Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @agaslan 3 tane mavi klasör getiren bir alie vardı. 🙂 yaklaşık benim hazırladığımın 6 katı kalınlığında. Uğur beyin dediği gibi evrak tesliminde vermedim. Mülakat anında da hiç sormadılar. Ben kasinip isterseniz evliliğe dair resimlerini gösterebilirim dedim. Tabi dedi, 3-5 sayfa baktı gülümsedi çok güzel dedi geri verdi:)


  • @cgokhan Teşekkür ederim. inşallah iyi geçmiştir mülakatınız. müjdeli haberi vermek için sanırım pasaportun gelmesini bekliyorsunuz 🙂


  • @cgokhan geçmiş olsun, vizeniz onaylandı mı?


  • @Muhtaradana mülakat çok güzel geçti. Sadece bana evlilik belgesi orijinali göndermelisin dedi. Sonra gülümseyerek vize çok kolay ve rahat alırsın dedi. Ptt ile yollayabilirsin vs. Evrak eşim kızımız ile ülkesinden bensiz cikabilmesi için aynı zamanda soyadı degistiginden, kimlik, pasaport gibi belgeleri değiştirmesi için ona bırakmıştım. Biz evliliği Rusya'da yapmıştık. Benim vizem tek giriş ve çıkış olduğu için ve evliliği yaptığım yer uluslararası yer sayıldığı için. Türk konsolosluklarina basvuramadik. Yani moskovaya gitsem geri dönemiyorum. Merak eden varsa İlgili yer Kaliningrad. Deneyimimi evrak gönderdikten sonra sonuç ne olursa olsun detaylıca yazmak istiyorum.

    Onların sürece dahil etmeme sebebim, evrak hazırlamada geç kalmamız bir sicil kaydı almak bir ay sürer mi? Açıkçası mülakat almaktan erken umudu kesmemiz. Zaten geçerli covid aşıları da yoktu. Ailece benim tek gitmemin daha iyi olacağına karar verdik.

    Şimdi bunları yazarken aklıma takıldı.
    Eşim 9 Eylül de öğlen vakti ist. Havalimanına gelecek bende belgeyi hızlıca aynı gün yollayayım diyorum.

    Araştırdığımda İstanbul havalimanında ptt kargo varmış. Benim ais'de yapacağım işlemlerin hangi gün yaptığımın önemi var mı? Yoksa göndereceğim gün mü ais işlemlerini yapmalıyım?


  • @cgokhan tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun. Ais işlemini o günde yapabilirsiniz şimdide bir sorun olmaz ama evrak çıktısını havalimanında alabilecek bir yer bulabilirmisiniz bilmiyorum. Siz şehre dönünce bir ptt den gönderirsiniz en iyisi. Eksik evrak gönderimi ile ilgili bir yönerge var elinizde yoksa burdan paylaşabilirim

    Ayrıca eş ve çocuklar için sürece devam etmediniğinizi yazmışsınız ama bence artık onlar için bir mülakat günü talep edelim, bu konuyu değerlendirelim. Sabıka kaydının geç temini önemli değil ya da hiç olmamasına bazı durumlarda konsolosluk müsamaha gösterebiliyor.Sonuçta temini için çaba göstermişsiniz bunu kanıtlayabiliriz. Eğer eşiniz hızlıca bu evrakları temin edebiliyorsa F2A-F2B ye hiç bulaşmadan mali yıl içerisinde tüm aile fertlerine vize alalım sizi uğurlayalım.

    Durumunuz nedir bilmiyorum eş ve çocuklar için hiç ds260 formu doldurulmuşmuydu?


  • @Muhtaradana Teşekkürler, yonergeleri uğur bey sabah yolladı. Daha yeni eve vardım. Yarın çıktıkları alıp, cuma günü yollayacağım. Onlarında gelmesini çok istiyorum ama kızım daha 4 aylık. Evraklar gelmeye yakın hazır olacak gibi. Bu sefer de aşı engeli ortaya çıkıyor. Dünya sağlık örgütünün onayladığı aşı kendi ülkesinde yok, mali yıl içerisinde iki aşı olacak kadar süremiz olmayacak. Bu durumda Doluya koyuyorum almıyor boşa koyuyorum dolmuyor Bu sebeplerden dolayı onlar için form doldurmadim. Çünkü mülakat günü de burada olamayacaklardi. Istanbul'a biletlerini mayıs ayında almıştım. Tarihi 3 gün öne çekmek istedim. Benimle mülakata girsinler diye, Biletler için ödediğim paranın 2 katını istediler. (Tek yön 24bin lira) hâl böyle olunca benim tek gitmem daha iyi olur diye düşündük. Mülakatı ileri bir tarihe alınma ihtimali vs derken belki kendi tek başına alacağım vize bile elimden kaçar diye cesaret edemedik.


  • Sayın @Muhtaradana merhaba AP ye kaldığım için yönergeye benim ihtiyacım olcak rica etsem bana gönderebilir misiniz.


  • @cgokhan anladım eşiniz spuntik aşısı oldu sanırım, biraz araştırdım gerçekten Rusya'da who nun onayladığı aşılar uygulanmıyor.

    Şimdi önümüzde iki seçenek var

    1. 4 aylık bebek için aşı gereksinimi yok, unganlar ve konsolosluk aşamasında sorun yaşamayız.Bebeğe vize alabiliriz. Bu durumda sizin https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/ göçmen vize soru formundan ve [email protected] e-mail adresinden konsolosluğa bebek için vize almak istediğinizi bildireceksiniz. Ya bebeğe mülakat tarihi verirler ya da pasaportunu, sağlık raporunu ve diğer evraklarını sizin konsolosluğa getirmenizi ya da postalamanızı isterler böylece bebeğe vize alırız. (yalnız bebeğinde greencardı alabilmesi için verilen vize süre içerisinde Amerika'ya ilk girişi yapması şart olduğunu unutmayın)

    2. Bir diğer seçeneğimiz eş ve çocuk için yine konsolosluğa ulaşıp mülakat tarihi isteriz. Yalnız bu yöntemde ilerleyeceksek eşiniz 9 Eylülde biontech ilk dozunu Türkiyeye geldiği gibi 9 Eylülde yaptıracak. Konsolosluktan eşinizle ilgili olumlu haber geldiği gibi unganlar dan randevu alacağız eşiniz negatif pcr testi ve ilk doz aşı kanıtı ile sağlık muayenesine bebekle birlikte girecek. Sıkıntı bundan sonra başlıyor evet Türkiye'de 1.doz ile 2.doz arasında sinovac için 28 gün biontech için ise 21 gün isteniyor. 21 gün aralık oluncada 1 Ekim günü 2.doz vurulmuş oluyor

    Teknik olarak Unganlar 2.doz kanıtı olmadan sağlık raporunu size vermediği ve Konsolosluğa ulaştırmak için yeterli zaman olmadığı için vizeniz basılamaz. Yalnız konsolosluk size müsamaha gösterir vize numarasını ayırır etiketi hazır tutarda sağlık raporunu teslim ettiğiniz gün vize etiketini pasaporta yapıştırırmı, işte bu tamamen konsolosluğun insiyatifinde bence. Yasal olarak bunu yapabilirmi emin değilim ama deadline sonrası vize etiketi pasaporta basılan dünyada ve Türkiyede vakalar olduğunu gördük.

    Bir ayrıntı daha var evet Türkiyede 2.dozu 21 gün sonra yaptırmalısınız ama komşu vizesiz gidilebilecek ülkelerde bu süre tamamlanmadan daha öncesinde 2.dozu yaptırma ihtimaliniz olabilir. Bunu unganların kabul edip etmeyeceklerini sormak için telefon etmeliyiz. Bu mümkünse buda bize 30 Eylül öncesinde evrakları tamamlamamıza olanak sağlar

    Bir ayrıntı daha var https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/changes-to-vaccination-requirements-for-immigrant-visa-applicants.html incelerseniz aşı için mevcut şartları dile getirmişler muafiyetler içinde cdc nin duyurusunun linkini paylaşmışlar ➡https://www.cdc.gov/immigrantrefugeehealth/panel-physicians/covid-19-technical-instructions.html bu sayfayı incelediğimizde aşı zorunluluğu için bazı muafiyetler tanımlanmış, bunlardan bizi ilgilendiren kısım Contraindication (Wikipedia'da Tıpta kontrendikasyon, hastaya vereceği zarar nedeniyle belirli bir tıbbi tedaviyi almama nedeni olarak hizmet eden bir durumdur. tanımlanıyor) bölümü. Bu şartlar içinde bazı detaylar var eğer eşiniz 2. doz aşıya uygun değilse bunun kanıtıyla birlikte unganlara başvurduğunuzda bize sağlık raporunu vermesi gerekir. https://www.cdc.gov/vaccines/covid-19/clinical-considerations/interim-considerations-us.html#Contraindication

    Screenshot_20220907-133705_Chrome.jpg

    Not:Her halükarda bebeğe vize alınmasını tavsiye ederim

  • ⭐⭐⭐

    Sizin durumunuz ne oldu merak ettim açıkçası imzanızda da 06.09 gözüküyor mülakat günü. Deneyimlere güzel haberinizi bekliyoruz @cgokhan


  • @Muhtaradana elinize yüreğinize sağlık. Unganlar'da beklerken farklı bir milliyetten iki bayan gelmişti, aşı konusunda soru sordular yetişir, yetişmez aşısız olmaz mı diye. Umdukları cevabı alamadılar ve gittiler. Söylediklerinize göz attım ve mümkünü var. Ama şuan öyle bir psikoloji içerisindeyim ki. Bir maç sırasında şampiyonluğu getirecek son dakika da kazanılan penaltı... tüm sinirler çelik gibi ve nefesler tutulmuş vaziyetteyim.

    Keşke bir ay evvel mülakat alsaydım veya eksik evrağım olmasaydı. Bunların hepsini yapacak morale ve enerjiye sahip olabilirdim. İş yerinde bile performansım düştü.

    Kızıma green card alabilirim ama, annesi alamazsa kötü olur 🙂 bir yaş daha büyük olsaydı yine beraber giderdim ama nafile.


  • @waterman eksik evrak için ais kaydını oluşturdum. Tüm çıktıları hazırladım. Ailem cuma günü öğlen gelecek. Eşimden evrağı alır almaz havaalanındaki ptt'ye koşacağım.

    Bu konuda bilgileri varsa oradan yollarım yoksa da en yakın ptt'den yollayacağım. Deneyimimi sonuç ne olursa olsun, açıklandıktan detaylıca yazmayı istiyorum 😊


  • @Muhtaradana WHO'nun sayfasında Sinovac 2. doz için 2-4 hafta arasında vurulabilir diyor. Bizde 2 hafta sonra yapılamıyor mu Sinovac?


  • @koc2022 internetteki araştırmamda Türkiye'de sinovac için 28 gün, biontech için 21 gün arayla vurulacağı yazılmış. Bende forumdaki yazıyı yazmadan önce konuyu netleştirmek adına 184 ü (sağlık bakanlığı iletişim merkezi) aradım. Sinovac için yanlış anlamadıysam 28 gün +5 gün dediler. Biontech için ise 21 gün sonra 2.dozu vurabiliriz dediler. Özellikle biontech aşısının 2.dozunu daha erken olabilirmiyiz dediğimde hayır olamazsınız cevabını aldım.


  • @Muhtaradana Bizde bu şekilde uygulanıyor o zaman. Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pathfinder ilgili bütün yönergeler bu başlıkta yer alıyor.

    Konsolosluğa Eksik Evrak veya Düzeltme İçin Evrak Nasıl Yollanır?
    Mülakata girdiniz ve mülakatta eksik evrağınız olduğu söylendi ya da her şey yolunda gitti fakat vizenizde bir yanlış mı var, o zaman pasaportlarınızı ve evraklarınız konsolosluğuna gönderirken yeniden ptt kaydı oluşturmalısınız.
    Daha önce ptt kaydı oluşturduğunuz https://ais.usvisa-info.com/ yere kullanıcı adı ve şifrenizle oturum açıyorsunuz. Yeni kayıt oluşturmayacaksınız. Oturumu açınca ekranda cikan seceneklerden -Konsolosluk bölümü daha fazla belge göndermem için talimat verdi- yi seçeceksiniz.

    Sonra bir kutucuk açılacak ve eksik evrak ile ilgili yaptığınız işlemlerle ilgili bilgi doldurmanız istenecek.

    Kutucuğun altında bir uyarı var. Vize başvurusunu (mülakat veya kurye yoluyla ) tamamlamayan ve konsolosluk talimatı alan bir başvuru sahibi için takip talebi işlemi gönderilmesi, bir usulsüzlük olarak değerlendirilecek ve başvuru sahibinin sicilinde ciddi etkisi olacaktır. Konsolosluk sizden bir talepte bulunmadıysa bu alandan talep oluşturmamanız lazım. Açıklamanızı da yaptıktan sonra talebinizi gönderebilirsiniz.

    Not: Başvuruyu bitirmeden eğer başka aile bireyi varsa evrakları gönderilecek onlar için de başvuru sahibi eklemeniz lazım.

    İşlemleri bitirdiğinizde sayfa size çıktısını alacağınız bir sayfa linki verecek oradan 2 sayfalık bir kayıt gelecek. Sayfaları dikkatlice okuyun ve 2 sayfayı 2 takım toplam 4 sayfa olarak çıktı alın.
    Sizdeki nüshayı Ptt şubesindeki memura göstereceksiniz. Üzerinde konsolosluğa ait müsteri numarası var onu kullanarak ödeme yapmadan gönderiyi gerçekleştireceksiniz.

    Gönderilecek Evraklar;
    Pasaportunuz, Eksik evrağınız, 2 sayfalık ptt kaydınız+eksik evrak formunuz

    İlgili sayfaları paketleyip yolluyorsunuz
    Zarfın üzerine IV / NIV UNIT DIKKATINE yaziniz ibaresi yazmayı unutmayınız

    Bundan sonra yapacağınız şey her zamanki gibi beklemek. Konsolosluğa ertesi gün teslim edilse de kargonun Göçmen vize bölümüne ulaşması 3 günü bulabiliyor. Genellikle kargoyu alıp işleme başladıklarında bilgi maili yolluyorlar. Son olarak işleminize göre ya konsolos tekrar inceleyecek dosyanızı ya da düzeltme varsa vize basıma tekrar yollanacak. Süreç aşağı yukarı Vize göçmen bölümüne ulaştıktan sonra 7-8 gün sürüyor.


  • @gucarslan teşekkür ederim. Sanırım benim AP durumumla ilgili size de danışacağım hususlar olacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Arkadaşlar konsolosluğa evrak yollamayla ilgili aklıma birşeyler takıldı. Yarın yollayacağım.
    1- Ptt konsolosluğun sitesinde bulunan kurye listesindeki pttlerden miydi ? yoksa herhangi bir ptt'den mi yollasak oluyor mu?
    2- 2 takım toplamda 4 sayfa çıktıyı, ikisini ptt'ye diğerlerini evraklarla ile birlikte mi yollamalıyım ? yoksa diğer 2 sayfa sizde mi kaldı?
    3- Evrağın üzerine hangi adresi yazmalıyım. (IV UNIT DIKKATINE)
    4- İstenilen evrağı, evrak dosyası tarzında birşeyin içerisine mi? yoksa normal mektup tarzında birşeyin içerisine mi koymalıyım ? Çünkü evlilik belgesi a4 boyutunda ve kalınca birşey katlamak zor olacak. @gucarslan

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cgokhan

    1- hepsinden olur
    2- evet
    3- adres zaten AIS kaydında çıkar, siz dosyaya bu ibareyi yazın
    4- büyük sarı saman kayıttan dosyalara koyabilirsiniz

    Konsolosluğa Eksik Evrak veya Düzeltme İçin Evrak Nasıl Yollanır?
    Mülakata girdiniz ve mülakatta eksik evrağınız olduğu söylendi ya da her şey yolunda gitti fakat vizenizde bir yanlış mı var, o zaman pasaportlarınızı ve evraklarınız konsolosluğuna gönderirken yeniden ptt kaydı oluşturmalısınız.
    Daha önce ptt kaydı oluşturduğunuz https://ais.usvisa-info.com/ yere kullanıcı adı ve şifrenizle oturum açıyorsunuz. Yeni kayıt oluşturmayacaksınız. Oturumu açınca ekranda cikan seceneklerden -Konsolosluk bölümü daha fazla belge göndermem için talimat verdi- yi seçeceksiniz.

    Sonra bir kutucuk açılacak ve eksik evrak ile ilgili yaptığınız işlemlerle ilgili bilgi doldurmanız istenecek.

    Kutucuğun altında bir uyarı var. Vize başvurusunu (mülakat veya kurye yoluyla ) tamamlamayan ve konsolosluk talimatı alan bir başvuru sahibi için takip talebi işlemi gönderilmesi, bir usulsüzlük olarak değerlendirilecek ve başvuru sahibinin sicilinde ciddi etkisi olacaktır. Konsolosluk sizden bir talepte bulunmadıysa bu alandan talep oluşturmamanız lazım. Açıklamanızı da yaptıktan sonra talebinizi gönderebilirsiniz.

    Not: Başvuruyu bitirmeden eğer başka aile bireyi varsa evrakları gönderilecek onlar için de başvuru sahibi eklemeniz lazım.

    İşlemleri bitirdiğinizde sayfa size çıktısını alacağınız bir sayfa linki verecek oradan 2 sayfalık bir kayıt gelecek. Sayfaları dikkatlice okuyun ve 2 sayfayı 2 takım toplam 4 sayfa olarak çıktı alın.
    Sizdeki nüshayı Ptt şubesindeki memura göstereceksiniz. Üzerinde konsolosluğa ait müsteri numarası var onu kullanarak ödeme yapmadan gönderiyi gerçekleştireceksiniz.

    Gönderilecek Evraklar;
    Pasaportunuz, Eksik evrağınız, 2 sayfalık ptt kaydınız+eksik evrak formunuz

    İlgili sayfaları paketleyip yolluyorsunuz
    Zarfın üzerine IV / NIV UNIT DIKKATINE yaziniz ibaresi yazmayı unutmayınız

    Bundan sonra yapacağınız şey her zamanki gibi beklemek. Konsolosluğa ertesi gün teslim edilse de kargonun Göçmen vize bölümüne ulaşması 3 günü bulabiliyor. Genellikle kargoyu alıp işleme başladıklarında bilgi maili yolluyorlar. Son olarak işleminize göre ya konsolos tekrar inceleyecek dosyanızı ya da düzeltme varsa vize basıma tekrar yollanacak. Süreç aşağı yukarı Vize göçmen bölümüne ulaştıktan sonra 7-8 gün sürüyor.


  • Sorum su nereye hangi konsolosluga dosya.nasil tasiniyorhindistandan nasilrandevu alabildiniz dosyaoraya.nasil tasiniyor baskaulkenin konsolosluguna nasil ulasip randevu aliniyor


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

58
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum