Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

Ulaşım, Ulaştırma ve Haberleşme
873 213 134.6k 217

  • Eger cok yuksek milde arac alinmiyorsa motor omrune bakmak mantiksiz. Bakimli Toyota motorlari cok rahat 400-500bin mil yapar. Bakimli diyorum dikkat cekerim. 100-150bin milde motor degistiren cok toyota biliyorum.
    En mantikli arac yakiti en az tuketen olacaktir. Bu da prius. Kolay gelsin.


  • @mara, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

    Eger cok yuksek milde arac alinmiyorsa motor omrune bakmak mantiksiz. Bakimli Toyota motorlari cok rahat 400-500bin mil yapar. Bakimli diyorum dikkat cekerim. 100-150bin milde motor degistiren cok toyota biliyorum.
    En mantikli arac yakiti en az tuketen olacaktir. Bu da prius. Kolay gelsin.

    Teşekkürler hcam. Tahmini prius fiyatları nedir acaba delivery yaparak uzun yıllar goturecek araç için kaç mil de prius almalıyız. Sıkıntı cikarmamasi açısından.


  • Bu ileti silindi!

  • Toyota araclari interior olarak cok albenisi yok ama motor ve parcalari bakimindan Amerika'da en cok tercih edilen aractir. Dusunun arap collerinde bile Toyota dan iyisi yok.Ayrica ikinci ellerde fazla deger kaybetmiyor. Hemen satabiliyorsunuz.


  • Daha once toplamda 10 yil kadar 3-4 cesit Toyota kullandim. Motor ve yedek parca olarak cok dayanikli ve avantajli bir marka. Ic design ve aksesuar olarak oldukca basit sayilirlar. Yani arac icinde konfor ve rahatlik istiyorsaniz, Toyota size gore degil. Motor olarak dayaniklilik ve tamir/bakim rahatligi istiyorsaniz, oldukca iyi bir tercih olabilir.

    Bir arkadasimda 2005 model Corolla vardi. Sifir almisti ve hep delivery islerinde kullandi. 8 yil kullandi ve 400k mileage gecti. En sonunda $1k fiyata NJ de bir galeriye satti.


  • @mexido japon araclari pek ilgilendigim araclar degil dolayisiyla piyasasini bilmiyorum. Cargurus, Carvana, Craigslist gibi app ve sitelerden butcenize gore bakabilirsiniz.

    Masraf cikarmama olayi biraz sans. Butceniz dusukse mecbur yasi yuksek bir arac alacaksiniz. Ne kadar temiz ve dusuk milde olursa olsun kullanilan malzemelerin bir omru var. Butceniz dustukce kendinizi cikabilecek masraflara karsi ayarlamanizi tavsiye ederim.


  • @mara, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

    @mexido japon araclari pek ilgilendigim araclar degil dolayisiyla piyasasini bilmiyorum. Cargurus, Carvana, Craigslist gibi app ve sitelerden butcenize gore bakabilirsiniz.

    Masraf cikarmama olayi biraz sans. Butceniz dusukse mecbur yasi yuksek bir arac alacaksiniz. Ne kadar temiz ve dusuk milde olursa olsun kullanilan malzemelerin bir omru var. Butceniz dustukce kendinizi cikabilecek masraflara karsi ayarlamanizi tavsiye ederim.

    Haklısıniz teşekkürler bilgilendirme için.


  • @MySea hyundai ve kia markalari hakkinda tecrubeleriniz neler. Ikinci el piyasasi cok yukseldi seytan dior bari biraz daha zorlayip 0 arac alayim.


  • @Doncarleone Ikisinden de kullanmadim. Ancak Hyundai kullanan eskinden bir is arkadasim vardi. Cok memnundu.

    Kia Soul kullanan arkadaslarim var. Yakit konusunda cok memnunlar. Bana gore arac biraz kucuk. Bu arada Kia modelleri trafikte son zamanlarda cok gormeye basladim.


  • @MySea

    tesekkure ek bunun nedeni birazda abdlinin de refah duzeyi son iki senede ciddi dustu.


  • @Doncarleone Bence ondan daha cok, orta ve ust duzey sifir araclarin hemen bulunamamasi. Yani simdi oyle bir arac almak isterseniz, listeye adiniz yaziliyor ve 2 ile 6-7 ay arasi bir bekleme donemi var. Kia da bekleme suresi nedense biraz daha az.


  • arkadaslar merhaba, ben ssn i yeni aldim. EAD icin gecerli olan. simdi o ssn ile uber doordash hesabi acip birilerine kiraya vermek istiyorum. Kendim calisamiyorum ama bir getirisi olsun istiyorum. Birilerine kiralasam guvenli midir ? yasal acidan bir soru cikarir mi ?


  • @mazk2104

    yaptigin olay yasadisidir. Ayrica sene sonu o kazanci vergilendirmen gerekir. Forumdada bu tarz konulari konusmayi tercih etmezler ve onermezler.


  • @mazk2104, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

    arkadaslar merhaba, ben ssn i yeni aldim. EAD icin gecerli olan. simdi o ssn ile uber doordash hesabi acip birilerine kiraya vermek istiyorum. Kendim calisamiyorum ama bir getirisi olsun istiyorum. Birilerine kiralasam guvenli midir ? yasal acidan bir soru cikarir mi ?

    Bildiğim kadarıyla F1 ve turist de ssn olmadığı için kiraliyorlar fakat sadece doordash hesabı kiralanabiliyor diye biliyorum. Fakat çok fazla görüyorum kiralayan Uber doordash vs. Anlamadığım F1 ve turist Uber i kiraladiginda nasıl kullanıyor? Kiralar haftalık 100-150 civarları basliyor.
    Siz delivery yapmayacak misiniz? Başka işte mı çalışıyorsunuz.?
    Orda olsam sizden kiraladım ama malesef tr deyim:)) bu arada kaça kiralamayı düşünüyorsunuz hesaplarınızı?


  • @Doncarleone bu yuzden sordum iste yasadisiysa yapmamak icin 🙂 iyi o zaman hic bulasmayayim. vergilendirsem de yasadisi galiba dogru mudur ? @mexido muhtemelen legal yollarla kendilerine bu hesaplari alamadiklari icin kiraliyorlardir. Ben yapmayacagim @Doncarleone yasal degil demis zaten hic hesap acmam bile muhtemelen 🙂


  • Ocak ayinda 2010 model 99.000 milde Toyota Prius u 10.000 USD ye almistim. 2021 Ekim ayinda ise 2011Toyota Camry icin 11.000 odemistim.
    Ikisini de sorunsuz kullaniyoruz. Prius u sirket isleri icin kullaniyorum, neredeyse kendini amorti etti. Siket mil basi 0.58 cent oduyor.


  • @mazk2104. Beni ilgilendirmez forum yonetimi de degilim:) Adamin yaptigi gelir senin is mine 1040 olarak Sana geliyor. Herseyi gec adam maniac cikar Kim yapti su siparisii getiren adam yapti recorddaki kisi sensin. Sabikalisin


  • Haftalık 100 150 200 neyse bilmiyorum o rakamlara kiralayıp uğraşcağina sadece haftasonu çıksan bile iyi para yapacağını düşünüyorum. Onun disinda kiralattigin kişi hunharca sabah aksam para yaparsa sene sonunda sana tertemiz bir vergi çıkar. Onuda hesaba katmalısın. Yoksa bende turist vizesi olsa sırf kafa dağıtmak için gelir 6 ay kiralardım 🙂


  • Sadece haftasonlari ve canlı gunlerde gunde 6 saat calisarak ayda 4-6k arası yapan arkadaşımı tanıyorum bu arada..


  • @ethsea, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

    Sadece haftasonlari ve canlı gunlerde gunde 6 saat calisarak ayda 4-6k arası yapan arkadaşımı tanıyorum bu arada..

    Merhaba hcam hangi eyalet de çalışıyor acaba? Bende ilk etapda delivery yapmayı düşünüyorum. Bu arada delivery mi Uber mi yapıyordu?


Benzer Başlıklar

  • Amerika’da Tır ehliyeti.

    Ulaşım, Ulaştırma ve Haberleşme
    2
    0 Oy
    2 İleti
    299 Bakış
    Kadir UçanoğluK
    Merhaba kemal bey iş konusunda yardımcı oluyorlar mı şöför olarak ehliyeti aldıktan sonra
  • Amerika’da Tır yatırımı Yapmak

    Ulaşım, Ulaştırma ve Haberleşme
    18
    0 Oy
    18 İleti
    13k Bakış
    S
    @aliarmgn Tek sorun aslında şöförler değil , şöförşer en büyük sorun diyebiliriz .. Diğer sorun çalıştığın dispetcher , adam istemezse bir kuruş kazanamazsın veya malın hamallığını yaparsın ancak . Bu işte değişken çok , şöför aldı aracı los angelesta bıraktı , ben çalışmıyorum dedi , sana masrafı en az 4-5K . Aracın ağır bakımları , ufak bakımları , yedek parçası derken çoğu ay işi yürütmek için cebinden para verirsin. Ben geçen hafta ordaydım , dikkatimi çeken şu ; otobanda gördüğüm 10 tırın kapısında HIRING DRIVERS yazıyor , yani anlayacağın şöför bulma problemide var .. Yine aynı yolda , bir çok bozulan tır vardı .. Sektör evet çok büyük fakat derdi de çok gibi göründü bana
  • 0 Oy
    7 İleti
    2k Bakış
    Ercan GeçginE
    New Jersey ve New York'ta bu işlerde tecrübe edinen kişiler var mı?
  • Amerika da Pilotlar

    Ulaşım, Ulaştırma ve Haberleşme
    10
    0 Oy
    10 İleti
    2k Bakış
    smartcellsS
    Sadece pilotaj eğitimi için ABD'ye gitmek isteyenler veya ABD'de pilotaj eğitimi alıp Türkiye'de iş aramayı, çalışmayı düşünenlere bir uyarım var! 1 Ocak 2022'den itibaren yürülüğe giren ve uygulanmaya başlayan SHGM yönetmenliğine (SHT-1LC) göre Türkiye dışından bir otoriteden (CAA) alınan lisansların ve ratinglerin Türk Lisansına çevrilmesi ve işlenmesi çok zorlaştırılmıştır. Bazı lisans türlerinde hiç mümkün değildir, özellikle yeni bitirilmiş eğitimlerin. Yani 0'dan ATPL'e bütün eğitimlerini yurtdışında alan biri artık bu lisansı Türk lisansına doğrudan çeviremeyecek. Yurtdışında alınan eğitimlerin tekrardan Türkiye'de de devam mecburiyeti olan sınıflarda aynen alınması, SHGM tarafından yapılacak yazılı ve uçuş sınavlarına tekrar girilmesi zorunlu tutulmuştur. 31 Aralık 2021'e kadar yurtdışında aldığımız lisans ve ratingleri sadece form doldurarak logbook ve diğer belgeleri beyan ederek aynen Türk lisansına çevirebiliyorduk. Yeni yönetmenlik ile bu devir sona ermiş oldu. Bu kararın alınmasına Türkiye'deki uçuş okullarının baskısı neden oldu. Yurtdışında daha kısa sürede ve yarı maliyetle uçuş eğitimi ve lisans alınması nedeniyle çok sayıda öğrencinin başta Avrupa(EASA) ve ABD(FAA) eğitimi almak için yurtdışına gitmesinden rahatsız oldular ve bunun durdurulması için uzun zamandır uğraşıyorlardı. Türkiye'de 2-3 yıl süren ve 80 bin euroya mal olan eğitimleri Avrupa'da 1 yılda ve 35-40 bin euroya almak imkanı varken insanlar neden Türk okullarına gitsinlerdi? Asıl çözmeleri gereken problem şuydu: Türkiye'deki pilotaj eğitimleri neden bu kadar uzun sürüyor ve neden yurtdışına göre hem de döviz bazında 2 kat pahallı? 1 Ocak 2022'den itibaren uygulanmaya başlayan yönetmenlik: (SHT-1LC) LİSANS VE YETKİLERİNİN ÇEVRİLMESİ TALİMATI
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum