Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Ben NVC de hiçbir çeviri yaptırmadım nüfus kayıt örneği vs Türkçe idi. Hatta USCIS aşamasında da tek bir dökümanı bile çevirttirmedim, evlilik cüzdanının en arkasındaki çevirileriyle beraber yükledim ve hiçbir sıkıntı çıkmadı. NVC nin amacı zaten konsolosluğa gidecek evrakların eksiksiz ve doğru olduğunu teyit etmek. Sonuçta asıl konsolosluk çalışanları inceliyor evrakları. O yüzden Türkçe de kabul ediliyor. Bu konuda değişiklik olduğunu düşünmüyorum ama officer a göre değişiyor herhalde.


  • Bu arada konsolosluktan mülakatlardaki gecikmeninin nedenini öğrenen var mı? Gerçekten çok yordu artık, belirsizlik mahvetti bizi.


  • @ecom, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    ben bu hafta avukatimizla bu konuda uzunca bir görüşme yaptım ve burada yaşanan karmasiyi kafamda çözmeye çalıştım sağolsun çok yardımcı oldu. Ingilızce arşiv kayıtlı adlı sicil kaydının kabul edilmeme nedeni onda arşiv kaydı yoktur ibaresinin bulunmamasiymis. Kendisi bizden tüm evrakları türkçe ama orjinali ingilizce olanları olduğu gibi istedi. Ingilızce yuklenen evraklarda sıkıntı yaşanmasının nedenininse onların muhakkak orjinallerininde yüklenmesi gerektiğini fakat bazende bu kadar çok evrak yuklemenin memurun kafasını karıştırdığı için belgenin orjinalini gözden kaçırıp tekrar isteyebildigini ve bazende o evrağı kendi sitesinde yazdığı halde kabul etmeyip bununla ilgili açıklama yapildiginda aynı evrağı kabul ettiklerini söyledi. Ayrıca bazen amerikalı avukatların bizim resmi kurum evraklarını tam olarak bilmedikleri için böyle karmaşık durumlar ortaya cikabildiginide söyledi. Benim anladığım çok evrak çok tercumeden ziyade ne istiyorlarsa resmi sitelerinde onu yüklemek. Fazla kafa karıştırmamak ayrıca evrakların yönünü doğru taratıp yüklemek. Evet burada çok sorun yaşayan arkadaşımız oldu fakat buradan anliyoruzki her bir dosyada farklı burada yazdığım hatalardan birinin yapılmasıydı. Özellikle boşanma evrakı olarak çok yanlış evrak yüklendiğinide söyledi. Örneğin bir arkadaşımızın avukatı boşanma belgelerini yüklememişti ki bu sponsorluk dışında en önemli belgelerden nasıl atlar bir göçmenlik avukatı bunu cidden sinir bozucu. Ben uscis aşamasında aynı avukatla çalıştım hiç sıkıntı yaşamadım şimdi nvc asamasindada deneyimimi yine aktarırım bakalım bir sıkıntı olacak mı? Ama profesyonel işini iyi yapan bir göçmenlik avukatından edindiğim bilgileride sizlerle paylaşmak istedim belki insanların işine yarar diye çünkü birbirimize aktardığımız bu bilgi ve deneyimler çok önemli olsada bazen insanlar bazı detayları paylaşmayabiliyor özel nedenlerle bu olabilir ama buradaki diğer insanlar bunları okuyup yanlış yonlendirilebilir o detayı bilmedikleri için. Surece başlayan herkes bu başlığın ilk sayfasını dikkatlice okurlarsa zaten o bilgiler hala doğru ve geçerli. Umarım kimsenin süreci böyle durumlarla sekteye uğramaz. Bu bilgiler nvc aşaması için sonradan okuyan bir arkadaşımızın kafası karışmasın.

    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bu forumu değerli kılan birebir tecrübe sahiplerinden aktarılan bilgi birikimi zaten. Anladığım kadarıyla aşağıda paylaştığım linkteki evrakları hem İngilizce hem Türkçe yüklemek?

    https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Turkey.html


  • @drserdar Merhaba, PD tarihiniz nedir acaba?


  • @drserdar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Bu arada konsolosluktan mülakatlardaki gecikmeninin nedenini öğrenen var mı? Gerçekten çok yordu artık, belirsizlik mahvetti bizi.

    Arasak bile telefona bakılmaz diye aramadık. Çok büyük ihtimalle taşınma olayı gerçekleşecek.
    Mülakat konusuyla ilgili mail yoluyla ulaşılacak bir iletişim yolu varsa, bilen birisi paylaşırsa güzel olur.


  • Merhabalar.
    Konsolosluğun facebook adresine konsolosluk vize mülakatı hakkında ne yapabiliriz diye mesaj gönderince şöyle otomatik bir bildirim geldi;
    '' Bu gelen kutusu 7/24 izlenmemektedir ve konsolosluk konularıyla ilgili sorulara yanıt verilmez. ABD vatandaşıysanız ve yardıma/bilgiye ihtiyacınız varsa, +90-312-455-5555 numaralı telefondan bizimle iletişime geçiniz veya [email protected] adresine e-posta gönderiniz. Göçmen vizeleri veya LPR soruları için [email protected] adresine e-posta gönderiniz. Göçmen olmayan vize konuları için (turistler, eğitim, SWT, doktor olarak gönüllülük vb.) [email protected] adresine yazınız. ''
    Buradaki adrese mail gönderebiliriz.


  • @Samet-Ünlü aslında öyle değil nvc aşamasında türkçe evrakları türkçe olarak, orjinali ingilizce olanları olduğu gibi yükleyeceğiz biz. Yani herhangi bir çeviri yaptirmayacagiz avukatımız bu şekilde istedi sonucu aktarırım sizlere.


  • @drserdar bizde uscis aşamasında hepsini yeminli tercümana cevirtip yükledik bir sorun olmadı. Şimdide hepsini orjinal dillerinde yani türkçe olanı türkçe ingilizce olanları ingilizce yükleyeceğiz. Ama son zamanlarda çok arkadaşımız sorun yaşadığı ve bir kafa karışıklığı oluştuğu için paylaşmak istedim avukatimizin söylediklerini.


  • Yeni dq olanlara ne zamana mülakat tarihi veriyor Ankara?

    Bizim I-130 5 Ağustos'ta onaylandı. Tahmini ne zaman vizemiz pasaportumuzda olur inşallah?


  • @ekdodo siz dq emailini aldınızmı nvc aşaması bittimi imzanızda tarih göremedim


  • @MYusuf bizim avukata sorduk maile 2 ay sonra cevap veriyolar dedigi icin atmamistik ama ben simdi yazip attim sansimi denemek icin


  • @ekdodo önünde en az 5 aylik bi süreç var eksk evrak cikmazsa nvc de tabiki hersey yolunda giderse yaklasik 5 ay sonra alirsin pasaportunu

  • ⭐⭐

    Merhabalar arkadaşlar dün nişanlım ile evlendim 2 buçuk yılın sonunda. Kendisi amerikaya geri döndü şimdi ona kendi tarafımdan hangi evrakları göndermem gerekiyor nikah cüzdanı uluslar arası cüzdan kendisi Amerikan olduğu için tercümeci noter tastik yeminli tercüman ve apostilli olmalı dedi ama. Biraz inanmadım acaba doğrusu nasıl olmalı birde ilk başvuruda hangi evraklar gerekiyor uscise sunulması için okuyorum burada ama hata yapmamak için sizlere sordum
    Birde. Tercüman affidavit diye bir şeyden bahsetti Amerika’daki sistemlerdede evliliğimizi yasalaştırmak için. Bir şey anlamadım


  • @emirgenco, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhabalar arkadaşlar dün nişanlım ile evlendim 2 buçuk yılın sonunda. Kendisi amerikaya geri döndü şimdi ona kendi tarafımdan hangi evrakları göndermem gerekiyor nikah cüzdanı uluslar arası cüzdan kendisi Amerikan olduğu için tercümeci noter tastik yeminli tercüman ve apostilli olmalı dedi ama. Biraz inanmadım acaba doğrusu nasıl olmalı birde ilk başvuruda hangi evraklar gerekiyor uscise sunulması için okuyorum burada ama hata yapmamak için sizlere sordum
    Birde. Tercüman affidavit diye bir şeyden bahsetti Amerika’daki sistemlerdede evliliğimizi yasalaştırmak için. Bir şey anlamadım

    Merhabalar.
    Evliliğiniz hayırlı olsun inşAllah.
    Aile cüzdanı uluslararası olduğu için en baştan en sona kadar boş sayfalar dahil hepsini tarayıp yükleyenler kabul edildi. Biz sadece işlenmiş sayfaları yüklediğimiz için çeviri istendi.
    Doğum belgesi olarak e-devletten doğum, evlilik gibi olayları gösteren aile nüfus kayıt örneğini indirip İngilizce çevirisini yaptırın.


  • Merhabalar.
    Bugün konsolosluğu aradım. Bizim vize kategorimizle ilgili sayıya basınca sadece otomatik cevap çıktı ve gerekli bilgilerin olduğu kendi internet adreslerini incelemeyi tavsiye etti :)
    Başka bir sayıya basınca telefon çaldı, fakat kimse bakmadı.
    Gerçi acil bir durum olmadığı sürece aramanın veya mail göndermenin bir etkisi olduğunu düşünmüyorum maalesef. Onlar ne zaman uygun olursa bizimle o zaman iletişime geçiyorlar.
    Sanırım biraz daha sabır gerek.


  • @emirgenco, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhabalar arkadaşlar dün nişanlım ile evlendim 2 buçuk yılın sonunda. Kendisi amerikaya geri döndü şimdi ona kendi tarafımdan hangi evrakları göndermem gerekiyor nikah cüzdanı uluslar arası cüzdan kendisi Amerikan olduğu için tercümeci noter tastik yeminli tercüman ve apostilli olmalı dedi ama. Biraz inanmadım acaba doğrusu nasıl olmalı birde ilk başvuruda hangi evraklar gerekiyor uscise sunulması için okuyorum burada ama hata yapmamak için sizlere sordum
    Birde. Tercüman affidavit diye bir şeyden bahsetti Amerika’daki sistemlerdede evliliğimizi yasalaştırmak için. Bir şey anlamadım

    Hayırlı olsun. Konunun ilk sayfasındaki evrakları yeminli çevirileriyle birlikte yükleyeceksiniz. Apostil veya noter onayına gerek yok. Evlilik cüzdanını yüklemeniz evliliğinizi Abd'de yasallaştırmaya yeterli.

  • ⭐⭐

    @Samet-Ünlü çok teşekkür ederim harika bilgi


  • NVC'ye yüklerken askerlik durum belgesi için " Available: All Turkish citizens who have served in the military have discharge papers, which can be obtained from the e-government website. This document may be obtained only if the applicant is already discharged. If the applicant has postponed his duty, he needs to apply to one of the Military Branches to obtain the document." şeklinde ibare yazmışlar. Ben henüz askerliğimi yapmadım bu yüzden belgeyi yüklememe gerek yok mudur?

  • ⭐⭐

    Bu cr1 vize süreci bittikten sonra oturum kartı hazır mı olmuş oluyor yoksa onun içinde ayriyetten amerikada başvurmak. Mı gerekecek


  • @emirgenco, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Bu cr1 vize süreci bittikten sonra oturum kartı hazır mı olmuş oluyor yoksa onun içinde ayriyetten amerikada başvurmak. Mı gerekecek

    Green card hazırda beklemiyor. konsoloslukta alacağınız mülakatın olumlu sonuçlanmasi durumunda, Amerika’ya girişinizi gerçekleştirdikten sonra ABD içinde belirttiğiniz adrese green card gönderilecek. Tam anlamıyla rahata erişilecek an , bu an. Sizin Amerika’ya girişiniz gerçekleşmedikçe hiç bir şey sizin adınıza arka planda kendi kendine işliyor olmayacak.


Benzer Başlıklar

  • abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    908 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum