Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Yolunda Evlilik

• @mertem441, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Öncelikle herkese merhaba.erkek arkadaşım abd vatandaşı bir türk.geçtğiöiz nisan ayında turist vizesinden red yedim.Kendisi önümüzdeki aylarda Türkiyey gelip nikah kıymak istiyor.sorum şu.kendisi buraya gelip evlendikten sonra hemen abd e dönüp belgeleri oradan bizzat kendi elleriyle teslim edecek böylece süreç daha kısa olacak diyor.Bu doğru mudur ?

Bizzat elleriyle teslim etmektense online başvuru yapması daha hızlı sonuç almanızı sağlayacaktır. Postayla göndermektense online başvuru yapmak süreci en fazla 10 gün hızlandırır. Süreci kısaltacak tek etken hızlandırma talebidir. Şu an ortalama süreç 1.5 2 yıl sürmekte.

• postayla göndermeyecek amerikadaki elçiliğe kendisi gidip verecek.hızlandırma talebi nasıl oluyor peki ?o zaman süre ne kadar kısalıyor bilgi verir misisnz

• @mertem441, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

postayla göndermeyecek amerikadaki elçiliğe kendisi gidip verecek.hızlandırma talebi nasıl oluyor peki ?o zaman süre ne kadar kısalıyor bilgi verir misisnz

Göçmenlik bürosu demek istediniz sanırım? Elden vermek gibi bir durum söz konusu değil postalamanız gerekiyor. Bunun için de bütün formları, kanıtları, yazışmaları, fotoğrafları yazdırmanız gerekecek. Yukarıda da söylediğim gibi en hızlı, ekonomik, az uğraştırıcı ve güvenli başvuru şekli online başvurmaktır. Hızlandırma talebinde bulunmanız için insan hakları, sağlık veya Abd ordusuna hizmet etmek gibi önemli nedenler gerekiyor. Aşağıdaki bağlantıyı inceleyebilirsiniz.

https://www.uscis.gov/forms/filing-guidance/how-to-make-an-expedite-request

• Merhaba, benden yaşça büyük bir Amerikalı kız arkadaşım var. Aralık ayında Türkiye'ye gelecek ve evleneceğiz. Kendisi Los Angeles'ta yaşıyor. Aramızda ki yaş farkı benim vize almamda sıkıntı çıkarır mı? Vize almam ne kadar sürer kaç ay sonra Amerika'ya gidebilirim ? Ayrıca Amerika'ya gittiğimde çalışma iznimi ne zaman alabilirim bilgiye ihtiyacım var

• @notron 90 day fiancee de ornekleri var. gercek bir iliskiyse cikmaz bence. acip 90 days fiancee yi tlc den us olarak izleyebilirsin.

• @mazk2104 programa baktım şimdi izleyeceğim. Aramızda yaş farkı var ama evliliğimiz gerçek olacak birlikte yaşayacağız. Aralıkta Türkiye'ye geliyor

• @notron, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Merhaba, benden yaşça büyük bir Amerikalı kız arkadaşım var. Aralık ayında Türkiye'ye gelecek ve evleneceğiz. Kendisi Los Angeles'ta yaşıyor. Aramızda ki yaş farkı benim vize almamda sıkıntı çıkarır mı? Vize almam ne kadar sürer kaç ay sonra Amerika'ya gidebilirim ? Ayrıca Amerika'ya gittiğimde çalışma iznimi ne zaman alabilirim bilgiye ihtiyacım var

İlişkinizin iyi niyetli olduğunu kanıtladığınız sürece yaşın bir önemi kalmıyor. 20 yaş farkla evlenip giden bi tanıdığım vardı. Şu anda ortalama en az 1.5 2 yıl sürmekte toplam süreç.

• @notron gercek ve iyi niyetli ise bir sorun olacagini sanmiyorum kanitlariniz vs de olmali tabi fotograflar hesaplar ayni adres programi cidden izleyin bu arada. Gelmeden once size gercek bi fikir verir

• @mazk2104 merhaba aramızda 15 yaş fark var Türkiye'ye geldiği zaman bol bol fotoğraflarımız olacak ve gerçekten iyi niyetli ciddi bir evlilik olacak. Amerika'da yaşamadığım için ortak hesap nasıl olacak bilmiyorum ama konsolosluk mülakatı olduğu zaman her şeyiyle ortada olacak deliller. Paralı sahte bir evlilik değil ama yaş farkı nedeniyle o şüpheyle bakılacak o yüzden bir avukatla bu işi yürütmemi tavsiye eder misiniz

• @notron gercek bir evlilikse gercekten bir sorun olacagini sanmiyorum. Avukat konusu size bagli ama ben tutmamistim aramizda cok yas farki yok ama avukat arastirip konuya kendiniz karar verebilirsiniz. Buraya geldiginizde karar da verebilirsiniz bence. Avukat da sizin yazdiginiz bilgileri yazacak kagida. Esinizin ingilizcesi yeterli ise youtubedan video izleyerek dogru bolumlere dogru cevaplari yazabilirsiniz ayrica buradan da yardim alabilirsiniz greencard basvurusu icin. @crazycells de cevap verirse yas farki icin avukat gerekir mi daha guvenilir bir cevap olur :)

• çok teşekkür ederim

• Herkese merhabalar, 2023 talihlisiyim kız arkadaşımla 4 yıllık ilişkimiz bulunmakta (wp konuşmaları, fotoğraflar, otel rez. vs) resmi nikah yapıp sürece dahil etmek istiyorum. Burdaki birçok soruyu, cevapları okudum ama aklıma takılan bir soru var; kız arkadaşımla vize aldıktan sonra kız arkadaşımın Amerikada çalışma hakkı var mıdır?

• @notron merhaba avukatın yaş farkı gibi durumlarla ilgisi yok genelde sürece vakıf değilseniz vaktiniz yok ve bütçeniz uygunsa iyi bir göçmenlik avukatıyla çalışmak konfor sağlar. Ancak evlilik evliliktir iyi niyetliyse ve kanitliyorsaniz kimsenin sizi evliliğinizin özel koşulları nedeniyle yargilamaya hakkı yoktur. Sonuçta aşk bu değilmi. Ortak hesap ortak adres nasıl olabilir aynı ülkede yasamiyorken olmaz tabi o şartlar daha çok amerika içerisinde evlilik yapanlar için geçerli. Benim eşim amerikada yaşıyor ben vizemi bekliyorum ülkemde neler kanıt olabilir? Birlikte yaptığımız tatiller fotoğraflar onun sık sık beni ziyarete gelmesini ispatlayan uçak biletleri. Düğün nişan fotoğrafları yazismalariniz. Aile ile birlikte çekilen fotoğraflar. Bunun gibi şeyler yani.

• @ecom cevap için teşekkürler en son ihtimal için avukat düşünüyorum zaten şimdi araştırma yapıyorum. Aralıkta kız arkadaşım Amerika'dan Türkiye'ye gelecek bende kıbrıs'tan Türkiye'ye gidip evleneceğiz 1 ay kadar Türkiye'de tatil yapacağız. Daha sonra o gidince oradan işlem başlatacak bakalım ne kadar sürecek süreçler vs yaşayarak göreceğiz

• @isotti resmi nikah yaparsanız zaten mülakatta belirteceksiniz. İkiniz de vize almış olacaksınız. WP Konuşmaları, fotoğraflar, tatil fotoğrafları vs. içeren bir dosyanız olursa sorunsuz atlatırsınız. Hayırlı olsun.

• Merhaba arkadaslar ben k1 vizesiyle amerikaya geldim ve nisanlimla evlendim mayis 5 grencard basvuru yaptim ve temmuzun ilk haftasi parmak izi vermeye gittim ve parmak izinden 5 gun sonra eve EAD carti ve ssn numaram geldi acaba grencard gorsmesi EAD carttan ne kadar sure sonra belli oluyor

• Peki bir sorum daha olucaktı; Konsolosluk resmi nikah yaptıktan sonra Türkiye de birlikte yaşamamızı bekliyor mu?

• @isotti, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Peki bir sorum daha olucaktı; Konsolosluk resmi nikah yaptıktan sonra Türkiye de birlikte yaşamamızı bekliyor mu?

Hayır. Yaşarsanız tabii ki faydanıza olur çünkü formda bu soruluyor. "Birlikte yaşadınız mı?" Şeklinde. Bu soruyu birlikte yaşamadıysanız "yaşamadık" şeklinde doldurabiliyorsunuz. Herkesin beraber yaşayacak zamanı ve durumu olmayabiliyor. Örneğin eşiniz Abd'de çalışıyor olabilir. Geri dönüp vergilerini, faturalarını yatırmak zorunda kalabilir. Bu arada formdaki soru turistik ziyaretleri kapsamıyor. En az 6 ay, 1 yıl birlikte yaşayıp ortak fatura veya kira gibi ödemeleri yaptığınız durumları kapsıyor.

• @Güven-Tek selam vize ne kadar sürede çıktı Amerika'ya gidince çalışma izni hemen alınıyor mu ? Ben Türkiye'de evlenip gideceğim ne kadar sürer Amerika'ya gitmem

• @Samet-Ünlü @Stiff çok teşekkür ederim değerli cevaplarınız için.

Benzer Başlıklar

• 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • 33 Oy
    11k İleti
    788k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • ABD'de kaçak duruma düştükten sonra evlilik yapmak mümkün müdür?

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    9
    0 Oy
    9 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    @tugo, içinde söyledi: ABD'de kaçak duruma düştükten sonra evlilik yapmak mümkün müdür? @crazycells esimin vize statu suresi bitmeden evlendik yalniz suan sponsor bulamadigimiz icin dosyasini gonderemedik.suan overstay durumunda nasil bir yol izlememiz gerekir? Gc sahibiyim. ABD'de Green Card alabilmek için AOS yapmanız gerekiyor ve maalesef statüsünü kaybetmiş biri AOS sürecine başlayamıyor. Sadece IR kategorilerinde Green Card sürecine başlayacaksanız bu konuda bir istisna tanınıyor. O nedenle GC sahibi biriyle evlendikten sonra eğer statünüz yoksa Green Card sürecinize ABD'de devam edemiyorsunuz. Bu durumlarda evliliğin ne zaman gerçekleştiği değil, USCIS'in başvuruyu aldığı tarih önemli.
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k