Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
-
@ahmet_ yasal tam anlamıyla kalkmadı, sadece işleyişinde değişiklik oldu ve kolaylaştırıldı.
lütfen ilgili linki inceleyin. -
Merhabalar, New york fjk ucusu icin rezervasyon yapmaya calisiyorum fakat hangi ucusu sectiysek saniyeler icin otomatik res geliyor. CDC den iznimiz de var. New york ofisine ulasmaya calistim fakat kapali gibi cumartesi oldugu icin. Neyi yanlis yapiyorum acaba ?
-
Ben de bu baslik altina yurtdisindan Turkiye'ye donuste kedilerini getirmek isteyen arkadaslar icin bir katkida bulunmak isterim.
Biz de DV2023 talihlisiyiz. Suan yurtdisinda yasiyoruz ve 2 tane kedimiz var. Yurtdisindan Turkiye'ye gelirken kediler icin Turkiye gumrugu titer testi istiyor. Bu sayfalarinda yazmasa da istenen bir test. Giriste gumruk memuru bakar, bakmaz o sizin sansiniza bagli. Ancak ben bulundugum ulkede titer test cok maliyetli oldugu icin ve Turkiye'de baya uygun oldugu icin bu testi Turkiye'ye geldikten sonra yapmamizin mumkun olup olmadigini sordum. Gorustugum memur bu durumun mudurun insiyatifine bagli olup, girisinizi takip eden 3 gun icerisinde testi yaptirdiginiz taktirde kabul edilebilir diye bir bilgi verdi. Dolayisiyla biz kedilerimizi yurda titer testi yaptirmadan getirmeyi planliyoruz. Bir de giriste memur titer test sonucumuzu sormazsa tadindan yenmez.
Seyahatimizi gerceklestirdikten sonra tecrubelerimi tekrar buradan paylasirim.
-
@gsk1905 evcil hayvanınız için tavsiyem telefon ile görüşerek rezervasyon yapın.
-
@gucarslan Evet maalesef öyleymiş, çok teşekkür ederim
-
@özge-karatepe CDC ye basvuru yaparken @BurakKuloglu Aşı sertifikası ni veterinere özel hatırlattığını ve bununla CDC ye basvuru yaptığını yazmış. Bu özel Aşı sertifikası nedir? Çünkü eksik bir evrak olsun süreçte uzasın istemiyorum. Normal olarak elimizde mikroçip pasaportu var. Daha önce yapılan aşıların olduğu karnesi var.Titrasyon sonucunu bekliyoruz.şimdiden tesekkurler
-
@AYSY33 Ben de aynı soruyu sormuştum kendisine ve sağolsun cevaplamıştı.
Aşı sertifikası yerine 'NASPHV FORM 51' isimli bir form varmış internette. Kendisinin veterineri de onu doldurmuş ve aşı sertifikası diye ekleyip göndermişler.
Formu buraya ekliyorum. nasphv_form51_1.pdf
-
@ahmet_ teşekkürler.
-
@özge-karatepe Merhaba.Titrasyon sonucu alındıktan sonra CDC ye başvuru yapabiliyorsunuz değil mi?
-
Merhaba abd’ ye turist vizemle gideceğim ve köpeğimi de götürmek istiyorum 1 eylülde titre testimizi verdik forumda yazılanların tamamını okudum ve yardımınızı rica ediyorum
1- turist vizesiyle evcil hayvanımı ülke kabul etmiyor mu? Veya ne şekilde yol izleyebilirm.
2-cdc başvuru formu yazdığınız linkten çıkmıyor site güncellenmiş olabilir mi?
3- titre raporu çıktıktan sonra yaklaşık cdc başvurusu onayı vs ne kadar süre sonra gidebiliyoruz kasım ilk haftası bilet rez var yetiştirebilir miyim
Her yeri aradım bilgi almak için herkes farklı bilgi veriyor eğer doğrusunu bilen varsa yazars çok sevinirim -
@duyguyu, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
Merhaba abd’ ye turist vizemle gideceğim ve köpeğimi de götürmek istiyorum 1 eylülde titre testimizi verdik forumda yazılanların tamamını okudum ve yardımınızı rica ediyorum
1- turist vizesiyle evcil hayvanımı ülke kabul etmiyor mu? Veya ne şekilde yol izleyebilirm.
2-cdc başvuru formu yazdığınız linkten çıkmıyor site güncellenmiş olabilir mi?
3- titre raporu çıktıktan sonra yaklaşık cdc başvurusu onayı vs ne kadar süre sonra gidebiliyoruz kasım ilk haftası bilet rez var yetiştirebilir miyim
Her yeri aradım bilgi almak için herkes farklı bilgi veriyor eğer doğrusunu bilen varsa yazars çok sevinirim1-Bunu ben de bulamadım.Ya da biz göçmen vizeyle gideceğimiz için üstünde durmadık.Kisa bir arama yaptim.bulamadim.ama aşağıda vereceğim linkten siz bir bakarsınız.
2-Başvuru Formu linkteki sayfanın en altlarinda click diye yaziyor
https://www.cdc.gov/importation/bringing-an-animal-into-the-united-states/apply-dog-import-permit.html3-En fazla 4-6 hafta
-
@AYSY33 çok teşekkürler ☺️
-
Herkese merhaba çok değerli bilgiler var teşekkürler 🙏🏻En geç Aralık ayında Amerika’ya yerleşme planım var kedimi de hanımda götüreceğim işlemler gam olarak ne kadar sürüyor ay bazlı şuan işlemlere başlasam çok mu erken yada bunun sınırlaması var mı şimdiden teşekkür ediyorum 🙏🏻
-
Uzun uçak yolcuklarında evcil hayvan taşıma kabı olarak bir videoda gördüm bu ürünü yararlı olacağını düşündüğüm için sizle de paylaşmak istedim özellikle benim kedim gibi sıkılgan bir evcil hayvanınız varsa geniş alanda seyahat edebilir bende daha almadım seyahatimde bunun güzel bir alternatif olacağını düşünüyorum arayışta olan varsa uçuşa da uygun .
-
Turk Hava Yollari kabin ici evcil hayvan tasima kurallarina gore tasima cantasinin max yuksekligi 23 cm, genisligi 30 cm ve uzunlugu 40 cm olmasi gerekiyor. Bu kosullarda sizin paylasmis oldugunuz cantayi kabul etmek yer personelinin insiyatifine kaliyor.
Bunlari goz onunde bulundurarak asagidakilere de bir goz atmanizi tavsiye ederim 2 kedi babasi olarak :)
-
@andac664 Teşekkür ederim 🙏🏻
-
3 gun önce Amerikan vatandaşı eşim kedimle birlikte jfk’e uçtu deneyimlerini sizlerle yardımcı olmak için paylaşayım.
Esim biletini 2 hafta oncesinden aldi thy telefonla arayarak kedimizi eklettik bize onaylaninca haber gelecegini soylediler 24 saat icinde onaylandi.
Ucustan 28 gun oncesinden kedime kuduz aşısı, ic dis parazit asilarini yaptırdık veterinerden kedimin asi karnesine saglikli ucabilir imzasi attirdik tarım bakanlığı kuduz asini yolculuktan en az 28 gün öncesinden yapilmasini istiyor cip yoktu tarim bakanligi burda takalim daha uygun dedigi icin orada taktirdik ucusa 48 saat oncesinden(bu 48 saat kurali covid doneminden kalma olan biseymis onceden covid testi istiyorlarmis hayvanlardanda)ilce tarima gittik orada 640 lira odeme yaptik banka hesaplarina 2 sayfalik belge verdiler ucus gunu havaalaninda check-in bolumunde bileti kestiler kedi icin bagaj odemesi bolumunden odeme yaptiktan sonra geri gelip bileti almamiz istendi 160$ kedi icin odeme yapip bileti aldik tasima cantasini metreyle olcuyolar kediyi cantayla birlikte tartiyolar bu arada tasima cantasini hepsiburadadan aldim Çinden geldi o cantada cok memnun kaldik isteyen olursa belirtebilirim. 11 saatlik ucusun ardindan jfk de esimi hayvanlarla yolculuk yapanlarin kontrol edildigi biyere yonlendirmisler baya bi sira bekledi sonrasinda neden bizden izin almadiniz habersiz getirdiniz gibi biseyler denmis bidaha getirdiginizde boyle yapmayin gibi bi durum olmus o kismi anlayamadim sadece biz cdc sayfasindan baktigimizda sadece kuduz asisi istiyorlardi neyse ki sorunsuz atlattik -
@Merve-Güngör deneyiminizi yazdığınız için teşekkür ederim.Anlamadım kimden izin alacakmışız cbp den mi? Bu arada çantanın linkini paylaşırsanız sevinirim
-
Pet Paw Katlanabilir Evcil Hayvan Taşıma Çantası - Yeşil (Yurt Dışından)
https://www.hepsiburada.com/pet-paw-katlanabilir-evcil-hayvan-taima-antasi---yeil-yurt-diindan-p-HBCV000013R04I?magaza=Muzi&url_src=ios-product-detailBende tam anlamadim esim customsdan dediler diyo gumrukle alakali bisey heralde sorun yapmayinca uzatmamis konuyu
-
ABD kedi için bir izin istemiyor, eyaletler isteyebiliyor ama. NY city veya NY state kanunu olabilir. TX Houston'da böyle bir şey yaşamadım.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum