Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

• İnşallah öyle olur başka türlüsünü kalbimiz kaldırmaz)

• ⭐⭐⭐

Pasaportlar konsoloslukta mı kaldı? @ilkin001

• @waterman hayır

• ⭐⭐⭐

Konsolosluğa mail atın belgeleri yükledim pasaportları da gönderelim mi diye hatırlatmakta fayda var. @ilkin001

• Bu hafta güncellenme veya sonucu gelen oldu mu?

• DV2022 AP Süreci sonunda pasaportları talep ettiler (23 ağustos) ve statüs ready oldu. 25 ağustosta pasaportları gönderdik. 2 eylül gece de güncelleme oldu ama statüs hala ready.

• @Serkan-Ertan-0 süper, sonunda gelmiş. Keşke benim vize de gelse. 11. aya giriyorum. Bu ay bitince, greencardları elçilik bitirirse gelir diye umut ediyorum.

• Hafta sonu olduğu için issued olmamıştır. Şimdiden hayırlı olsun vizeniz basılıp gönderilecektir. @Serkan-Ertan-0

• Konsolosluga email atıp da cevap alamayan var mı?, uzun zamandır hiç otomatik email dahi alamıyorum. En azından o otomatik email bile mutlu ediyordu.

• @rashcarter farklı bir e-mail üzerinden ulaşırsanız muhtemelen otomatik mesajı tekrar alırsınız

• @Muhtaradana Yeni gmail alıp email atsam sıkıntı olmaz değil mi hocam? çünkü ds5535 de vermiş olduğum ve tek kullandığım email 2 adet, onu düşündüm farklı emailden atmayı ama sıkıntı olur mu acaba diye yapmadım. Ve teşekkür ederim cevap için.

• @rashcarter e-mail içeriğine isim-soyisim, doğum tarihiniz ve dosya numaranız gibi sizi tanımlayıcı bilgileri yazdığınız müddetçe sıkıntı yok.Not olarak size kullandığım e-mail üzerinden ulaşmaya çalıştım ama ulaşamadım,onun için yeni bir e-mail hesabı açıp size ulaşmaya çalışıyorum yazabilirsiniz. Ama bu biraz fazla ayrıntılı bir düşünce tabi. Amacımız dosyanın durumunu öğrenmek sadece 😃

• @Muhtaradana Insan bu süreçte herşeyi daha ayrıntılı düşünmeye başlıyor çünkü ne kadar yavasta olsalar sistemleri çok akıllı ve sistematik çalışıyor. Bu bize 2 email vermişti bu da neyin nesi derler mi diye 3. bir email ile yazamadım ama son çare belki yazarım 😂 Teşekkür ederim bu cepte olsun 😀

• gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti
  • gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

• Arkadaşlar merhaba. 7 eylülde ailece vize görüşmemiz oldu. Eşimin ve oğlumun vize başvurusu onaylandı. Konsolosluk görevlisi benim için ekstra evrak isteyeceğini ve bununla ilgili mail göndereceğini söyledi. Şu an itibarıyla mail gelmedi mailin gelmesi görüşmeden sonra ne kadar sürüyor? Bir de konoloslukla nasıl iletişime geçiyorsunuz. Contact form üzerinden mi yoksa konolosluğun ayrı mail adresine mi mail gönderiyorsunuz?

• Konsoloslukta AP dolayısıyla beklediğim mail geldi. Gelen mailde şöyle bir ifade var.

Applicant 2:
    Status: Pending for missing documents
    Documents and/or Actions Required:

Passport (Original).
    PTT registration receipt (Photocopy), Each passport holder applying for a visa must register their passport pickup location with Turkish Post (PTT) before coming to the Embassy by using the provided link or calling +90-850 390 2884 (or 703-520-2490 from inside the United States). Failure to register your appointment at this web site will delay your entry at the Embassy gate on the day of your interview.

Konsolosluk görevlisi ilave belge isteyeceğini söylemişti ama bu maile göre pasaport ve ptt belgesinden başka bir belge istemiyor. Daha önce AP ye kalan arkadaşlara da gelen mail böyle miydi yoksa ayrıca istedikleri belgeleri de belirtmişler miydi?

• @pathfinder konsolosluğa göçmen vize soru formundan➡️ https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/ ve [email protected] adresine e-mail göndererek ulaşabilirsiniz, göçmen vize soru formu tüm tanımlayıcı gerekli bilgileri sizden istediği için kutucukları doldurmanız yeterli. Ama [email protected] adresine e-mail gönderirken e-mail içerisine Ad, soyad doğum tarihi ve case numaranızıda yazmayı unutmayın lütfen

• @pathfinder neden ap ye kaldığınızı ve mülakatta hangi ek belgeler istendiğini bilmiyorum ama normalde ap süreci tamamlanan kişilerin Status: bölümünde Processing Completed yazar. Ama bu gönderdiğiniz e-mailde de istenen evrak sadece pasaport olarak gözüküyor, isterseniz konsolosluğa bir e-mail atıp durumu sorun, kısa süre bekleyelim cevap gelmezse sadece istenen belge pasaportu göndeririz.

• @Muhtaradana teşekkürler.

• @pathfinder bu yazıyı tamamladım, isterseniz tekrar bakın⬇️
    @Muhtaradana, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

@pathfinder neden ap ye kaldığınızı ve mülakatta hangi ek belgeler istendiğini bilmiyorum ama normalde ap süreci tamamlanan kişilerin Status: bölümünde Processing Completed yazar. Ama bu gönderdiğiniz e-mailde de istenen evrak sadece pasaport olarak gözüküyor, isterseniz konsolosluğa bir e-mail atıp durumu sorun, kısa süre bekleyelim cevap gelmezse sadece istenen belge pasaportu göndeririz.

• @Muhtaradana kısaca durumumu anlatayım. Beraat aldığım mahkeme kararım var. Gerekçeli karar 21 sayfa olduğu için tercüme ettirmedim. Mülakatta esnasında 1 sayfalık kararın kesinleşme şerhini ve İngilizce tercümesini vermiştim. (Yalnız kesinleşme şerhinde sadece beraat yazıyor, kanun maddesi yazmıyor.) Konsolosluk görevlisi biraz beklememizi söyleyip belgeyle beraber içeri gitti. Yaklaşık 5 dakika sonra geldiğinde diğer aile üyelerinin vizelerini onayladığını söyleyip benim pasaportumu geri verdi ve benden ekstra mahkeme kaydı istediğini bunu da mail ile bildireceğini söyledi. Ama gelen mailde eksik belge olarak sadece pasaport ve PTT kaydı istendi.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k