https://yesilkartforum.com/forum/topic/4140/ds-160-formuna-girilen-eyalet-şehir-harici-başka-eyalet-şehirden-havalimanında-giriş-yapılabilir-mi/12 bu konuyla ilgili daha önceden yanıt vermiş sayın @crazycells 'in cevaplarını incelemek isteyenler için buraya da bırakıyorum 🙂
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
-
-
@Samet-Ünlü tesekkür ederim
-
Merhaba Vize mulakat yerini değiştirdiğimizde de yeniden ds 160 formu doldurup yanımıza almamız gerekiyor mu?
-
Merhaba DS160 formunu belirttiğiniz şekilde yeniden yaratıp yanımda götüreceğim. Sorum şu, acaba konsolos, eski DS160 ile yenisini kıyaslayıp bu değişikliği neden yaptığımı sorgulayacak mı?
-
@undisclosed_desires, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
Merhaba DS160 formunu belirttiğiniz şekilde yeniden yaratıp yanımda götüreceğim. Sorum şu, acaba konsolos, eski DS160 ile yenisini kıyaslayıp bu değişikliği neden yaptığımı sorgulayacak mı?
Kimsenin bunun için vakti yok. Elinizdeki ds-160'ı alıp işleme koyacaklar. Bilgiler doğruysa ve mülakatınızla uyuşursa sıkıntı yok.
-
Arkadaşlar merhaba, birçok kişi gibi ben de aile fertlerinin ds-160 formlarını İstanbul üzerinden doldurdum.
Sonrasında ise randevu tarihini "Ankara" seçeneği ile daha erken bir tarihe güncelledim.
Burada bir hata yaptığımı hemen fark ettim elbette ve İstanbul a kayıtlı olan mevcut ds-160 formlarını Ankara olacak şekilde güncelledim.Şimdi son olarak, ais.usvisa sitesi üzerindeki randevuya ait "eski ds-160 form numaralarını" yenileri ile güncellemem gerek ancak bunu yapamıyorum.
Bu sorunla karşılaşan oldu mu acaba?
-
merhaba, J-1 visitor resercher vizesi için randevu oluşturmaya çalışıyorum. sorum şu; ds-160 içerisinde SEVIS Anumarası zorunlu istiyor fakat henğz sevis numaram gelmedi ama randevu tarihini kaçırmamak için de beklemek istemiyorum. şimdi SEVIS numarasını 0000000 diye sallasam bu sayede bir ds-160 kodu alsam bununla randevu alsam sonra SEVIS numram gelince yeni bir ds-160 doldursam randevu ekranımda ds-160 kodu güncelleyemeceğimi biliyorum. peki aldığım randevu tarihini kullanabilmek için ne yapabilirim.
-
@Kryptonite, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
Arkadaşlar merhaba, birçok kişi gibi ben de aile fertlerinin ds-160 formlarını İstanbul üzerinden doldurdum.
Sonrasında ise randevu tarihini "Ankara" seçeneği ile daha erken bir tarihe güncelledim.
Burada bir hata yaptığımı hemen fark ettim elbette ve İstanbul a kayıtlı olan mevcut ds-160 formlarını Ankara olacak şekilde güncelledim.Şimdi son olarak, ais.usvisa sitesi üzerindeki randevuya ait "eski ds-160 form numaralarını" yenileri ile güncellemem gerek ancak bunu yapamıyorum.
Bu sorunla karşılaşan oldu mu acaba?
Mail atarsanız düzenlerler. Ama hiç uğraşmanıza dahi gerek yok çünkü görüşmeye gideceğiniz gün ds 160 ın yazılı olduğu ilk sayfanın çıktısını oradaki görevliye ilettiğinizde güncelliyor ve o şekilde görüşmeye giriyorsunuz.
-
@frukogazoz Çok teşekkürler, bu beni biraz rahatlattı çünkü randevu sistemi üzerinden randevuyu silersem yeniden başvuru ücreti ödeme maliyetiyle karşılaşmak istemiyorum.
Acaba garantiye almak için bir eposta göndersem mi?
-
@Kryptonite, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
@frukogazoz Çok teşekkürler, bu beni biraz rahatlattı çünkü randevu sistemi üzerinden randevuyu silersem yeniden başvuru ücreti ödeme maliyetiyle karşılaşmak istemiyorum.
Acaba garantiye almak için bir eposta göndersem mi?
Bence gerek yok ama içinizin rahatlamasını istiyorsanız gönderin kaybedeceğiniz bişey yok sonuçta güncellenirse tam olmuş olur

Kendimden biliyorum ben bahsettiğim şekilde gittim ve oradaki görevlilere düzelttirdim
-
@raktan, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
merhaba, J-1 visitor resercher vizesi için randevu oluşturmaya çalışıyorum. sorum şu; ds-160 içerisinde SEVIS Anumarası zorunlu istiyor fakat henğz sevis numaram gelmedi ama randevu tarihini kaçırmamak için de beklemek istemiyorum. şimdi SEVIS numarasını 0000000 diye sallasam bu sayede bir ds-160 kodu alsam bununla randevu alsam sonra SEVIS numram gelince yeni bir ds-160 doldursam randevu ekranımda ds-160 kodu güncelleyemeceğimi biliyorum. peki aldığım randevu tarihini kullanabilmek için ne yapabilirim.
@frukogazoz hocam bu konuda fikir verirseniz çok minnettar kalırım.

-
@raktan, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
@raktan, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
merhaba, J-1 visitor resercher vizesi için randevu oluşturmaya çalışıyorum. sorum şu; ds-160 içerisinde SEVIS Anumarası zorunlu istiyor fakat henğz sevis numaram gelmedi ama randevu tarihini kaçırmamak için de beklemek istemiyorum. şimdi SEVIS numarasını 0000000 diye sallasam bu sayede bir ds-160 kodu alsam bununla randevu alsam sonra SEVIS numram gelince yeni bir ds-160 doldursam randevu ekranımda ds-160 kodu güncelleyemeceğimi biliyorum. peki aldığım randevu tarihini kullanabilmek için ne yapabilirim.
@frukogazoz hocam bu konuda fikir verirseniz çok minnettar kalırım.

Mesaj kutuna bakabilirsin dostum

-
@bdiler61 evet. çünkü form ankara için ayrı istanbul için ayrı numara verilmektedir.
-
@crazycells merhabalar, bende ayni durumdayim. 3 ay önce Ds160 doldurmustum ama onaylamamistim, suan ise ds formuna erisemiyorum, silinmis sanirim onaylamadigim icin.
Simdi yeniden ds formu dolduracagim.
Ds doldururken yine ödeme yapacagim degil mi??
-
Merhaba bilgilendirmeleriniz çok faydalı oluyor teşekkürler. Amerika'da kalış tarihini hem eşimin hem de benim ds160 formunda 22.ocak.2022, çıkışı da 2 şubat 2023 yaptım.2022, 2023 olmalıydı. Dolayısı ile 13 ay kalmak istemişim gibi saçma bir durum oluştu. Bunun için ds160 formu yeniden doldurup çıktı almama gerek var mı? Yoksa mülakatta memura söylesek yeterli mi? 29 eylülde Ankara'da randevümüz var. Cevap için şimdiden teşekkür ederim.
-
@alpertunga, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
@crazycells Merhaba, Yaklaşık 3 hafta sonra vize randevum var, ds160 formunu Şubat ayında doldurmuştum ve o tarihte doldurduğum da Haziran ayına bir otel rezervasyonu yaptirmıştım ancak, herkes gibi randevu tarihini çok ileri alabildim, daha sonra randevu tarihimi geri aldım en son bu ay sonunda olacak şekilde geri aldım, bu süre zarfında Emekli maaşımda değişiklik oldu, şimdi sadece maaş değişikliği olduğu için yeni bir ds160 formu doldurmalı mıyım? Otel rezervasyonu tarihide geçmiş tarihte kalmış olacak bir problem olur mu?
Eger emeklilik maasi arttiysa bunun icin yeni bir form doldurmaniz iyi olur. Durumunuzdaki olumlu degisiklikler vize alma sansinizi arttiracagi icin bu tur degisiklikleri belirtmek icin yeni bir form doldurmanizi tavsiye ederim.
-
@neslihan-bitik, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
Merhaba,
DS-160 formunu doldurup randevu tarihi aldım ve randevum 20 gün sonra olacak. Ancak, bilgileri kontrol ettiğimde eğitim bilgileri kısmında secondary education veya daha üst seviye bir eğitim aldınız mı sorusuna yanlışlıkla NO işaretlediğimi fark ettim. Ancak üniversite mezunu olduğum için DS-160'taki bilgilerim yanlış duruma düştü. Sistemdeki formu da güncelleyemiyorum. Konuyla ilgili olarak nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler
Yeni bir form doldurup bu formu mulakata goturun.

-
@aysagroglu, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
@Samet-Ünlü benim onceki ds-160 formumu bir turlu sistem acmadi ben de yeni bir form doldurdum bahsettiginiz seyden farkli olarak umarim sorun olmaz
hayir, hicbir sorun olmaz. Randevu gunu elinizde tam doldurulmus bir DS-160 formu oldugu surece sorun olmaz.
-
@bdiler61, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
Merhaba Vize mulakat yerini değiştirdiğimizde de yeniden ds 160 formu doldurup yanımıza almamız gerekiyor mu?
Eger baska hicbir bilgi degismediyse ve sadece randevunun yapilacagi konsolosluk degistiyse bu durumda yeni bir DS-160 formunu doldurmaniza gerek yok.
Daha once foruma aktarilan deneyimlerden biliyoruz... konsolosluk randevu gununde diger konsolosluktan dosyayi tasiyor ve dosyaniz ulastiginda vizeniz basilabiliyor.
Eger acil bir seyahat planlamiyorsaniz ve vizenizin basilmasinin bir veya iki is gunu gecikmesi sizin icin problem yaratmayacaksa ayni DS-160 formunu kullanabilirsiniz.

( @denizci10 )
-
@crazycells, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
@bdiler61, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
Merhaba Vize mulakat yerini değiştirdiğimizde de yeniden ds 160 formu doldurup yanımıza almamız gerekiyor mu?
Eger baska hicbir bilgi degismediyse ve sadece randevunun yapilacagi konsolosluk degistiyse bu durumda yeni bir DS-160 formunu doldurmaniza gerek yok.
Daha once foruma aktarilan deneyimlerden biliyoruz... konsolosluk randevu gununde diger konsolosluktan dosyayi tasiyor ve dosyaniz ulastiginda vizeniz basilabiliyor.
Eger acil bir seyahat planlamiyorsaniz ve vizenizin basilmasinin bir veya iki is gunu gecikmesi sizin icin problem yaratmayacaksa ayni DS-160 formunu kullanabilirsiniz.

( @denizci10 )
tabii belirtmis olayim, bu durumda yeni bir form doldurmaniz da herhangi bir problem olusturmaz.

Benzer Başlıklar
115
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum