Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Stiff
    Öncelikle şunu belirteyim 5-6 senedir başvuru yapıyorum. Hiç çıkmadı malesef. Çıkmış olanların tecrübelerini paylaştığı "DV2xxx aşamaları" konularınada hiç girmedim yıllardır. Her çekiliş arkasından gelen yine olmadı duygusu sonrasında hiç oralarda kazanmışları izlemek gelmedi içimden.

    Şimdi bu yazdıklarınızdan gerçekten hiç haberim yoktu. Öyleki işin bu kısmını hiç düşünmemiştimde. Anlattıklarınızı dehşetle okudum resmen. Gerçekten çok zor olmuş durum sizin için. Şimdiye kadar çıksında nolursa olsun durumundaydım artık bi çekincem daha oluştu. Çekiliş öncesi nasip demeyi öğrenmiştim ama çekiliş sonrasıda nasip demeyi öğrenmek lazım galiba psikolojiyi korumak için.


  • @avar bu duyguları anlayabiliyorum. Ben 4 yıl "bana çıkmaz" diye başvurdum. Başvurunca hayatıma hiç çıkmayacak gibi devam ettim. 28 Temmuz'da dağıtılan son mülakat hakkında bilginiz yoktur diye söyleyeyim. 2900lü numaralar beklerken mülakat dağıtımını 7000-10000 arasına yaptılar. 7000 olup mülakat alamayan da oldu. 7000 öncesi arkadaşlar alamadı. Düşünün, numaranız 3000 diye seviniyorsunuz. İlk gidenlerden olmanız gerekiyor. Ama mülakat alamıyorsunuz. Twitter'da takipleştiğim bir Dv2022 talihlisi bir arkadaş var. Telegram grubunda ve forumda yok. Formu doldururken bir sürü şüpheyle Ağustos ayında doldurmuştu. Onun da bu 7000-10000 bloğunda olduğunu bildiğimden mesaj attım. Mülakat gelmiştir sana dedim. Arkadaş 5 gün sonra mesajımı gördü. "Aaa evet gelmiş" dedi. O kadar umrunda değil ve muhtemelen gitmeyecek. Ama öte yandan biz kendimizi parçaladık. Ben geçen hafta işi bırakıp mülakat alma umuduyla Malezya'ya gitmeye kalktım. Malezya'ya gitmek için tek yön uçak bileti 25-30 bin tl. Olumsuz cevap alınca vazgeçtim. Paramı kurtardım ama ruh sağlığım kalmadı.

    Belki de dediğiniz gibi kısmettir. Ben gerçekten çekilişe odaklanmayanlara çıktığına inanıyorum. Kısmette varsa oluyor belki de. Benden sonra formu onaylayıp mülakat alan oldu. 16000 civarında mülakat alan arkadaşlarım oldu. Hele son 7000lere dağıtılan mülakatı düşünün. Numaranız diyelim 7200. 7199 aldı, 7201 aldı. 7200 almadı. Neden almadı ? Bilen yok. Açıklama yok. Maillere yanıt yok. Olan hayatından 15 ayı erteleyen bize oldu. Ben bugün hayatıma devam etmekte zorlanıyorum. Evet çekilişte seçilmek vize garantisi demek değil. Evet herkes gidecek diye bir koşul yok. Ama mülakat dağıtım şekli o kadar adaletsiz oldu ki, olan kurduğumuz hayallere ve ertelediğimiz hayatlara oldu.

    Bakın Ankara, İran'a da mülakat verme yükümlülüğünde. İranlı arkadaşlarımız da mülakat alsın, bu coğrafyadan kurtulsun, kendilerine hayat kursun. Ama askerlik yapanlar ret yiyormuş. Doldurduğunuz formda askerlik bilgisi giriliyor. Bakın İran'ın vize sayılarına. Yarısına yakını ret. Eee bu askerlik bilgisi sizde var. O zaman o arkadaşları çağırmayın, vize alma ihtimali daha yüksek Türk vatandaşlarını çağırın. Askerlik yapan İranlılar ret yemek için Ankara'ya geldiler, biz hayatımızı değiştirecek 3 dakikalık mülakata çağırılmadık.

    Bu forumda bu süreçleri çok iyi bilen arkadaşlar var. Ama aslında kimse çok iyi bilmek zorunda değil. Banane KCC'nin mesai saatlerinden ? Ama biliyorum, çünkü günlerce mail bekledim. Mesaileri başlasın da cevap yazsınlar diye bekledim. Hangi KCC çalışanı hangi maili atacak onu bile ezberledik. Oysa yapmamız gereken sadece hazır bekleyip mülakat mailimiz geldiğinde evrakları hazırlayıp süreci ilerletmekti. Bugün bir insanın en kıymetli hazinesinin zaman olduğuna inanıyorum. Ben biriyle buluşuyorsam, 1 saat bekletirse haliyle bozulurum. Siz bugün otobüs 10 dakika geç kalsa bozulursunuz. Çünkü en değerli şey olan zamanınızdan çalınıyor. Bugün bizim zamanımızdan 15 ay çalındı.

    Böyle şeyler yazınca Dv2020, Dv2021 kazananı arkadaşlara haksızlık ediyor olmayayım. Kendilerine her zaman destek olmaya hazırım. Kendilerinin en büyük şanssızlığı Covid süreci oldu maalesef. Mahkeme kazandılar, rezerv edilen vize sayısı belli. Ona bile yokuş yapıyorlar. Bizde covid yoktu ama covid etkilerini bahane ettiler. Öte yandan neredeyse rekor vize basıldı Dv2022'de. Birçok ülke %75-%80 oranında mülakat dağıttı. Koskoca Ankara %55 civarı mülakat dağıttı. Eee ben şimdi Dv2024'ü kazanırsam nasıl sevineyim ? Nasıl hayatımı buna göre planlayayım ? Çok yazık ettiler.


  • @nicky, içinde söyledi: [DV2024 Sohbet Odası]

    aynı caddenin günümüzdeki hali:

    Vidyonun sonunda ulaşılan saat kulesini yıkmış mı vicdansızlar. Güncel halinde ben bulamadım 🙂


  • @Stiff
    Neler anlattın be hocam. Ne düşüneceğimi şaşırdım inan ki. Diğer herşey bi yana CN nonun dışında mülakat dağıtmanın cidden mantığını açıklasalar iyiymiş bari. İnsanın aklına bi süre komplo geliyor ister istemez. Mülakat alanların ortak yanlarını merak etmeye başladım. Acaba mülakat önceside bi eleme mantığımı geliştirdi Ankara? Buna hakkı var mı? Hesap sorulabilir bi durum muhtemelen ama biz şuanda bunun için ABDde dava açabilirmiyiz? Masrafları ne olur? Düşünsene 7199 ve 7201 almışken mülakat alamayan 7200 dava açsa haklı çıkar gibi sanki. Ama mülakat verip elerler bu seferde. Arada kalan o 7200 örneğindeki gibi tekil sıkıntısı olanların sıkıntı ds260da hata olabilir mi?

    Meselenin içinde bulunmak cidden hasta eder insanı. Bugün içerisinde sizden duyduklarım beni cidden telaşlandır. Ankaranın bu kadar başına buyruk oluşunun bi açıklaması olmalı. Algılayamıyorum ben bunu.

    Biyandan da ABDye gitmek için uğraşmakta ayriyetten haklıyız galiba. Çünkü ABD konsolosluğu bile bu topraklara gelince adalet duygusu yok oluyor baksana.


  • @avar mülakat dağıtımının son dağıtıma kadar bir mantığı vardı. Ha doğru bir mantık olduğu tartışılır ama mantığı vardı. Son dağıtımda bu mantık ortadan kayboldu. 71xx, 73xx mülakat alırken arada 72xx olup mülakat alamayan arkadaşım var. Forumda da aynı sıralarda olup alamayan birini gördüm. Ortak nokta ben de aradım ama bulamadım. Hani çok ısrar eden, her yere yorum yazan, sürekli mülakat için mail yazan insanlara mı vermediler diye düşündüm. Ama böyle olup alan arkadaşlarımız da oldu. Muhtemelen aynı kişilerden gelen mailleri okumuyorlar bile. Zaten mail yazınca otomatik mail dönüyor. Bir daha yazınca dönmüyor. Büyük ihtimalle spam işaretliyorlar. Hayatta en sevmediğim şey ısrardır. Mayıs ayına kadar hiç mail atmadım, sessizce sıramı bekledim. Şimdi her konsolosluğa yazıyoruz. Belki iyi bir anına denk gelir de kabul ederler umuduyla... Maalesef çok mail yazıldığı için şansımız da kalmadı artık.

    DV2024'e muhtemelen başvuracağım ama seçilmeyeceğim. Belki birkaç yıl içinde şans yüzüme güler. DV2022'de çok fazla deneyimim oldu. Kazanırsam kimseye söylemeyeceğim. DS-260 formunu o gece dolduracağım. Hayatımı buna odaklamayacağım. Telegram grubunda her söylenene inanmayacağım. Bunun bir topluluk işi, bir kader ortaklığı, birlikte bir psikolojik süreç olduğunu deneyimlemiş olsam da; sonlara doğru bireysel bir kendini kurtarma çabasına dönüştüğünü gördüm. Bu yüzden benim bundan sonraki talihlilere tavsiyem, en yakınınız dahi kimseye söylemeyin ve kendinizi her senaryoya hazırlayın.


  • @Stiff Harika bir özet olmuş hocam. Türkiye’den herkesin alabileceği kadar talihli sayısı varken, boşu boşuna vaktimiz, hayatımız, hayallerimiz gitti.

    Ayrıca bir sonraki iletinizde söylediğiniz gibi peş peşe email ile soru sormanın negatif yönde etkilediğini düşünüyorum. Bilerek sıranın sonuna atma gibi şeyler yapmış olabilirler.


  • @emirrr Merhaba. Case Numberıma göre tahminim Ekim-Aralık arası mülakat gelir diye düşünüyorum. Henüz kesin bir bilgi yok. Cut-off bülteninin yayınlanmasını bekliyoruz. Önümüzdeki 5-6 gün içinde sanırım yayınlanıcak.


  • @FlyingAllAroundWorld 23 ün ilk bülteni yayınlandı zaten. EU için cutoff 5700.

  • ⭐⭐⭐

    @Stiff Sayın @Stiff , lütfen üzmeyin kendinizi. Toparlamaya çalışın. Dediklerinizde haklısınız. Yapılanlar ağır geliyor ama yapacak birşey yok maalesef. Ülke şartları ancak bu kadar.
    Bitti dediğinizde de bitmiyor hayat. Bir şekilde devam ediyor. Bazen bitti denilen yerde yeni kapılar açılır. Ben de birçok hayal kurdum, kendime hedefler koydum. Lakin kendime diyorum ki, bu hayaller ve hedefler sadece biraz daha ertelendi. Lütfen umudunuzu kaybetmeyin.


  • @Stiff Tamamen haklısınız hocam. Ben genel olarak hayatta kendimi şanslı hisseden bir kişiyim. İlk başvurumda çıkacak diye o kadar inandım ki, sonra amerikadaki gc'lı arkadaşıma bahsettim. O da sizin mesajınızdaki konulardan bahsetti; çıksa bile erkenden sevinme dedi dosya numarası önemliymiş bilmiyordum. Her aşaması tamamen şans olan bir loto. Zaten sonuç olarak kazanamadım heyecanlı bekleyiş kısa sürede sonlandı benim için..


  • Herkese selamlar. Bu zamana kadar hiç başvuruda bulunmamıştım ama ülkenin gidişatıyla beraber artık zamanı geldi de geçiyor. Bu saatten sonra zararın neresinden dönersek kar. Bakalım bu serüven kaçıncı başvuruda sona erecek 🙂 şimdiden herkese bol şans dilerim 🙂


  • @Stiff, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Telegram grubunda her söylenene inanmayacağım. Bunun bir topluluk işi, bir kader ortaklığı, birlikte bir psikolojik süreç olduğunu deneyimlemiş olsam da; sonlara doğru bireysel bir kendini kurtarma çabasına dönüştüğünü gördüm. Bu yüzden benim bundan sonraki talihlilere tavsiyem, en yakınınız dahi kimseye söylemeyin ve kendinizi her senaryoya hazırlayın.

    Geçen gün burada yurtdışında Türklerin birbirinden uzak durması konu olmuştu. Desenize siz daha gitmeden uzaklaşmaya başlamışsınız. Telegram grubunda ne yaşandı bilmiyorum ama bu şekilde tünelin ucunda ne olduğu belli olmayan bir süreçte bu forumun büyük bir nimet olduğunu düşünüyorum. İnanıyorum ki telegram grubuda öyledir. İllaki kötü niyetli insanlar toplum varlar ama iyi niyetlilere buradakinden daha iyi ulaşabileceğimiz yerde yok. Etrafınız konuyla ilgili çok konuşmamak kısmına bende katılıyorum. Kendi hayatın ve hayyallerin konusunda başkalarına bişeyler anlatmak zorunda kalmak çok sevimsiz bi duıygu.

    Atılan maillerin sizi gerilere taşıdığına inanmak gelmiyor bi yandan içimden. TRde bi devlet dairesinde olsa belki falan derim ama konsoloslukta bu olmaz gibi hissediyorum. Sonra konsolosluktada bizimkiler çalışıyor diyorum bi yandanda. Bu konuyu davaya taşıyamayacağını düşünen bi çalışanın kasten bunu yapması okadar da imkansız değil gibi sanki. Bide aklıma adam kayırma kısmı geliyor. Sonuçta o konsolosluğun çalışanları vs de ankarada biyerlerde yaşamaktalar. Komşusu eşi dostu çekilişi kazandıysa CN no önemsiz dendiği anda onları öne almasını kim engelleyebilir. Hatta bunun için bedel istemesi durumunda düşünüyorumda kimler ne ödemeler yapar aslında.

    İyice kafanızdakilerin üzerine gitmiş oldum bugün ama bu yaşadıklarınızı ilk defa bugün duymuş olarak cidden benide çok etkiledi. Akıl alır gibi değil sizin içinden geçtiğiniz süreç. Umarım en olumlu şekilde son bulur.


  • @avar iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Telegram bu süreç için büyük nimet. Zaten Twitter'da DV2023 kazananı arkadaşlara denk geldim, direkt Telegram gruplarına katılmalarını söyledim. Sadece grupta her konuda söylenenlere göre değil, kendi araştırma ve deneyimlerimizle de hareket edilmesi gerektiğini öğrendim.

    Yeniden çekilişe katılıp kazanma şansımız bu sürecin bizim için olumlu sonlanmasına oranla daha yüksek ihtimal gibi gözükse de, tekrar teşekkürler. İsteyen ve bekleyen herkes için aynı dilekleri paylaşıyorum.

  • ⭐⭐⭐

    Gene gecenin körü ve gene tuhaf düşüncelere daldığım bi gece. İstanbul aşırı derecede nemli 1 saat önce duş aldım ancak suan terden sırılsıklam oldum. Hayatımda olumlu gelişmeler oluyordu hepsi bi anda negatife döndü tekrardan. Ne zaman bişeyi başarmaya çok yaklaşsam gene benden uzaklaşıyor. Sebebini anlamadığım şekilde hayatımı bir türlü düzene sokamıyorum.. Bir saat önce liseden arkadaşımın nişanlandıgını gördüm. O an nasıl dank etti nasıl içimde bi boşluk yarattıysa hayatımı baştan asagıya düşünmeye başladım. Türkiye şartlarının ne kadar beni zorladığını,özel yaşantımın hayatımı ne kadar derinden etkilediğini. 5 yıl önce sorulan 5 yıl sonra kendini nerde görüyorsun sorusunu düşününce hiç burası olduğunu olmadıgını hayal etmemiştim. Şimdi bu gece kendime soruyorum 2027 yılında kendini nerede görüyorsun? Uzun yıllardır aklında olan Amerika’da mı olacaksın,yoksa şuanki halinin aynısı mı olacaksın? Yıllardır peşinden koşuyorum bi sıralar sadece başvurup bırakıyordum çıkarsa çıkar çıkmazsa çıkmaz kafasındaydık ancak şuanki Türkiye şartların ve hayatım da ki olumsuzluklar beni o kadar yıprattı ki.. En son Kanada’ya çevirdiğim rota ne oldu derseniz maddiyat kaynaklı vazgeçtim. Belki Kanada’da kaldığım sürede amerikaya geçmenin bir yolunu bulabilirim diye düşünüyordum. Turist vizesine başvurup ilk adımı öyle mi gerçekleştirsem diyorum ama göçmenlik isteğim var bu yolla gidersem yanlış bişey yaparım diye de korkuyorum kendimden. Asıl korkutan şeylerden biri ise amerikaya günün birinde gider ya tutunamazsam? O zaman ne yaparım? Türkiye’den çıktıktan sonra tatil dışı dönmeyi aklımın ucundan bile geçirmiyorum. Hoş 2024 için başvuru yapmak,çekilişin çıkması mülakatın gelmesi vs derken içim daha çok kararıyor. Yani bi yerden sonra kesinlikle herşey düzelicek bundsn eminim ama daha hayatın en başlarında bunları yaşamış olmam / yaşıyor olmak gerçekten çok üzücü. Herkese iyi geceler diliyorum 💤🌙


  • @charon, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @arbalet kuyumcu ustasıysan hocam karayip adalarına yerleş. Özellikle st.martin falan, deli gibi kuyumcu arıyor. Genelde oradaki magazalardan alışveriş yapan kuyum magazalarının yüzüklerini vs. ayarlarsın, yüzük başı 20 30 dolar alıyorlardı hatırladığım kadarıyla.

    Alaskada mücevher satarken her gün tek magazadan 10 15 yüzük götürürdüm ben. Bizim dışımızda 50 mağaza daha vardı. Yüzükleri ayarlayan da senegalli bir elemandı.

    Güzel kardeşim ilgin için teşekkür ederim araştıracağım, eksik olma 🍻


  • Uzun zaman sonra tekrar döndüm. Muhtemelen bu soruma birçok arkadaş sinirlenecek ancak soracağım; pasaport konusuyla alakalı bir gelişme oldu mu? Duyduğum kadarıyla bu aralar pasaport başvuruları çok yavaş ilerliyormuş bundan dolayı şart devam edecekse yenilemek için başvurmakta fayda var şimdiden.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @this-time89 kimse sana kızamaz izin vermeyiz bu sorunun cevabını veriyorum

    kılavuzu bekliyoruz.


  • @avar, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @nicky, içinde söyledi: [DV2024 Sohbet Odası]

    aynı caddenin günümüzdeki hali:

    Vidyonun sonunda ulaşılan saat kulesini yıkmış mı vicdansızlar. Güncel halinde ben bulamadım 🙂

    valla sanıyorum yıkılmıs 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @waterman Bu aralar çoğu insanın canı sıkkın. Kendi adıma konuşarak başlayayım. Bir ara aynen sizin gibi bir durumdaydım. Neye elimi atsam kuruyordu. Ya da ben öyle sanıyordum. İçimdeki hırs ve boşluk birbirini kovalıyordu adeta. Baştan söyleyeyim dindar biri değilimdir. Ama Kudretin ve İlmin sadece Allah'ın elinde olduğunu çok garip bir anda (orası bende kalsın) kabullendim. Bir anda oldu bu. Tabi ki elimden geleni yapmak zorundaydım ve yapmaya da devam ettim. Bu olaydan sonra bazı işlerim yoluna girmeye başladı. Bir elim yağda bir elim balda değildim ama eskisine göre iyi olmaya başlamıştı. Meslek gereği çok karşılaştığım için en büyük zenginliğin sağlık olduğunu da iyice anlamış oldum. Zaman kavramını da unutmamak gerek. En büyük zenginlik zaman ve sağlık.
    Neyse sizin için müsaadeniz varsa birkaç söylemek isterim. Sadece kendi bakış açım. Yaptığınız veya yapmak istedikleriniz belki de size uygun değildir. Sizin için hayırlı da olmayabilir. Veyahut bir yerlerde yanlış bir adım atıyor olabilirsiniz. İnancınız var mı yok mu bilemem, saygı da duyarım. Ama maneviyatınızı da bir kontrol etmenizi öneririm.
    Yurtdışı konusunda ise kesin tavsiyem mümkünü varsa önce bir Almanya, İsviçre gibi bir schengen vizesi olan yere gittikten sonra Kanada vizesine başvurmak. Bu ülkelerden birine giderseniz o zaman Amerika, Kanada'ya kesin vize alırsınız. Bunu, şartlarınızı bilmediğimden söylüyorum.
    Hep derim , nasipten öte yol yoktur. Nasibiniz de yaptıklarınıza bağlı olarak şekillenir. Teselli eder mi bilmem. Mesela bana GC çıktı ama mülakat alamadım. Yine de vazgeçmeyeceğim. Yapmam gerekenleri yapmaya devam edeceğim. Eğer üzerime düşeni yapmazsam asıl o zaman derin bir boşluğa düşer ve buhrana girebilirim.
    Dertleşmek istemişsiniz ben de naçizane cevap vermek istedim. Kedninize iyi bakın.


  • Bu süreçleri Yakından takip edebilen En kalite danışmalık tavsiye edebilir misiniz?
    En Düşük Maliyetler Danışmanlık
    En Kaliteli Uyarlama Süreçleri
    En kalite Kazanım sonrası Mülakat süreçleri
    En Ucuz En Kaliteli
    Tavsiyelerinizi bekliyorum...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum