@avar bu duyguları anlayabiliyorum. Ben 4 yıl "bana çıkmaz" diye başvurdum. Başvurunca hayatıma hiç çıkmayacak gibi devam ettim. 28 Temmuz'da dağıtılan son mülakat hakkında bilginiz yoktur diye söyleyeyim. 2900lü numaralar beklerken mülakat dağıtımını 7000-10000 arasına yaptılar. 7000 olup mülakat alamayan da oldu. 7000 öncesi arkadaşlar alamadı. Düşünün, numaranız 3000 diye seviniyorsunuz. İlk gidenlerden olmanız gerekiyor. Ama mülakat alamıyorsunuz. Twitter'da takipleştiğim bir Dv2022 talihlisi bir arkadaş var. Telegram grubunda ve forumda yok. Formu doldururken bir sürü şüpheyle Ağustos ayında doldurmuştu. Onun da bu 7000-10000 bloğunda olduğunu bildiğimden mesaj attım. Mülakat gelmiştir sana dedim. Arkadaş 5 gün sonra mesajımı gördü. "Aaa evet gelmiş" dedi. O kadar umrunda değil ve muhtemelen gitmeyecek. Ama öte yandan biz kendimizi parçaladık. Ben geçen hafta işi bırakıp mülakat alma umuduyla Malezya'ya gitmeye kalktım. Malezya'ya gitmek için tek yön uçak bileti 25-30 bin tl. Olumsuz cevap alınca vazgeçtim. Paramı kurtardım ama ruh sağlığım kalmadı.
Belki de dediğiniz gibi kısmettir. Ben gerçekten çekilişe odaklanmayanlara çıktığına inanıyorum. Kısmette varsa oluyor belki de. Benden sonra formu onaylayıp mülakat alan oldu. 16000 civarında mülakat alan arkadaşlarım oldu. Hele son 7000lere dağıtılan mülakatı düşünün. Numaranız diyelim 7200. 7199 aldı, 7201 aldı. 7200 almadı. Neden almadı ? Bilen yok. Açıklama yok. Maillere yanıt yok. Olan hayatından 15 ayı erteleyen bize oldu. Ben bugün hayatıma devam etmekte zorlanıyorum. Evet çekilişte seçilmek vize garantisi demek değil. Evet herkes gidecek diye bir koşul yok. Ama mülakat dağıtım şekli o kadar adaletsiz oldu ki, olan kurduğumuz hayallere ve ertelediğimiz hayatlara oldu.
Bakın Ankara, İran'a da mülakat verme yükümlülüğünde. İranlı arkadaşlarımız da mülakat alsın, bu coğrafyadan kurtulsun, kendilerine hayat kursun. Ama askerlik yapanlar ret yiyormuş. Doldurduğunuz formda askerlik bilgisi giriliyor. Bakın İran'ın vize sayılarına. Yarısına yakını ret. Eee bu askerlik bilgisi sizde var. O zaman o arkadaşları çağırmayın, vize alma ihtimali daha yüksek Türk vatandaşlarını çağırın. Askerlik yapan İranlılar ret yemek için Ankara'ya geldiler, biz hayatımızı değiştirecek 3 dakikalık mülakata çağırılmadık.
Bu forumda bu süreçleri çok iyi bilen arkadaşlar var. Ama aslında kimse çok iyi bilmek zorunda değil. Banane KCC'nin mesai saatlerinden ? Ama biliyorum, çünkü günlerce mail bekledim. Mesaileri başlasın da cevap yazsınlar diye bekledim. Hangi KCC çalışanı hangi maili atacak onu bile ezberledik. Oysa yapmamız gereken sadece hazır bekleyip mülakat mailimiz geldiğinde evrakları hazırlayıp süreci ilerletmekti. Bugün bir insanın en kıymetli hazinesinin zaman olduğuna inanıyorum. Ben biriyle buluşuyorsam, 1 saat bekletirse haliyle bozulurum. Siz bugün otobüs 10 dakika geç kalsa bozulursunuz. Çünkü en değerli şey olan zamanınızdan çalınıyor. Bugün bizim zamanımızdan 15 ay çalındı.
Böyle şeyler yazınca Dv2020, Dv2021 kazananı arkadaşlara haksızlık ediyor olmayayım. Kendilerine her zaman destek olmaya hazırım. Kendilerinin en büyük şanssızlığı Covid süreci oldu maalesef. Mahkeme kazandılar, rezerv edilen vize sayısı belli. Ona bile yokuş yapıyorlar. Bizde covid yoktu ama covid etkilerini bahane ettiler. Öte yandan neredeyse rekor vize basıldı Dv2022'de. Birçok ülke %75-%80 oranında mülakat dağıttı. Koskoca Ankara %55 civarı mülakat dağıttı. Eee ben şimdi Dv2024'ü kazanırsam nasıl sevineyim ? Nasıl hayatımı buna göre planlayayım ? Çok yazık ettiler.