Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @dsenol okuması çok keyifli bir deneyimdi 😊 vizeniz hayırlı olsun


  • @gucarslan Teşekkürler! Umarım sizde kısa sürede olumlu haberler alırsınız.


  • Selamlar. Mülakat öncesi kaç gün önceden istenilen evrakları hazırlamak lazım? Mülakattan 10 gün önce gelecek mail beklenmeli mi?

  • ⭐⭐⭐

    @sobrero 1 ayı geçmesin yeterli. Bazı evraklar 1 ay geçerliydi sanırım. Aile tablosu gibi. Mülakat tarihinize az kaldığına göre şimdiden hazırlayabilirsiniz.


  • Herkese merhabalar,

    03.08.2022 Tarihinde saat 09.45 te olan mülakatımız için eşimle birlikte saat 09.15 gibi oradaydık. Güvenlikten geçtikten sonra içeriye alındık. Elektronik cihaz dışındaki aksesuarlarımızı (yüzük, kolye, küpe, saat) ve araba anahtarını içeriye aldılar. Evraklarımızı dosya ile içeriye soktuk. İlk girişte pasaportlara barkod yapıştırıp sıra numaranızı veriyorlar ardından numaranız yandığında ödeme için çağırılıyorsunuz. Sıra numaranızı burada alıp unutmamanızı söylüyorlar. Daha sonra 2. Kez yandığında evrak teslimi yapıp artık mülakatı beklemeye başlıyorsunuz. Biz içeriye 9.30 da girdik fakat saat 12 ye kadar bekledik ve en son bizi aldılar. 5 numaradaki asyalı hanımefendiye denk geldik. Önce yemin ettirip aceleci bir şekilde şunları sordu;
    nereye gidiyorsun?
    burda ne iş yapıyorsun?
    orada ne iş yapacaksın?
    İngilizce biliyor musun ?
    Nasıl iş bulacaksın? (hayır cevabıma karşılık olarak)
    bu parayı nereden buldun?
    İngilizce konuşalım mı?
    Tüm soruları yanıtladıktan sonra eşimin İngilizce bildiğini duyunca onunla konuşmaya başladı ve evliliğimiz hakkında kanıtlayıcı belge istedi, eşim yanında getirdiği fotoğrafları sundu fakat yeterli görmeyerek bizi AP sürecine bıraktı. Biz ilişkimizi kanıtlayıcı evliliğimizden önceye ait fotoğraflar ve bir adette nikah fotoğrafı götürmüştük. Hanımefendi daha fazla “aile ve düğün fotoğrafı” ve varsa uçak biletleri, otel rezervasyonları, kira sözleşmesi vs. gibi aklınıza gelebilecek şeyleri ve pasaportları dosyalayıp kendisine göndermemizi istedi. Fakat şu detayı sunmak isterim ki biz 08.05.2021 den sonra evlendik yani greencard bana çıktıktan sonra evlendik. Bu sebeple ilişkimizin gerçekliğini gösterir fotoğraflar götürmüştük fakat evliliğimizin gerçekliğini görmek istedi. Lütfen ne varsa koyun dosyaya. Oradan bu stresle ayrılmak çok üzücü oluyor. (Soracak olanlar için ben çekiliş açıklandıktan hemen sonra ds260 formumu gönderdim, evlenip dosyamı açtırdım, bu sırada evrak talebi almıştım eşimi de ekleyerek gönderdim.)

    Son olarak tabii ki her zaman olduğu gibi yine Uğur Bey’in yardımları ile dosyamızı hazırlayıp konsolosluğa gönderdik (04.08.2022) ve bir bekleme sürecine daha girdik. Neyse ki sonunda onayımızı aldık ve pasaportlarımız bugün elimize ulaştı (26.08.2022).

    Uğur Bey’e buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Sürecin en başından beri inanılmaz bir sabırla her zaman yanımızda oldu. Tekrar teşekkür edip herkesin en hızlı şekilde mülakatlarını almasını diliyorum.


  • @epeco Merhaba, öncelikle ayrıntılı bilgi için teşekkür ederiz. Bizim de durumumuz sizinki gibi. Green card çıktıktan sonra evlendik. Elimizde 2020 yılına ait kira sözleşmesi var bir önceki kaldığımız evden. orda eşimin de adı geçiyor ama noter onaylı değil belge. Kabul edilir mi bu şekilde? Bir de sonradan gönderdiğiniz evrakların içeriğinden biraz daha bahsedebilir misiniz bir sakıncası yoksa. Teşekkürler şimdiden.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @agaslan sevgili olduğunuz andan itibaren yazışmalarınızı - sevgili iken çekilen resimleri - yazışmaları - tatile gittiyseniz birlikte resimleriniz - nişan - söz resimleri - isteme resimleri - daha sonra düğün davetiyesi resimleri - düğün resimleri - balayına çıktıysanız balayı resimleri gibi sizden green kart evliliği değil gerçekten de aşk evliliği yaptığınızın ispatlarını istiyor. 2018 - 2019 - 2020 mülakat deneyimlerinde çok daha fazla örneklerini görebilirsin. Bu arada geçmişte green kart kazananlar bu şekilde para kazanıyorlardı. Evlenmek için para istiyorlardı. Ondan dolayı bu olayı bu kadar çok ciddi tutuyorlar. Sadece size özel bir şey değil yani


  • @ayvalik10 Teşekkür ederim cevabınız için. Yazışmalar için whatsapp ekran görüntüsü alsam olur herhalde değil mi. tarihlerin belirgin olduğu zaman aralıklarından parça parça ekran görüntüleri almayı düşünüyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @agaslan evet olur tabiki de sonuçta tarih belli eşinin telefonu yada ismi de gözüküyor.


  • Merhabalar. 25.08.2022 tarihli Unganlar Muayene deneyimimizi aktarmak istiyorum.11:35 olan randevumuz için 11 gibi Unganlar'a ulaşmıştık. Direk 4. kata çıkarak Mehmet Ungan yazılı kapıdan girdik. Randevu saatimiz gelmeden hemen evraklarımızı teslim alıp işlemlerimize başladılar. Son derece yardımcı çalışanlar var. Diğer deneyimlerden farklı olarak eşim Rus vatandaşı olduğu için elinde vurulduğu aşılarla ilgili bir belge olup olmadığı sorulmuştu. Eşimde ne olur ne olmaz diye fotokopi olarak getirmişti vurulduğu aşıları. Ben açıkçası bize gelen mailde yazan orijinal ve ingilizce çevirili evrakları kabul ediyoruz yazısını okuduktan sonra işe yaramayacağını düşünmüştüm ama iyi ki getirmiş eşim. Oradaki çalışan bu aşı bilgilerini bizim kendimizin çevirip çeviremeyeceğini sordu. Eşim de Türkçe bildiği için çevirebiliriz dedik. Bize boş kağıtlar verdiler ve işlemler sürerken çevirmemizi istediler. Daha sonra 3. kata Düzen laboratuvarına yönlendirildik. Orada kişi başı 47,5 dolar ödeyerek kan verdik ve 5. kata röntgen için çıktık. Oradaki işlem bittikten sonra tekrar 4. kata muayene için indik. Eşim kan ve röntgen işlemleri için sıra beklerken aşı çevirisi tamamladı ve teslim ettik. İlk olarak ben muayene oldum. Handan Hanım seri sorulara başladı ameliyat geçmişi, alkollü araba kullanımı, intihar meyili vs, 2 sağ kolumdan 1 sol kolumdan aşı yaptı ve muayenem sonlandı. Daha sonra eşim girdi ona da aynı soruları sormuş. Eşimde sağ koluna 2 aşı vurulmuş. Eşim aşıların ne olduğunu sormuş Handan Hanım tetanos ve varisella aşısı olduğunu söylemiş. Muayenemiz bittikten sonra toplam 530 dolar da orada ödedik ve ertesi gün zarfımızı 15-18 arası alabileceğimizi söylediler. Ertesi gün 16 gibi gidip kapalı zarflarımızı aldık. Aşı bilgilerinde bana x4 aşı, eşime de x2 aşı vurulduğu yazıyordu. Üzerine zımbalanmış aşı kartını ve cd yi çıkarıp sadece kapalı zarfı götürmemizi söylediler. Toplamda bütün işlemlerimiz saat 12:30 gibi bitirmiş olduk. Unganlar deneyimimiz bu şekildeydi. Umarım herkes vize randevusu alabilir.

  • ⭐⭐⭐

    Güzel haberlerinizi bekliyoruz tebrikler şimdiden @puratu


  • @puratu tebrikler aynı şekilde vize mülakatından da iyi haberler bekliyoruz. ☺


  • Bu ileti silindi!

  • @waterman, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Güzel haberlerinizi bekliyoruz tebrikler şimdiden @puratu

    teşekkür ederiz 🙂


  • @cgokhan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @puratu tebrikler aynı şekilde vize mülakatından da iyi haberler bekliyoruz. ☺

    teşekkürler. umarım hepimiz için iyi geçer 🙂 🙏🏻


  • @agaslan telefon döküm detyalarınızı ve watsap yazışmalarını döküman yapıp götürüseniz daha garanti olur sanki süreç kısa ap stresi yaşamayıp fazla olsun eksik olmasın


  • Dv2022 kazananıyım mülakat mailim dün geldi ama hindistan mumbai yazıyor mülakat yeri için...yanlışlık olmalı ankarada giricektim mülakata izmirde yaşıyorum ne yapmam gerekiyor?

  • ⭐⭐⭐

    Forumda ki çoğu mülakat almayan arkadaşlara aynı mail gelmiş. Ankara konsolosluğuna mail atın dosyanızı alır mı bilemeyiz ama imkanınız varsa kesinlikle Hindistana gidin. @burakusa


  • @waterman Cevabınız için teşekkür ederim. Hindistana gitmem imkansız mülakat tarihi olarak 6 eylül yazıyor tek çare ankara konsolosluğuna mail atmak sanırım...onca bekleyiş sonrası can sıkıcı şeyler iyice bıktırdı

  • ⭐⭐⭐

    @burakusa Merhaba, aramıza hoş geldiniz. CN numaranız nedir ? Eğer bu konularda bilginiz yoksa bu başlığın ilk sayfasını okumanızı tavsiye ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum