarihi değil de ilk tarihi dikkate alırlar

• @BlackEagle DV2022'de ne yazık ki ikinci submit tarihini dikkate aldılar.

• Merhaba, bizde sürecin başında eşimle 2 kişiydik ve ds-260'ı bu şekilde ilettik. malum süreç içerisinde de 2021 şubatta çocuğum dünyaya geldi. oldu da rezerv vizeler bize denk geldi dersek çocuğum için nasıl bir yol izlememiz gerekecek?

• @ymrsimsek mülakat aldığınızda [email protected] adresine mail atıp çocuğunuz için DS260 doludracak ve mülakata onunla birlikte katılacaksınız. hepsi bu..

• ⭐⭐

36872 case sayısının ne anlama geldiği ve nerden bulunduğuna bir cevap aldımı avukatlar ?

• @Semihmete hayır sordular ama cevap gelmedi

• Kaldı 1 hafta :ok_hand: :old_key:

• Umarim dava olumlu sonuclanir ama aklima takilan bir durum var bu surec 2023 kazananlarini olumsuz yonde etkileyebilir mi ? Ankara zaten turk kazananlara az verirken bu durumda ne olabilir, keske 1 sene lottery yapilmasada alamayan insanlari cikartsalar aradan tesekkurler.

• @zmnc4 Bu durumu bende düşündüm ama sonra her sene böyle tren gibi yarı kazanan alamazsa davalar cogalır bir sonraki senelere daha da cok case birikmiş olur altından kalkamazlar sanırım.

• @baran-bozdogan umarim daha insan magdur edilmez, program 1 sene dondurulup dava surecinden hak kazananlarin islemleri yapilirsa kimse magdur olmaz ama yasayip gorucez

• @zmnc4 hiç endişe etmeyin aynı endişeleri dv21-22 talihli arkadaşlarımızın bazılarıda dile getirmişti. Bizim maçımız uzun ve yorucu hem kazanılmış bir şey yok.16 Eylülde bir hearing var ama yargıçlar hearing sonrası ne zaman karar verir belirli değil belki 3 ay belki 1 yıl sonra yani gereksiz endişe ediyorsunuz iyi düşünelim iyi olsun. Dv2023 de bültenleri 5k 5 k artsın Ankara güzel çalışsın, mülakatlar kolay geçsin.bunlar daha önemli bence
    Zaten normalde Gomezde final kararı verildiğinde vizelerin Eylül 2022 ye kadar verilmesi emredilmişti yani Fy22 mali yılında, ancak hükümet bir mahkeme kaydında backlog yüzünden buna itiraz etti Fy2023 mali yılında bu vizeleri verebileceklerini ellerinin o zaman rahatlayacağını söylemişti. Gerçi gov'un her dediğine inanılmaz ama 😃 yani herhalde bunu bir veri doğrultusunda söylüyorlar,hem dv20-21 rezerve vize sayıları o kadar az ki bir mali yılı derinden etkileyecek bir yük oluşturamaz bundan emin olun, bu vizeler tüm dünyaya yayıılarak dağıtılacak. Hem sizin süreciniz hemde yıllardır bekleyen dv20-21 talihlilerinin süreçleri çok kolay geçsin. Elele vizelerinizi kolaylıkla alın inşallah

• @Muhtaradana 16 eylülden sonra bekleyeceğimiz bir tarih kalmayacak o zaman heralde değil mi?

• @marvin yani yargıçların kararını açıklamasını bekliyeceğiz. Sonrasında Mehta işleyiş için yeni kararlar alabilir.

• @Muhtaradana uzun zamandır foruma girmedim. Hatta sizi gitmisinizdir diye düşündüm. Kusura bakmayın... Sizin mücadele maalesef devam ve çok üzgünüm

• Güncelleme 01

Dhs (İç güvenlik bakanlığı sekreteri) Mayorkas ve Dışışleri bakanı Bilinken'e hitaben 18 kongre üyesinin imzaladığı bir mektup gönderildi. Mektupta Pp10014(covidban), Pp9983(Burma/Myanmar, Eritre, Kırgızistan ve Nijerya'dan vatandaşları için göçmen vize yasağı,Pp 9983 pp9645 in genişletilmiş versiyonudur) ve Pp9645(Müslimban) yasaklarından etkilenen dv talihlileri için P2 programının başlatılmasını talep etmişler. P2 proğramı "ABD Mülteci Kabul Programı (USRAP) kapsamında, nitelikli bireylere veya ilgili gruplara acil ihtiyaç veya koşullar altında göçmenlik hizmetlerine erişim sunan bir mülteci yeniden yerleştirme programıdır"olarak tanımlanıyor. Halihazırda Afgan vatandaşları için bir p2 proğramı var. P2 proğramı Amerikada kalıcı yaşamanızı sağlıyor daha önce bahsi geçen insanı şartlı tahliye (humanitarian parole)https://www.uscis.gov/forms/explore-my-options/humanitarian-parole gibi geçici bir çözüm değil.

Bazı soru işaretleri var

P2 proğramını başlatmaya kim yetkili?
    -Kongre mi, başkan mı? dışışleri bakanı ve dhs sekreteri mi?

Bu soruya cevap olarak başkanı gösterdiler. Eğer p2 için kongre karar vermiyorsa, bu programın bizim için başlatılması için büyük bir şans var.

Mektubu indirmek için ➡️ Dvp2mektubu.pdf
    Bu çalışmaların arka planında yüzlerce saat çalışıp emek veren insanlara teşekkür ederim.Mücadele ve umut etmeye devam kazanacağız.

Screenshot_20220910-091623_Office.jpg

• Mücadeleye devam. Herşey güzel olacak ...

Benzer Başlıklar

• Green card kazandıktan sonrası

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • 52 Oy
    3k İleti
    327k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    55k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k