Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @fyztrl, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhaba arkadaşlar dün itibariyle pasaportumu teslim aldım, vizem onaylandı. 19 Temmuz'da doktor randevum vardı. İçeri girdikten sonra İstenilen belgeleri aldılar, beklememiz söylendi, biraz bekledikten sonra fotoğraf çekilip imza alınıp kan testi ve röntgen için üst ve alt kata gidiyorsunuz. Testler bitince doktor muayenesi için tekrar saat veriliyor 1 1buçuk saat sonrasına. Muayene için kıyafetleri çıkarıp önlük giyiyorsunuz daha sonra doktor gelip sorular soruyor aynı zamanda muayene ediyor, bana 4 tane aşı yaptılar TL olarak 6bin civarı tuttu benim ödemem.
    21 Temmuz'da saat 8:45'de mülakatım vardı. Dışarda bekliyorsunuz randevu saatine göre içeri alınıyorsunuz. İçeri girdikten sonra önce sıra numarası veriyorlar. Biraz bekledikten sonra sıra numaram yandı, belgeleri istediler pasaport, evlilik cüzdanı, nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı, fotoğraf, kanıtlar vs İstenilen tüm belgeleri verdim ben sponsor belgelerimi de götürmüştüm onlarıda verdim, belgeleri alan kişi eşinizin ve sizin ilk evliliğiniz mi, İngilizce biliyor musunuz diye sordu . Yaklaşık 1buçuk saat bekledikten sonra tekrar sıram geldi. Önce yemin edip parmak izimi aldılar daha sonra eşinizle ne zaman tanıştınız, eşiniz sizi kaç defa ziyaret etti, eşiniz şuan burda mı diye sordu bana. Sağlık raporumu göremediler yetişmemiş sanırım sağlık raporum gelince vizemin basılıp gönderileceğini bilgilerin mail geleceğini söylediler, aile içi şiddet broşürünü verip sonlandı görüşmem, 2 3 dk sürdü. Sadece pasaportumu aldılar geri kalan tüm evrakları verdiler. Sistemden kontrol ettiğimde önce reddedildi sonra idari işlem daha sonra da toplam 4 5 gün içinde issued oldu. Kargoya verildikten ertesi günü elime ulaştı pasaportum ben ev adresini seçmiştim hiç bir sorun olmadı. Tüm bekleyen arkadaşlar umarım en kısa zamanda sorunsuz bir şekilde vizenizi alırsınız sizlerde 🙏🏻😊

    Teşekkürler. Vizeniz hayırlı olsun inşAllah.


  • @fenercag @fyztrl tebrikler gecmis olsun :)


  • @emirgenco Ekim 2021 de I-130 başvurusu yaptık bugün onay geldi.. 282 gün sürdü toplam. Texas merkezden onaylandık. NVC süreci başlayacak inşallah o da kısa sürede hallolur.

  • ⭐⭐

    @fenercag toplam süreç ne kadar sürdü ? Tebrikler


  • @emirgenco 10 ay kadar sürdü


  • Merhaba, mülakata girdim fakat eksik belge çıktığı için vizem onaylanmadı. Tekrar Ptt ile eksik evrakları ve pasaportu yolladık. 10 gün önce evraklar konsolosluğa teslim edildi. Tahminen vize onaylama süreci ne kadar sürer? Yardımcı olabilecek varsa seviniriz


  • @elmass hangi belge eksikti ?


  • @mertdzkr vergilerle ilgili belgeler eksikti


  • Merhabalar bizde beklemedeyiz , K3 için de başvurmayı düşünüyoruz süreci hızlandırabildiğini okuduk burada yazılanlarda , belki bir etkisi olur diye deneyeceğiz


  • @enayt, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhabalar bizde beklemedeyiz , K3 için de başvurmayı düşünüyoruz süreci hızlandırabildiğini okuduk burada yazılanlarda , belki bir etkisi olur diye deneyeceğiz

    Kimsenin fikirlerini etkilemek istemem. Biz daha önce öğrenseydik K3 için başvuru yapardık. Çünkü sürekli bir sorun çıkıyor ve süreç uzuyor. Biz başvuru yaptığımızdan beri bu kadar zaman geçti ve hala konsolosluk görüşmesi için mail bekliyoruz. Mail geldikten sonra ne kadar zaman sonraya gün verilecek belli değil.


  • @enayt Ben de başvurmayı düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla formla birlikte aile cüzdanının çıktısı gibi destekleyici evrakları zarfa koyup Texas service center'a postalıyoruz.

  • ⭐⭐

    Merhaba arkadaşlar Türkiye’de evlilik yaptıktan sonra. Cr1 vizesine başvurmak için hangi evrakları göndermem gerekiyor Türkiye’den benim için


  • Mülakat günü bekliyorum hala gelmedi 9 Haziran DQ.
    DQ dan sonra interview date alana kadar CEAC case statuste "At NVC" mi yazacak yoksa At NVC den In Transit e falan geçecek mi?
    Son zamanlarda mülakat günü için benim kadar bekleyen olmamış gibi hep benim başıma geliyor bunlar :)


  • @drserdar , kolay gelsin 2 ay olacak zannedersem DQ sonrası umarım bir an önce bilgilendirme mailini alırsınız. USCIS süreci uzun diyordum ama NVC de sağolsun aşşagı kalmıyor, standart bir Avrupa Birliği ülkesine gitmek için benzer işlemler eminim çok daha kısa sürüyordur ama sağolsun Amerika uzun immigration süreçleriyle ölümü gösterip resmen sıtmaya razı ediyor.

    Umarım hem USCIS hem NVC sürecini bekleyen herkesin işlemi bir an önce sonuçlanır, cidden yıpratıcı - yorucu ve sinir bozucu bir süreç Allah herkesin yardımcısı olsun.


  • @drserdar serdar bey 3 evrak talebi 2 ay randevu bekleme 😂 ölüm gibi birsey olmus ama kimse olmemis sanırım 😂 bende derdim var saniyorum 1 aydir mail glmedi diye stres yapiyorum

  • ⭐⭐

    Şuan başvurduğumuzu düşünürsek toplam süreç ne kadar sürecek


  • @AE123 Amin çok teşekkürler :)
    @mertdzkr Muhtemelen hepimize aynı anda gönderecekler maili, ben ekstra beklemiş olacağım sadece 😀 Tek problem, bazı yabancı forumlarda okuduğuma göre NVC den konsolosluğa gönderilince In Transit yazıyormuş herhalde. Eğer böyle bir şey varsa daha çok bekleriz, çünkü in transitten de birkaç hafta sonra konsolosluk tarih vermiş.


  • @emirgenco bu başlığın ilk sayfasını detaylıca okursanız istediğiniz bilgiler mevcut kafaniza takılan detayları deneyimli arkadaşlar cevaplayacaktır. Başvuru sonrası işlemler net olmamakla birlikte bir bir buçuk yıl kadar sürüyor.


  • @emirgenco, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Şuan başvurduğumuzu düşünürsek toplam süreç ne kadar sürecek

    En iyi ihtimalle 1, ortalama 1.5, en kötü ihtimalle de 2 hatta belki de 3 yıl..


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

  • abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    224 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • 0 Oy
    9 İleti
    1k Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    469 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 1 Oy
    6k İleti
    603k Bakış
    ATA 1A
    bizde mayış 2025 ten beri I-130 onayı bekliyoruz
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum