Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar vizem onaylandı.
    Deneyimlerimi en kısa zaman içinde paylaşacağım.


  • @barva hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @barva tebrikler.Abd deki yaşamınızda da başarılar. Surecinizi bir de imzanizda görmek isterdim.


  • Mulakat ve süreçle ilgili deneyimim.

    2021 mayısta kazandığımı öğrendiğimde, Antalya da kendime yeni bir hayat kurmayı planlıyordum. Henüz Türkiye ile mısır arasındaki proplemler yuzunden vize sorunu nedeniyle çalsitigim tekneden, isten ayrilmak zorunda klamistim. Zaten covid hayatı durdurmuştu. Hareket Alanımı kısıtlıyor, Beklentilerimi düşürüp mutavizi bir hayata başlamak istiyordum. Green card talihlisi olunca, tüm planlar değişti. Sadece aklımdan bir an önce çıksın diye ds260 formunu ilk bir kaç gün içerisinde tekrar tekrar kontrol ederek doldurdum ve gönderdim. Artık sadece Green card sürecine odaklandım. Yorucu uzun bir süreç. Telegram gurubunu takip etmek günlük rutinim oldu. Başlarda yüksek beklenti içinde oldum. Ancak süreç ilerledikçe olur yada olmaz 50/50 modundaydım hep. Bu sürede ingilizcemi geliştirmeye çalıştım. Duoalingoyu bitirdim. Hemen her gün bir saat ten fazla ingilizce konuştum. Anlamasamda gazete vs sesli okumalar yaptım. Ve Green card sonucu ne olursa olsun ingilizcem baya gelişti. Büyük bir artıydı. Ds260 formunda da eklediğim gönüllü olarak köpek barınağında ara ara hep çalıştım. Süreç uzadıkça maddi ve manevi muazzam bir baskı , stres oluştu. 3 yıl önce bıraktığım sigaraya tekrar başladım. Gurupta okuduğum sağlıkla ilgili bilgiler , diploma vs stresimi arttırdı. Şu olur mu bu olurmu endişesi. Ve sonunda mülakat emaili geldi.

    Hemen sağlık muayenesi için randevu aldım. Ankaraya git gel yapmamak için Ankara'daki bir arkadaşım 7 günlük bir otel ayarladı. Madi hotel ruzgarlıda . Ankaranın tarlabaşısı gibi bir yer. Ucuz bir otel. 28 temmuza sağlık randevusu 1 ağustos mülakat randevusu. 20 gün önce dolar hesabıma 15400 dolar yatırdım. Ankaraya geldiğimde de 42 bin TL. Sağlık muayenesinden önce 27 temmuzda iş bankasi meşrutiyet şubeden banka dokümanlarını aldım. Ertesi günü muayene için uganlara gittim. Bina dışarıdan fena gözükmüyor. 4 . Kata çıkınca merdiven altı bir muayene izlenimi verdi bende. Sorarak 45 numara Dr Mehmet ugan yazan gecekondu tarzı çelik kapıdan içeri girdim. Banko daki görevliler yardım sever ve ilgililerdi. Ds260 barkodlu sayfayı ve pasaportu verdim. Sırayla çağıracaklarını söylediler. Kalabalık olduğu için , kaçak organ nakilleri yapılan yere benzeyen penceresiz ve karanlık bekleme salonuna aldılar. Sırayla çağırdılar. Kan almak için düzen laboratuvara yönlendirdiler. Düzen laboratuvar uzay mekiği gibi geldi bana vızır vızır çalışıyorlar. Ve steril bir ortam. 47 dolar ödeme yaptım Kan için. Sonrasında tekrar uganalara çıktım. 310 dolar ödedim. Ve muayeneye geçtim. Doktor ugan bey çok sakin biri. Ben çok heyecanlı ve tedirgindim. Ugan bey binlerce kez baskalarina sordugu soruları banada otomatik olarak sordu. Bende deneyimlerde okuduğum için sorup sormadığına bakmadan otomatik cevaplar verdim. Bir iğne yaptı. Ertesi gün gelip dosyamı dört de aldım. Ve aynı gün resim çektirdim. Sadece mülakatı beklemek kalmıştı.

    Cumartesi Ankara kalesi koç müzesi ve Anadolu müzesini gezdim. Pazar günü dinlenerek geçirdim. 1 agustos Pazartesi sabahı 6 ta kalktım. Önceden hazırladığım ana dosyalar ve destekleyici belgelerle erkenden elcilege gittim. Orda benim gibi mulakata gelen Anne ve kızı vardı. Kendileriyle beraber bi kaç yüzmetre ilerde kahvaltı yaptık. Ve eğlenceli matrak bir sohbet oldu. 7;30 elçilik önüne geldik. Elçiliğin önü fabrika izlenimi verdi bana. Led tabelada sulukule ( ben öyle okudum) yazıyordu. Arabalar park etmesin diye babalar vardı. kapatmışlar ön tarafı. İçerik girmek istedik. Sabah sabah ne işini var modunda güvenlikten ikaz vari bir ses geldi yukarlardan. Kırmızı çizgide bekleyin diye. Sıraya geçtik Anne ve kız ilk sırada 2. Sırada ben . Sonradan arkası halk ekmek kuyruğu gibi oldu. Ve bir ses geldi bizi içeri davet ettiler. Nükleer kimyasal vs saldırılara karşı üzerimizden yara bandı benzeri bir şeyle sürterek örnek topladılar. Elimde poşeti ve yeni aldığım küçük kutudaki ataçları çöpe attılar. İçeri sağsalim girdik. Numara verdiler. İlk çağırmada evrak teslimi yaptım. Bana mülakatı nasıl yapmak istersin diye sordular. İngilizce biliyorum ancak Türkçe yapmayı tercih ederim dedim. 2. Çağırmada 330 odalar nakit ödeme yaptım. 3. Çağırmada mülakat için gittim. Hispanik oldugunu tahmi ettigim hanımefendi ile mülakat Türkçe başladı. Otomatik sorular. Nereye gidicen. Us da bulundun mu hiç. Yurtdışında yaşadın mı. Nerde kalacaksın. Burda ne is yapıyordun. Çocuk var mı. Us de ne is yapmayı düşünüyorsun. İngilizce biliyormusun. Ve son olarak ingilizce olarak orda ne iş yapacaksın diye sordu. Banka ve diploma ile ilgili hiç bir şey sormadı. Vizem onaylandı.
    Açık öğretim lisesi mezunuyum. Diploma kayıp olduğun için apostilli trasnskripli diploma örneğini , e devlet ten mezuniyet belgesi
    Son 25 günde 15400 dolar ve son 4 günde 42 bin TL yatırdım.

    @gucarslan'a teşekkür etmek istiyorum. Çok klişe bir kelime teşekkür. Sevgi ve saygıyla selamlıyorum seni @gucarslan. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Çok yorucu ve yıpratıcı bir süreç oldu. Umarım herkes vizesine kavuşur. Kalın sağlıcakla

  • ⭐⭐⭐

    @Mikail-Yıldızhan Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mikail-Yıldızhan tebrikler, gözünüz aydın.
    sabırla beklediğiniz bu günlerin mükafatı vizeniz hayırlı olsun.
    umarım abd'de beklediğinizden daha güzel bir hayatınız olur.

  • ⭐⭐

    @Mikail-Yıldızhan yeni hayatinizda kolay gelsin


  • @barva tebrikler.. Yeni hayatınızda bol şans🍀


  • Herkese tekrardan merhabalar. Bugün (01.08.2022) saat 8:45 te vize görüşmem için saat 8 gibi konsolosluğun kapısında hazır bulundum. Yaklaşık yarım saat sonra içeri giriş yaptık. 5 li olarak alım oldu. Telefon akıllı saat gibi elektronik cihazları almıyorlar. Kapının hemen karşısında restorana emanet olarak bırakılıyor bilginize. Ben de öyle yaptım. Sonrasında numara verdiler. Numara ilk yandığında ödeme yaptım. Sonra tekrar bekledim. İkinci yandığında belgeleri teslim ettim. Greencard’ımı gönderecekleri adres telefonumda kalmıştı. Durumu görevliye açıkladım. Giriş çöküş yapmam için bir kağıt verdi. Onunla beraber hemen çöküş yapıp adresi bir kağıda yazıp geri döndüm. Adres kaydını yaptılar. Tekrar beklemeye başladım. İngilizcemin görüşmek için yetersiz olacağından Türkçe görüşmek istediğimi söylemiştim. Numaram tekrar yandı ve görüşme alanına geçtim. Herkesin olduğu salon diyebileceğimiz bir alanda gire benzer bankolarda görüşmeler yapılıyor. Sağ elimi kaldırıp verdiğim bilgilerin doğruluğu için yemin ettim. Sonrasında parmak izi aldılar. Bana da daha önce ABD de yaşayıp yaşamadığım gidip gitmediğim soruldu. Bunlara hayır dedim. Sonrasında ne iş yaptığımı nereye gideceğimi sordular. Gayrimenkul sektöründe olduğumu ve bu işe orda da devam etmek istediğimi söyledim. Banka kayıtlarına baktı. Ben ayrıca şirketim üzerine kayıtlı araba var mülkü de dosya olarak koymuştum. Onlara baktı. Sonrasında İngilizce konuşmak istedi. Ben dilimin yetersiz olacağını söyledim. Tekrar ne iş yaptığımı sordu. ABD merkezli bir gayrimenkul şirketinde çalıştığımı söyledim. Ondan sonra tamam vizenizi onaylıyorum. 5 gün içinde PTT’den alabilirsiniz dendi. Teşekkür edip çıktım.

    Özellikle @gucarslan beye teşekkürlerimi iletiyorum. Kendisinin bana çok yardımları dokundu.

    Herkese sürecinde başarılar dilerim.


  • @Mikail-Yıldızhan ne kadar akıcı ve bilgilendirici bir anlatım olmuş. Çok tebrik ederim, yeni hayatınızda başarılar 🍀🙏🏻


  • @AYSY33 Teşekkürler. En kısa sürede ekleyeceğim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @barva tebrikler, görünüz aydın. vizeniz hayırlı olsun..
    abd'de bol şans diliyorum.

    unutmadan, mümkünse en kısa sürede sürecinizi imzanıza taşıyın.

  • ⭐⭐⭐

    @barva Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.


  • Vizemiz onaylandı!

    Türkiyenin en seviyeli,, en bilgi dolu en faydalı bu forumu sayesinde hiç bir şeye ve hiç kimseye ihtiyaç duymadan sadece bu forumu okuyup takip ederek sürecimizi tamamladık.
    Başta sn @crazycells ve sn. @gucarslan olmak üzere bu forumda emeği geçen, deneyimlerini paylaşan, bilgi veren, soruları cevaplayan, katkıda bulunan herkese sonsuz teşekkürler.

  • ⭐⭐

    @Ghi , @barva , @Mikail-Yıldızhan Tebrikler , Yeni hayatınızda mutluluklar.

  • ⭐⭐⭐

    @Ghi Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ghi tebrikler, yolunuz açık olsun..

  • ⭐⭐

    @Ghi tebrikler! Sonunda o sureci bitirdiniz ne diyim


  • @barva Yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @Mikail-Yıldızhan tebrikler. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

154
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum